Trek de portemonnee maar! Belastingbetalers moeten riante pensioenpot voor europarlementariërs gaan spekken

Europarlementariërs dreigen een flink pensioengat op te lopen, omdat ze in Brussel veel dingen kunnen, maar niet begroten. Maar geen zorgen, want een oplossing is al gevonden: hardwerkende EU-belastingbetalers gaan gewoon met hun eigen spaargeld het pensioengat van de veelverdienende ‘volksvertegenwoordigers’ dichten. Oplossing gevonden… toch?!

Bent u al financieel getroffen door de coronacrisis? Maakt niet uit, want Brussel staat klaar om de volgende forse tegenvaller in uw schoot te werpen en vervolgens van uw rekening af te trekken. Een gigantische catastrofe voor gepensioneerde europarlementariërs dreigt namelijk. De lieden die tot wel €6000 per maand krijgen moeten hun bankrekeningen aangevuld krijgen met geld van de belastingbetaler, aldus Brusselse rekenmeesters:

“Het gaat om een fonds voor vrijwillige aanvullende pensioenen, dat in 1990 in het leven is geroepen. Uit het fonds krijgen 751 (voornamelijk oud-)parlementariërs een uitkering. Deze kan oplopen tot 6000 euro per maand, afhankelijk van het genoten salaris en de duur van het dienstverband. Die komt dus bovenop de bestaande pensioenvoorziening. Het tekort bedraagt nu 350 miljoen euro.

Volgens het Bureau van het Europarlement dat onder meer verantwoordelijk is voor het budget, moet dit tekort voor rekening komen van de belastingbetaler. Er is namelijk, zo redeneert het bureau, in het verleden een garantie afgegeven en die moet worden nagekomen.”

Voor pensioenen voor burgers geldt al een hele tijd dat garanties worden gegeven op koelkasten en stofzuigers, maar niet op de maandelijkse toelage van pensioengerechtigden. De pensioenleeftijd wordt almaar naar achteren geduwd, en de uitkering staat al jaren op de nullijn. Fondsen voor normale stervelingen moeten de ene na de andere korting doorvoeren, terwijl de premie voor werkenden stijgt.

Maar europarlementariërs? Nou, die mogen wel tot in de lengte der dagen van luxe arrangementen genieten, en niemand die daar wat aan kan veranderen. Tekorten? De brave burger met een bescheiden portemonneetje stort wel bij!

Het is de schaamte voorbij, natuurlijk. Maar dat is nu eenmaal hoe ze daar in Brussel opereren: pakken wat je pakken kan, en luid applaudiseren voor het master plan van totale Europese integratie. Om hier met één woord op te reageren: bah. En in drie woorden? Dan wordt het: bah, bah, bah! Weg met dit soort smerige praktijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. vandaag

  NEXIT , NU !
  Uw laatste kans om dit moloch de rug toe te keren.

  stem sociaal , stem PVV , breng minimaal 6.000.000.000 euris terug in de landelijke begroting

  1. Antihedo

   Bij de PVV sloegen ze elkaar bijna de hersens in om de lucratieve baantjes in de EU voor de PVV te bemachtigen. Dat was een leuke interne strijd.

   1. vandaag

    ooooo , u vast wat meer info van dat breaking news of wordt hier weer een linkse onderbuik geleegd met fake news?

    stem sociaal , stem PVV

 2. Ernest Stern

  Dit is vandaag al de tweede keer dat hetzelfde onderwerp wordt geagendeerd.

  1. Maurits Dekker

   WAARSCHUWING
   Ernest Stern is een zure zeurende TR0L

  2. Linksbuster

   Dat hoort onze EU aarsmade niet graag..
   Goed werk DDS!!!
   Stem PVV
   Nexit asap!

  3. Patje

   Geeft je voor een 2e keer de kans om je afschuw omtrent dit schandaal te ventileren.

   1. Linksbuster

    Dat zal de D66 fascist echt niet doen Patje!

    1. jagraaf

     Twee keer is nóg 3 keer te weinig, Nexit, anders gaat de Nederlander kapot, of zîjn wij dat al ????

  4. M.Dikker

   Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. NEXIT!

  5. vandaag

   2 de keer dat op dit onderwerp een inhoudelijke reactie ontbreekt van de stront vlek

  6. Loelap

   Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.
   Iets zegt me dat ze dit item niet gaan brengen in het acht uur journaal.

 3. NoDoubt

  EuropaDictatuur

 4. AidemediA

  De pensioenen van de opvreters van de Europarlementariërs omhoog. Mijn pensioen staat op het punt gekort te worden. Hoe halen die idioten het in hun hoofd. Kut instelling die eu. Groot-Brittannië uit de eu en ze moeten meer geld hebben. Puls visserij, kromte van bananen, meer immigranten toelaten, constant verhuizen van Brussel naar Straatsburg en weer terug. Overwegen om Turkije toe te laten tot de eu. Hulpfonds voor de hand ophoudende en graaiende landen. Een europees leger, Zomaar een paar redenen om snel maar dan ook o zo snel uit deze idiote organisatie te stappen.

 5. Stanly2000

  Opmerking Ernst bij het eerste artikel over dit onderwerp:
  “Het is opmerkelijk dat de Europarlementariërs van FvD en PVV zwijgen als het graf.”
  Geen mening maar een poging om over te gaan op een ander onderwerp n.l. bashen PVV en FvD. Niet gelukt deze keer!
  Nieuwe poging niet veel beter!

  1. werikke

   dat probeert deze kakkerlak steeds te doen. heel vies mannetje die blij is dat het hier anoniem is.

  2. Linksbuster

   Het standpunt van de PVV en FVD aangaande de EU is duidelijk Stanly…dat weet vlekje ook wel….tis de zoveelste zuigpoging.

   1. Jack Flash

    Nexit.
    Stem Pvv/FVD.

 6. de ziender

  Gepensioneerden, zoals ik, worden al meer dan 10 jaar niet gecompenseerd. Er is ons een waardevast pensioen beloofd waar ik me krom voor heb gewerkt.
  Er dreigt zelfs korting terwijl de pensioenpotten nog nooit zo vol zijn geweest. We worden alom belazerd, ook hier weer mee!

  Europarlementariërs zijn ordinaire misdadigers die het Europese volk uitzuigen. Het zijn de parasieten van de samenleving. Ze presenteren krankzinnige plannen en het is een overbodig circus dat zichzelf in stand houdt met volstrekte nietsnutterij.

  Zo!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.