Karma? Vrouwenquotum van EU-lovers D66 gaat het waarschijnlijk niet halen… dankzij de EU!

D66 heeft het voor elkaar gekregen dat het kabinet er een vrouwenquotum voor het bedrijfsleven doorheen probeert te duwen. Alleen: dat lijkt echt niet zomaar te gaan, nu de Raad van State het voorstel heeft ingezien. De belangrijkste adviesclub van de regerings wijst er fijntjes op dat al die D66-voornemens ingaan tegen het eveneens door D66 zo bejubelde Europese recht.

Arm D66! Gaan ze sinds de verkiezing van de elitaire Kaag tot lijsttrekker in alle peilingen door het afvoerputje heen, nu dreigen ook nog hun stokpaardjes te stranden. Wat kent u de mop van de eurofiele partij die een vrouwenquotum probeerde te regelen?

Nou ja, die dreigt er dus niet te komen… dankzij dus de regels van dat zo gewaardeerde eurofiele bolwerk. Heh:

“Het wetsvoorstel van het kabinet om een vrouwenquotum vast te stellen voor de top van het bedrijfsleven voldoet niet aan Europese regels voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Dat blijkt uit het advies van de Raad van State hierover. Als het kabinet het vrouwenquotum wettelijk invoert, bestaat de kans dat het geen stand houdt bij het Hof van Justitie van de Europese Unie.”

De fout die het D66-voorstel maakt is bij nieuwe benoemingen mannen sowieso afschrijven. Dat gaat te ver, ook naar Brusselse maatstaven: die bepalen dat geslacht hooguit doorslaggevend mag zijn bij sprake van gelijke geschiktheid. Vrouwen voortrekken is verboden.

Het lijkt er echter op dat het kabinet het voorstel gewoon doorzet. Dus dan wordt het interessant: gaat de EU straks de meest pro-EU-partij van heel Nederland publiekelijk op de vingers tikken? We wachten in grote spanning af!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Behold My Negativity

  Ik wil die afstraffing wel zien.

 2. vandaag

  krijg je ervan als je op meerdere borden schaakt met tegenstrijdige tactieken

  dan maak je fouten

 3. Linksbuster

  Kletswijven genoeg bij (ex D)66…ook de ‘mannetjes’.

 4. Fascal

  D66 gaat het inderdaad niet halen!

 5. Bes Tolen

  Nederland is al lang een goor land geworden en de Nederlandse politiek is de hoofdschuldige.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.