Ex-Kamerlid GL: ‘Links Nederland is kleiner dan ooit. Eerlijkheidshalve, maar goed ook!’

Een voormalig GroenLinks-Kamerlid gooit de knuppel in het hoenderhok. Volgens hem is het terecht dat links Nederland kleiner is dan de beweging ooit geweest is in mensenheugenis. Dat krijg je na het omarmen van lui die het minder vrij maken van de Nederlandse samenleving tot doel lijken te hebben gemaakt, aldus Zihni Özdil.

Het is inmiddels een nationale dwangneurose op links: wegkijken en goedpraten van kwade actoren die de multiculturele samenleving willen misbruiken om het land eens goed wat vrijheid af te pakken. Zolang links in Nederland daarmee doorgaat, zo verkondigde gisteravond ex-GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil, is het misschien ook maar goed dat de beweging zo ontzettend klein blijft.

Özdil maakt bezwaar tegen een artikel van het ‘multiculturele’ blog NieuwWij, waar hij zelf wordt verweten het islamisme te hebben aangepakt met “fortuynistische taal”. Ook wordt een afgezet GroenLinks-raadslid verdedigt die vertelde op de Turkse autocratische president Erdogan te hebben gestemd. Burgemeester Halsema krijgt een veeg uit de pan wegens het aanpakken van het anti-rechtsstatelijke Haga Lyceum-schooltje, en op basis van anonieme bronnen wordt ook gefantaseerd dat haar voorganger Eberhard van der Laan “keihard van zijn voetstuk” gevallen zou zijn.

Het in juni 2019 vertrokken Kamerlid vindt het bizarre opmerkingen, zo schrijft hij op zijn Twitter: “Als dit het ‘nieuwe wij’ is, count me out. Ik ben trots dat de auteur dat ook begrijpt. Links Nederland is kleiner dan ooit. Op basis van dit soort teksten is dat eigenlijk, eerlijkheidshalve, maar goed ook.”

De voormalige parlementariër staat bekend om zijn contraire uitspraken die bij zijn voormalige partijgenoten lang niet altijd lekker vallen. Zo veroordeelde hij het vonnis voor Wilders in de Minder Marokkanen-zaak, en gaf hij een “endorsement” af voor CDA’er Pieter Omtzigt. En merkte Özdil op dat “de echte fascisten” in de hoek van links zitten, waar velen “geen debat willen.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Linksbuster

  Quote….En merkte Özdil op dat “de echte fascisten” in de hoek van links zitten, waar velen “geen debat willen.”……..end
  Dat is een open deur.

 2. Response

  Soms zie je pas het licht als je uit de linkse indoctrine stapt. Dat zouden er meer moeten doen.

 3. Nostradamus

  Disclaimer over facisme & racisme t.o. marxisme & communisme.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=XfsJxkobPXk

 4. Forlan

  Dat heeft ie met een kop linzen thee en quinoa-salade achter de kiezen scherp opgemerkt.

  Welkom bij de club kerel 🤣🤣

 5. Vriend

  Links is inherent kwaadaardig, totalitair, gericht op onderwerping en stupide kortzichtig. Links heeft patent op de kuddementaliteit, heeft deugen als hoogste norm en is te stom voor introspectie, analyse of een visie: ze leren nooit en van niks, maar in schreeuwen en krijsen zijn ze kampioen.

  Links is de rigide voortzetting van het stijve en bekrompen oercalvinisme: doortrokken van zondebesef, schuldgevoel en evangelisatiedwang.

  Links is een voortwoekerend kankergezwel en de grootse ramp voor de wereld.

  1. Linksbuster

   Vriend….++++×++++.

  2. Xyz1234

   Dit is een heel accurate beschrijving.

 6. Eppo123

  Hopelijk volgen er meer het inzicht van Zihni Özdil.

 7. Heras

  Groenlinks is ook lachwekkend: heeft de mond vol over Milieu, maar kapt hele bossen.
  Vrijheid; maar o wee als je een andere mening hebt dat neigt naar rechts.
  De lijsttrekker rijdt in een grote vervuilende auto, reist niet met het OV naar Den Haag.
  Is echt antisemitisch, steunt de BDS sancties, heeft Blm activiteiten hoog in het vaandel ; Halsema doet gewoon mee. Kortom; zo communistisch als wat en tegen democratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.