Nederland, waar de VVMU hoogtij viert: docent de schrijfopdracht over islam uitschreef zit ondergedoken thuis

We leren het in dit land ook nooit hè? Opnieuw moet een leraar onderduiken omdat hij iets probeerde over te brengen dat zo gevoelig ligt bij bepaalde delen van de bevolking dat er weer op los gedreigd en gehaat moet worden. Ditmaal in Leiden.

We hebben het weer goed voor elkaar in Nederland, hoor. Echt iets om trots op te zijn, dat dít gewoon nog bestaat in ons land anno 2020: leraren die vogelvrij verklaard worden, omdat ze in de lesstof iets hebben verwerkt dat kennelijk zo aanstootgevend is dat oproepen tot moord gewoon een logische reactie zijn geworden:

“De docent van het Visser ’t Hooft Lyceum kwam in de problemen toen een screenshot van de vragen uitlekte via sociale media. Een andere vraag die de leerlingen kregen was: ’Hoe kunnen we ons beschermen tegen fundamentalisme?’

Op een besloten Instagrampagina kwamen volgens Omroep West doodsbedreigingen binnen aan het adres van de docent. Zo schrijft iemand ’Zo’n leraar moet je na school gewoon neersteken’. De docent zit thuis, al is het niet duidelijk of de godsdienstleraar is geschorst of dat dat is voor zijn eigen veiligheid. De school kon daar nog niet op reageren.”

Wij kunnen er uiteraard natuurlijk al wel op reageren: en dat is dat er in dit land iets ongelooflijk mis aan het gaan is, dat iedereen die zich waagt aan een controversiële actie meteen moet onderduiken omdat de messentrekkers dan hun steekwapens al aan het slijpen zijn. En het is heus niet alleen een leraar die onwelgevallige opmerkingen over de islam maakt. Probeer voor de lol de antivaxxers eens verbaal aan te pakken, of motorclubs. Moet je zien wat voor angstaanjagende geweldsbagger je over je heen uitgestort krijgt.

Wie leidt Nederland weer terug naar waar we vandaan kwamen – een bescheiden landje aan de Noordzee, waar de vrijheid van meningsuiting en tolerantie hoog in het vaandel staan? Waar afwijken van de norm niet afgestraft wordt met een gore tsunami aan bedreigingen en schuttingtaal? Wie?! Zeg het maar! Ik wacht met smart.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Rene van der Grijp

  Deze vragen nodigen uit tot kritisch denken over de islam en daarvoor ben je bij 99% van de moslims aan het verkeerde adres.

  Dat kunnen ze niet aan en dan slaan de stoppen al snel door.

 2. NO8D0

  Al die smoezelige extreem linkse flut partijtjes zoals, groen links, D66, PvdA en nu ook al zelfs vvd, wakkeren dit moslim sentiment en geweld gewoon aan.

 3. Henk42

  Als leraar ben je tegenwoordig gewoon vogelvrij verklaard in Nederland.

 4. henkie

  Er is 1 simpele regel waar je je aan moet houden hier in Nederland, is dat nou zo moeilijk?

  Die man, en alle mannen, vrouwen of kinderen die met hun grote bek, dan wel in geschrift te ver gaan, vragen er zelf om.

  1. Chalres Bingley

   @henkie is.niet voor de vrijheid van meningsuiting, dat is duidelijk.
   @henkie leeft het liefst in Saudi Arabië, of iran, dat is duidelijk

  2. Patje

   Wat is in jouw beleving ‘te ver gaan’?

  3. PG

   @henkie… Het hangt er maar van af door welke bril je de wereld bekijkt.
   Die van jou is niet mijn bril. Mij te fout, onzuiver en bovenal ranzig.

  4. Nostradamus

   Ik weet van heeeeeel veel kinderen met een bepaalde achtergrond die schijt hebben aan Nederland en de Nederlandse regels en een enorme grote bek hebben naar voornamelijk de ‘Native’ Nederlanders. Als we daar nu eens kei en kei en keihard tegen optreden. Dan kan jij zeggen, ze vragen er zelf om! Ik geef je dan helemaal gelijk als jij dat zegt.

 5. CLoVis

   
  En dit alles is te danken aan de islam.
  waarvan iedere belijder een rustige huisvader is.

 6. Sando

  Wat is het toch een kanker volk die moslims heb totaal geen respect meer voor die mensen groot of klein het is een gezwel in heel Europa!

 7. Appelstroop

  GS:
  [b]”Thierry Baudet weg als partijleider FvD”[/b]

  1. Appelstroop

   oh geen BBCode

 8. Sando

  En vergeet GroenLinks helemaal niet!

 9. vandaag

  Lang leve de kanspareltjes

  minder , minder , minder

  stem sociaal , stem PVV

 10. Kleurloze Politiek

  @Sando

  “K ” Volk die Moslims
  Met dit soort uitspraken ben jij zelf geen spat beter dan die lui die met dreigementen aan het dreigen waren.

  Alsof jij wel met dit soort aantijgingen respect af dwingt met je nazi gedachte goed.

  1. Logica

   @Kleurloze politiek, prima verwoord en uiterst correct. Je verwijst naar de nazitijd, dat is geheel volgens links gebruik.

   Laten we begrip hebben voor de jihadisten en onder het genot van een kopje thee naar keuze gaan kijken of er wellicht andere, mensvriendelijker manieren zijn om te doden. Wij zien natuurlijk liever helemaal geen doden maar we respecteren de vrijheid van godsdienst.

   We verafschuwen de nazi’s maar hadden die gehandeld vanuit een goddelijke roeping dan hadden we natuurlijk wel begrip gehad. Laten we hopen dat een knuffel na het laatste kopje thee ook zal leiden tot meer begrip.

   Wat is links toch goed bezig he?

 11. Pieter48

  Al voor de tweede wereld oorlog was er in dit land ook een partij van landverraders. N S B was de naam van deze partij. Toe was er maar een verraders partij . Nu zijn er veel meer van deze partijen die ons verraden .
  U begrijpt wel over wie we het hebben.Deze verraden ons aan Brussel en aan de moslims die op meer macht uit zijn in dit land.Aangezien we op alle fronten langzaam de macht verliezen moeten we daar niet alleen de moslims op aan kijken maar ook de verraders onder ons. Hun motto is weg met ons.
  We hebben lang gestreden voor vrijheid van meningsuiting. Die raken we nu versneld kwijt. Daar werken sommige partijen hard aan mee.

 12. Kleurloze Politiek

  @Pieter48

  Wat is dat toch met jullie rechtse Nederland nooit te vrede.
  Eerste is het de schuld van de joden en zigeuners
  Die jullie voor eeuwen lang als tweederangs burgers hebben beschouwd en vervolgens in de uitverkoop gedaan voor 7 gulden aan de Duitsers
  En nu zijn de Moslims die het gedaan hebben.

  Ooit gehoord van eigen verantwoording nee want dat is het nou probleem bij rechts altijd de haat en afgunst naar een andere omdat het je zelf niet lukt om je leven te ordenen dus heeft een andere het gedaan.

  Het enige wat ik hier lees is rechtse propaganda over links en Moslims en homofobie.

  Dir geeft eens te meer aan dat extreem rechts niets meer is dan haat tegen alles wat hen niet zint
  Moslims Joden LHBT’ers kort om FvD

  1. vandaag

   rechtse nederland bestaat niet in de politiek kleurloos , dan heb ik het niet over spelling maar over het begrip !

   alles met fobie zijn samen gestelde woorden door de links correcte deugmensch. De zorg dat de is-lam zowel rechtstaat als democratie verwerpt wordt niet weerlegt met die woordkeuze.

   overigens moet je bij links zijn als je wilt spreken over joden oif zigeunerhaat. Daar heeft rechts geen binding mee. Ken je geschiedenis maat voordat je erover spreekt

  2. ervi

   Beste Kleurloze,
   als iemand een probleem heeft zijn/haar leven te ordenen, is dat een persoonlijk probleem en heeft rechts of links daar eigenlijk niets mee te maken.
   Ik vind ook dat FvD een partij is die geen Moslims,Joden,of LHBT haat.

 13. Kleurloze Politiek

  @vandaag
  @ervi

  Excuses jonges het was niet persoonlijk bedoeld.
  Maar ik vindt soms een beetje vreemd dat als er geroezemoes binnen een politieke partij is door interne ruzie of partijbestuur dat er dan naar de Moslims wordt gewezen als schuldige.

  Ik heb nooit wat tegen rechtse kiezers gehad sterker nog ik heb zelfs in het verden ook op de VVD gestemd en ik heb zelfs PVV’ers waarmee ik prima mee om kan gaan.
  Maar dit kan alleen omdat we elkaar niet met de vinger in de oog steken met verwijten.

  Ik bekijk iedereen als individu
  Dus het kan zijn dat jij een hele goede persoon bent maar een broer hebt die totaal het tegenovergestelde van jou is ..
  Maar dat maakt jou nog geen slecht mens.

  Dus Jood ,Christen of Hindoes bij mij is iedereen welkom thuis.

 14. Freba

  Gewoon kappen met dat gezeik over de Islam. Laat ook de mensen met rust in de Bijbelbelt en Urk en meer van dat soort maffe plekken. Overgoten met een oud sopje, waar men zich al meer dan 1500 jaar “wentelt”. Vrijheid van meningsuiting. Hou toch op. In dit soort situaties is de beste remedie” Doodzwijgen”. Maarja wat moet je dan met al die rakkers met hun HAVO diploma en een cursusje journalistiek?. Hoed U voor kinderen uit de arbeidersklasse die te dure kleding zijn gaan dragen EN de kakkers die zich te casual gedragen.

 15. Telex

  Kan iemand van slinks mij uitleggen waaruit die culturele verrijking bestaat?

 16. Telex

  Kleurloze politiek bestaat niet, net zomin als kleurloze meningen. Of richt u de mening loze partij eerdaags op?

 17. 56RdK

  Waar de moslim verschijnt is het de vrijheid, veiligheid en vrede die verdwijnt!

  En wat doet het naïeve en uitermate domme deugvolk van dit land al decennia lang:
  de moslim in alle opzichten faciliteren en binnenhalen.
  Want …. gematigd, want ….. goddienstvrijheid, want …. vrijheid van onderwijs.

  Dat het islamitische achterlijke denken en het sluwe handelen gelijk een kankergezwel is dat onderhuids zich een weg baant om onze democratie (en die van anderen) onherstelbaar aan te tasten wil het uitermate domme deug bewust niet zien!
  Ook niet na de talloze moorden en aanslagen door islamieten, ook niet na de talloze ellende veroorzaakt door islamieten na cartoonpublicaties.

  Zelfs nu, nu ook ons onderwijs door islamieten wordt aangetast, weet dat gajes zich nog steeds verzekerd van politieke en financiele steun, kunnen ze nog steeds hun addergebroed ongebreideld vergiftigen en tegen ons opzetten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.