Lockdown in Griekenland wordt grimmig: overdag geen recreatief internetgebruik meer

Het coronavirus blijft behalve longen, levens en ziekenhuisbedden ook burgerlijke vrijheden opeisen. Griekenland dreigt nu twintig jaar in de tijd te worden teruggeworpen, nu het internetgebruik van het land aan banden wordt gelegd met als doel de nationale lockdown te laten slagen.

Leuk is anders, maar de meeste Nederlanders komen er nog wel doorheen. Ondanks alle mondkapjes, gesloten kroegen, en nu zelfs de Efteling die de poorten moet sluiten. Maar als 21e eeuwse burgers hebben we altijd nog het entertainment van het wereldwijde web: Netflix, games, livestreams, YouTube en de hele digitale santenkraam. We vermaken ons wel, kunnen we wel stellen.

Hoe anders gaat dat in Griekenland, waar de regering nu vindt dat het internet niet meer gebruikt moet gaan worden tussen 09.00u en 18.00u. Dit om te zorgen dat het web niet overbelast raakt voor de hulpdiensten. Yikes:

“Het ministerie van digitaal bestuur zag de bui vrijdag al hangen. Die gaf een instructie uit om “het vlekkeloos, ononderbroken en verantwoord functioneren van de telecommunicatienetwerken” te garanderen. Voor de lol online gaan is tussen negen uur ’s ochtends en zes uur ’s middags bijvoorbeeld uit den boze.”

Deze maatregelen volgen al op de rest van de lockdown, die nog meer dan drie weken duurt. Niemand mag z’n huis verlaten, tenzij hij een sms met toestemming van de overheid krijgt.

Of dit ook in Nederland kan gebeuren, weten we niet. In ieder geval heeft ons land een veel stabieler en robuster netwerk dankzij de Amsterdam Internet Exchange, één van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld, en zou tegen veel forsere stoten moeten kunnen. Hoe dan ook mogen we hopen dat dit berichtje uit Trouw niet wordt gelezen op het RIVM of door Ernst Kuipers. Je weet wel: voordat ze nog op ideeën worden gebracht…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. ervi

  Past goed in het totalitaire ontmenselijkingsplaatje. Opgesloten in huis, geen bezoek, niet samenscholen, afstand houden, muilkorven, niet lachen, zingen, sporten of plezier maken, niet communiceren via internet.
  Je zou zeggen dat we er bijna zijn…

  1. EvertB

   Jouw beschrijving komt aardig in de buurt van een doorsnee SGP-gezin.

   1. vandaag

    ja en ? wat wil het stront vlekje insinueren ? evertje vergeet de inhoud weer eventjes

 2. vandaag

  men is aan het toetsen hoever men kan gaan. heeft natuurlijk helemaal niets met corona te maken dat is duidelijk

 3. De Booyer

  Grieken hebben pech. Geen online shoppen maar daar tegenover wel met pensioen op hun 52e. Zelfgestookte drank in overvloed., mooi weer, goedkoop eten.

  1. Dolph Thans

   De burger chippen is de enige methode. Geen i.d. meer nodig. Leg zijn IQ vast in de chip.

   1. Blitzkrieg

    Jeugdjournaal bereidt uw kinderen voor op een chip in hun hoofd
    h**ps://commonsensetv.nl/jeugdjournaal-bereid-uw-kinderen-voor-op-een-chip-in-hun-hoofd/

  2. Thant Dolph

   MSM dus fake nieuws

 4. Cootje

  Dat is jammer geen internet , kunnen we niet kijken hoe een zuid Europeaan genaaid wordt. Maar ze hebben de computer ook nooit gebruikt voor hun financiële huishouding . Alles is voor 50% zwart en het witte geld hebben wij in noord Europa betaald , dus geen medelijden met die zuid Europese oplichters

 5. Steven Opti

  Ik ben drie weken geleden op vakantie geweest in Griekenland en totaal geen lockdown daar. Test bij vertrek en bloedprikken bij aankomst. Het land was gewoon open. Raar…

 6. SubTec

  Als de bevolkingen niet massaal in opstand komen wordt het alleen maar erger

  1. vandaag

   precies , corona is een hoax , waar blijven de oude vertrouwde influenza patiënten

 7. JFU

  Stapje voor stapje wordt de vrijheid van de burger ingedamd z.g.n. alleen door dat virus. Het slaat ondertussen nergens meer op. Provinciale staten van Zeeland vergaderen met 44 personen bij elkaar om de vergaderen. Thuis mag niet meer dan 2 personen. Snoepreisjes van diplomaten met 8 man gaat gewoon door om een ‘zeer belangrijk’ bezoek af te leggen in ergens in verwegistan. Kan allemaal volgen hen. Dit is niet meer uit te leggen aan de burger. Vandaar elke avond weer beelden van zieke mensen, om de angst er in te houden, zodat de maatregelen gewoon zonder protest door kunnen gaan.
  En straks een verplichte vaccinatie, anders wordt je sociaal buiten gesloten. Gaat goed zo…toch?

  1. vandaag

   wat dacht je van de bruiloft van grapjeshuis of de demonstratie van halalsema

   corona is een hoax. Kom in verzet

 8. NoDoubt

  Publication: Bulletin of the World Health Organization; Type: Research
  Article ID: BLT.20.265892
  John P A Ioannidis
  Infection fatality rate of COVID-19
  date 13 october

  IFR is geen 3,4% maar 0,23% (fake pandemie, voor wie kwam dat goed uit???)

  Results I included 61 studies (74 estimates) and eight preliminary national
  estimates. Seroprevalence estimates ranged from 0.02% to 53.40%. Infection fatality rates ranged from 0.00% to 1.63%, corrected values from 0.00% to 1.54%. Across 51 locations, the median COVID-19 infection fatality rate was 0.27% (corrected 0.23%): the rate was 0.09% in locations with COVID-19 population mortality rates less than the global average ( 500 COVID-19 deaths/million people. In people < 70 years, infection fatality rates ranged from 0.00% to 0.31% with crude and corrected medians of 0.05%.

  Conclusion The infection fatality rate of COVID-19 can vary substantially across
  different locations and this may reflect differences in population age structure and casemix of infected and deceased patients and other factors. The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.

  1. JFU

   Dit zegt genoeg.

 9. saddy

  Ho even, die hulpverleners hebben net als in Nederland geen ruk te doen, dus dan is het logisch dat zij voorrang hebben met de hele dag internetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.