Maarten van Rossem (PvdA) pakt Thierry Baudet, Geert Wilders en Donald Trump aan: ‘Marginale gekken!’

Historicus en voormalig PvdA-Kamerkandidaat Maarten van Rossem is niet te spreken over rechtse figuren in de Nederlandse en Amerikaanse politiek. Terwijl hij Wilders en Baudet verwijt “gekken” te zijn, komt Donald Trump er af met de bewoording “treurig.”

De Utrechtse historicus en tv-maker Maarten van Rossem, die een blauwe maandag lijstduwer voor de PvdA was, is niet te spreken over de prestaties van FVD-voorman Thierry Baudet en zijn PVV-collega Geert Wilders. Ze zijn te weinig eurofiel, oordeelt het Slimste Mens-jurylid, en daarom kan je ze vergelijken met komedianten.

In een interview met De Volkskrant heeft hij harde woorden voor beide Kamerleden:

“Onze toekomst ligt in Europa. We hebben helemaal geen toekomst buiten Europa. Daarom zijn onze variétéartiesten, de heren Wilders en Baudet, marginale gekken, wat mij betreft, die hebben de toekomst niet.”

“Zij moeten zich toch ook weleens afvragen: wat hebben wij in godsnaam bereikt sinds de komeetachtige opkomst van Pim Fortuyn?”

Op zijn Twitter-account liet Van Rossem ook weten wat hij vond van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden. Niet de blue wave waar hij hoopte, schrijft hij, maar toch stemde het resultaat hem nog “blij.” “Treurig” werd de historicus echter van het feit dat Trump meer dan 70 miljoen stemmen kreeg. Dat hij samen met Rudy Giuliani de verkiezingen probeert te saboteren, noemt hij daarnaast een “zeer kwalijke zaak,” ook omdat Republikeinse kiezers de beweringen geloven. Er gaat daarom “niets veranderen in Amerika,” besluit Van Rossem tot slot.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Sandman

  Maarten heeft altijd gelijk zoals hij het aanziet.
  Zo heeft ieder zijn eigen zienswijze en gelijk.

 2. Blitzkrieg

  Maarten van Rossem, kent u die uitdrukking?

  1. Jack Flash

   Die goof is niet goed snik.

   1. Blitzkrieg

    Die van Rossem is een vervelend betweterig mannetje, gelukkig heb ik er geen last meer van want mijn TV staat op zwart.

  2. Maurits Dekker

   Ja Blitzkrieg, die ken ik.
   “Maarten van Rossum”, zegt u.
   Wilt u in ’t vervolg niet meer zulke vieze woorden gebruiken?

   1. Blitzkrieg

    Maurits Dekker : Zal er in het vervolg op letten, wat is de kuisterm voor…, uhm je weet wel?

  3. Oepsie

   kkkk

  4. Loelap

   Moet dat Linkse zure fossiel zich niet eens inschrijven bij een bejaardenhuis kan hij daar praatjes maken.

   Maarten van Rossum vindt Angela Merkel een voorbeeld voor Europa en stond ook achter haar desastreuse “wir schaffen das” waarvan we nu en in de toekomst de wrange vruchten mogen plukken.

 3. Brenda Welsh

  Zolang Trump blijft jengelen komt hij over als een puberende peuter. Neem het verlies. Is dit de man die zei “wij gaan het veranderen”

  1. Tom Bombadil

   Ehm moet ik jou eraan herineren hoe democraten reageerden toen Trump won in 2016????

   Vergelijk dat met Trump :een man die al sinds hij bekend maakte te runnen belachelijk word gemaakt door de media . En toen ie won claimden de media dat hij de verkiezingen gestolen had en dat ie door rusland in het zadel is geholpen waar later geen greintje bewijs voor is gevonden.

   Nu verklaard diezelfde media die hem al jaren weg wil hebben Biden tot winnaar. En dat ook nog eens nadat biden op video heeft toegegeven de grootste voter fraud organisation ter wereld te hebben opgezet.
   En nadat er op zijn zachtst gezegd verdachte dingen rondom de verkiezingen hebben plaats gevonden.

  2. JochemX

   O.K. Brenda, er klopt teveel niet en het lijkt erop dat er overduidelijk gefraudeerd is. Van belang is dan de mate van fraude. Toch even grodig uizoeken. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn?

   1. Meriadoc Brandebok

    Wat klopt er niet?

    1. Willem Bever

     Jij?

 4. LifeBuddy

  En pvda Martijn van rossem blijft gewoon de p*do polonaise meelopen achter de arische pinokkio.
  Waar zijn ze gebleven?
  h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/
  Voelt Zo Heerlijk an.

 5. Piet Klein

  Het is jammer dat Maarten van Rossem met veel feiten kennis van de geschiedenis zich laat kennen als een historicus met een sterk gekleurde bril. Marianne Zwagerman merkte op dat Trump en Carter beide presidenten zijn geweest die geen oorlogen zijn gestart en maar één termijn gegund werden door de kiezers. Israel bedankte Trump voor de rol in het vredesproces in het Midden Oosten. De economie in VS is sterker gegroeid dan in de EU. Of dat voldoende is of niet naast de bijzondere communicatie
  en scheldpartijen die tussen links en rechts in VS plaats vinden is vooral het oordeel van de Amerikaanse kiezer. Het gebrek aan besef bij Van Rossem van de problemen die de EU gemaakt heeft met de schuldenberg, de massief draaiende geldpersen, het verlies aan economisch kracht van Europa, de achterstand op technologie, het geen partij meer zijn in de internationale politiek. Dat van Rossem niet in staat is te onderkennen dat kritiek niet uit de lucht gegrepen is, dat we ons misschien wel serieus zorgen zouden mogen maken over de toekomst. Met het inzetten van de publieke status van Van Rossem op deze manier wordt hij vooral een slecht historicus die niet verder komt dat rare kwalificaties toekennen aan Baudet, Wilders etc. Wat Van Rossem vooral doet is zijn gezag als historicus en intellectueel diskwalificeren. Wat hij niet doet of niet aandurft is de discussie met Wilders en Baudet aangaan zodat hij op inhoud had kunnen winnen als hij sterke overwegingen had. Dit interview van Van Rossem gaat minder over Baudet, Wilders en Trump en vooral over Rossem die kennelijk niet meer in staat is op argumenten te winnen. Jammer dat hij zichzelf zo te grabbel gooit.

  1. Loelap

   Goed verwoord!

  2. Toverkol

   Piet, dank je wel !

  3. Yoyo

   Goed verhaal, Piet!!++++++

  4. vandaag

   ach , wie is van rossum ? een links adept die spreekt over de gemiddelde Amerikaan. 320 miljoen gemiddelde mensen terwijl er geen groter contrast is in rijkdom , bezit , denkwijze en levenswijze in de wereld dan in Amerika.

 6. Lex

  Go leeft die idioot ook nog.

  Natuurlijk als wat links is dat is goed en politiek correct. Rechts word stukje bij beetje mond dood gemaakt omdat ze geen goed woord over hebben voor de europese club dat stukje bij beetje al onze bevoegdheden afpakt.

  FVD en de PVV zijn voor uittreding van de EU, Als het aan als het aan van Rossem ligt moeten de PVV en FVD uit de politiek verdwijnen.

  Wat heb toch een hoop linkse idioten in Nederland.

 7. thijshil

  Maarten van Rossem, ja, wat zal ik zeggen.
  Een volgevreten en gezopen plofkip.

  1. Thant Dolph

   Ja jij

 8. Edjan

  De logica van Maarten ontgaat me.

  Een goed (=links) mens is voor de eu.
  Wilders en Baudet zijn niet voor de eu.
  Dus: Wilders en Baudet zijn dom en slecht en gek en komedianten.
  En daarmee is Maartens gelijk bewezen?

 9. Heras

  Hoeveel krijgt die van Rossum extra betaald, voor deze uitspraak.
  Het is gebaseerd op….wederom niets.
  Dus, zal het weer een geldkwestie zijn.

  En wat betreft de toekomst: we hebben juist wel alleen maar toekomst buiten europa. De extra’s die we over een tijd moeten afdragen aan de EU, maakt vele mensen straatarm. En zo’n volgevreten, tevreden type als van Rossum, die stinkrijk is begrijpt niet dat de verdere uitbreiding van een EU de doodsteek is van armere mensen.

 10. HD

  Zielig figuur dit vadsige linkse schandknaapje, wij gaan lekker weer op onze Geert stemmen.

 11. Blondie

  Maarten.
  Wat hebben Wilders en Baudet met Fortuyn te maken.?
  Of bedoel jij het geval met Folkert.?
  En Maarten, jou PvdA heeft Nederland vol laten lopen met ca 1 Miljoen gelukszoekers, die bijna al onze Nederlandse honingpotje, al hebben leeg gelikt.
  En inderdaad Nederland is een land in Europa.
  Rusland ligt ook deels in Europa, Turkije ook een klein stukje.
  Kleine stukjes van Spanje liggen in Afrika.
  Enz.

 12. Adriaen van Bergen

  Van Rossem is een influencer vermomd als historicus.

 13. Maurits Dekker

  Wel heel kort, maar toch heeft mijn TV een paar keer, per ongeluk (dat wel), een paar beelden van Maarten van Rossum vertoond.
  Het scherm is hierdoor spontaan krom getrokken.
  Mijn tv- scherm is blijkbaar niet bestand tegen afbeeldingen van onbenullen.

  1. Vit

   TV, wat is dat?

  2. Jack Flash

   Inderdaad, een decadent volgevreten stuk onbenul.

 14. RvdBe

  Vreemd raar mannetje, is dat een influencer ofzo?

 15. Linksbuster

  Het fossiel van rossum die zijn linkse onderbuik mag legen bij de ‘slimste mens’ op de npo..
  Als je de arrogante kledder ziet zitten bah, die als totaal overbodige jury enige antwoorden van de kandidaten mag toelichten doorspekt met negatieve opmerkingen over Baudet, Wilders en natuurlijk Trump.
  Komt 2 à 3 keer kort aan het woord en vangt daar een leuke vergoeding voor..van o.a. mijn belastingcenten.
  Pvda deugkneus snapt nog steeds niet het verschil tussen de huidige EU en de voormalige EEG.

  1. Brenda Welsh

   Aan u om dat uit te leggen.

 16. Augustus

  De mening van Maarten van Rossem zou misschien wat meer gewicht hebben als hij daadwerkelijk ooit in zijn leven een echte baan heeft gehad. Continu aan de subsidiekraan gehangen en dan klagen over populisten. Deze arrogante mensen gaan nog eens spijt krijgen dat zij de hand bijten die hun voedt.

 17. Petrazoveel

  Als Nederland uit de EU gaat en zich aansluit bij het VK (Gemenebest) dan ligt er een markt voor ons open met 2500 miljoen potentiële klanten in plaats van de EU met 500 miljoen klanten…

  Hoezo heeft Nederland geen toekomst buiten de EU?

  1. lucinde

   Haha….en de UK en USA kopen gegarandeerd al onze producten op zonder tariefmuur.

   Hoe dom ben je?

 18. lucinde

  Zoals altijd heeft van Rossem niet veel woorden nodig om de juiste conclusie te trekken.

  Geldt Overigens voor alle types zoals Baudet, Trump, Erdogan, Poetin, Orban, Bolsenaro etc)

  persoonlijk heb ik nog wel ergens een beetje een zwak voor Wilders..maar ook daar heeft van Rossem gewoon gelijk, maar ga ik nog niet zover…

 19. Meriadoc Brandebok

  Dat Biden is gekozen door het Amerikaanse volk stemt mij ook optimistisch, hoewel ik geen Democraat ben. Trump was echter als president niet meer houdbaar. Toen hij de presidentsverkiezingen begin te saboteren, was de democratie meer in gevaar dan ooit eerder sinds de Tweede Wereldoorlog. Om over de eerdere malen dat Trump de democratie ondermijnde maar te zwijgen.

  Sinds Biden is dat gevaar afgewend. Dat is reden tot opluchting.

  1. Vriend

   Bidedn is niet door het Amerikaanse volk gekozen, maar door ongeveer de helft van het volk. En zelfs dat valt nog te bezien.

   1. Heinz

    Het Amerikaanse volk, ofwel het volk bestaat uit kiezers, niet gerechtigd tot kiezen en niet kiezers. Moeilijk vast te stellen of nu de helft hiervan tot de Trump aanhang gerekend kan worden.

    1. Vriend

     Je hebt gelijk Heinz. De zin moet luiden: “Biden is niet door het Amerikaanse volk gekozen, maar door ongeveer de helft van de kiezers”.

   2. Meriadoc Brandebok

    Nee, door een meerderheid van de kiezers. Dat is: het volk. Het volk heeft Biden gekozen.

    1. Vriend

     Nee autist: een meerderheid van de kiezers is NIET het Amerikaanse volk. HET Amerikaanse volk omvat alle 332 miljoen mensen.

     Los daarvan: de optie van fraude staat kaarsrecht overeind.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dat is niet correct. Een meerderheid van het volk is ook als het volk te beschouwen. Het is niet onlogisch dat Biden het volk achter zich heeft gekregen, aangezien president Trump alle contact met het volk verloor.

      Er is geen enkele aanwijzing dat er fraude is gepleegd. Een leugen van Trump, die vervolgens door zijn aanhangers verder is verspreid.

     2. Vriend

      Nee Brandegeit: iets van 73 miljoen van de kiezers heeft voor Biden gestemd en 70 miljoen voor Trump. Dus iets meer dan de helft van de kiezers heeft voor die seniele gek gekozen. En dat is niet HET Amerikaanse volk. Want 70 miljoen heeft tegen Biden gekozen door op Trump te stemmen.

     3. Meriadoc Brandebok

      Een minderheid van de kiezers heeft voor de seniele gek gekozen, Vriend, waarmee de seniele gek voor de tweede keer op rij (!) de populair vote verloor.

      De meerderheid, het Amerikaanse volk, heeft op Biden gestemd. Het Amerikaanse volk staat niet onder invloed van een demagoog; een minderheid wel. Daar mogen de Amerikanen trots op zijn.

     4. vandaag

      een hakken over de sloot winstje totdat de rechter de winst nietig verklaart omdat lijken niet kunnen stemmen

     5. Meriadoc Brandebok

      Vandaag, dat waren vieze leugens van gefrustreerde Trump-supporters, net als het gejokkebrok over gevonden stemmen of waarnemers die niet mochten worden toegelaten.

     6. Vriend

      De meerderheid van de kiezers is NIET het Amerikaanse volk, dwaas. Je kletst weer als een kip zonder kop.

      De seniele gek Biden heeft slechts de meerderheid van de kiezers achter zich: 73 miljoen van de 332 miljoen Amerikanen.

      Ik begrijp dat je het verschil niet kunt zien: je bent er eenvoudigweg te star en te stom voor.

     7. Meriadoc Brandebok

      Nee, jij bent te star en te stom, Vriend, om toe te geven dat het volk Trump twee keer heeft afgewezen.

      Ga je daar maar eens voor schamen.

     8. Vriend

      Meriadoc, er lijkt een gedwongen opname voor je in te zitten: je grossiert alleen nog maar in bizarre en hilarische onzin.

      Trump heeft de eerste keer volgens het Amerikaanse kiessysteem gewonnen, vandaar dat hij vier jaar Potus was. En dat hij de tweede keer verloren zou hebben, moet nog blijken.

      Je maakt jezelf belachelijk.

     9. Ernest Stern

      Het hysterische schelden van mijn goede Vriend wijst wellicht op toenemende onzekerheid in deze discussie maar is toch gênant. Het komt over als een vorm van geestelijke incontinentie die elke normale discussie verziekt.

    2. Stanly2000

     Guus,
     “De meerderheid, het Amerikaanse volk, heeft op Biden gestemd.”
     Tot welk volk behoren de resterende, niet op Biden gestemd hebbende dan?

 20. gargamel

  We weten wie dit zei in 1936. “Het is niet intelligent om je voor te stellen dat rechts-apparaten van volkeren in zo’n klein huis als Europa zo lang verschillendestelsels en verschillende rechtsopvattingen kunnen handhaven.” Zoals ik het begrijp, is er niets anders wat Rossum denkt en zegt.

 21. JFU

  Deze extreem links gehersenspoelde kwal is zelf stapel gek….net als de rest van de linkse media waar hij mee omgaat.

  1. Grote Trek

   Toch is hij met zijn kennis over de VS en haar geschiedenis onovertrefbaar. Ik durf te zeggen hij weet meer dan Trump. En dat wil wat zeggen, niet soms?

 22. Grote Trek

  Dochter Ivanka wil op de troon. Gelezen in de onkreukbare Trouw. Of wachten tot er een Kennedy opstaat.

 23. Eppo123

  Links lost niets op, het maakt meer kapot dan je lief is. De kogel komt van links,

 24. Lefty

  Jammer dat Maarten van Rossum zich verlaagt tot lijstduwer van de PvdA, de partij die samen met de VVD het sociale stelsel etc heeft afgebroken. Doorgaans vind ik zijn retoriek en ideeën zeer humoristisch, relativerend en verhelderend.

 25. Lefty

  En er gaat niet zoveel veranderen met het vertrek van Trump. Naar Europese maatstaven zijn de Democraten onder leiding van Biden te vinden in het rechtse spectrum van de politiek. Links bestaat niet in Amerika; misschien Sanders, maar die wordt door de meeste volgevreten Amerikaanse Rednecks aangezien voor een communist. Daar staat ook onder Biden de doodstraf op.

  1. Rene van der Grijp

   “Links bestaat niet in Amerika”.

   Die tijd is allang voorbij. De Democratic party is ingepakt door (extreem)links, BLM, SJW’s, woke people en de cancelculture. Sylvana Simons kan er zo terecht op een hoge positie.

   De eerste linkse golf van de jaren 60 kwam ook uit de VS, alleen zijn ze daar na een tijdje weer normaal gaan doen, maar in Nederland is het blijven hangen. De tweede linkse golf borrelde weer op vanuit de linkse universiteiten en onder Obama kreeg het ruim baan. Het is veel erger dan in Europa. Als je daar een campus bezoekt schrik je je rot.

   1. Lefty

    Je het altijd idioten in de marge, zowel links als rechts.

    1. vandaag

     helaas heeft links een forse overhand

    2. Rene van der Grijp

     “Je het altijd idioten in de marge, zowel links als rechts.”

     Op dit moment barst het op links van de idioten. Dat kun je geen marginaal verschijnsel meer noemen.

     1. Lefty

      Ik noem Trump en Wilders toch ook geen marginaal verschijnsel?
      Links en rechts houden mekaar in de politiek perfect in stand. Dat hebben veel mensen niet in de gaten. Ga naar de stembus en slaap verder. Nog een jaartje of 40 en de rol van de Homo Sapiens is gemarginaliseerd. Waar hebben we het nog over.

     2. Lefty

      De kiezer heeft het laatste woord, dat geven zelfs mensen als Trump, Wilders en Baudet toe.

 26. Yoyo

  Ik mag Maarten wel als droge humor- mannetje.
  Hij is dan wel zuur links, maar ongevaarlijk.
  Laat zich wel kennen door steeds dezelfde plaat af te draaien over mensen waar hij een hekel aan heeft.

  Daar diskwalificeert hij zichzelf mee, en dat is jammer.

  De oude, zure, droge brombeer is verder wel oké.

  1. Rene van der Grijp

   Maarten mist elke nuance. Bovendien stinkt hij naar zweet.

   1. Yoyo

    Hij is inderdaad op meerdere vlakken zuur.

    Dat hoort ook bij de linkse mensch.

  2. Lefty

   Wilders en Trump draaien ook steeds de zelfde plaat af. Dat is inherent aan het beroep van politicus. Hoe rechtser hoe behoudender, helaas. Maarten is geen politicus maar meer een ironische entertainer met veel historische kennis, daarom veranderd er niet zoveel in zijn retoriek. Mensen die hem uitschelden en of beoordelen op zijn uiterlijk of voorkomen zijn voor mij geen knip voor de neus waard.

   1. Vriend

    Lefty: “Mensen die hem uitschelden en of beoordelen op zijn uiterlijk of voorkomen zijn voor mij geen knip voor de neus waard.”

    Denk je dat dit ook maar iemand interesseert of iets kan schelen?

    Daarbij: zo’n morsige vetklep als Van Rossem met zijn ongewassen trui en korreltjes spuug in zijn mondhoeken, schreeuwt natuurlijk om een beoordeling.

    1. Lefty

     Ja vriend. Ga 3 minuten met hem in gesprek en je staat met je mond vol gepoetste tanden. 😉

     1. Vriend

      Dat weet jij niet. Je staat bol van de aannames.

 27. Lefty

  “Vriend 12 minuten geleden
  Dat weet jij niet. Je staat bol van de aannames.”

  Als ik jouw vocabulaire mbt Maarten van Rossum bekijk weet ik het wel zeker.
  Over and out.

  1. Vriend

   Lefty heeft zijn basisschool waarschijnlijk niet afgemaakt: ‘mbt’ wordt geschreven met punten tussen de letters, het is Maarten van RossEm en achter schrijf ontbreekt een ‘t’.

   Jonge, jonge hoe krijg je het voor elkaar – gediplomeerd dyslecticus zeker?

   1. Vriend

    ‘schrijf’ moet natuurlijk zijn ‘bekijk’.

    1. EvertB

     Ja, en achter ‘bekijk’ geen ‘t’ schrijven zoals door jou bepleit.

     Zodra je ziet wat het onderwerp in de zin is begrijp je het direct.

     Overigens, ik vind dat je sterk op dreef was in een andere draad tegenover christenfundamentalist B. Pascal.

     1. Vriend

      Je hebt gelijk, ik heb de zin van Lefty verkeerd gelezen. Dom!

  2. EvertB

   Toch is de uitspraak van @Vriend over de aannames niet ongegrond, Lefty.

   Zo is het bijvoorbeeld best mogelijk dat Vriend zijn tanden niet poetst, of slechts een paar, of helemaal geen tanden meer heeft…und so weiter 😜

   1. Vriend

    Lefty ligt al in zijn bedje, oude schaakvriend.

    Je deed een poging tot grappigheid die niet helemaal uit de verf kwam.

    1. EvertB

     Verstandige man, onze Lefty.

     Inwendig heb je al lang gelachen om de joligheid. Je bent immers een intelligente man met humor.

    2. Lefty

     EvertB/ Vriend: Je bent of een bekende van mij , of Loek van Wely, FvD. In het laatste geval had ik je hoger ingeschat. Jammer.

     Good night.

 28. Bes Tolen

  Maarten van Rossem heeft het blijkbaar altijd bij het gemakkelijke gehouden.

 29. H.Vaes

  Maarten van Rossum is weer eens klaar gekomen.

 30. Jannes-46

  Maarten van Rossum is het opperfossiel van de UvA. L*lt links en vult de zakken rechts met zijn bij de NPO welgevallige en duur betaalde linkse praatjes.

  1. Thant dolph

   Universiteit van Utrecht, ongeïnformeerde!

 31. Bes Tolen

  Van Rossem begrijpt niet veel of helemaal niets van de hedendaagse politieke tegenstellingen. Dat leidt tot oppervlakkige uitspraken, die met name geen recht doen aan niet-linkse kiezers. Hij lijkt ook de gevolgen van slechte linkse politiek niet te begrijpen en niet wat er op links in enkele decennia is veranderd. Ook niet dat zijn PvdA vergeleken bij de zeventiger jaren extremer is geworden.
  Er zijn wel meer punten waar de PvdA niet van lijkt te doordrongen. En zo ook Van Rossem waarschijnlijk niet. Bijvoorbeeld dat de PvdA indertijd een zwakke machtspositie had dus snel uitgeschakeld kon worden door Van Agt en Lubbers. Dat de PvdA geen verweer tegen afbraak had wegens het niet onderkennen van haar eigen problemen en gebrek aan leiderschap, wat extreme lieden, die vaak pas de partij binnen waren gekomen, een machtsbasis heeft gegeven. Dat Kok een zwak leider was. Dat de PvdA zich wat politieke inhoud betreft nooit hersteld heeft. Wel dubieuze linkse politiek van buiten heeft overgenomen. Dat de haar vertegenwoordigende ministers al te vaak onbegrijpelijk en ongelukkig beleid voerden waarvan de huidige partijleider een voorbeeld is. Dat het verwerpen van de huidige EU-politiek door partijen als PVV en FVD deze partijen nog niet tot tegenstanders van Europese samenwerking maakt. Dat er wel zeker grote dreiging uit gaat van de massa immigratie. Dat links het gevoel voor democratie kwijt lijkt te zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.