Peilingen! Ruttes VVD knalt omhoog naar 44 zetels, daling voor Moslimbroederschap geplaagd GroenLinks

Ondanks dat het op coronagebied nog niet bepaald van een leien dakje gaat, is Nederland kennelijk wél gecharmeerd van de aanpak van premier Rutte: zijn VVD stijgt in de maandelijkse peiling van I&O Research door naar 44 zetels. Een heel stel partijen kukelt echter onderuit, onder welke ook het door islamismeschandalen achtervolgde GroenLinks van Jesse Klaver.

Als vandaag Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden, zou de VVD van Mark Rutte de rest van het politieke spectrum moeiteloos domineren. Dat is de conclusie die je moet trekken als je de vandaag gepubliceerde maandelijkse zetelpeiling van I&O Research bekijkt. De VVD heeft momenteel slechts 32 zetels in de Kamer, maar zou in verkiezingen er 44 scoren – bijna eenderde van het geheel. Dat zou de hoogste score voor de liberale partij ooit zijn – alleen in 2012 (42 zetels) deed de partij het beter.

De torenhoge uitslag van de partij van Mark Rutte gaat ten koste van een aantal andere partijen – CDA, D66, GroenLinks, PvdD en FVD moeten allemaal een zetel inleveren.

In het geval van GroenLinks lijkt duidelijk waarom: de partij is momenteel verwikkeld in een schandaal rondom de nummer 9 op de lijst – de orthodoxe moslima Kauthar Bouchallikht, die bestuurder was van een islamistische Moslimbroederschap-jongerenorganisatie.

Ook het CDA verliest langzaam vertrouwen met de weinig charismatische, weinig getalenteerde en weinig presenterende Hugo de Jonge aan het roer.

Toch bevat de I&O-peiling voor selecte andere partijen ook goed nieuws: de SP van 9 naar 10, en de PVV stijgt van 19 naar 21. Met dat virtuele zetelaantal lijkt het volgend jaar wederom Geert Wilders te zijn die Mark Rutte mag uitdagen voor zijn plek in het Torentje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

99 reacties

 1. Ernest Stern

  Mooi dat het FvD steeds verder inzakt.

  1. Thant dolph

   Maar de pvv niet.

   1. Ernest Stern

    Nee, maar die partij is politiek gecastreerd. Wilders is uitgesloten van elke bestuurlijke verantwoordelijkheid dus wat mij betreft krijgt hij 40 zetels, niemand die daar last van heeft.

    1. Vriend

     “…maar die partij is politiek gecastreerd.”

     Dat is de grote schande van Nederland en de Nederlandse politiek: wie een politiek voorstaat die niet in de pas loopt met de heersende mores wordt gecastreerd en buitengesloten.

     En de meelopende hyena’s zijn daar nog trots op ook.

     1. Ernest Stern

      De PVV castreerde zichzelf, goede Vriend. Men weigert bestuurlijk talent te rekruteren en ze bleken zelfs in een gedoogconstructie niet in staat bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen.
      Geen enkele fatsoenlijke en professionele partij ziet het zitten om met deze club in een regering samen te werken

     2. Vriend

      Ernest Stern weet dat het verhaal over de gedoogconstructie anders in elkaar steekt; onder andere Hans Hillen heeft daar uitvoerig van binnenuit over geinformeerd.

      Maar glashard liegen is nu eenmaal het handelskenmerk van Stern: totaal verrot tot in zijn DNA.

     3. Beukman

      Dr. Vriend, iedereen die enige emotionele afstand heeft tot Geert begrijpt dat de man zelf helemaal geen interesse heeft in regeren. Sterker nog, hij heeft er de organisatie niet voor én hij wil geen vuile handen maken, iets wat juist onvermijdelijk is voor een regeringspartij. Hij speelt zijn rol briljant, want zijn aanhangers tuinen er massaal in.

      Wees maar blij man, hij zou van zijn voetstuk tuimelen, en wie moet jij dán nog bewonderen (behalve mij natuurlijk)?

     4. Ernest Stern

      Mijn goede Vriend weet dat Hans Hillen meldde dat het CDA de stekker uit de gedoogconstructie trok omdat men besefte dat er met de PVV geen zinnig beleid te maken was, laat staan met de PVV te komen tot een effectieve aanpak van de economische crisis.

      We moge het CDA dankbaar zijn voor het doorbreken van een totale bestuurlijke impasse die door toedoen van de PVV was ontstaan.

     5. Vriend

      Voor deelname aan een kabinet is geen achterliggende organisatie nodig, zoals Boris B. zelf donders goed weet: het gaat louter om de poppetjes.

      Daarbij komt dat de 20 zittende PVV-parlementariers langjarige (dossier)ervaring hebben opgedaan en dus -net als hun collega’s in het parlement- uitstekend in staat zijn om een ministerschap of staatssecretarisschap te vervullen.

      Het cordon sanitaire is louter opgelegd door de islam- en immigratiestandpunten die de PVV heeft: DIT is de enige reden voor boycot. Wat Beukman lu*lt zijn waardeloze leugens en hij weet dat.

     6. Maurits Dekker

      Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
      Debatteren met hem is niet mogelijk.
      Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

     7. Beukman

      Ernest en dr. Vriend, ik zal niet alle schuld bij Geert leggen voor het mislukken van het gedoogkabinet. Het ligt ook aan de vorm zelf, waarin het verschil in rechten en plichten tussen gedoogpartij en “gewone” partijen voor wrijving zorgde: Wilders verdomde het om maar een milimeter van de gemaakte afspraken af te wijken. Op zich zijn goed recht, maar “normale” regeerpartijen gaan niet zo autistisch met elkaar om, omdat het onwerkbaar is.

      Dat de fractieleden van de PVV te weinig kwaliteit en ervaring hebben om te regeren staat buiten kijf. En dat komt deels omdat Geert hen zelf kort houdt en contr0leert als een achterdochtige echtgenote. Maar dat geeft helemaal niet, want Wilders begrijpt beter dan dr. Vriend dat hij vanuit de oppositie meer voor elkaar krijgt dan hij als regeringpartner zou bereiken. Bovendien bieden alleen de oppositiebankjes hem de kans om schone handen te houden, terwijl hij lekker Rutte, die wél vuile handen maakt, de hele dag verrot kan schelden.

     8. Vriend

      Beukman leeft op aannames en veronderstellingen, dat is duidelijk. Maar hard maken kan hij niets.

     9. Beukman

      Beukman leeft op aannames en veronderstellingen, dat is duidelijk. Maar hard maken kan hij niets.

      Daar zit ik niet mee, dr. Vriend, ik geloof niet in alternatieve feiten.

     10. Vriend

      Beuk, dit is de tweede helft van jouw bijdrage:

      “Dat de fractieleden van de PVV te weinig kwaliteit en ervaring hebben om te regeren staat buiten kijf. En dat komt deels omdat Geert hen zelf kort houdt en contr0leert als een achterdochtige echtgenote. Maar dat geeft helemaal niet, want Wilders begrijpt beter dan dr. Vriend dat hij vanuit de oppositie meer voor elkaar krijgt dan hij als regeringpartner zou bereiken. Bovendien bieden alleen de oppositiebankjes hem de kans om schone handen te houden, terwijl hij lekker Rutte, die wél vuile handen maakt, de hele dag verrot kan schelden.”

      Niets anders dan een persoonlijke mening en interpretatie die je presenteert als feiten.

      Hinein interpretieren kan iedere onnozele hals. Maar een zinvolle discussie is het niet: in de verste verte niet.

     11. Fascal

      Een zuiger laten zuigen, dan moet je wel vriend heten.

     12. Beukman

      Je hebt helemaal gelijk, dr. Vriend. Ik had voor iedere zin “Ik denk dat….” moeten schrijven.

      Overigens baseer ik me niet op lucht. De PVV volg ik al bijna vanaf het ontstaan, ik heb er aardig wat boekjes en artikelen over gelezen, en ook hebben de vele uitspraken die fractieleden anoniem doen en deden mijn grote aandacht.

      Er is verder voor jou gelukkig geen enkele reden om aangebrand te zijn. Geert speelt het spelletje zeer sluw vanaf het behaaglijke oppositiepluche, aangestoerd door de aimabele, intelligente maar ook luie M. Bosma.

     13. vandaag

      Stem sociaal , stem PVV beukhol.

      De ENIGE partij die 6.000.000.000 euris terug wil brengen in de nationale begroting. De ENIGE partij tegen de massa immigratie. De ENIGE partij die woningen wil bouwen voor ONZE jeugd en niet voor gelukszoekers. De ENIGE partij die de 77.000 ontslagen in de zorg terug aan het werk wil zien. De ENIGE partij die de I.C weer terug op niveau wil brengen.

      Ik snap dat een klootzak als jij geen waarde hecht aan die partijdoelen maar steeds meer Nederlanders wel hufter.

      stem sociaal , stem PVV

     14. Beukman

      enz melkert adept

     15. vandaag

      inderdaad ENZ ! hufter , kan de lijst oneindig maken miesgasser.

      Stem sociaal , strem PVV , de enige partij voor het slopen van het partijkartel en de macht van despoot rutte. Slopen van een partijkartel met enkel sociale maatregelen voor de werkende mens. Uiteraard komt het links adept niet verder dan

    2. evil knievel

     & al die burgers die op m gestemd hebben dan!?🤔
     Alweer n mooie demonstratie van uw blik op onze Democratie,lapzwans!🙈

    3. evil knievel

     & dat getuigd dus van echte,NLse Democratie!🙈
     Zolang men zn eigen standpunten niet naar sLinks ged8egoed laat varen,isst s verboten!😆
     Lekker dan!🤨
     Laat mij maar lekker RECHTS wezen dan & Geertje t volle vertrouwen geven!😋🇳🇱

    4. homefront

     “Wilders is uitgesloten van elke bestuurlijke verantwoordelijkheid”

     Klopt, het is natuurlijk een schande dat de PVV wordt buitengesloten, ernestje vindt dit democratisch verantwoord, Wilders heeft dit goed in de gaten gehad toentertijd en zich niet, net als de d666 en de pvda, voor het karretje van leugenclown rutte heeft laten spannen…

     1. Beukman

      Wilders heeft zelf aangegeven niet met Rutte in 1 Kabinet te willen. GL had hij al eerder uitgesloten.

      Misschien kan hij strax proberen een Kabinet te vormen samen met D66, DENK, Bij1, Forum, de PvdA en de Boerenpartij?

     2. homefront

      “Wilders heeft zelf aangegeven niet met Rutte in 1 Kabinet te willen”

      Klopt en dat heeft Wilders slim gedaan, de d666 en de PvdA zijn er bijna aan onderdoor gegaan door met leugenclown rutte samen te gaan..

     3. Beukman

      Waarmee jouw uitspraak “Wilders is uitgesloten van elke bestuurlijke verantwoordelijkheid” kan worden veranderd in “Wilders heeft zichzelf uitgesloten van elke bestuurlijke verantwoordelijkheid”.
      Slim gedaan Geurt, zo hou je je handen lekker schoon!

     4. vandaag

      wat een dom gewauwel mafklapper

    5. vandaag

     tuurlijk de strónt vlekm is verheugd dat 21 zetels geweerd worden met een crdon sanitair , de strónt vlek is niet zo een democraat als hij wil uitdragen

     stem sociaal , stem PVV , het best doorgerekende programma van Den Haag

  2. Maurits Dekker

   WAARSCHUWING
   Ernest Stern is een TR0L

   1. Steven Opti

    Niemand moet enige aandacht aan Ernest schenken. Kompleet negeren deze persoon.

    1. Jannes-46

     Een verdiend cordon sanitaire opleggen dus? Verbaal castreren?

    2. Ernest Stern

     Ik vind het een buitengewoon goed idee van Steven Opti om mij volledig te negeren.

     1. Beukman

      Jaloersmakend, dat is het.

     2. Fascal

      Zuig en zuiger, de leugenaar en de landverrader.

     3. evil knievel

      Als u wilt dat mensen niet op u reageren,bent u hier ntlk niet aan t gewenste adres maar wat Steven betreft,kan ie ntlk optievanmij!😁
      Ik blijf,net als u mijn mening naar mensen van andere brengen!😜
      Ondanks,blijft u toch n misselijkmakend vehicle!🤣

  3. homefront

   De PVV stijgt steeds verder en zeer terecht..

  4. Maurits Dekker

   Mooi dat ‘links’ steeds verder inzakt.

 2. Nostradamus

  Ach, na de peilingen in de VS, wie gelooft ze nog…
  Mensen ga gewoon stemmen. Juist als de peilingen laten zien dat jouw partij verliest. De peilingen zijn nu eenmaal manipulatief!

  1. Thant dolph

   Dus:

   FvD-ers en GroenLinks-ers: stemmen. Vort met je luie reet!

   1. Nostradamus

    Iedereen stemmen. Ik ben ook voor een stemplicht, als in België. En met de juiste toezicht. Zodat er een eerlijke uitkomst is. Daar moeten we het dan mee doen.

    1. Nostradamus

     Ik bedoel opkomstplicht.

    2. LifeBuddy

     Nostra, De Arische sLinkse hebben voor het Eerst sinds de 2e wereldoorlog een Geweldig Idee geopperd, om het stemmen op een EERLIJKE en Democratische manier te laten verlopen. Eerst gaan de Oppositie PVV en de FvD de stemmen tellen. Daarna gaan de Arische sLinkse de stemmen tellen en als daar verschil in zit wordt de burgemeester gelijk uit zijn Ambt ontheven, want dan heeft ie een doosje met stemmen eraf of erbij gezet. Eindelijk zal het [nedere]landse Volk sinds de 2e wereldoorlog van Democratie kunnen Proeven.!!!

     1. Thant dolph

      Ja ja, die Arische Stemmingmakerij heb ik ook al eerder op de avond van jou gelezen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Peilingen in Nederland zijn wel betrouwbaar. Bij voorgaande verkiezingen hebben de peilingen er slechts enkele zetels naastgezeten.

   Een land van 300 miljoen inwoners peilen op basis van het districtenstelsel is overigens niet vergelijkbaar met het peilen van een land van 17 miljoen inwoners, op grond van evenredige vertegenwoordiging. Als bij de peiling van de Amerikaanse presidentsverkiezingen ook maar een swing state verkeerd is gepeild, kan dat een reusachtig verschil maken.

  3. Ernest Stern

   De peilingen in de V.S. voorspelden een overwinning van Biden en die kwam er.

   1. Nostradamus

    De peilingen voorspelde een Blue Wave. Ten eerste kwam die niet en ten tweede heeft Biden nog steeds niets gewonnen want anders zat hij al in het Witte Huis.
    De peilingen aldaar voorspelde ook winsten op andere fronten waar ze alleen maar verloren hebben.
    Iets stinkt in de VS behoorlijk. Zo erg zelfs dat je het hier kan ruiken. En het lijkt toch uit het blauwe kamp te komen.
    We wachten geduldig tot 20 januari. Dan weten we alles.

    1. Beukman

     Het is weliswaar een blauw golfje geworden, Damus, maar het is er wel degelijk. 306 kiesmannen is wat Donald een “landslide” noemde, vier jaar terug.

     Wat er stinkt is dat de sore loser Trump niet tegen zijn verlies kan, vals heeft gespeeld, en nu alles probeert – legaal en illegaal – om alsnog de buit binnen te slepen. Dat hij daarmee zijn land verder ruïneert, interesseert hem niet.

    2. Fascal

     Reageren op de leugenaar? Shit in shit out!

   2. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een achterlijke TR0L

 3. ropart

  treurig maar wel waar, pvv zal zelfs met 40 zetels zal niet veel in de pap te brokkelen hebben. 2e partij zou best wel meer invloed mogen hebben

  1. homefront

   Onzin

 4. RvdBe

  Meer macht naar de eu, meer geld naar de eu meer islam, meer immigratie, meer nutteloze klimaatprojecten, meer milieubelasting, meer woningnood, minder eigen cultuur, minder pensioen, minder zeggenschap, minder zorg.
  Als je dit wilt moet je vvd stemmen, de meesten willen dit helemaal niet maar zijn zo makkelijk naar de hand te zetten, ook ene A.H woonachtig in Berlijn was hier een kei in.

  1. Thant dolph

   Loop naar de maan met je achterlijke Godwin. Dat soort vergelijkingen raken kant noch wal.

  2. Canta

   RvdBe
   Quote: de meesten willen dit helemaal niet.
   Dat klopt niet. PVV en FvD zouden nu 27 zetels ( 18%) hebben. Dat betekent dus dat
   82% NIET op die partijen zouden stemmen.
   De linkse partijen (SP, PvdA, gr links) zouden 36 zetels hebben. En dan zijn er ook nog de centrum partijen.
   En hoewel je op deze site vaak een andere indruk zou krijgen maar uiterst rechts is sterk in de minderheid.

   1. Willem Bever

    @ Canta
    Zoiets als 3% heeft problemen met Zwarte Piet en daar staan de kranten bol van maar als 18% genegeerd wordt hoor je geen reet bedoel je dat soms?

    1. Canta

     Willem Bever
     Op deze pagina beweert die 18% dat de 82% die anders denkt getikt is, stom is, gemanipuleerd is (de gebruikte woorden herhaal ik liever niet) enz.
     Wat de percentages zijn wat Piet betreft, weet ik niet maar in de krant lees je over beide kanten. Helaas vaak over agressief gedrag aan beide zijden.
     Een kinderfeest dat, door dit gedrag, door volwassenen wordt verpest.

     1. Reinoud van Gelre

      Canta:

      “…Een kinderfeest dat (..) door volwassenen wordt verpest…”

      Nee…
      Volwassen negroïden, beste Canta, volwassen negroïden…

   2. homefront

    canta gaat een beetje populair doen en vindt dat die 18% hun mond moeten houden

 5. 56RdK

  O n g e l o o f l i j k dat die Rutte met zijn VVD zo hoog in de peilingen komt!
  Is het stemvee dat daar voor zorgt nou daadwerkelijk zo debiel?
  Is niet te geloven!

  1. Augustus

   Nederlanders kiezen liever voor stabiliteit op korte duur dan een toekomst voor hun kinderen, het blijven schaapjes.

  2. Nostradamus

   Je moet de peilingen niet geloven. De VVD zit waarschijnlijk in dezelfde greep als de Democraten en de MSM. Jij denkt dat jouw politiek gaat verliezen dus je blijft thuis. Trek je er niets van aan en ga gewoon stemmen!
   Opkomstplicht!

   Ik zou het leuk vinden als DDS ook eens een poll hield. Net als GS soms doet.

  3. Linksbuster

   Je vraagt je idd af wat dat voor mensen zijn..middenstand….agrariërs……zzp’ers?

   1. EvertB

    Voornamelijk ex-kiezers van 50Plus (ingestort van 10 zetels naar virtueel 1) die hoopvol zijn dat de VVD (vaak ook hun 2e keuze partij) hun pensioenbelangen nog het best behartigt.

  4. Loelap

   Er is veel onwetenheid, naïeviteit en domheid onder mensen. Veel mensen denken oppervlakkig en niet verder dan hun neus lang is.

  5. Steven Opti

   Je gelooft de peilingen toch niet?? Dit is gewoon propaganda zoals het altijd gaat.

 6. Kretoloog

  Tja, iedere persco levert de VVD (lees: Rutte) weer 2 zetels extra op. We kunnen er dus gevoeglijk vanuit gaan, dat de lockdown tot aan de verkiezingen gaan duren.

  Het toont het totaal verrotte karakter van de VVD aan: een virusepidemie opblazen tot megaproporties om daar electoraal gewin uit te halen. Met volledige medewerking van de Mainstream Media.

 7. Steven Opti

  Ik begin de indruk te krijgen dat DDS vooringenomen is en propaganda aan het.maken is voor de VVD. Om de haverklap gezeik over peilingen en dat de VVD het zo geweldig doet. In mijn ogen en vele met mij is dit het slechtste en achterbakste kabinet ooit. Dus donder op met jullie peilingen..

 8. AntiMark

  44 zetels ??

  Niemand die ik ken gaat nog VVD stemmen.

  1. Ernest Stern

   Dan zal de peiling wel niet kloppen, AntiMark.

   🤣

   1. Cootje

    Sins waneer hebben peilingen in deze tijd wel geklopt , 4 maanden voor verkiezingen heeft de SP wel eens op 25 zetels gestaan , Corona is niet over het begint pas en dat wordt een nadeel voor Rutte .

    1. Ernest Stern

     Cootje blijft hopen dat de peilingen niet kloppen.

     😀

     1. Fascal

      Nee hoor, leugenaar!

   2. evil knievel

    Net zoals de peilingen in 2016 & dat Biden nu met 2 handen op de rug de verkiezingen zou winnen!😜😁

  2. Thant dolph

   Tja…

  3. homefront

   Klopt antimark, men moet natuurlijk niet vreemd opkijken dat er in Nederland gefraudeerd wordt met de verkiezingen..

 9. Cootje

  Telegraaf 780 scholen besmet met Corona , restaurants open van af 15 december , in Italië liggen de lijken weer op de gangen . Rutte is de kampioen van de peilingen , als na een harde brexit de rook in januari is opgetrokken komen de lijken hier uit de kast faillissementen en werkeloosheid en dan in maart de verkiezingen , met een aangeslagen stemvee . Wilders kan als Orban het niet tegen heft gehouden zeggen tegen een aangeslagen bevolking u centen liggen in zuid Europa . En die weten tegen die tijd niet dat ze van voren of van achteren leven. Bosje tulpen is gegund

  1. Pauline Kummer

   Wat bedoel je Cootje?

   1. Vriend

    Wat gek dat je het niet begrijpt, Paul. Cootje is altijd glashelder. Heb je wel leren lezen?

    1. Pauline Kummer

     Het wordt mij nu duidelijk dat Cootje ook Vriend is. Waarom maakt u zich anders zo druk?

     1. Vriend

      Je hebt me ontmaskerd, Pauline. Ik geef me over.

     2. evil knievel

      KWAMKWAMMER!😜

    2. evil knievel

     Kom op “Goede Vriend”,niet zo flauw & gekke vragen stellen aan ons komkommertje!😅
     Weet je trwns wat de verleden tijd is van komkommer!?🤫

     1. Vriend

      Ja Evil, om die kwamkwammer-grap lachten wij al 68 jaar geleden op de Lagere School.

      Nog even en je komt met die mop van Pudding & Gisteren.

     2. evil knievel

      Die is zeker niet meer te eten!?😅

     3. evil knievel

      & dus schijnbaar niet van gister!👍😜

 10. leukeditter

  weer die zwaaaar onbetrouwbare peilingen..let op net als in amerika !! FVD haalt veel meer zetels dan deze fake peilingen

  1. EvertB

   Als Wilders er zin in heeft maakt hij er in februari een tweestrijd met Rutte van. Het FvD wordt dan leeggevreten en Thierry kan zijn memoires schrijven.

 11. Fascal

  Hahaha… zeker vergeten welke partij de laatste landelijke verkiezingen heeft gewonnen.

  1. Thant dolph

   Nee hoor dat lieg jij.

   1. homefront

    michel bloemkist!!

    1. Fascal

     En s v e t l a n a

     1. Thant dolph

      Het is het Trôllentrio

    2. Thant dolph

     Leugentrio en leugenaar.

  2. evil knievel

   Ik ga uit van de provinciale & denk dat t in 2021 weer zo’n dondrslag bij heldere hemel wordt!😜😁

 12. homefront

  De PVV stijgt wederom in de peilingen en terecht natuurlijk…

 13. Drostemannetje

  Groen Islamks en D666 op naar de 0 zetels!

 14. Canta

  Reinoud van Gelre
  “…Een kinderfeest dat (..) door volwassenen wordt verpest…”
  Nee…
  Volwassen negroïden, beste Canta, volwassen negroïden…”

  Nee Reinoud, de volwassenen, want de kinderen die in Sinterklaas geloven
  maakt het niets uit welke kleur die Piet heeft. Het Sinterklaasfeest heeft al vele veranderingen doorgemaakt. Eerst was het 6 december ( sterfdag van Nicolaas).
  Piet was de boeman met roe en zak. De fanatieke reactie van de ZWARTE Piet
  aanhangers komt door de achterliggende gedachte waarom men de kleur wil aanpassen. Net zoals Trump nooit zijn fout wil toegeven, wil men hier niet toegeven dat we in het verleden fouten hebben gemaakt. Wij zijn vandaag de dag niet verantwoordelijk voor die fouten maar we zijn wel verantwoordelijk voor het erkennen van die fouten.

  1. Vriend

   Canta, volgens mij heeft de hele KOZP-roedel (die bedoelt Reinoud natuurlijk) toch echt een kleurtje.

   1. Canta

    Vriend
    En de pro zwarte Piet roedel, die ook regelmatig geweld gebruikt, zijn zo wit als wat.
    Vraag aan kinderen of het ze iets uitmaakt wat voor een kleur Piet heeft.
    Ik weet uit ervaring dat het ze niets uitmaakt. Sommige zullen zelfs opgelucht zijn want er zijn heel wat kinderen die doodsbang zijn van dat zwarte gezicht.
    Waar maken we ons druk om???

 15. P. Puk

  Wat een walgelijk onderkruipsel is die Klaver. Te hopen valt dat die shitpartij zwaar gaat verliezen volgend jaar. Islamlovers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.