Sylvana Simons klaagt dat spotprenten te witte personages hebben: ‘Ze zijn aan het whitewashen geslagen’

BIJ1-frontvrouw Sylvana Simons is niet te spreken over een cartoon bij Joop.nl. Daarop is te zien hoe het ministerie van sociale zaken de belastingdienst gebruikt als kwijlende bulldog om gewone mensen te intimideren. De lijsttrekker keurt de spotprent echter alsnog af, omdat de slachtoffers getekend zijn met een in haar ogen te blanke huid.

Niet voor het eerst ontstaat er ophef over een cartoon op de BNNVARA-opiniewebsite Joop.nl. Ditmaal niet bij PVV-aanhangers omdat Wilders wordt neergestoken met een pen, maar juist in de totaal andere hoek: de koningin van de Nederlandse wokeness, Sylvana Simons, is geïrriteerd dat tekenaar Arend van Dam de huidskleuren van wat poppetjes, die slachtoffers van de toeslagenaffaire moeten voorstellen, veel te wit heeft gemaakt.

Op de tekening zien we een kale man met op zijn trui ‘Ministerie van Sociale zaken’, die de riem van zijn grote hond genaamd ‘Belastingdienst’ loslaat om die op een gezin met twee kinderen los te laten. “Pak ze!!!”, roept de ambtenaar er nog bij. Het gezinnetje staat doodsangsten uit.

Allemaal goed en wel, aldus Sylvana, maar die mensen hadden dus van kleur moeten zijn. Want je zou maar eens stellen dat ook blanken getroffen zijn door de schaamteloze toeslagenaffaire:

“Dus zelfs bij Joop.nl zijn ze aan het whitewashen geslagen?

Echt. 🤦🏽‍”

Dus dat u het weet: zelfs Joop.nl is tegenwoordig een wit-nationalistisch fascisme-oord! Niets is meer veilig, iedereen een vuile racist. Wel zo overzichtelijk, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. CLoVis

   
  En als die mensen een kleurtje hadden gehad
  dan was het racisme en xenofobie geweest;
  “Alsof alleen gekleurde mensen zouden frauderen”.

  Het zal allemaal wel.

 2. HD

  Elke dag dat zwarte uitgemergelde wijf in het nieuws, wie zet dit er in.
  Ontslaan die gast.

 3. Loelap

  Mw. Simons loopt de hele dag met een vergrootglas rond, waarmee zijn naar racisme speurt.
  Ik heb het al eerder gezegd, mw. Simons is geradicaliseerd. We mogen blij zijn dat zij, met haar radicale gedrag, niet een bepaalde godsdienst aanhangt.

 4. Adriaen van Bergen

  Als je onderscheid maakt op huidskleur, dan ben je een racist.
  Sylvana is een racist.

 5. Pimpernel

  Silvana zeurpiet was liever blank geweest ,ze heeft er erg veel last van dat ze zwart is het is in d`r kop geslagen.Silvana er is niks mis hoor als je zwart bent.

  1. Fascal

   Sylvia wie?

 6. Nostradamus

  Wat moet je toch een vreselijk leven hebben als je overal racisme in ziet.

 7. ervi

  Een spotprent met een donker gekleurde Mohammed is ook o.k.

 8. Response

  Laat Simons een goede zonnebril kopen en die opzetten, dan ziet ze alles donkerder en heeft ze het ideale wereldbeeld.

 9. Maurits Dekker

  Elk woord dat aan Sylvana Simons wordt besteed is een woord teveel.

 10. domvolk

  Hersenloos geval die Silvana Simons.
  Te lang in de zon gebakken misschien?
  NEGEREN DUS

 11. ropart

  als ze zo graag wil dat de etniciteit van de slachtoffers benoemd moet worden ben ik wel benieuwd naar de etniciteit van de mensen die wel gefraudeerd hebben, over die cijfers heeft vreemd genoeg niemand het!, iets te verbergen misschien?.

 12. Vrijedenkert

  Compleet krankjorum deze SS!

  Te weinig kleur in deze spotprent is zogenaamd “whitewashen” omdat dit haar even beter uitkomst bij dit onderwerp maar ik weet voor 200% zeker dat als we in het algemeen meer mensen met kleur gaan aanbrengen in kritische spotprenten dat madam steen en been gaat klagen over racisme en discriminatie en gaat eisen dat ze verwijderd worden.

 13. 56RdK

  Tja, als dat cartoon de waarheid vertoonde, dat de getinte en zwarte de boel structureel fraudeert, stond heel deug-Nederland op zijn kop!
  Die waarheden moeten beslist onder het tapijt blijven. Anders loopt de diversiteits-annex inclusiepolitiek teveel onherstelbare schade op, en dat kost banen ……

 14. Wally

  Is toch geweldig dat dit mens dit nu weer toetert? Nu gaat misschien ook voor andere mensen eens duidelijk worden wat deze vrouw blijkbaar ‘denkt’…. iedereen is slecht zolang je maar een ‘witte’ huid hebt. Ze moet en zal slachtoffer zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.