Schandelijk! NPO misbruikt coronacrisis om nog eens even flink te cashen: €10 miljoen aan belastinggeld erbij

Ken je die mop van de staatsomroep die geen greintje pijn voelde van de coronacrisis, maar toch kon rekenen op coronasteun? Ik zal het antwoord alvast geven: die kent u niet. Want het is geen mop, maar de absurde werkelijkheid.

Ik kan niet wachten tot maart 2021. Waarom? Nou, simpel. Omdat het een kans geeft dat D66 daarna niet meer in het kabinet zit en hun heilloze plannetjes mogen debiteren vanaf de oppositiebankjes. Daar worden ze niet minder bizar van, maar het zorgt wel dat ze niet kunnen worden doorgevoerd. Want wat we nu zien…

D66-minister Ingrid van Engelshoven gaat de NPO belonen met het niet al te misselijke bedrag van €10 miljoen. Want corona, is de redenatie:

“De NPO krijgt 10 miljoen extra aan staatssteun. Dat blijkt uit de uitwerking van het tweede steunpakket voor de cultuursector dat minister Van Engelshoven (Cultuur) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.”

De €10 miljoen zijn onderdeel van een groter pakket om de cultuursector te ondersteunen, die het moeilijk heeft in de coronatijd. Wat op zich te billijken is.

Maar waarom de NPO dan ook maar meenemen? Daar zijn geen financiële klappen gevallen als gevolg van de crisis. Die krijgen hun geld gewoon ieder jaar weer braaf van vadertje staat om de aloude concurrentievervalsende concurrentie aan te gaan met de commerciële stations. Dat snap zelfs de meest doorgewinterde Hilversum-fan.

Er moest dus een list bedacht worden: de NPO krijgt wél €10 miljoen, maar dat geld moet dan wel meteen besteed worden aan theaters. Je vraagt je af: waarom dan niet direct €10 miljoen voor theaters? Maar ja, dat zou te gemakkelijk zijn. Dat is wel leuk, maar er moet nu eenmaal ook iets aan de NPO-strijkstok blijven hangen?

Wel zo makkelijk verdienen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Jack Flash

  Laatst al 19 miljoen. Nu weer 10 miljoen.Al dat racismegeblaat van de zomer, veel linkse tafeldames&heren ea influencers in de talkshows.
  Mag wel wat kosten.

 2. vandaag

  Uiteraard een kadeautje. rutte heeft gezegd niet kritisch rapporteren over corona en daar hebben ze zich keurig aan gehouden.

  niet 1 kritische vraag op geen enkel moment.
  ook niet over de 77.000 ontslagen of de halvering van de I.C capaciteit.

  Kost je wel je gezicht van eerlijke onpartijge nieuwsgaring maar voor 10 miljoen kun je die last wel dragen,

  stem sociaal , stem PVV

 3. Linksbuster

  D66 beloont de NPO wegens bewezen diensten ( pro: Biden, klimaat, KOZP, BLM, islam, Turkije, zielige gelukzoekers , kortom het hele linkse regeringsbeleid) uit onze portemonnee!

  1. vandaag

   geheel correct , dus wil je verandering ?

   stem sociaal stem PVV

 4. henkie

  Stem PVV of FvD

  Wordt ook lid van ongehoord nederland voor 5,72 zo dat er een ander geluid op de nederlandse zenders te horen komt.

  Als kundige mensen zoals Paul Cliteur, Sid Lukkassen, Jan Dijkgraaf, Derk Jan Epping en alle anderen met een andere geluid bijdragen aan de content wordt het iets moois. Het is een kans waard.

 5. Augustus

  Een staatsomroep moet niet kunnen bestaan, Noord Koreaanse toestanden.

 6. JFU

  De NPO is de propaganda staatsomroep van ons extreem links kabinet. Als dank voor de bewezen nep informatie die deze omroep dagelijks over ons uitstrooit mag daar wat tegenover staan..toch? Tenslotte is het toch maar ons belasting geld dus…..
  Na de verkiezingen volgend jaar zullen vast wel enkele dan ex- politici daar wel een overbodig en zeer goed betaalde baan krijgen toebedeeld.Tja..dat is vooruit kijken!

 7. Heras

  Ze worden financieel beloont, omdat ze steeds berichten over het “killervirus”.
  En zo de angst van de bevolking vasthouden.

 8. 56RdK

  Ja, kunnen ze ons nog meer lekker gaan manipuleren en indoctrineren met hun inclusie-, diversiteits- en racismegezeik!

 9. 56RdK

  Stem verstandig in 2021, stem PVV, FvD of Code Oranje en zorg dat dat linkse, subjectieve en politiek aangestuurde NPO tot op het bot wordt gesaneerd!

 10. HD

  Arie Slob ( CU ) is een beetje een stakkertje die naar de pijpen van huichelachtig links dans.
  Dus stort zielige Arie ons geld in een linkse vuilnisbak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.