De incompetentie van faalhaas Hugo de Jonge kent geen grenzen: liet coronatestbeleid welhaast bewust in soep lopen

Kunnen we Hugo de Jonge al naar het UWV sturen? Alsjeblieft, Tweede Kamerleden? Toe?

Als ieder volk de leiders krijgt die het verdient, dan zijn we echt een land dat aan elkaar hangt van incompetentie, ambtelijke ivoren torens en inhoudsloos gerommel. Laten we dus maar hopen dat die volkswijsheid niet op waarheid is gebaseerd, want anders komen we er héél slecht vanaf met onze ‘coronatsaar’ Hugo de Jonge, die vandaag in het NRC Handelsblad volledig de grond in wordt geboord om zijn ronduit stompzinnige houding rondom coronatests de pandemie verergerd heeft.

Dat is een harde conclusie, maar wel een terechte:

“Het is zeven maanden nadat allerlei grote labs tevergeefs hun diensten aanboden om de Nederlandse testcapaciteit voor corona te verhogen. Drie maanden nadat de eerste GGD’s hun bron- en contactonderzoek wegens overbelasting beperkten. Tien weken nadat in heel Europa sneltesten op de markt kwamen. Meer dan zes weken nadat dagelijks meer dan tienduizend mogelijke coronadragers soms dagen moesten wachten om een testafspraak te maken omdat er te weinig laboratoriumcapaciteit was.

De Jonge verkoopt de late bouw van deze grote teststraten als een staaltje tijdige daadkracht. Maar de capaciteit om tienduizenden tests per dag méér te doen, had Nederland al maanden geleden kunnen hebben.”

En zoals we gisteren schreven: de volgende ramp komt er alweer aan, want 2021 zal het jaar van de coronavaccinaties worden. Hoeveel heeft De Jonge daarvoor al geregeld, qua gereedmaken van de infrastructuur? Heel simpel: niets. Hij wijst wat naar het RIVM, lacht de noodzaak om sporthallen af te huren weg en brabbelt iets over decentrale coördinatie. Nee, met zulke kolonels gaan we die oorlog tegen corona niet winnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. LifeBuddy

  Pinokkio en zijn rivm hebben op een arische sLinkse wijzen het Volk Weer mooi Opgelicht en de Zakken gevuld, door iedereen aan te moedigen om zich te laten testen. Nu gaan de sLinkse de chinezen de schuld geven om hun eigen straatje schoon te vegen en de sLinkse media komt nu Weer met Geraffineerde propaganda Nepnieuws. Hoe lang blijven we dit nog slikken?

 2. leukeditter

  en intussen stapelen de bewijzen zich op tegen biden https://www.youtube.com/watch?v=kU5tQDwjOF8

 3. Wewordenbelazerd

  Sorry hoor maar wat een onzin. De PCR-test is totaal ongeschikt om aan te tonen of iemand besmet is of niet. De PCR-test levert bijna uitsluitend vals-positieven op. Zelfs viroloog Marion Koopmans van het OMT geeft dit nu toe. Alleen met een bloedtest kun je met grote zekerheid aantonen of iemand besmet is.
  Al die teststraten zijn flauwekul. Het aantal zogenaamde besmettingen dat dagelijks gemeld wordt is vals. Ondertussen wordt op basis van die valse cijfers onze vrijheid ingeperkt en onze economie verwoest. Dát kan je Hugo en Mark kwalijk nemen. Ze jagen iedereen angst aan voor een redelijk onschuldig virus. Lage sterftecijfers, slachtoffers met een gemiddelde leeftijd van 82 jaar. Sterven niet aan maar mét Corona. Het is tijd om een keer te stoppen met die flauwekul.

  1. Gerda2

   We worden zeker voor de gek gehouden, om het netjes te zeggen.
   Totaal onbetrouwbare PCR testen en een gegoochel met cijfers waar je geen belang aan kan hechten omdat ze niets betekenen. En onderhand wordt het beleid bepaald op geleide van deze testen.

 4. Petrazoveel

  Hugo de Jonge stijgt in mijn achting! Hij werkt eigenlijk het testen en vaccineren tegen!

  1. JochemX

   Juist, maakt allemaal niets uit, het (hoax)virus gat vanzelf weg. Als het bewust is van de Jonge is het briljant, maar ik heb het idee dat hij permanent in een roesje leeft.

   1. Gerda2

    Maar er verdwijnt wel heel veel geld in een bodemloze put en in verkeerde zakken.

   2. Petrazoveel

    Covid21 is al in de maak. We komen nooit weer van het huidige DDR 2.0-regime af.

 5. Wewordenbelazerd

  Over de nutteloosheid van mondmaskers was Hugo de Jonge eerst ook heel eerlijk.

 6. P. Puk

  Wanneer wordt deze loser nou eens geruimd? Dit is toch niet geloofwaardig meer.