Bam! D66-voorvrouw Kaag bleek al maanden op de hoogte van seksuele strapatsen van vies mannetje Van Drimmelen

Dat Sigrid Kaag vandaag zogenaamd meteen een onderzoek aankondigde naar de seksuele handel en wandel van partijideoloog Frans van Drimmelen, die vrouwen afperste voor seksuele handelingen, is helemaal niet zo’n cordate actie als dat het misschien lijkt. Kaag is namelijk al maanden op de hoogte van de zaak.

Vandaag brak het nieuws dat een anonieme klokkenluider aan de bel trekt over het feit dat D66 een verdorven cultuur heeft waar jonge vrouwen onder druk worden gezet om seksuele handelingen te verrichten, in ruil voor carrière binnen de partij. De klokkenluider noemt één man bij naam: Frans van Drimmelen.

Partijleider Kaag kondigde direct een onderzoek aan na het lezen van het relaas. Dat leek een directe erkenning van de ernst van de situatie. Maar is dat het wel? RTL-journalist Floor Bremer weet te melden dat Kaag al in september (!) op de hoogte was van de “casus”, en dus drie maanden heeft laten verstrijken voordat ze zogenaamd direct besloot om een onderzoek te starten:

“Sigrid Kaag zegt bij haar aantreden als #D66 partijleider gevraagd te hebben of ze nog dingen moest weten. Toen werd haar verteld over ‘1 casus dat kan deze casus zijn’ – verwijzende naar grensoverschrijdend gedrag door D66 partijstrateeg Van Drimmelen.”

Het lijsttrekkerschap van Sigrid Kaag lijkt dus al afgelopen voordat het goed en wel begonnen is. Als dan niet feitelijk, dan wel doordat deze affaire het laatste beetje flair weghaalt. Want de eerste vrouwelijke premier, waar D66 eerder mee koketteerde, dat klinkt misschien nog wel aanlokkelijk. Maar de eerste premier die seksuele schandalen van naaste medewerkers tolereerde en maanden onder de pet hield? Vermoedelijk gaat dát er dan weer niet zo lekker in bij de achterban van de liberale partij die zich prat gaat op het idee dat zij degenen zijn die zo intens deugen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Genoeg van linkse dictatuur

  Hoe meer ellende er van dictatuur 66 boven komt hoe beter. Dit verbaast mij niks ,hopelijk zien de stemmers in dat ze beter voor een sociale en eerlijker partij als de PVV kunnen gaan. Zal het zeker een stuk veiliger worden, ipv het beleidt van de dictatuur 66.

  1. Jannes-46

   Forza Geert, de enige die ONS Nederland nog serieus neemt.

 2. Response

  Eerst maar eens afwachten hoe en in welke mate het gaat stinken ná het roeren.

  1. Gerda2

   Volgens mij vertelde mevrouw Kaag op het NOS 20 uur journaal, dat ze niet op de hoogte was.

   1. Linksbuster

    Idd Gerda..de lieverd wist van niets..ze blijkt alles in zich te hebben voor een premierschap…nergens een aktieve herinnering meer aan, onze supporter van yasser arrafat!

    1. Jannes-46

     Dan is ze héél geschikt als MP. net als Rutte over veel dubieuze zaken geen actieve herinnering hebben dan wel suggereren aan een vorm van spontane dementie te lijden.

 3. sonny

  Het wegmoffelen van belastende info is een zeer slecht begin voor lijsttrekker Kaag!
  Ze moet eigenlijk strafrechtelijk vervolgd worden, verdomd ernstig om het argeloze electoraat zoiets proberen te onthouden, zo kort voor de Tweede Kamerverkiezingen!
  Met dank aan Floor Bremer, een echte journalist in de ware zin des woords!

 4. Linksbuster

  Kijken of Linda de Mol wat kritische vragen aan kaag heeft tijdens haar winterprogramma op sbs 6.
  Zal wel alleen over de kids gaan en haar zogenaamde betrokkenheid bij de samenleving….lol.

 5. pasco

  Ze heeft waarschijnlijk meerdere afbeeldingen van Arafat, haar voorbeeld, in de huiskamer hangen!

  1. Jannes-46

   Yasser Arafat, de gewiekste opper-zakkenvuller van de PLO. Groene Khmer-leider Yasser Klaver heeft zijn portret waarschijnlijk ook boven zijn bed hangen.

 6. Rene van der Grijp

  Ach, Van Jole kwam er ook mee weg in z’n witte onderbroek, dus waarom deze geilneef niet? Op links houden ze elkaar immers vakkundig de hand boven het hoofd.

 7. Jannes-46

  BAM! Vrouwtje Kaag bleek al veel langer op de hoogte van de ten laste van hulpgelden uitgevoerde zakkenvul-praktijken van leden van de top van de PLO, waarvan haar partner toentertijd deel uitmaakte.

 8. Freba

  De Grote Meesters uit het Mystieke Oosten wisten het duizenden jaren geleden al: “Grote Ambities Leiden Tot Niets”. Kaag, de Jonge, Baudet, Klaver, etc.etc.etc.etc.etc.etc.etc.

 9. Smek

  Frans van Drimmelen zal Sigrid Kaag ook wel geneukt hebben anders was ze nooit zo ver gekomen. Maar ja dat moet in de doofpot he. Wat een geweldige partij is dat toch.

 10. Pieter48

  Als mevrouw Kaag een poosje Premier geweest geweest is en toch haar ambities niet waar kan maken zal zij zeker naar Brussel verkassen. Dat zou de Palestijnen goed uitkomen. Als je de bedragen ziet die de EU in de afgelopen jaren over gemaakt heeft naar deze zielige figuren krijg je het idee dat deze mevrouw er geen probleem mee heeft om dat te blijven voortzetten. Zo zijn er bodemloze putten in Afrika die ook nog gedempt moeten worden . De aanstaande verkiezingen beloven veel humor . De npo gaat zoals gewoonlijk de partij van mevr. Kaag weer om het uur weer zendtijd verschaffen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.