Maurice de Hond over COVID-19: Het gaat heel wat beter dan het RIVM u wil laten geloven!

Morgen komt het RIVM weer met een weekrapportage over het coronavirus, inclusief een ronkend persbericht. Maurice de Hond neemt er vandaag alvast een voorschot op, want hij vertrouwt de handelswijze van het rijksgezondheidsinstituut niet: het gaat beter in Nederland, en dat zou het RIVM best mogen erkennen.

Het zit de onafhankelijke coronawatcher Maurice de Hond behoorlijk dwars dat het RIVM iedere week op dinsdag een persbericht uitzendt waarin telkens het meest negatieve aspect van de cijfers wordt belicht, schrijft de opiniepeiler vanmiddag in zijn blog: “Vorige week koos men daarvoor de reproductiefactor. Want die was op 6 november (sic) gestegen naar 1.02.” Dat werd door De Hond onceremonieel weggezet als ‘fake news’.

De sociaal geograaf vraagt zich af waarmee het RIVM, de landelijke coördinator van de overheidsrespons tegen COVID-19, morgen op de proppen komt om een donker plaatje te schetsen. Want zoals De Hond alle getallen overziet, is er volgens hem alleen maar goed nieuws te melden:

“- Het aantal meldingen van positieve testen zal met meer dan 10% zijn gedaald. Ondanks dat het aantal testen met 3% is gestegen.
– Doordat het aantal uitgevoerde testen met 3% is gestegen, zal het percentage van de testen dat positief is naar een waarde van onder de 11% dalen. Dat was vorige week ruim 12%.
– Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is ook met ruim 10% gedaald.
– En de reproductiefactor (per 13 november) ligt weer rond de 0.9. Daar lag die de week ervoor ook ongeveer op, maar onterecht als 1.02 werd gemeld.”

Ook wijst De Hond op het feit dat ook het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten nog almaar geleidelijk blijft dalen. Als die ingezette daling zich zo voortzet, zitten we voor 2021 onder de zogeheten ‘signaalwaarde’ die aangeeft dat het goed mis is met corona in Nederland.

Voor de pandemierekenaar een reden om zich optimistisch te uiten over corona, en sceptisch tegenover iedereen die schetst dat we nog op een donker punt in de crisis zitten:

“Ook dat is een teken dat het een stuk beter gaat dan men u wil doen geloven. Ik ben heel benieuwd wat de lijn wordt voor het RIVM morgen in hun persbericht en de opvolging ervan door Rutte en De Jonge. Ongetwijfeld komt men wel weer met een waarschuwende vinger.”

“Maar,” zo besluit De Hond tot slot: “laat u niet echt van de wijs brengen.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Ik laat me al maanden niet meer van de wijs brengen. Probeer zo normaal mogelijk te leven, maar dat wordt steeds zwaarder. Mensen zijn bang.

  1. Cor Grijpstra

   Mensen zijn bang volgens @ikweet, zie in mijn omgeving alleen maar mensen die niet bang zijn maar de hele situatie vervelend vinden.

   1. vandaag

    hahaha sukkel , mensen die niet knuffelen , geen handen schudden minimaal 1,5 meter wegblijven van je , een mondluier dragen , in hun elleboog niezen en je met diezelfde ellenboog verwelkomen

    nee die mensen zijn niet bang , die zijn volledig gehersenspoeld

    1. Logica

     @vandaag, dat klopt. Op mijn werk hebben we een balzaal voor een paar man. Er loopt er ook eentje rond die met zijn mondkapje op direct wegvlucht als hij iemand op 10 meter afstand ziet verschijnen.

  2. Blitzkrieg

   ikweetwatikwil :
   Quote : “Mensen zijn bang”
   Juist het tegenovergestelde, zelfs de meest bruikbare idioot loopt te wieberen alsof er niks aan de hand is, goede zaak overigens.

  3. Logica

   Ik ook, ben het geheel met je eens. Wat speelt er toch allemaal nu zelfs de VVD links is geworden? We weten nog weinig en kunnen alleen maar vermoedens hebben die steeds sterker worden. Wat zich nu allemaal afspeelt klopt gewoon niet.

 2. Steven Opti

  DDS begint op nu.nl te lijken, steeds vaker wordt een kritische reactie niet geplaatst.

  1. Cor Grijpstra

   @S
   Wat je zegt, klopt niet.

   Bepaalde woorden in een reaguursel doet DDS op tilt slaan.

   Woorden die door vrijwel iedereen als normaal worden beoordeeld, laten je reaguursel verdwijnen.

   Dus eerst je reaguursel -copy- en zie wat er gebeurt.

   1. vandaag

    eindelijk een raad van gekke corretje waar je met mee kan

    contróle
    brázílie
    hóé®a
    seks met een x
    drúgs
    strónt vlé®k enz

    allemaal woorden die niet kunnen

  2. Gerda2

   Bij mij hetzelfde laken een pak vandaag.
   Kijken of dit bericht doorkomt.

 3. Blondie

  Nederland is in het bezit van ca 37000 ziekenhuisbedden, op dit moment zijn er 1700 bezet door Corona.
  Het aantal bedden dat door Kankerpatiënten wordt bezet, ligt op ca 3000.
  Griep bestaat niet meer.
  Wat is er echt aan de hand.

  Waar zit het knelpunt.

  1. Willem Bever

   Bij de ca 10000 ambtenaren die dit land maar naar believen “besturen” @Blondie

 4. Blitzkrieg

  Het gaat helemaal niet beter met covid19, het facisme namelijk steeds grotere vormen aan.

  1. Jack Flash

   het goede nieuws dat er geen mensen meer aan ouderdom sterven.

   1. vandaag

    ook niet aan influenza en ook niet meer aan longontsteking

 5. ervi

  Als ik, zonder beklap, in de supermarkt loop wordt ik steevast door de snuitblokbrigade aangestaard alsof ik een ondode ben die op hun hersenen uit is.
  Hoezo, mensen niet bang?

 6. JochemX

  Ja natuurlijk stellen ze het ernstiger voor. De kosten van de vaccins worden een enorme strop. Het vaccin is mosterd na de maaltijd.

  1. Jack Flash

   Herhaling 2009.
   Alleen een beetje erger.

   1. vandaag

    veel gemener opgezet ! Dezelfde lui als destijds hebben wel geleerd hoe ze hun zakken vullen. Die smerige haatbaard schreef 6.000.000 euris bij op zijn prive rekening

 7. vandaag

  corona is een hoax , in 2017 werden de huidige pakketten al verkocht om te gaan testen

  mensen op uw ogen en ga notulen van de who , vn , unesco en al die andere dieven lezen. Verbaas en huiver van dit voor opgezette spel

 8. JFU

  Elke week bij de NPO weer een vreselijk verhaal vertellen, geprogrammeerd door de RIVM, werpt zijn vruchten af. Angst en verdeeldheid onder de bevolking werkt altijd in het voordeel van de huidige ‘leiders’. Wel zorgen ze voor ‘brood en spelen’, anders werkt het op den duur niet meer. Het bekende recept om de bevolking meer en meer te onder drukken. Zo oud als de mensheid.

 9. C.A.Barstow

  Liegen, bedriegen, stelen, misleiden en het volk bedonderen is door dit vervloekte linkse kabinet tot een kunst verheven.

 10. Telex

  Het komt mij voor dat statistici met hun 1 en 1 = 2 logica weleens gelijk kunnen hebben.
  Ze maken iets meetbaar en kunnen dat dan met bewijs staven.
  Er worden blikken vol experts ten tonele gevoerd die het niet zelden oneens zijn of elkaar niet af durven te vallen. Ook in Den Haag doen ze maar wat wie moeten we nu geloven? De WHO het OMT, de virologen welke onderling vaak iets tegenstrijdigs beweren, de buitenlandse experts de binnenlandse experts of gewoon Hugo de Jonge.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.