Kamer stemt motie weg waarin wordt geopperd Geert Wilders weer over straat te kunnen laten fietsen

Een Kamermeerderheid van 102 zetels heeft gisteren een motie van Henk Krol weggestemd waarin wordt gesteld dat Nederland weer een land moet worden waarin de zwaarbewaakte PVV-voorman Geert Wilders weer op de fiets naar zijn werk kan. Behalve de regeringspartijen keerden ook PvdD, PvdA en GroenLinks zich tegen de oproep.

Bij het debat over de vrijheid van meningsuiting en de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty diende onafhankelijk Kamerlid Henk Krol een motie in die gistermiddag in stemming is gebracht. De motie riep de regering op “Nederland weer zo normaal te maken dat de heer Wilders zonder bewaking over straat kan fietsen, mocht hij daar zin in hebben”, en vergeleek het met “onze ontspannen fietsende premier met een appel in zijn hand” die daarmee “het toonbeeld is voor hoe veilig we als Nederland willen zijn.”

De oproep van Krol heeft de wekelijkse stemmingen niet overleefd: alleen SP, Van Kooten Arissen, de SGP, FVD, 50PLUS, DENK, de PVV en Van Haga stemden voor – gezamenlijk goed voor slechts 48 zetels. Dat de overige partijen de tekst niet gesteund hebben, snapt FVD-partijchroniquer Chris Aalberts wel: “Misschien komt dit omdat andere partijen dachten dat je dit niet met één A4-tje kunt regelen.”

Desalniettemin balen FVD en PVV dat de motie het niet gehaald heeft. Nicki Pouw-Verweij, de nummer 3 op de kieslijst in maart, stelt dat het wegstemmen van de motie bewijst dat we “dus diep zijn gezakt als democratisch land,” en ook Wilders zelf kan zijn teleurstelling niet verbergen: “Ze zien me dus liever aan het mes van een jihadist,” schrijft hij in een tweet die hij heeft vastgepind aan de bovenkant van zijn account.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. vandaag

  hypocriet zooitje in Den Haag.

  stem sociaal , stem PVV

  1. hans-e-pans

   Wilders weet al enige tijd wie zijn vrienden.

 2. Henk42

  Je kan dus gewoon stellen dat 102 kamerleden Wilders graag dood zien.
  Wacht maar tot de koppensnellers over een paar decennia in de meerderheid zijn, dan piepen ze wel anders, tot die tijd moeten we maar met dit bizarre en acollegiale stemgedrag leven.

  1. Thant dolph

   Nee dat kun je helemaal niet stellen, achterlijke opstoker.
   Je snapt toch zelf ook wel dat kamermoties niet bedacht zijn om een politiek-aandachtsgeile scheurmaker in de gelegenheid te stellen om een of andere infantiele gemeenplaats, en dan ook nog op kleuterniveau, tot voorwerp van de openbare beraadslaging te bombarderen. De plenaire vergadering is geen schoolplein.

   Als iemand dit soort kunstjes in het bedrijfsleven tijdens een vergadering zou flikken zou ie meteen omlaag gepromoveerd worden.

   1. vandaag

    kijk ons aspirant stront vlekje , papa zal wel in de buurt zijn.

    onzinnige inhoudsloze linkse onderbuik gevoelens en niet 1 feit of objectieve mening. Kortom linkse digitale diarre

    1. Thant dolph

     Als je de reactie niet inhoudelijk kunt volgen is het beter om in het vervolg je gedegenereerde -Sitz im Leben- niet zo ongegeneerd op het internet te gooien.

     Zelfs Willem Holleeder zou zich nog schamen om met dit soort snuggere “argumenten” te proberen iemand de loef af te steken.
     Ga alsjeblieft je buurthuis irriteren met je oeverloze poepspuiterij.

     Woelrat.

 3. Blondie

  Links heeft schijt, aan de anders denkende Autochtone Nederlanders.

  Ze focussen zich veel liever, op de Honderd Duizenden Gelukszoekers, die Nederland overstromen.

  Onder deze Gelukszoekers, zijn vele personen met een donker Bruin verleden.
  Lees bv het stukje over een bepaalde Syriër, op deze site.

  1. AS210854

   Die dan wel weer door de anders denkende autochtone Nederlanders onderhouden moeten worden.

 4. Vriend

  “Dan onderstaand, de motie-Krol. Ook een stompzinnige stelling. Wat is “de situatie in Nederland” precies? Wat is de definitie van “normaal maken”? Krol geeft de Kamer geen enkele houvast in zijn verzoek. Je kan dus om die reden volstrekt legitiem tegen deze naïeve kwebbelquatsch stemmen. Maar ook de motie van Krol heeft een listig slot: als je tegen stemt, suggereer je dat je niet wilt dat de heer Wilders (al 16 jaar persoonsbeveiligd tegen de uitwassen van de islam) veilig over straat kan fietsen in Dit Land.

  De uitslagen zijn voorspelbaar. Het bedroevende niveau van de Kamer ook. En onder deze façade van flutmoties woedt de ware veenbrand.”

  Bron: GeenStijl

  1. Mieke Helgersma

   Prettig gestoorde onzin.

   1. Vriend

    Het is logisch dat het boven je tr0llenpetje gaat.

    1. Mieke Helgersma

     “Het mes” is een aardig verhaal van Hugo Claus. Ik kan mij voorstellen dat Geert die vergelijking maakte.

     1. vandaag

      jij kan je helemaal niets voorstellen trut

     2. Loelap

      Ah, Ernst heeft zich om laten bouwen tot Mieke.

 5. Cor Grijpstra

  Wilders – “Ze zien me dus liever aan het mes van een jihadist,”

  Wat is het ook een jankerT, …

  1. vandaag

   moet je aan Theo van Gogh vragen lamlúl

  2. Oepsie

   Makkelijk schrijven, als je drie hoog achter woont en vastgeroest zit aan je bureaustoel, te wachten op het onvermijdelijke.
   Je bent niet meer of minder een ‘lafaard’. Het gedrag van jou, zal wel in je familie zitten.

 6. Bon-vivant

  Onze Henk Krol maakt er tegenwoordig een sport van om nietszeggende moties in te dienen. Hij wil zich sterk profileren, nu hij een politieke einzelgänger is geworden.
  Met de onderhavige motie kan de politiek natuurlijk niets. Je zou ook een motie kunnen indienen om de regering te verzoeken het aantal moorden in Nederland naar 0 (nul) terug te brengen. En zo kan ik nog wel een aantal moties bedenken.

  1. vandaag

   tja , de is-lam lovende linkse kliek zal uiteraard geen standpunt innemen tegen bedreigingen aan het adres van Wilders dan wel een standpunt tegen de vergaande islamisering van Nederland en Europa.

   Gewoon pappen en nathouden tot de bom barst. Lekker vergaderen over kromme komkommers en rechte bananen , onee shit dat waren die andere 751 clowns in brussel

 7. Yami

  Erg esoterische motie. Klinkt misschien cynisch, maar hoeveel miljoenen zou er moeten vrijgemaakt worden om dit te verwezenlijken? Om maar te stellen of de tijd, geld en energie daadwerkelijk zullen helpen of niet. Ik gun heer Wilders zijn vrijheid van meningsuiting en dergelijke, maar aub geen geld smijten die beter besteedt kan worden.

  1. Thant dolph

   Zeg maar gerust een gesjochte motie. Abus de procédure .

 8. LifeBuddy

  En nu doen de arische sLInkse het Weer. Dit zegt alles hoe Verkankerd [nedere]land in elkaar zit. De arische sLinkse schieten zichzelf hierbij in de voeten, want zij verklaren zichzelf hierbij Vogelvrij. Dit laat zien dat er Geen Een Econoom bij zit. Stem Tegen Criminelen. En stem PVV.
  Soldiers, Who Want To Be Heroes.

 9. ZWEEDSE K0K

  Ik stem voor een wet die Wilders op een fiets met kettingkast en jasbeschermers naar zijn werk laat gaan
  Scheelt heel veel geld en brengt de politicus dichterbij het volk.

 10. Bon-vivant

  Om Nederland 100% veilig te maken, zou je achter elke boom een agent moeten zetten.
  Ik zou er overigens wel voorstander van zijn dat justitie kan eisen dat bij bedreigingen via sociale media of mobiele telefoon (sms) de media/telefoon-bedrijven verplicht worden de identiteit van de bedreigers aan hen bekend te maken.

  1. evil knievel

   Om Nederland 100% veilig te maken,zou je elke allochtoon t land uit moeten kicken,bonbonblock!😜😁

 11. saddy

  Slimme motie van Krol(?)

  Om dit te realiseren moet je alle moslims vertellen dat de vakantie voorbij is en ze terug sturen.

  Jammer!

 12. evil knievel

  Allemaal door de knietjes voor die verderfelijke terroristen!🙈
  Nederland & dan vooral Wilders,is ten dode opgeschreven door deze ongelooflijke criminelenbende,die zich onze regering noemt!🤬
  Kan niet w8en m’n biezen te pakken & van afstand te zien hoe ons eens zo mooie NL naar de afgrond word geholpen door deze landverlakkende kliek!😁
  Na t inzicht,ben ik de 1e die helpt ons land weer op te bouwen naar hoe t ooit was!👊🏼🇱🇺
  T is om te janken!😩

 13. Telex

  Laat maar, opzetje van Henk inlikken op rechts is halverwege gestrand. En dat het medeleven voor Wilders alleen voor de camera bestaat is ook niet nieuw. Maar moet je ze eens horen als er echt iets gebeurd, de experts zijn dan niet meer aan te slepen en er zou dan zelfs gezegd kunnen worden “ik was het niet altijd met zijn denkbeelden eens maar dit gaat te ver in een democratie, Gespeelde verontwaardiging zoals bij Fortuyn. De houding van Dijkstra zonder saxofoon en het boekdelen sprekende smoelwerk van Melkert staan nog op het netvlies gegrift

 14. Telex

  In de jaren ’80 sprak ik tijdens een verjaardag een oud verzetsman. Tijdens een gesprek liet hij zich ontvallen doelende op het Haagse beleid, “hiervoor heb ik het niet gedaan”.

  1. Thant dolph

   Best mogelijk. Dan heb jij er toevallig een van jouw richting gesproken.

   1. vandaag

    allen zeggen hetzelfde stront vlekje , al jaren lang , helaas zijn links correcte oren slecht in staat het hoorspel te volgen.

    Ze zijn teveel met het eigen ego bezig stront vlek

    stem sociaal , stem PVV

 15. 56RdK

  Tja Geert, ten eerste het probleem dat Pim Fortuyn heette werd opgelost op een manier die nu teveel zou opvallen.
  Ten tweede zouden te treffen maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat jij weer in volle vrijheid over straat kan indruisen tegen het inclusie-, diversiteits- privacy- en mensenrechtenbeleid c.q. verdragen die jouw collega politicy, nu en in het verleden hebben vastgelegd.
  Nee, dat jij ooit in dit land van jouw vrijheid zou kunnen genieten is een illusie.
  Daarvoor hebben teveel intolerante labielen zich hier kunnen vestigen, en het end is daarvan nog lang niet in zicht!

  By the way, vrijheden zijn en worden nog meer ingeperkt, kijk alleen al naar de cartoons, cabaret, leraren. Want de islam zal en moet hier overheersen, met volledige instemming van alle kartelpartijen!!

  1. Marija

   Goed gezien.

 16. Genoeg van linkse dictatuur

  Links de moordenaars vd de vrijheid van Nederland. Kijk naar die enge man van denk, die kweekt ook haat en moet nu beveiligd worden. Die weet nu uit ervaring waar zijn beleidt tot geleidt heeft. De tegenstemmende partijen gunnen ik heel veel onveiligheid,

  1. homefront

   Wilders kweekt geen haat, Wilders legt de vinger steeds op de zere plek, wat azarkan doet is een onthoofding goed praten…

 17. gustav

  Diegenen die tegen het voorstel stemden, willen inderdaad hetzelfde als salafistisch Nederland, Wilders aan het mes!
  Hetzelfde lot als wijlen Pim wordt hem toegewenst!

 18. Edjan

  Ik denk niet dat het kartel Wilders dood wil hebben, hoewel het ze wél goed uitkomt dat hij feitelijk gevangen zit. Dat zal mensen afschrikken om politiek te bedrijven die op die van Wilders lijkt.

  Maar om nu te zorgen dat hij weer vrij over straat kan, dan zouden er vele, vele jaren van wanbeleid terug gedraaid moeten worden. Het tientallen jaren kritiekloos binnen halen van mohammedanen die in meerderheid vijandig tov onze cultuur staan, die hier in meerderheid niet komen om mee te doen maar alleen om te profiteren, en een aantal van hen is ook best bereid om met geweld onze staat omver te werpen en/of terreur uit te oefenen. Dit heeft onze overheid allemaal laten gebeuren, links stond erbij te juichen, mensen die er anders over dachten werden uitgescholden en desnoods het zwijgen opgelegd, en kijk: het kan helemaal niet meer terug gedraaid worden, althans niet zonder keiharde maatregelen als deportatie, het kan alleen nog maar langzaam aan steeds erger worden. Bij ongewijzigd beleid nemen de mohammedanen het hier binnen 50 jaar over. Lang daarvoor zal Wilders niet meer de enige zijn die niet meer over straat kan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.