Openbaar Ministerie weigert om doodsbedreigers van PVV-leider Wilders te vervolgen: ‘Geen bewijs!’

PVV-leider Wilders is één van de meest bedreigde personen van heel Nederland en kan daarom dan ook niet meer zonder beveiliging op straat lopen. Maar veel lui die verantwoordelijk zijn voor die situatie hoeven nog geen dag de gevangenis in: het OM liet de oppositieleider onlangs weten niet tot vervolging over te gaan. Een gebrek aan bewijs, aldus de magistraten.

Tot de grote teleurstelling van PVV-leider Geert Wilders gaat het Openbaar Ministerie lui die de politieke leider met de dood hebben bedreigd niet vervolgen, en zullen zij dus geen straf krijgen. Dat liet in het OM weten in een brief aan Wilders.

In de tekst benadrukt het OM de vingers niet aan een rechtsgang te willen branden: “Er komt geen strafzaak,” staat bovenaan de brief: “Geen.”

De reden zit volgens de ambtenaren in de naar hun smaak gebrekkige bewijslast: “Uit het onderzoek van de politie blijkt dat er niet genoeg (wettig en overtuigend) bewijs is om een strafzaak tegen de verdachte te beginnen. Daarom komt er geen strafzaak tegen deze persoon.” De geaddresseerde van de correspondentie reageert er sarcastisch, maar gelaten op: “Na honderden doodsbedreigingen eindelijk een keer bericht van het OM! Uhhhhh, nou ja zeg…”

Regelmatig doet Wilders verslag van de lui die hem, voornamelijk via Instagram, op de meest gruwelijke wijzen om het leven willen brengen. Gisteren deed de PVV’er er nog zijn beklag over: “MEER DAN HONDERD berichten de laatste 24 uur van idioten die melden mijn hoofd eraf te hakken, me met benzine te overgieten, een kogel in mijn hoofd te schieten, op te hangen of te bombarderen of te slachten.”

Ook had het Kamerlid een vraag: “Kijken jullie mee, OM, of blijft het weer enorm stil?” Het werd vandaag dus het eerste, maar of Wilders daar nu zoveel mee opschiet…?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Blondie

  Kijk het OM kijkt er pas van op, als Wilders eindigt zoals van Gogh of Fortuyn.

 2. M. Brandenburg

  Opvallend een tweet over het konignshuis of een samenleving ontwrichtende linkse politicus en je wordt op basis van een tweet van je bed gelicht en veroordeeld.

  Zullen we dat gesprek nog eens voeren over hoe justitie aantoonbaar bevooroordeeld is en selectief te werk gaat in het opsporen en veroordelen van criminelen…

  1. Jack Flash

   Het vrije woord is erger dan onthoofding.Slechts een detail van wat ik altijd noem ” De linkse ziekte”.

  2. Genoeg van linkse dictatuur

   Verbaast mij niks vh o ‘m. Daar zitten toch geen personen die moeite doen om het recht te laten zegevieren, behalve als het om het koninklijkhuis gaat, dan vinden ze je wel, hypocriet volk.

 3. Sabreur

  Die farizeeërs in Vak K zullen allemaal weer ‘geschokt’ reageren als Dhr Wilders daadwerkelijk tegen een moslimmes of een Korankogel aanloopt. Twee weken na de staatsbegravenis vol krokodillentranen rollen ze over elkaar met uitspraken dat er écht iets aan het probleem van de polarisatie gedaan moet worden.

  Daarna gaan de grenzen gewoon weer wagenwijd open voor alle apothekers van allah en de mechaciëns van mohammed. Op zoek naar hun volgende shariaslachtoffer.

  OM = Onbegrensd Moslimknuffelen

  Stem op 17 mrt massaal op PVV of FVD om dit nog te kunnen stoppen.

 4. Duckday

  Zijn zulke mensen nu wel geschikt of is het de angst .Ik begrijp dat je zo maar iets kan neer zetten en dan beoordeeld de rechter er is geen bewijs als je iemand een doods bedrijging doet.Maar als iemand minder minder zegt dan is de hele politiek in rep en roer en moet zo iemand jaren lang vervolgd worden. Maar dat is zuiver angst voor deze man die de hele politiek kan veranderen

 5. Maurits Dekker

  Het OM (Organisatie Moslimbescherming) weigert om een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger te beschermen tegen leden van een internationaal doodseskader genaamd islam.

  Als ik besluit om nu een tweet of app te sturen naar Jetten of Klaver met daarin de dreiging hem te onthoofden of in de brand te steken en zijn moeder te verkrachten zit ik dezelfde dag nog in het gevang.
  Hoe dat komt? Nou, dat komt omdat ik geen moslim ben.

  Op 17 maart a.s. kunt u op het stembiljet duidelijk maken hoe u er over denkt.

  1. M.Dikker

   Wat dacht je van diegenen die SS getekend en beledigd hadden? Dat was dan weer wel bewijsbaar en werd bestrafd.

 6. Ernest Stern

  De strekking van de bijdrage van Engelbart lijkt te zijn dat het OM ook zonder te beschikken over wettig en overtuigend bewijs vervolging dient in te stellen. Als de rechter vervolgens om die reden moet besluiten tot vrijspraak zal het gehuil op DDS kunnen worden hervat.

  1. homefront

   aldus onze islamfetisjist, nedermoslim en zéér warme islam pleitbezorger ernestje

  2. Maurits Dekker

   Ernest Stern is een beruchte TR0L

  3. vandaag

   stomme misselijke stront vlek vindt doodsbedreigingen aan het adres van een politicus normaal. Dat die politicus daarom al bijna 17 jaar 24-7 beveiligd moet worden tegen mafklappers van de ideologie de is-lam is zijn eigen schuld zegt de stront vlek.

   Niet enkel een politicus moet tegenwoordig beveiligd worden maar ook reporters, cameraploegen, leraren , schoolbesturen , media gebouwen, joden , synagoge ’s enz. Kortom iedereen die niet meegaat met de is-lam en de achterlijke denkwijze van de stront vlek moet op zijn tellen passen. Een passende onthoofding ligt immers op de loer

   stem sociaal , stem PVV

   1. Edjan

    @Vandaag, ++++++++
    Ernest is een landverrader en een reetlikker

 7. Hannie Zaanlander

  En als er al bewijs is, dan moet dat 100% waterdicht zijn.

 8. M.Dikker

  Het is schandalig hoe een Nederlandse politicus zo in de steek wordt gelaten. Meer dan schandalig.

 9. rexm

  Laten die lafaards die Wilders de aantijgingen sturen, eens de zelfde sturen naar de verantwoordelijke van dit land, juist de MP, kijken of het openbare ministerie dan in actie komt.
  Bij Wilders hebben ze hun lafheid al getoond.

  1. Ernest Stern

   Het OM kwam hier terecht ook in actie maar kreeg geen wettig en overtuigend bewijs boven tafel. Dat is spijtig maar het is dan niet erg wijs om nochtans vervolging in te stellen, het OM kan dan immers voorzien dat vrijspraak onvermijdelijk is.

   1. Jannes-46

    Nochtans is en blijft het een feit dat Geert Wilders, naast de ernstige bedreigingen uit islamo-fascistische hoek, al jarenlang te maken heeft met een cordon sanitaire vanuit het met de islam collaborerende partijenkartel dat de EU-resoluties ter zake “islamisering in ruil voor olie” blijkbaar belangrijker vindt dan het beschermen van een Nederlandse politicus.

    1. homefront

     Vergis je niet hoor gasten als ernestje krijgen ter plekke een orgasme als ze horen dat Wilders’ doodbedreigers niets in de weg wordt gelegd, sterker nog, ernestje plast van vreugde ook nog eens in z’n broek nu de kans bestaat dat Wilders wordt doodgeschoten…

    2. Marija

     Precies !

   2. vandaag

    tja , kennelijk is de beveiliging van Wilders 24/7 een groot toneelspel volgens de nationale stront vlek

 10. Vrijedenkert

  Jarenlang vele duizenden en duizenden doodsbedreigingen aan het adres van een Nederlandse politicus en volksvertegenwoordiger waarvan massa’s verdachten niet worden opgespoord en het lukt het OM niet eens om die enkele verdachten die men wel heeft opgespoord te vervolgen omdat men het bewijs niet rond kan krijgen….

  Bananenrepubliek!

 11. Ik weet alles

  waarom worden diegene die sylvana simons bedreigen wel veroordeeld? Ik vind dat net zo onsmakelijk en terecht dat zij gestraft zijn. Maar dit riekt naar meten met 2 maten.

 12. Kretoloog

  De persoon die wat onaardige dingen zei over Prinses Amalia, kreeg een celstraf van maar liefst 4 jaar! Er zijn moordenaars die minder door de rechters zijn gestraft.
  Over klassenjustitie gesproken!

  1. lucinde

   Dat is idd. nogal krom

  2. Logica

   Ik ben enigszins links ideologisch gezien. Maar dit is nou precies de reden waarom ik een pokkehekel heb aan die hele linkse kliek. Ze beheersen justitie, de media en vinden het niet erg als een politicus al 20 jaar wordt bedreigd. De agressie druipt ervan af. Zie gesubsidieerde clubs als Antifa en KOZP. Die zijn dat in daden, de linkse politiek in woorden en vooral alleen dat aanpakken wat ze niet aanstaat.

 13. 56RdK

  Nee, geen bewijslast. Maar ja, de verdachten komen dan ook uit islamitische hoek, en daar moet je voorzichtig mee omgaan hé, gevoelige lange tenen en nogal zeer onbrandbaar zal ik maar zeggen.
  En voor je het weet ben je dan racistisch en stigmatiserend bezig en dat wil je als overheid niet, niet in de tijd waar je de kar trekt van compleet doorgeslagen inclusie- en diversiteitswaanzin.

  En daar komt nog bij dat wat Pim Fortuyn is aangedaan zo niet kan worden herhaald, want dan zou je als overheid helemaal door de mand vallen!

  Dus als je als overheid in deze bedreigingenzaak niet optreedt maar bewust de bedreigers hun gang laat gaan, ben je dat stuk deugkartelondermijnend, alle ellende voorziend en kritisch politicus straks ook gewoon kwijt. Wat met de voorbedrukte aangifteformulieren en showprocessen dus niet lukte …….

 14. Drollevanger

  Mogelijk wacht het OM met smart op een Fortuintje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.