Daar is de eerste dreun voor Hugo “4 januari” De Jonge: Pfizer halveert levering vaccins wegens grondstoftekort

Amper daags na de montere aankondiging van Hugo de Jonge dat we wel eens kunnen gaan beginnen met vaccineren op 4 januari, kondigt de eerste vaccinleverancier al de eerste tegenslag aan: Pfizer kan tot het einde van het jaar tot maar liefst de helft minder vaccins leveren. De grondstoffen zijn namelijk op.

Met barslechte peilingen en een coronabeleid dat aan alle kanten piept en kraakt moest CDA-coronaminister Hugo de Jonge deze week de vlucht naar voren kiezen. We gaan met een beetje geluk op 4 januari vaccineren, sprak hij op Twitter in een wanhoopsdaad. Niemand was over die datum geïnformeerd, want het slaat ook helemaal nergens op. Maar casinominister Hugo gaat all-in. Hij verbindt z’n lot bij de komende Kamerverkiezingen aan een vroege vaccinatie.

En in die enorme gok lijkt het balletje niet echt de kant van die malle Rotterdammer met z’n clownschoenen op te rollen:

“Farmaceut Pfizer kan dit jaar veel minder coronavaccins leveren dan het eerder van plan was. Dat aantal wordt gehalveerd van 100 miljoen doses naar 50 miljoen doses. De verlaging is veroorzaakt door problemen bij het verkrijgen van genoeg grondstoffen, meldt zakenkrant The Wall Street Journal.

Het vaccin dat Pfizer samen met de Duitse biotechnoloog BioNTech ontwikkelde kreeg deze week een noodgoedkeuring in het Verenigd Koninkrijk. Ook in de Verenigde Staten en de Europese Unie lopen aanvragen voor toelating van het vaccin.”

De aankondiging dat de levering maar liefst door de helft gaat is bovendien geen aardige voorbode voor de toekomst. Want Pfizer wil volgend jaar maar liefst 1 miljard (!) vaccins leveren. Toch zijn na vijftig miljoen de grondstoffen voorlopig op. Zijn die vorig jaar dan wel weer ineens in een veel grotere hoeveelheid voorradig? En hoe zit het de andere vaccinleveranciers – naar men mag aannemen hebben zij ongeveer dezelfde grondstoffen. Hebben zij ook een tekort en komen zij binnenkort ook met slecht nieuws?

Allemaal goede vragen waar we het antwoord nog niet op hebben. Het minste van ons allemaal nog wel de gokkende Hugo de Jonge, met z’n stomme glimlach en z’n miniscule pindabrein.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Willem Bever

  Geen paniek hugooootje

  Pfizermax 95%
  Afweerssteem 99.8

 2. Blondie

  NOGMAALS.

  Wie is er verantwoordelijk, als de entstof zorgt voor Softenon achtige problemen.

  Wie de fabrikant of de overheid.?

  1. hans-e-pans

   Pfizer zal zeker niet aansprakelijk zijn want dat hebben ze van tevoren wel goed geregeld “volledige vrijstelling” van alle schade die door het vaccin zal worden veroorzaakt, mede doordat de mensen er zelf om hebben gevraagd.

   Ook al is de Roverheid aansprakelijk, dan zijn ze door de afhandeling zolang voor zich uit te schuiven op de lange duur niet meer aansprakelijk. Het ambtenarenapparaat van de Roverheid werkt niet alleen heel langzaam, maar ze hebben een heel lange adem.

   Kijk maar naar de afhandeling van de kindertoeslagenaffaires, daar is ondanks dat het zonneklaar is dat de belastingdienst fout zat met de terugvordering is pas een fractie van alle, zoals ze het noemen, zaken afgehandeld.

 3. homefront

  Hugo is een fascist die de vrije wil van het volk onder het mom van corona wil onderdrukken…de smeerlap..net als de rest van die ziekmakende imbecielen en al die mensen die voorstander zijn van dit beleid….

  1. ZWEEDSE K0K

   Met dank aan figuren als wappies-steuner Baudet (Jullie zijn de echte vrijheidsstrijders)
   en de Lugar, vandaag, homekont enz. familie

   OMT-leden bedreigd en beveiligd

   De afgelopen tijd zijn leden van het
   Outbreak Management Team bedreigd.Dat
   bevestigen ze na een bericht van NU.nl.
   De OMT-leden zijn online bedreigd en
   kregen thuis intimiderende brieven.

   Viroloog Marion Koopmans gaat vanwege
   de dreigementen met de auto naar haar
   werk in plaats van de trein.Zij kreeg
   brieven in de bus en kreeg via internet
   een plaatje van een strop.Volgens IC-
   baas Gommers wordt “een enkel” OMT-lid
   beveiligd.Hij wil niet zeggen of het om
   permanente beveiliging gaat.

   OMT-leden merken dat de bedreigingen
   vooral toenemen kort nadat ze in media
   hebben verteld over het coronavirus.

   1. Freba

    Zolang de moordenaar van Pim nog steeds levend rondloopt, hebben deze personen niets te vrezen van de simpele bedreigers. de PC criminelen doen niets. En die het wel doen hoor niet. Overigens was het NL verzet in WWII het “magerst” t.o.v. de rest van Europa. De Geuzen zijn allang vertrokken uit NL.

  2. Freba

   Daar waar Moslimterroristen zijn, zijn ook Christenterroristen. ( de grootste is 12 jaar aan het bewind geweest enen Lubbers) toename onder zijn bewind van 500.000 “gezinsherenigers”. Hugo de Snuiver is een doorgeschoten onderwijzer. ” Hoed U voor kinderen uit de arbeidersklasse, die te dure kleding zijn gaan dragen EN de Kakkers die dat NIET meer doen”.

 4. Forlan

  Hoewel ik in de gehandicaptenzorg werk en dus als een van de eersten op de lijst sta vertrouw ik er he-le-maal niks van. Momenteel wil ik geen kinderen mqqr

  1. Forlan

   Maar mocht ik van mening veranderen dan wil ik niet straks onvruchtbaar zijn door een vaccinatie. Er is gewoon te veel onduidelijk en hoewel ik geen complottheorieën aanhang zit er altijd wel een keer de waarheid tussen. Meer onderzoek, meer duidelijkheid en minder winstbejag van die enge farmaceutische reuzen zou me al een stuk beter er over laten voelen!

   1. ZWEEDSE K0K

    @Forian
    Eet u wel eens frikandellen?

   2. Brenda Welsh

    Zou dat een ramp zijn? Het is een hele verantwoordelijkheid om voor uw nageslacht te moeten zorgen.

    1. Patje

     Wie ben jij om de gedachte van Forlan te reflecteren met een (links) gedachtegoed waarbij je iemand zijn/haar verantwoordelijkheden ondermijnt…….

 5. Genoeg van linkse dictatuur

  Denk eerder dat je een overschot hebt van vaccins, gezien het verstand vd mensen om zich niet te laten inenten.

  1. ZWEEDSE K0K

   Heeft u ook genoeg van de Nederlandse taal ?

 6. kees cup

  zomaar een gokje.
  zou het kunnen zijn dat de bottleneck in de grondstoffen toevoer ergens in het verre oosten ligt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.