NS ♥ administratieve rompslomp, wil treinreizigers zich eerst laten aanmelden voor treinreizen

Er is weer eens iets nieuws bedacht tegen het coronavirus. Iets ontzettends overbodigs en nutteloos, maar wel vrij vervelend. Voordat je met de trein gaat dien je je eerst aan te melden voor je reis, zo verlangt de NS van Nederlanders.

Wie momenteel met de trein reist heeft het erg gemakkelijk. Weinig mede-passagiers, veel plek en door die twee zaken een minimale kans op het oplopen van een coronabesmetting. Prima nieuws, zou je zeggen, maar de NS is dat nog niet goed genoeg. De vervoerder adviseert passagiers met klem om treinreizen éérst aan te melden.

Jawel. Na alle registraties voor restaurants, musea en zelfs zwembaden moeten nu ook de treinen er aan geloven: eerst even zo’n irritant formulier invullen voordat je op pad gaat. Heus:

“De nieuwe Treinwijzer, zoals de registratieservice wordt genoemd, gaat woensdag meteen in en volgt na een succesvolle proef onder 5000 reizigers dit voorjaar. Door mensen te verzoeken hun ritten te melden, hoopt de NS hun zorgen weg te nemen. ,,Hoewel treinen leger zijn dan ooit, zien we dat een deel van de reizigers uit angst voor corona de trein vermijdt”, zegt Tjalling Smit, directielid van de NS.”

De onnozelheid van deze actie wordt direct door NS-bestuurder Smit benoemd: de treinen zijn leger dan ooit. Deze reisregistratie is dus een volstrekt overbodige toevoeging aan het brede palet van COVID19-maatregelen die reeds worden genomen.

Misschien dat we dus ook niet moeten spreken van de Treinwijzer, maar de Treindommer. Maar voordat we dat mogen doen, gaan we eerst even de registratieservice van de NS invullen: zodat ze weten dat deze kwalificatie van ons er aan komt. Je weet namelijk maar nooit!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Kretoloog

  Is vrijwillig dus…niet doen!

 2. vandaag

  We beginnen vrijwillig , binnen een kwartaal verplicht. Trap hier niet in.

  1. Logica

   Inderdaad, de vrijheden van de burger worden steeds meer beperkt. Het wordt erger en erger met deze links fascistische regeltjes.

 3. ReJa

  @Tim Engelbart. Voorproefje voor het moment dat u beschrijft in uw artikel van vandaag, namelijk Hugo de Jonge heeft volstrekt gelijk: COVID-antivaxxers moeten langer aan de coronaregels gehouden worden. Nu al proefdraaien zonder de vraag ‘Bent u gevaccineerd en levert u daar het bewijs van, welkom. Indien niet, bekijk het maar’. Op het moment dat het vaccin er is gewoon die vraag activeren. Tot dat moment is de rest van de treindommer (uw woorden) wellicht beter getest dan het door u verafgoodde vaccin.

  1. Logica

   Ja Reja, dit voorspelde ik een tijdje geleden al. Niet gevaccineerd? Dan geen vliegreizen, geen OV en veel beperkingen bij het afsluiten van verzekeringen om zo maar wat te noemen. Zo worden mensen indirect toch gedwongen zich te laten vaccineren.

   Hier zit veel meer achter dan wij weten. Het feit dat de kartelpartijen nu al besloten hebben om ook na de volgende verkiezingen de PVV en FVD uit te sluiten zegt ook wel wat. Er spelen veel grote belangen mee. Blinde volgers van deze partijen komen niet verder dan het woordje complottheorie, net zoals ze de woordjes racisme en fascisme gebruiken bij elke vorm van kritiek op immigratie. Wat drijft deze mensen? Dat is een interessante vraag. Als je een mening hebt dan vertel je die en onderbouwt je mening zodat discussie mogelijk is. Dat zie ik nagenoeg nooit, niet hier op DDS maar ook niet op You Tube. Dergelijk denigrerend gedrag zagen we 75 jaar geleden ook bij figuren die zich übermensch verklaarden. Het is nog even wachten op het moment dat ze ook nog mensen uit hun huis gaan trekken. Ze noemen zich antifascist (Antifa) maar gedragen zich als bruinhemden. Met hun gezicht bedekt en laf verscholen achter spandoeken roepen ze op tot moord van iedereen die het niet met ze eens is, onderwijl als een sprinkhanenplaag al slopend van auto’s veel ellende achterlatend

   Bedenk dit goed wanneer u straks in het stemhokje staat. Stem sociaal met verstand. Stem PVV of FVD voor eerlijk beleid en gezond verstand.

 4. ervi

  Medio volgend jaar staat bovenaan het registratieformulier:

  “Let op, U kunt alleen gebruik maken van onze vervoersmiddelen en diensten indien U over een geldig Covid-19 vaccinatiebewijs beschikt !”

  1. vandaag

   correct , het links fascisme is sterk in opkomst. Heers en verdeel maar dan moet je eerst doodangsten kunnen zaaien. Corona was een godsgeschenk en men volgde blindelings het standpunt van de WHO . Nu de WHO zijn mening heeft gecorrigeerd en corona van killer virus heeft gedegradeerd tot verkoudheid virus laat men de WHO links leggen.

   1. Jack Flash

    Er komen steeds meer van die rare totalitaire maatregelen.
    Nu vrijwillig, morgen verplicht.
    Nee hoor, valt niet op.

 5. Genoeg van linkse dictatuur

  Binnenkort door links geïntroduceerd, de nieuwe jodenster, zijn echt knetter.

 6. antoon5

  Mijn verzuchting is: waar gaat het nu weer over

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.