Schaamteloze graaiers uit Europees Parlement “woedend”, want krijgen ietsje minder geld door corona

Stampij in Brussel! De dagelijkse portie gratis geld voor europarlementariërs – €323 – wordt voorlopig aan banden gelegd. Dit om ze te ontmoedigen om naar de Belgische hoofdstad te komen en zoveel mogelijk thuis te werken. Dat is natuurlijk tegen het zere been van de rupsjes nooitgenoeg, die vinden dat ze recht hebben op de vergoeding die maandelijks kan oplopen tot een bonus van vele duizenden euro’s.

Als het aan europarlementariërs ligt, wordt binnenkort Giro 555 geopend zodat burgers een bijdrage kunnen storten voor die arme en zielige europarlementariërs, die zo keihard geraakt worden door het feit dat één van hun vele vergoedingen tijdelijk wegvalt. Aan de hand is namelijk het volgende:

“De maandelijkse reis naar Straatsburg is tot boosheid van Frankrijk al acht maanden taboe, maar ook de zetel van het Europees Parlement in het corona-rode Brussel gaat opnieuw zo goed als op slot deze maand. Alleen wie er echt nog moet zijn, mag komen en om Europarlementariërs maximaal te ontmoedigen wordt de dagvergoeding van 323 euro geschrapt. Dat heeft tot fel protest geleid.”

Even voor de goede orde: europarlementariërs zijn niet zielig. Misschien wordt hun dagvergoeding voorlopig geschrapt, maar dat betekent niet dat ze op een houtje moeten bijten. Ze verdienen elke maand nog €8,757 aan salaris en € 4.513 als ‘vergoeding voor algemene uitgaven’. Daarnaast worden reizen naar Brussel, Straatsburg en hun thuisland vergoed en worden hun medische uitgaven gedekt. Dat blijft allemaal gewoon in stand.

Om nog te zwijgen van het feit dat ze een riant pensioen opbouwen én in ieder geval tot de eerstvolgende verkiezingen (die pas in 2023 zijn) verzekerd zijn van hun baan en inkomen.

Met andere woorden: deze eurofiele graaiers moeten niet zo zeuren. Heel het continent heeft het nu economisch zwaar wegens corona – is het dan zo gek dat het minst democratische parlement van Europa dan óók wat inlevert? Nee, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. plakband

  Wees niet verbaasd als deze buitengewoon riante uitkering achteraf met terugwerkende kracht alsnog wordt uitbetaald. Europarlementariërs zijn ver boven het gewone volk verheven. Het wetje wat hiervoor nodig is wordt nog wel verzonnen door een hebberige parlementariër.

  Opheffen die zooi.
  Weg met de EU.

 2. Sando

  Wat een tuig is dat!!!

 3. Chee

  Smeerlappen zijn het en het daggeld hebben ze 8 van de 10 x geen recht op, omdat ze slechts in en uitklokken puur voor die 323 euro.

 4. Beukman

  Zelfs de extreem-rechtse volkspartij Gouden Dageraad is woest:

  Het is oneerlijk om ons dagvergoedingen te ontzeggen waar we recht op hebben.

  aldus Ioannis Lagos.

  tp0.nl/2020/11/03/europarlementariers-woedend-over-opschorten-van-dagvergoeding-vanwege-corona/

  1. Linksbuster

   Dus Nexit asap nietwaar beukmans?

   1. Beukman

    Welnee, gekkie. Maar een onafhankelijk expert eens naar die vergoedingen laten kijken zou natuurlijk geen kwaad kunnen.

    1. M. Brandenburg

     Beukman heeft een onafhankelijke expert nodig om het te vertellen dat een bonus van 323,00 Euro bovenop een riant salaris omdat je komt opdagen een belachelijk en fraude gevoelig iets is.

     Het zou veel meer zoden aan de dijk zetten om een boete op het salaris in te houden van 322,00 voor elke keer dat ze niet aanwezig zijn, of wanneer ze enkel inklokken en dan weer vertrekken. Misschien dat ze dan doorhebben wat er allemaal speelt en zij hun werk serieus gaan nemen.

     Een expert om vast te stellen hoe belachelijk een opdaagbonus is, je moet wel heel ziek links in de kop zijn om zo iets voor te stellen.

     1. Beukman

      Brandenburg, alleen het advies van een onafhankelijke expert heeft genoeg overtuigingskracht om aanpassing van de bestaande regeling mogelijk te maken. Een schuimbekkende EU-hater als scheidsrechter zou de schijn van partijdigheid voor de voeten geworpen kunnen krijgen.

     2. vandaag

      De EU en dan met name het EU parlement zal NOOIT veranderen. De regenten zitten warm en zullen hun privileges nooit afstaan. Beukhol l*lt weer uit zijn nek wetende dat de EU niet zal versoberen in hun riante vergoedingen

      Afscheid nemen van het EU parlement en het UK volgen is de enige optie om de regenten op de knieen te krijgen.

      stem sociaal , stem PVV ,
      Een nexit zorgt voor ruim 7 miljard in de staatskas zodat we de zorg weer op poten kunnen zetten en corona de baas met twee vingers in de neus.

      terugdraaien die 77.000 ontslagen zorgmedewerkers omdat rutte weer een miljard extra zocht voor zijn EU

   2. Blondie

    Inderdaad Linksbuster, het heeft in deze nieuwe Eeuw, nog niets goeds gebracht voor 90%, van de werkende bevolking van Nederland en 100% voor de gepensioneerde.

    NEXIT.

 5. pasco

  Plato vertelde het meermaals aan zijn leerlingen ‘mens ken jezelf’!
  De mens is een hoogontwikkeld egoïstisch, egocentrisch zoogdier, dus europarlementariërs alsook!
  Voordelen scheppen voor jezelf, ten nadele van de ander!

 6. sonny

  Hoe hoger het banktegoed, hoe hebzuchtiger mensen worden, dat is van alle tijden!
  Hebzucht en macht zijn debet aan vele oorlogen!
  De Europese gratisgeld kassa’s zijn vanuit het perspectief van ‘armen der aarde’, immers óók de magneet en lokstof voor de vele economische “vluchtelingen”!

 7. andergeluid

  Ze zouden de hele EU naar huis moeten sturen maar dan voor goed het kost bakken met geld niet alleen aan salaris maar ook alle snode plannetjes die ze daar bedenken kost ons burgers veel te veel
  Dus weg met de hele EU en wel nu

 8. Blondie

  NEXIT.

 9. vandaag

  NEXIT NU , afscheid nemen van dit nepparlement wat vergaderd over te rechte bananen en te kromme komkommers.

  stem sociaal , stem PVV

 10. henkie

  Om het democratische gehalte van de EU te versterken zouden er een paar duizend extra EU parlementariers bij moeten komen.

  Kost een paar centjes, maar den heb je ook wel wat!

 11. M.Dikker

  NEXIT!

 12. de ziender

  En maar roepen dat we het “samen” doen. Nou nou nu. Kunnen we ze geen voedselpakketje sturen?

  1. vandaag

   mag daar dan een stinkbommetje bij ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.