Video! Joost Eerdmans parkeert Ruttes nieuwste speeltje – regionale avondklok – bij het grofvuil: ‘Niet onderbouwd!’

Het nieuwste idee van premier Rutte om het coronavirus te bestrijden – het instellen van een avondklok – kan op weinig enthousiasme rekenen bij FVD-Kamerkandidaat Joost Eerdmans. De nummer 4 van de kieslijst heeft bij Jinek het idee resoluut van de hand gewezen.

Het nieuws is helemaal ondergesneeuwd onder de uitslagen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar toch: hier in Nederland geen Trump en geen Biden, maar nog altijd Mark Rutte die aan het roer staat. En die heeft de gedeeltelijke lockdown vanaf vanavond flink strenger gemaakt: ook musea, zwembaden en bibliotheken zullen hun deuren moeten sluiten. Én er komt een mogelijkheid dat regio’s een avondklok gaan instellen – iedereen moet om een bepaalde tijd binnen zijn, of anders een boete riskeren.

Bij Jinek zat FVD-kandidaat Joost Eerdmans, en hij liet alvast weten dat geen goed beleid te vinden: wie nu al door Amsterdam of Rotterdam – beiden dé coronahotspots van de tweede golf – ziet al bijzonder weinig mensen op straat. Het is dus niet waarschijnlijk dat een dergelijke maatregel veel zoden aan de dijk gaat zetten qua virusbestrijding.

Eerdmans legde dit uit: “Ik denk dat je moet kijken naar de locatie waar men misschien inderdaad bijeen komt, en waar het gevaarlijk is.” Maar het verzet van FVD ten spijt lijkt de avondklok het wel te gaan redden: immers is alles achter de schermen al afgekaart tussen coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. En geen oppositiepartij die daar nog wat aan verandert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Het is de waanzin ten top. Alleen al het feit ,ze komen met verzwaarde maatregelen, de zin er van zie ik niet. Dan komen ze met verplichte mondkapjes per 1December, dat duurt nog 3weken. Daar houd corona rekening mee.
  Ik zie in de avond al geen mensen meer op straat en dat komt niet alleen door corona.
  Een avondklok zou dan alleen gelden voor de jongeren die uit willen gaan en daar moeten de “goedwillenden” ook onder lijden. En van het feit dat er kwaad volk bij de weg loopt. Is dat het???
  Al met al de regering maakt er een knap zootje van.

 2. Chalres Bingley

  Avondklok besloten in achterkamertjes ……democratie…..tja

 3. Blondie

  Inderdaad Joost Eerdmans jij en al jouw medebestuurders hebben in samenwerking met de media mijn Vaderland naar de kloten geholpen.

  Deze nieuwe eeuw is de afbraak van onze verzorgingsstaat in opdracht van ???? bijna gereed.

  Niemand in de media maakt het de Nederlandse bevolking duidelijk dat juist de afbraak van de zorg de werkelijke reden van het probleem is.

  Zit net op RTL te kijken naar de verkiezingen in America, wat is dit een Links programma, Linkser is niet mogelijk.

  1. Dolph Thans

   Zonder Corona geen zorgprobleem. Eerst Corona op de knieën. Het hangt af van de mening van de burger over medewerking.

   1. Blondie

    Is dat zo Dolph.?

    Voor de Corona hype, waren de wachttijden in de ziekenhuizen en de verzorgingshuizen, ook al Maanden.

    Vele ziekenhuizen gesloten en 77000 personen in de zorg weggesaneerd.
    De lange wachttijden dienen een doel, de opschoning van de oudere Nederlanders.

   2. vandaag

    zeg stront vlek .

    * 77.000 ontslagen in de zorg in 2016 -2018
    * halvering van de I.C capaciteit 2016- 2018
    * minder dan 3.000 patienten in 300 ziekenhuizen anno 2020

    Niet corona is het probleem stront vlek maar de uitgebeende zorgcapaciteit is het probleem stront vlek. Even de feiten in de juiste volgorde zetten stront vlek

   3. vandaag

    dom adept , griep is griep sukkel

 4. Steven Opti

  Een avondklok. Hoe gek kan het worden? Dit is pure onderdrukking en heeft totaal niets met bescherming te maken. Ze geilen erop hoe ze het volk naar hun hand kunnen zetten. Alle vrijheden en ontspanning wordt langzaam steeds meer afgenomen. Kim Rutte en Kim Jong zijn de idioten van deze eeuw.

  1. Maurits Dekker

   Criticasters van dit kabinet waarschuwden al vanaf maart dat het coronavirus zal worden misbruikt door de machthebbers om hun macht te vergroten en het volk haar democratische rechten te ontnemen. Het lijkt er op dat zij gelijk gaan krijgen.

 5. Bon-vivant

  “…immers is alles achter de schermen al afgekaart tussen coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.”
  Kijk nou! Onze Tim heeft een kijkje genomen achter de schermen bij de coalitiepartijen. Hij is daar natuurlijk “vriend aan huis”.

 6. Ernest Stern

  “Ruttes nieuwste speeltje”

  Het is merkwaardig dit een speeltje te noemen. In de eerste plaats is het niet iets om je mee te vermaken en in de tweede plaats is het regionaal instrument waar Rutte niet iover gaat.

  1. vandaag

   In 2017 werden er kits verhandeld te gebruiken bij het niet bestaande covid-19 virus. Dit oorspronkelijke document is opgevist uit de historische databank

   — h**ps://web.archive.org/web/20200904040543if_/h**ps://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2017/tradeflow/Exports/partner/WLD/nomen/h5/product/300215

   Dit document heeft men nu anno 2020 gewijzigd geplaatst,
   h**ps://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2017/tradeflow/Exports/partner/WLD/nomen/h5/product/902780

   — De medici beginnen zich inmiddels ook te roeren kennelijk begint het moraal op te spelen
   h**ps://www.frontnieuws.com/sluitend-bewijs-covid-19-was-gepland-om-de-nieuwe-wereldorde-te-lanceren/

   de stróny vlé®k snapt het spelletje nog niet. Moet best wel een handicap zijn als je rutte blind geloofd

 7. ropart

  de definitieve oplossing van het bejaardenvraagstuk draait op volle toeren.

 8. josveraart

  Poppenkast moet tot elke prijs doorgaan

 9. Drollevanger

  Hoewel ik niet op het FVD stem, heeft Eerdmans voor mij afgedaan.
  Waarschijnlijk heet hij in het echt van zijn voornaam Brutus, net als de zogenaamde vriend van Caesar die de keizer een mes in zijn rug stak.

 10. Ernest Stern

  Eerdmans is niet in de positie om welk idee dan ook van het Kabinet bij het grofvuil te zetten.
  De man betekent politiek niets en als hij nog een zeteltje zal weten te bemachtigen bij een van de FvD-brokstukken zal zijn politieke invloed ook nihil zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.