Zuid-Nederland overspoeld door Belgische dagjesmensen wegens Black Friday

“In de zuidelijke steden, zoals Eindhoven, Breda en Maastricht, zien we veel Belgische gasten. Die kunnen wij er niet bij hebben. Zij komen in Nederland winkelen omdat in België de niet-noodzakelijke winkels dicht zijn”, zegt voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls. Op deze manier is een derde coronagolf haast onvermijdelijk.

Dat de Nederlanders zelf maling hebben aan het coronavirus en zelf vrolijk het risico op een derde golf in de hand werken is nog tot daar aan toe, maar door de Belgische dagjesmensen wordt dat risico ook in België flink hoger. En dit werken we eigenlijk ook zelf in de hand, want in België zitten de winkels dus dicht.

Dit biedt echter wel een mooie uitweg voor de burgemeesters die de verantwoordelijkheid vanuit het kabinet op hun bordje kregen. Nu kan namelijk worden beargumenteerd dat het een kwestie tussen lidstaten is en kan het zomaar zijn dat het kabinet zelf stelling moet nemen.

En ik geef die burgemeesters groot gelijk, laat het kabinet maar eens wat ballen tonen! Als de besmettingen straks wéér stijgen dan voedt dat de frustratie bij de rest van de bevolking alleen maar meer. En thuiszitten zet dan ook geen zoden aan de dijk, want veel van die mensen zullen ook gewoon bij de familie op bezoek gaan. Nou, voor je het weet heeft iedereen elkaar dan weer aangestoken. En die vaccins duren nog wel even dus de ziekenhuizen zullen dan ook weer flink wat krijgen te verduren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Edjan

  Ach, alles zal goed komen. Logistiek expert Lex Cleton presenteert een uitgebreide corona app: de stoplicht app. (zie de T)

  De wereld gaat open als je het virus niet hebt, omdat je dan het sein groen op je mobiel krijgt, waardoor je veilig naar binnen kunt in horeca, sportclubs, attracties, musea, theaters, warenhuizen, bij evenementen, op vluchten en de werkvloer.

  1. Edjan

   Andersom kom je volgens Cleton nergens in als je geen ’groen’ op zak hebt. Wie geïnfecteerd blijkt, krijgt de uitslag gelijk op zijn telefoon. Dat gebeurt ook bij alle personen met wie er contact is geweest. Hun apps gaan op oranje tot een negatieve test. Automatisch kleurt de app weer groen. Wie ziek is, krijgt rood tot hij beter is.”

   1. Edjan

    Wat meneer nog even overslaat is de mogelijkheid om mensen die een spuit hebben gehaald automatisch groen te geven en de mensen die dat niet doen, automatisch rood.

    1. vandaag

     gooi maar in me pet, moet die app toch ergens laten

 2. C.A.Barstow

  Gewoon gaan winkelen, laat de feestdagen niet verpesten door de opgelegde onzinnige maatregelen van dit krankzinnige kabinet.
  Hetzelfde voor het afsteken van vuurwerk, laat ook oud en nieuw niet afnemen door die linkse idioten in politiek Den Haag.

 3. josveraart

  In NL zijn ze gek en ze worden steeds GEKKER met Jorritsma Bruls Halsema Autotaleb etc

 4. Blondie

  Het klinkt allemaal zo lacherig maar pas op, de toon wordt hiermee gezet.

  Rutte gooit via via, weer een aasvisje uit.

  Links is niet te vertrouwen

 5. homefront

  Ja en dan de horeca dichthouden terwijl er 1000den black (ho disriminasie) friday ons land overspoelen..

 6. JochemX

  Je steekt elkaar aan of niet. Niet ‘weer’. Al die Belgen, die zijn toch prima voor de noodlijdende middenstand? En die derde golf is een verzinsel, de tweede stelt al weinig voor.

 7. Arbeider65

  Snap ik niet. Er is nu toch een medicijn tegen Covid-19? Inspuiten als je wilt en winkelen maar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.