Wegkijk-NOS noemt radicale ISIS-moslim die Gay Pride wilde opblazen slechts “autistische man”

Het is weer eens raak bij de NOS: er is weer eens een schietgrage ISIS-fan opgepakt die het liefst een aanslag op de Gay Pride zou plegen. En hoe noemen ze deze kerel? “Autistische man.” Verder niets.

Autistische man verdacht van plannen aanslag tijdens Gay Pride,” kopte de NOS vanmiddag op Twitter. Dat vond de staatsomroep later kennelijk toch wat stigmatisering naar autistische mensen toe, dus de titel van het artikel luidt nu: “Man verdacht van plannen aanslag tijdens Gay Pride.”

Het stuk vertelt over ene Tahsin E., die explosieven en ander oorlogsmaterieel aan het inzamelen was om gruwelijk toe te slaan tijdens de jaarlijkse viering van het feit dat je in Nederland nooit hoeft te schamen voor je seksuele geaardheid. Goed dat deze gek is opgepakt, en ook dat de NOS erover bericht, maar… ik weet niet hoor.

Wellicht in het kader van wat er momenteel in Frankrijk gebeurt was het wel zo eerlijk geweest om het hele verhaal te vertellen. Want de mannen van GeenStijl hebben het Twitter-account gevonden van deze agressieve totaalwappie. En wat blijkt? Het 31-jarige ventje is een fan van ISIS en wilt behalve Joden en homo’s ook allerlei moslims opblazen die niet streng genoeg in de leer zijn. Zelfs een klein meisje dat een soennitische moeder en een sjiïtische vader heeft, moet het ontgelden.

Was op zich wel relevante informatie geweest, nietwaar NOS, dat we hier te maken hebben met een geradicaliseerde moslimgek? Of zoals voormalig PvdA-Kamerlid Jacques Monasch het uitdrukt:

“Nu begrijp ik het! Die stickers van de NOS moesten niet van hun auto’s af vanwege bedreigingen, maar omdat ze het niet meer waard zijn de naam van een onafhankelijke omroep in het vaandel te dragen. Een door #IS geïnspireerde verdachte terrorist noemt de redactie een ‘autist’ #fail”

Als zelfs (oké, vooruit, afgehaakte) PvdA’ers het levenslicht gaan zien, dan moet de NOS toch wel eens een keertje spoedig in de toekomst gaan volgen… Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. vandaag

  tja , de multikul werpt zijn vruchten af. De islam duldt geen homofilie dus een boot afvalligen is een schitterend doelwit

  stem sociaal , stem PVV

  1. wesley bentley

   De inhoudelijke bijdragen van de repeteer-papegaai tillen dit blog naar een hoger niveau.

   1. vandaag

    hahahaha sukkeltje spreekt over een lorre , stakkertje

    zielig napratertje, originaliteit 0,00 😂🤣😂🤣 zo zielig

   2. wesley bentley

    Whahahaha!
    De repeteer-autist is al zo seniel dat hij z’n digitale derrie-spoor niet meer herkent. 😴😴🤪🤪🤭🤭

   3. Maurits Dekker

    Wesley Bentley=Ernest Stern is een TR0L

  2. hans-e-pans

   Natuurlijk ben je autistisch als je moslim bent, vrijwel geheel van de normale wereld afgesloten. Als deze persoon niet autistisch zou zijn, zou hij een voorbeeld burger zijn.

 2. Voltaire

  Verdachte is aanhanger van het autisme, geïnspireerd door de DSM-5 en geradicaliseerd bij Dr. Bosman.

 3. Pieter48

  Mevrouw Halsema en haar groen linkse vrienden zullen deze aanslagpleger hooguit verward noemen. Om vooral niet te stigmatiseren. De vluchtelingen die enkele eeuwen geleden naar Amsterdam kwamen brachten voorspoed. Jammer dat de vluchtelingen die de laatste decennia naar Amsterdam gekomen zijn de stad niet alleen voorspoed brachten.

 4. Vliegenvanger

  Wat werken er toch idioten bij de NPO

 5. Ernest Stern

  Dat autisme lijkt me feitelijk wel te kloppen.

  1. Thant Dolph

   Een Islamitisch Folkertje.

 6. Michael M

  Links noemt zelfs 50000 extremistische islamitische strijders authistisch of psychische problemen. Daarom zal links nooit de oorlog winnen omdat ze daar te retedom voor zijn. Hersenlozen noemen we dat.

  1. Thant dolph

   O ja jochie? Zeker op het acht uur-journaal gehoord?

 7. Wally

  Die aanslag komt nog wel. En dan….is men ‘geschokt’ en zo. Een klein beetje opletten heeft men 40 jaar lang dus niet gedaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.