Rutte verandert in corona-autocraat: alle ministers die maatregelen niet willen verzwaren zijn “deloyaal”

Premier Rutte is gigantisch uitgevallen tegen ministers die niet geloven in maatregelen als het sluiten van zwembaden of bibliotheken. Ze zijn allemaal “deloyaal” aan het kabinet, zo bulderde hij afgelopen weekend tegen ze.

Binnenskamers zijn ze beroemd en berucht: de woede-uitbarstingen van premier Rutte, die hij al een jaar of tien min of meer succesvol weet te verbergen voor de landelijke media. Maar alhoewel we er nog steeds geen beelden van hebben, hebben we wél steeds meer anekdotes over het feit dat de VVD-leider moeite heeft zijn verlies soms te erkennen (hmm, waar kennen we dat momenteel ook alweer van?!).

Zo zint het Rutte helemaal niets dat er ook ministers zijn die een ander coronabeleid voorstaan. Wat de minister-president betreft zijn dat allemaal ontrouwe bewindslieden die uitgekafferd moeten worden:

“Ook vergaderingen van ministers vorige week maandag en dinsdag verliepen in gespannen sfeer. “Dat waren heel pittige gesprekken, hoogoplopende discussies. Er was niks bekend en toch besloten ze bibliotheken, musea, bioscopen en theaters dicht te doen. Dat kan zo niet meer”, aldus een ingewijde.

Haagse bronnen bevestigen een bericht in het AD dat premier Rutte in een boze bui tegenstribbelende ministers ‘deloyaal aan het kabinet’ heeft genoemd.”

Ongeacht of je nu vindt dat Rutte gelijk heeft dat de gedeeltelijke lockdown verzwaard moet worden of niet, is dát natuurlijk niet hoe je omgaat met collega-ministers. En nee, achteraf je excuses aanbieden verandert daar helemaal niets aan. We leven nog altijd in een democratie waarin de premier eigenlijk niet veel meer is dan de belangrijkste diplomaat en de voorzitter van de ministerraad. Dat weet Rutte, een kenner van ons staatsrecht, zelf ook echt maar al te goed.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Maurits Dekker

  Diep in zijn hart zou Mark Rutte het liefst alleenheerser, d.w.z. dictator, spelen.
  Al die ministers en staatssecretarissen met hun eigen mening, da’s maar lastig hoor.
  Op 17 maart kunnen we laten merken hoe we echt over hem en zijn naar links afgedwaalde partij VVD denken.

  1. ZWEEDSE K0K

   Correct en dus een uitslag om te accepteren.

  2. legalblond

   Dan ga je uit van de aanname dat de verkiezingen hier in NL wel eerlijk zullen plaatsvinden, terwijl die vreselijke heks Ollonkreng al duidelijk heeft gemaakt dat volgend jaar in maart ook stemmen per post mogelijk zal worden gemaakt en dat betekent gewoon dat zij, als de duidelijke anti-democrate die ze is, ook van plan is om fraude te plegen als ze ziet dat er teveel mensen op de PVV en het FvD hebben gestemd. Want je denkt toch niet dat dit soort megalomane dictatortjes zich de macht laten afnemen door een klootjesvolk dat een hele andere kant op wil?

 2. Blondie

  Rutte is de slechtste MP van Nederland, na de Tweede Wereld oorlog.
  Hij heeft met zijn Linkse Rutte Kartel, Nederland naar de verdommenis gedirigeerd.

  RUTTUP en NEXIT.

 3. ZWEEDSE K0K

  Voor de (ruzie)makers.

  Het hoofd van de verkiezingsmisdadenafdeling van het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten stapt per direct op. Zijn vertrek is volgens Amerikaanse media het gevolg van een interne oproep van justitieminister William Barr om “substantiële beschuldigingen” van verkiezingsfraude te onderzoeken.

  “Nu ik weet wat het nieuwe beleid is en wat de gevolgen daarvan zijn, moet ik helaas mijn ontslag indienen als directeur van de Election Crimes Branche”, staat in de verklaring van Richard Pilger. Hij stuurde de brief met zijn besluit door naar collega’s, inclusief het memo van Barr.

  Geen voorbeelden
  Verkiezingsfraude is een beladen onderwerp sinds Joe Biden zaterdag tot winnaar van de presidentsverkiezingen werd uitgeroepen. Donald Trump en zijn campagneteam hebben herhaaldelijk beweerd dat er op grote schaal is gefraudeerd met stemmen en het tellen daarvan, maar die voor die claims zijn vooralsnog geen bewijzen aangedragen.

  In het memo stelt Barr, een trouwe bondgenoot van de president, niet dat er daadwerkelijk is gesjoemeld. Ook noemt hij geen voorbeelden van mogelijk verdachte situaties. Wel spoort hij zijn ambtenaren aan om de onderste steen boven te krijgen over “serieuze beschuldigingen van verkiezingsfraude”, bijvoorbeeld door het interviewen van getuigen.

  1. Stanly2000

   Kokkie,
   Rutte, corona, ministers, deloyaal nul keer genoemd. Zit je wel bij het goede item?

   1. ZWEEDSE K0K

    Ik deed een Rittertje, waar u nooit eerder tegen geageerd heeft.

    1. Stanly2000

     Kokkie, klopt, ik beschouw Ritter dan ook NIET als een tr*l!

    2. Maurits Dekker

     U was gewoon een beetje verdwaald. Geef het nou maar toe!

  2. legalblond

   Als je mentaal en intellectueel niet in staat bent om te begrijpen dat er extreem veel fraude is gepleegd door de amerikaanse democratische partij, nadat je op de hoogte kunt zijn van alles wat zich vooraf heeft afgespeeld, en nu ook blijkt uit alle video’s en ooggetuigen die onder ede verklaren dat het een grote corrupte bende is gebleken, dan zou ik me maar eens heel hard schamen en eens wat minder naar de leugenachtige mainstream media kijken.
   Maar ik ben blij dat Trump nu alle media de tijd geeft om zichzelf nog veel ongeloofwaardiger te maken dan ze al waren door Joe Biden als grote overwinnaar uit te roepen en net te doen alsof het al een uitgemaakte zaak, want ik vrees voor al die linkse geestelijk gestoorde TDS’ers dat Trump gewoon een tweede termijn krijgt, want iedereen die wel verstand van zaken en van de werkelijke feiten heeft, wist allang dat deze gigantische fraude door de democraten eraan zat te komen en Trump heeft wel gezorgd dat hij uiteindelijk de juiste bewijzen op tafel kan leggen.

 4. JochemX

  Rutte, zelf niet gehinderd door enige natuurkundige en biologische kennis, wil vooral krachtdadig overkomen. Dat we met z’n allen naar de filistijnen gaan interesseert hem weinig. Corona is voor hem vooral een politiek item.

 5. NoDoubt

  Publication: Bulletin of the World Health Organization; Type: Research
  Article ID: BLT.20.265892
  John P A Ioannidis
  Infection fatality rate of COVID-19
  date 13 october 2020

  IFR is geen 3,4% maar 0,23% (fake pandemie, voor wie kwam dat goed uit???)

  Results I included 61 studies (74 estimates) and eight preliminary national
  estimates. Seroprevalence estimates ranged from 0.02% to 53.40%. Infection fatality rates ranged from 0.00% to 1.63%, corrected values from 0.00% to 1.54%. Across 51 locations, the median COVID-19 infection fatality rate was 0.27% (corrected 0.23%): the rate was 0.09% in locations with COVID-19 population mortality rates less than the global average ( 500 COVID-19 deaths/million people. In people < 70 years, infection fatality rates ranged from 0.00% to 0.31% with crude and corrected medians of 0.05%.

  Conclusion The infection fatality rate of COVID-19 can vary substantially across
  different locations and this may reflect differences in population age structure and casemix of infected and deceased patients and other factors. The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.

 6. Gerda2

  Kijk maar eens op onderstaand filmpje – Rutte en van Haga – hoe gepikeerd Rutte raakt als de boodschap hem niet bevalt.
  En luister naar de laatste zin, hoe hij over de Nederlandse bevolking praat.

  w-w.youtube.com/watch?v=pyAcdbuMPYg

 7. rexm

  Rutte, een arrogante kwast van het zuiverste water.
  Weet die man al hoe hij de geschiedenis boeken in gaat, zou me dood schamen, de prutser.

 8. Steven Opti

  Het was toch al duidelijk dat Rutte geen tegenstand duldt. Bij debatten kijkt hij verontwaardigd of speelt spelletjes op zijn telefoon. Gewoon een arrogant naar mannetje dat altijd lacht in de camera en daarbuiten een wolf is. Ruttens wil is wet.

 9. rexm

  In de democratie personen deloyaal vernoemen, hoe haal je het in je hooft.
  In simpele woorden bedoelt hij putje springen, ja mijnheer Rutte dat doen we, nee mijnheer Rutte dat doen wij niet, ja mijnheer Rutte wij stemmen allemaal op je.
  De gehele coalitie springt in de put, dan gaat mijnheer Rutte naar Brussel, ja mevrouw Merkel ze springen allemaal, zal mijn handtekening alvast bij het kruisje zetten.
  Ok Mark, zal bekend maken dat je ook in de EU put bent gesprongen, je bent echt een brave jongen, we zullen je als voorbeeld vernoemen met een lauwerkrans.

 10. Cycle25

  Corona fascist, och…liberalen weten daar wel raad mee, die acteren net zo lang door totdat de echte griep opstaat.

 11. Lefty

  Dus de mensen die in het ziekenhuis werken spelen toneel. In mijn vriendenkring heb ik mensen gezien die na corona geen schim zijn van zichzelf, vermagerd en doodmoe, tot maanden erna. Die spelen allemaal toneel en maken deel uit van een complot? Er zijn in dit land een aantal virusontkenners die het verpesten voor een grote groep mensen die niet doorbetaald worden zoals de theater en de muziekwereld. Ik ben de laatste die op Rutte stemt, maar soms doet hij iets goed.

  1. Maurits Dekker

   Dat covid-19 een bijzonder akelig virus is staat buiten kijf. Alle zinnige maatregelen om dit virus buiten de deur te houden moet men toejuichen.
   Maar reeds in februari/maart van dit jaar werd er voor gewaarschuwd dat politici dit virus zouden misbruiken om zichzelf meer macht toe te eigenen. Ollongren opperde reeds in april dat de verkiezingen van 2021 maar uitgesteld moesten worden.
   We zien nu dat deze waarschuwingen zeer terecht waren. Hugo de Jonge wilde Nederland helemaal op slot gooien omdat hij ‘een signaal’ wilde afgeven, niet omdat dit effectief zou zijn. Hij kreeg zijn zin niet en nam toen onzinnige maatregelen zoals het dichtgooien van bibliotheken en het open laten van sportscholen.
   En Rutte was het hiermee eens.
   Alleen zeer incompetente machthebbers kunnen dit bedenken.
   Zullen we hen op 17 maart laten weten hoe we hierover denken?
   Als we dan tenminste nog naar de stembus mogen gaan.

  2. legalblond

   Die spelen geen toneel, maar die lijden gewoon aan een griepvariant. Ik ben zelf een paar jaar geleden ook geveld door de griep en dacht dat ik dood zou gaan, en ik heb er nog meer dan een half jaar last van gehad. Bovendien is het aantal doden door corona niet hoger dan het aantal doden tijdens een ander griepseizoen, terwijl de officiele griepcijfers ineens zijn verdwenen uit de officiele cijfers toen “corona” om de hoek kwam kijken. Corona bestaat wel, maar het is een gefabriceerde variant van het griep-virus en er is in dat opzicht ook helemaal niks aan de hand dat een totale verwoesting van de globale economie rechtvaardigt. De echte reden dat de hele economie moet worden verwoest is omdat de financiele sector een nieuwe reset nodig heeft en vroeger ging dat altijd met een oorlog. Het wordt tijd dat jij je eens duidelijk begint te beseffen dat onze overheid een behoorlijk fascistisch regime geworden is en dat jouw vrijheid in de handen van deze links-globalistische dictatuur allang niet meer veilig is. Maar ik vrees dat jij als “lefty” niet in staat bent om de realiteit te kunnen herkennen, want dat is inherent aan het geestelijk gestoorde linkse denken.

   1. Lefty

    &legalblond:(enge nickname trouwens) Ik kan me niet herinneren dat de ziekenhuizen ooit zo vol lagen door een griepgolf.
    En terzijde: Een dictatuur is niet links of rechts, maar een dictatuur is een dictatuur.
    Iemand die in een complottheorie geloofd is niet goed bij zijn hoofd. Hooguit hebben de Chinezen ons een kunstje geflikt. Ook is het zo dat de wereld vooral gereageerd wordt door multinationals, politici slechts pionnen zijn, en de rijken steeds rijker worden, en de armen steeds armer. Dat is een historisch gegeven en zal ook nooit veranderen, helaas.

    1. Vriend

     Stalin was een linkse dictatuur, Pinochet was een rechtse dictatuur.

     1. Lefty

      Tuurlijk, maar in praktijk dezelfde ellende.

    2. Cycle25

     h**ps://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-puilen-uit-van-de-
     grieppatienten~ab5eb9e0/

     Alleen werd het beestje in 2018 niet opgeblazen zoals nu..

    3. Blondie

     Lefty.

     Kijk eens onder de krantenkoppen, AD, Telegraaf, Omroep Brabant en bv PZC.
     De datums zijn van 16-02-2018 en 21-02-2018 en 27-03-2020.

   2. Vit

    Complotgekkies gun ik van harte een corona besmetting maar van mij hoeven ze niet dood, ik heb het zelf van nabij meegemaakt hoe mensen er aan toe zijn en dat met verstandelijk gehandicapten die je niets kunt uitleggen, er zijn er dan ook een paar overleden.

    Btw, ik vertrouw de Chinezen voor geen cent, het zal niet met opzet gebeurd zijn maar het is wel zeer toevallig dat de uitbraak begon in een stad waar een virologisch laboratorium is, dat zullen ze dus nooit toegeven.

    1. vandaag

     graag de definitie van complotgekkies. We hebben tegenwoordig al een speciale politie afdeling die alle neuzen dezelfde kant moet uitzetten met intimidatie van de minister

     h**ps://www.groot-waterland.nl/2020/11/10/politie-edam-aan-de-deur-vanwege-een-video-video/comment-page-1/#comment-131940

     Nederland politiestaat

  3. leukeditter

   ik heb een nicht verloren van 32 jaar aan griep!! ..een dochter van 27 van een kennis heeft voor haar leven moeten vechten door een zware longontsteking en in ons dorp zijn 2 kleine kinderen met zware groep opgenomen in het ziekenhuis en liggen daar al 3 weken. dus corona kan heftig zijn maar ook griep en andere dingen

 12. Heras

  Rutte voelt de hete adem in zijn nek van andersdenkenden.
  Eigen collega’s wegzetten als deloyaal betekent; ‘ik voel mijn verlies, maar ik erken het nog niet’.

  Misschien toch een goed idee om met Unilever mee te gaan?

 13. de ziender

  Hoe langer de heren Rutte, De Jong, Olongren, GrapperhAus der Fünten en consorten doorgaan met dit fascistisch getinte “corona”-wanbeleid zoals het roven van burgervrijheden enz. enz., hoe meer zij zichzelf ontmaskeren als misdadigers.

 14. saddy

  “”Er was niks bekend en toch besloten ze bibliotheken, musea, bioscopen en theaters dicht te doen. Dat kan zo niet meer””

  Vol verwachting klopt mijn hart.

  Kim Jung hebben ze tenslotte ook heimelijk vervangen.

 15. SubTec

  Rutte is een globalistische smeerlap.
  Laat hem eerst maar eens de doden laten zien die van deze griep een “Killergriep” maken!

  1. vandaag

   WHO heeft wederom de mortaliteit cijfers drastisch moeten verlagen. WHO roept overheden op om te stoppen met avondklokken en lock downs.

   Het killer virus is gedegradeerd door de WHO tot verkoudheidvirus wat het corona virus ook al decennia lang is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.