Maurice de Hond: ‘We moeten leren leven met een jaarlijkse nieuwe coronavariant die over de aarde gaat’

Nu het ene kandidaat-vaccin over het andere heenbuitelt om aan te geven hoe effectief ze wel niet zijn, is coronawatcher Maurice de Hond door een Italiaanse studie aan het denken gezet. Want wat nu als het coronavirus helemaal niet meer weggaat, en in een bepaalde vorm gewoon altijd in circulatie blijft?

De wereld kon afgelopen week een zucht van opluchting laten, nadat Pfizer en Moderna allebei aangaven dat hun coronavaccins voor meer dan 90% effectief lijken. Goed nieuws, maar dan moet het coronavirus niet gaan muteren. Een Italiaanse studie die door Maurice de Hond is ingezien geeft aan dat er nu al diverse versies van corona in omloop zijn. Het is goed mogelijk dat het coronavirus en haar varianten voorlopig niet meer weggaan, schrijft de opiniepeiler op zijn website.

De Hond trekt een aantal conclusies:

“Net zoals we dat kennen bij influenza zullen we ook moeten leren leven met een jaarlijkse nieuwe variant van een coronavirus, die over de aarde gaat. Soms is dat een besmettelijker variant en soms een variant die tot ernstiger ziektes zal leiden dan die van het vorige seizoen. Daarbij zou het ook kunnen dat in een bepaald seizoen influenza heerst en (vrijwel) geen Corona of andersom.
Als het bovenstaande het geval zal zijn, dan mag verwacht worden dat net zoals bij influenza in het nieuwe Corona-seizoen al een behoorlijk deel van de bevolking immuun is door ontwikkelingen in voorgaande jaren.
De centrale vraag is vervolgens of bij vaccinatie tegen Covid-19 hetzelfde zal gebeuren als bij griepvaccinaties. Namelijk dat maar een deel dekking geeft en dat het jaar erna weer gevaccineerd moet worden tegen een nieuwe variant.”

Het is momenteel echter geen keiharde wetenschap, benadrukt De Hond: “Wat ik nu opschrijf, zijn geen harde conclusies van mij, maar het zijn gedachten, die ik met u wil delen.” Wel moet het overheden tot actie manen: voorzichtig lijkt het er namelijk op dat de vaccins niet het definitieve einde van COVID-19 zullen zijn. Hoe moet daar mee worden omgegaan? De Hond: “En net zoals influenza onze manier van leven niet echt heeft beinvloed, zou dat ook het geval moeten zijn met het coronavirus.” Aan de overheid om daaraan te werken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Off Topic

  Maar speciaal een ruggensteuntje voor Michael&Co.
  2500 ‘vergeten’ stemmen gevonden bij hertelling in Georgia
  nos.nl/collectie/13849/artikel/2356868-2500-vergeten-stemmen-gevonden-bij-hertelling-in-georgia

  1. Ernest Stern

   1600 van die stemmen waren voor Trump. Dat schiet dus niet op.

   1. ZWEEDSE K0K

    Het gaat om het idee, niet om de kn*kkers.
    Verder:
    Volgens Republikein Raffensperger heeft de Republikeinse senator Lindsey Graham hem gevraagd naar manieren te zoeken om briefstemmen, waarvan met afstand de meesten naar Biden gingen, ongeldig te kunnen verklaren.

    Tegenover de krant zegt de Republikein dat hij versteld stond van onder meer Grahams suggestie om zonder tussenkomst van de rechter te zoeken naar manieren om legaal uitgebrachte stemmen ongeldig te verklaren. “Het leek er erg op dat hij dat wilde gaan doen”, aldus Raffensperger.

  2. ikweetwatikwil

   Ach en zo zullen er wel meer volgen. Trump weet wat hij doet.

  3. Beukman

   Dat gaat inspireren tot zeker twaalf nieuwe complottheorieën.
   Hier sla je ook steil van achterover:

   Tegelijk zei Brad Raffensperger, minister van Binnenlandse Zaken van Georgia en eindverantwoordelijk voor de verkiezingen in de staat, in een interview met The Washington Post dat zijn Republikeinse partijgenoten hem in toenemende mate onder druk zetten om de integriteit van de afgelopen presidentsverkiezingen in twijfel te trekken.
   Volgens Raffensperger heeft de Republikeinse senator Lindsey Graham hem gevraagd naar manieren te zoeken om briefstemmen, waarvan met afstand de meesten naar Biden gingen, ongeldig te kunnen verklaren.
   Tegenover de krant zegt de Republikein dat hij versteld stond van onder meer Grahams suggestie om zonder tussenkomst van de rechter te zoeken naar manieren om legaal uitgebrachte stemmen ongeldig te verklaren. “Het leek er erg op dat hij dat wilde gaan doen”, aldus Raffensperger.

   1. ZWEEDSE K0K

    Was hier laatst een beVRIENDe reageerder welke voor een referendumgestuurde democratie is.
    En als de uitslag hem niet aanstaat, is er gewoon weer gefraudeerd.
    Logica van een flap-ontlasting in een urine-depot.

    1. Thant dolph

     welke = die

   2. Ernest Stern

    Dit is wel een geestige wending in het verhaal: er was inderdaad sprake van verkiezingsfraude maar die werd begaan door de Republikeinen.

 2. Ernest Stern

  Gelukkig heeft hij wel verstand van peilingen.

  1. Blondie

   Negen reacties van uit de Linkse hoek, die niets met het item te doen hebben, maar voor deze personen wel een natte/droge vorm van zelfbevrediging is geweest.

 3. Vriend

  Als Maurice de Hond gelijk heeft, zal dat wellicht ook betekenen dat er snel op de nieuwe mutatie aangepaste vaccins zullen verschijnen, zoals nu met de jaarlijkse griepvarianten gebeurt.

  Het hele aanlooptraject met de ontwikkeling van een ‘prototype’ is immers inmiddels bekend.

 4. LifeBuddy

  Hier is’t ie weer , de Professor van de WEETNIKS kunde. Ieder Weldenkend mens wist allang dat kinderen ook het virus kunnen overbrengen. De hond Ongeschikt en loopt Ver achter de feiten aan. We zitten allang een fase verder met Covid-20. De Economen bij de FvD hadden het bij het rechte eind, dat Covid-20 uit denemarken al op de loer lag. Ik ga Niet meer reageren op z’n Hondjes!!!

 5. Adriaen van Bergen

  Kortom het is gewoon griep.

  1. ZWEEDSE K0K

   Met ongewoon veel doden.

   1. NO8D0

    Sterftecijfer jaarlijkse griep 0.16%.
    Sterftecijfer Corona 0.20%.

    1. Henk42

     @NO8D0 helder ,het zweet cockje zit weer te liegen en valse informatie te verspreiden zoals altijd.
     Ook zit hij hierboven de commentsectie te bevuilen (wat hij sowieso altijd doet) met off topic anti Trump gezwets, waar hij geestelijk mee aan zijn gerief probeert te komen.
     Dumbass is het.

    2. Chalres Bingley

     @NO8D0 deze cijfers liegen er niet om.
     Covid en griep zijn zo goed als even gevaarlijk.

     1. Chalres Bingley

      Een hele economie plat leggen om een sterftecijfer dat jawel, 0,04% hoger ligt dan de jaarlijkse influenza.
      Hoe dom kan je zijn op de 1e plaats.
      Op de 2e plaats hoe krijg je het voor mekaar om alle mensen met een klinisch bewezen niet werkend masker de winkel in te verplichten en op straat.
      Volgens mij is er een wet waarin staat dat gezichtsbedekking in het openbaar verboden is.

     2. Beukman

      Tja, onnozele hals. Hoe hoog zou het sterftecijfer van covid liggen als we geen quarantainemaatregelen hadden, mondkapjes, social distancing, etc.? En niet te vergeten: hoe vol zouden de ziekenhuizen dan liggen en hoeveel mensen zouden het misschien wel overleven, maar voor de rest van hun leven ziek blijven?

     3. Gerda2

      Beukman@ onnozele hals?

      Je komt met aannames waar tot nu toe geen bewijs is.

     4. Beukman

      Ik zie in mijn reactie geen aannames staan, Gerda. Het zijn slechts vragen.
      Maar wat denk je zelf: helpt het bij een besmettelijke ziekte om afstand te houden? En vind jij dat we bij de schade die een ziekte aanbrengt alleen moeten kijken naar de dodelijke slachtoffers, óf kijken we ook naar andere zaken?

     5. Gerda2

      Beukman
      Ok, vragen.

      Zie het als een flinke griep en beantwoordt dan je eigen vragen maar. Zo zie ik het.

     6. Beukman

      Ik luister naar de deskundige, Gerda. Zoals deze:

      Maar de rest van de redenering van coronasceptici – dat voor corona onterecht het land op zijn kop wordt gezet – raakt volgens de hoogleraar kant noch wal. Hij kan zich er boos over maken. ,,We hebben het aantal overlijdens door corona alleen maar op dit niveau kunnen houden, doordat we gigantisch veel maatregelen hebben genomen, zoals het afstand houden, thuisblijven bij klachten, testen en bron- en contactonderzoek. Dáárdoor is de besmettingscurve afgevlakt. Waren er geen maatregelen genomen, dan was het aantal intensivecareopnames en coronadoden een veelvoud geweest van wat we nu hebben gezien. Het is gewoon niet eerlijk om dat er niet bij te vertellen, als je de griep en het coronavirus met elkaar gaat vergelijken.”

      ad.nl/binnenland/doden-door-corona-en-griep-in-de-vergelijking-dit-is-hoe-het-echt-zit~ad36a72e/

     7. vandaag

      Daar is onze beukhol met zijn dagelijkse aperte onzin. Verkiezingen zijn afgelopen dus nu wordt het corona bull shit verkondigen als onwetende

     8. Gerda2

      Beukman, en daarmee doe ik niets af aan de ernst van covid of de griep.
      Dat de ziekenhuizen “vol” liggen is voor een groot deel de schuld van de overheid zelf en je weet dat het bij eerdere griepgolven de ziekenhuizen het ook amper aankonden. Dit terwijl ze meer bedden hadden.

      En wat heeft de overheid van de zomer gedaan? De beddenschaarste werd in stand gehouden.

      Afstand houden doe je bij de griep ook, zelfs als je verkouden bent ga je niet bij kwetsbare mensen langs.

      Maar al deze dingen zijn hier al zo vaak besproken, je kunt wel bezig blijven.
      Vragen naar de bekende weg.

     9. Gerda2

      Ach Beukman, zo kan ik ook met een aantal deskundigen aankomen.
      Virologen, artsen.
      Ik heb niet de indruk dat je echt geïnteresseerd bent in een andere mening.

     10. vandaag

      narcisten zijn nooit geïnteresseerd in een andere mening Gerda ! Beukhol is een narcist puur sang.

     11. vandaag

      Je zou zeggen dat beukhol wel zou zwijgen bij 77.000 ontslagen in de zorg en halvering van de I.C capaciteit maar hij roeptoetert vrolijk verder met zijn holmaat de stront vlek !

      Inmiddels hebben corona en influenza cijfermatig dezelfde cijfers maar niet volgens de linkse roeptoeters

     12. Gerda2

      Vandaag@ en per 1 januari 2021 beginnen we ook weer met de teller op 00000.

     13. EvertB

      Deze bijdrage van @Beukman m.b.t. de expert is het afgelopen half jaar al veelvuldig in de media geplaatst en wordt breed gedragen.

      UMCG-viroloog Alex Friedrich stelt vast: “Als Nederland alle maatregelen tegen Corona laten varen, belanden zo’n 2 miljoen Nederlanders met het virus in het ziekenhuis en 510.000 mensen op de IC. Vele tienduizenden sterven.”
      Het virus z’n gang laten gaan is dus complete waanzin.

     14. SubTec

      @EvertB Er zijn absoluut geen enkele bewijzen of aanleidingen voor jouw bewering.
      Zweden heeft bv niets gedaan en ook daar zijn geen “miljoenen” in het ziekenhuis.
      Absolute en complete ONZIN!

     15. Beukman

      Subtec, inmiddels is 1 op de 50 Zweden geïnfecteerd. 1 op de 5 Stockholmers is positief getest. Het percentage doden ligt vele malen hoger dan in enig ander Scandinavisch land. Er zijn dagelijks 6000 nieuwe gevallen op een bevolking van 10 miljoen.

      Bijeenkomsten van meer dan 8 mensen zijn verboden, kroegen gaan eerder dicht, mensen wordt gevraagd thuis te blijven.

      Tot zover dat geweldige Zweedse model.

      washingtonpost.com//world/2020/11/18/sweden-coronavirus-surge-policy/?

     16. vandaag

      dom adept , heb je nog wat te melden over Australie mafklapper ? je weet dat land in volledige lock down !

 6. LifeBuddy

  De Arische sLinkse hebben voor het Eerst sinds de 2e wereldoorlog een Geweldig Idee geopperd, om het stemmen op een EERLIJKE en Democratische manier te laten verlopen. Eerst gaan de PVV en de FvD de stemmen tellen. Daarna gaan de Arische sLinkse de stemmen tellen en als daar verschil in zit wordt de burgemeester gelijk uit zijn Ambt ontheven. Eindelijk zal het [nedere]landse Volk sinds de 2e wereldoorlog van Democratie kunnen Proeven.

 7. SubTec

  Flikker toch op met je nep-Killerziekte

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.