Coalitieleider Segers (CU) smijt Rutte en De Jonge voor de bus: ‘Schoolmeesters die geen orde kunnen houden!’

Er lijken serieuze breuklijnen te zijn ontstaan in de regeringscoalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, die al sinds 2017 aan de macht is. Vanuit de Tweede Kamer laat ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers een vernietigend oordeel horen over de premier en vice-premier, die volgens hem geen enkele vorm van orde kunnen houden.

De goede verstandhouding tussen de ChristenUnie en de andere coalitiepartijen lijkt voltooid verleden tijd: op Facebook en in een column in het Nederlands Dagblad noemt Gert-Jan Segers premier Rutte en coronaminister De Jonge ineffectieve schoolmeesters die de klas niet in de hand hebben. “Zonder een spoor van leedvermaak,” beweert de CU-fractievoorzitter in de Tweede Kamer:

“Minister-president Rutte en minister De Jonge lijken wat dat betreft toch een beetje op twee schoolmeesters die geen orde kunnen houden. Ze schreeuwen ‘stilte!’ en in het kabaal van de klas is zelfs van die schreeuw weinig te horen. En ik schrijf dat zonder een spoor van leedvermaak, want daarvoor is de situatie veel te ernstig.”

Segers lijkt zich hiermee te voegen bij een waaier van oppositieleiders, die evenals de voormalige evangelist vinden dat het kabinet geen regie heeft en geen effectieve maatregelen weet te introduceren.

Ook anderen krijgen er van langs van Segers, de bevolking heeft dankzij het “eigen gedrag” deze tweede lockdown ook op z’n geweten, en de complotdenkers die vaak van christelijke oorsprong zijn vallen de ChristenUnie-voorman dan ook vies tegen. Dat door corona de wekelijkse gang naar de kerk verloren dreigt te gaan, vindt de parlementariër dan ook onverteerbaar en rept over de ziel die al dan niet verloren gaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Mijn interpretatie van de opmerking van Segers is dat niet de schoolmeesters hier iets te verwijten valt maar het onverantwoordelijke stomme volk dat zich niet aan de regels houdt. De mogelijkheden van Rutte en De Jonge om die af te dwingen zijn beperkt en als ze optreden schreeuwt men, niet in de laatste plaats op DDS, moord en brand.

  1. Linksbuster

   Dat doen we zodat je de dag een beetje doorkomt strønt-vlêkje en het houdt je weg van de kids.

   1. Nico Sibelijn

    Ook voor Linksbuster hoop ik dat hij op tijd voldoende luiers heeft weten in te slaan. Deze poepproblematiek is tranentrekkend.

    1. Cootje

     Die lucht is Rob Jetten gewend , en een armoedzaaier op een zolderkamertje

  2. Cootje

   Als je geen vrienden of kennissen hebt je je leven lang op een zolderkamertje woont is de besmetting kans nihil . Maar ik schreef in maart al dat in 2021 de volkstuintjes populair zouden worden er in 2021 een slachtveld aan werkeloosheid en faillissementen zouden ontstaan , en er op zeker ook nog een derde golf komt , dat we individueel pijn moeten lijden , maar dat ze dat in zuid Europa niet gaan redden en de sloop van Brussel gaat gestaag voort wegens ieders eigen belangen , komt de verdeeldheid daar goed naar boven de tegenstellingen in Europa legt dit uitstekend bloot . En nu we er toch mee te maken hebben gaan we maar voor een korte pijn Wij 5/7 jaar armoede maar zuid Europa failliet

 2. Linksbuster

  Seegers ..ook zo’n dom heilig boontje die gelooft in ” the big man in the sky”.. zo iemand is al af voor hij zijn mond opentrekt!

 3. Robert Leiden

  Intussen een hele tijd wordt opgeroepen tijdens de Covit persconferenties:
  “…help mee, houdt je aan de regels, wij moeten het met zijn allen doen…”

  Wat zien wij op TV? Overvolle winkelstraten, parken en Covid feestjes.
  Met als gevolg een enorme stijging van besmettingen en daarop volgend een stijging van ziekenhuisopnames.
  En dan nu boos en beledigd zijn dat de botte bijl erin gaat?
  Wat naïef.

  1. JochemX

   Eén probleem, er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat die regels ook maar iets helpen. Overvolle winkelstraten, parken, buiten dus, dragen helemaal niets bij aan een toename van positieve PCR-tests. Dat komt voornamelijk door de ongebreidelde toename van het aantal uitgevoerde tests. Trouwens ik zie bijna alleen maar mensen die zich angstvallig aan de onzinnige regels houden.

 4. Petrazoveel2

  Als Segers dit allemaal vindt, waarom trekt hij de stekker dan niet uit deze coalitie?

  1. Nico Sibelijn

   Omdat Segers hier niet Rutte en De Jonge bekritiseert maar het domme volk dat de regels aan zijn laars lapt.

   1. ongevaccineerd

    voor dom slaafs volk moet je in de spiegel kijken strónt vlé®k .

    1. Edjan

     @ongevaccineerd, +++++++++++++++

    2. Nico Sibelijn

     Ik beschrijf slechts wat het standpunt van Segers is. Dat herhaalde hij zojuist overigens in de Tweede Kamer.

     1. ongevaccineerd

      ik herhaal slechts mijn standpunt

      voor dom slaafs volk moet je in de spiegel kijken strónt vlé®k .

 5. rexm

  De verkiezingen komen in zicht, dan beginnen de Coalitieleiders zich te roeren, de huigenlaars, ze hebben 10 jaar aan het sloop werk meegedaan en nu beginnen ze te muiten, vooral die Segers, niet te vertrouwen die club.

 6. Heras

  De CU heeft in alles meegestemd. Dus, inhoudloos , verkiezingsretoriek.

  1. ongevaccineerd

   Geldt voor de hele kliek . Als ze niet meestemmen met rutte is er geen meerderheid.

   Slechts 1 partij staat buiten het partijkartel en kan veranderingen afdwingen.

   stem sociaal , stem PVV

 7. Drollevanger

  Ik ben geen voorstander van religie in onze regering, maar ik denk dat Segers de coalitie-bui al ziet hangen. Ook hij weet blijkbaar dat Kartel politiek op den duur niet meer zal werken.
  Volgens mij is het kartel hoofdzakelijk verantwoordelijk van de recente rellen.
  Door die kartel politiek wordt minstens 75% van de kiezers buitenspel gezet.
  Alleen clubs uit het kartel krijgen hun standpunten voor de buhne of uitgevoerd, de rest doet voor spek en bonen en opvulsel mee met dit politieke toneelspel.
  Rutte heeft veel te lang de noden van ons volk verkwanseld. Alleen de wil van Rutte werd wet. Dat wreekt zich in die rellen. Hopelijk worden ze niet erger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.