GroenLinks-clowntje Kauthar weer in opspraak, wilde in 2018 nog op extreemrechtse antisemitische NIDA-partij stemmen

Het wordt nu wel érg genant voor GroenLinks: voor de tweede keer binnen één week is opnieuw de nummer 9 in opspraak gekomen, de orthodox-islamitische Kauthar Bouchallikht. Ditmaal omdat ze nog geen twee jaar geleden een stemadvies gaf voor een partij dat er antisemitisch gedachtegoed op nahoudt – NIDA.

En opnieuw staat GroenLinks op een negatieve manier in het middelpunt van de belangstelling. Ditmaal wederom vanwege uitlatingen en gedrag van de nummer 9 bij de aankomende Kamerverkiezingen – Kauthar Bouchallikht. De jonge islamiste – die eerder al in opspraak kwam vanwege haar Moslimbroederschap-achtergrond – moest zich eerder deze week al publiekelijk verontschuldigen omdat ze had meegelopen in een anti-Israëldemonstratie onder een hakenkruisspandoek.

Nu broeit er wederom een rel: GeenStijl wist te achterhalen waar Kauthar haar vrije tijd in het voorjaar van 2018 aan spendeerde: aan het digitaal campagnevoeren voor de islamistische NIDA-partij, een beweging die er ronduit antisemitische en extreemrechtse opvattingen op nahoudt. En, helaas, in enkele gemeenteraden vertegenwoordigd is.

Zoals in Rotterdam, waar Kauthar een positief stemadvies uitbracht voor de partij die het helemaal prima vindt om Israël en ISIS aan elkaar gelijk te stellen. Kauthar destijds: “…Liefde en respect voor degenen die zich inzetten voor een inclusief Nederland,” boven een geciteerde Facebookpost waarin NIDA – een partij die dus anti-joodse complottheorieën verspreidt, hè – wordt genoemd als beweging die “nodig is” en die dreigt Nederland over te nemen: “we zijn mét zoveel meer.”

De situatie is ook pikant vanwege de rol van GroenLinks destijds: de partijtop was fel gekant tegen een lokale alliantie van NIDA en de plaatselijke GL-fractie, en heeft actief gezocht naar een manier om die te beëindigen. Een NIDA-partijactivist noemde in 2018 Jesse Klaver op Facbook daarom “een schurk. Of laf.” En Kauthar Bouchallikht? Zij beloonde die opmerking met een duimpje omhoog.

Ja. Bent u ook zo benieuwd hoe Jesse Klaver en Kauthar Bouchallikht zich uit deze zoveelste flater gaan kletsen? Is het allemaal wéér de schuld van racistische en boze blanke mannen, of is Kauthar misschien uiteindelijk dan tóch niet de beste persoon om een progressieve, seculiere, linkse partij te vertegenwoordigen in de op 17 maart te kiezen Tweede Kamer?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. corenona

  tja , stem sociaal , stem PVV en stop de islamisering van de maatschappij. We zijn geen islamitisch land. Nederland maakt deel van het westen waar geen plaats is voor de ideologie de is-lam

  1. werikke

   helemaal mee eens en hoop dat meer mensen het inzien.

 2. Koolvis

  Iedereen mag toch stemmen op de partij van zijn of haar keuze? Daar zijn toch geen richtlijnen voor, neem ik aan?

  1. Nostradamus

   Het blijf vreemd dat iemand die nu op de lijst van GL staat twee jaar geleden adviseerd om op de extremistische partij NIDA te stemmen.
   Ze zit daar waarschijnlijk voor een andere reden dan haar kwaliteiten.

  2. Nostradamus

   Het grijze wolfje in schaapskleren.

  3. werikke

   klopt helemaal,echter dan moet je achter je keuze blijven staan en niet als het je uitkomt je mening aanpassen dat is ongeloofwaardig zoals al die moslims die zeggen de Nederlandse waarden en normen te respecteren en achter onze rug proberen Nederland te veranderen tot een islamitische staat. Daar moet je dus op letten en niet alles voor zoete koek aannemen met de gedachte dat de moslims een vriendelijke gemeenschap is want als echte moslim ga je geen vriendschap aan met een ongelovige.

 3. Xyz1234

  Ik zie deze extreme keuze van GL als een bewuste actie om enerzijds de grenzen van het toelaatbare verder op te rekken en anderzijds, mocht de elitaire kiezer af gaan haken, D66 van electoraat te voorzien. Dat laatste zeg ik omdat het de bedoeling is dat Kaag minister president wordt en er een reclamecampagne voor haar is opgestart, die ook door NPO ondersteund wordt. D66 en GL zijn vrijwel dezelfde partijen Maar met ander merk. Ik sluit niet uit dat het Kaag ook nog eens gaat lukken, mede gezien wat men middels propaganda in de VS voor elkaar gekregen heeft. Als je de media aan je kant hebt is vrijwel alles mogelijk.

  1. Linksbuster

   Q…Als je de media aan je kant hebt is vrijwel alles mogelijk….
   Dat is juist…en andersom ook.

  2. Spoetnick

   Binnen afzienbare termijn bepalen de media al vóór de verkiezingen wie er de baas wordt. Een paar jaar later worden de verkiezingen dan afgeschaft. Links maakt meer kapot dan je lief is.

   1. Pauline Kummer

    Dat is in Rusland al het geval. Daar worden de stemmen al geteld nog voor dat de bureau’s open gaan.

    1. corenona

     lijkt Amerika wel , wie was eerst met die methodiek ?

  3. Brenda Welsh

   MP is inderdaad een rol die is weggelegd voor begaafde politici. Ook voor Ollongren is deze kwalificatie van toepassing. Beide hebben een hoog inschattingvermogen wat de burger ontbeert.

   1. corenona

    begaafde politici ? , tjeempie dat wordt driftig zoeken

   2. Loelap

    Vandaar dat jij nooit premier zult worden, Ernest Stern.

    1. Lodewijk Horstmar

     Test

     1. Mieke Hellersma

      Test

  4. Jack Flash

   Xyz1234@ ++

 4. HD

  Islam en de Nederlandse samenleving is ondanks alle pogingen van de kleine linkse groep landverraders niet mogelijk gebleken.

  1. Freba

   ALLE Godsdiensten behoren tot de grootste K-gezwellen van de laatste 1500 jaar. Na het Concilie van Nicea/Griekenland door Constantijn de Grote zijn alle godsdiensten en sages, godenverering en meer in Europa op 1 hoop gegooid, onder het motto: Alle Neuzen In Dezelfde Richting”. Constantijn had een geweldige “ontsnappingsclausule” in laten bouwen. Als je je net voor je dood zou bekeren, kreeg je alsnog een plekje in het Paradijs. Kwam dat ff goed uit. Eerder had hij delen van zijn familie laten vermoorden.
   In mijn vierde jaar op de Gristelijke Kleuterschool wist ik het al. Hier klopt niets van…….

   1. Gerda2

    Freba@ In mijn vierde jaar op de Gristelijke Kleuterschool wist ik het al. Hier klopt niets van…….

    Kan ik me voorstellen als je zo lang op de kleuterschool hebt gezeten, dat er weinig zinnigs uitkomt.
    Hoe lang was de kleuterschool opleiding?

    1. Gerda2

     Hoe lang duurde de kleuterschool opleiding?

 5. saddy

  Groenlinks is extreem links. Nida wil precies hetzelfde en is dus ook extreem links, niet extreem-rechts.

  Boze linkse politici in Duitsland noemen extreem links (en dat is een terechte constatering): fascistisch.

  Fascistisch is dus zeker niet hetzelfde als extreem-rechts.

  D66 is tegen meningsvrijheid en tegen de grondwet: die noem je ook niet extreem-rechts. (ultra-marxistisch en volksvijandig zijn hier de juiste begrippen)

  1. Freba

   In principe is elke Tribe- vorming/gedachte fascistisch. Dat geldt voor godsdiensten, kleffe politieke partijtjes en meer van dit soort levensvormen. Wie niet voor is wordt uitgesloten/uitgestoten. Ook het toverwoord “Verbinding” is niets meer dan het vormen van een gedachte/doel waar een ieder zich aan moet houden, zo niet Oprotten!!!!!!!!!!Lees het boek van Geert Mak over Amsterdam, over de geschiedenis meer dan 200 jaar geleden. Als je middels Word, de zoek en vervang functie zou kunnen gebruiken, en de jaartallen zou kunnen vervangen, waan je je in 2020. Politieke intriges, foute vreemdgaande bestuurders en meer “grappen”. Alleen de kleding en het oorlogstuig is gemoderniseerd en voor de rest is er “Geen Reet Veranderd”.

 6. Spoetnick

  Daarom is GL voorstander van de nicab. Dan kunnen de dames doen wat ze willen. Niemand herkent ze. Ze kunnen zelfs man zijn. Vrijer kan het niet. Echter, als de geldautomaten zijn beveiligd met gezichtsherkenning kunnen ze geen geld meer tappen.

 7. Fatsoen74

  Ik snap wel dat Jesse moet gaan delegeren.

  Hij concentreert zich op Tik Tok filmpjes opnemen.

  En met dit meisje erbij wordt alles zo lekker inclusief, hopelijk ook nog een homofiele getinte man met joodse ouders erbij.

  Het gaat niet meer om inhoud of kennis, nee hoor het plaatje moet perfect zijn.

  De EU wil de leeftijd voor stemgerechtigden omlaag brengen naar 16 jaar, dit past allemaal in het straatje van links.

  De gouden tip in deze tijd is dan ook om te stemmen op realisten met ruggengraat.

  Dat zijn er helaas niet heel veel.

  1. lucinde

   Je hebt gelijk, maar een stem op rechts lost op termijn helemaal niets op.

   Links maakt m.i. Maar een kapitale fout door
   het asielbeleid niet aan te willen scherpen.

   Geloof je in opwarming van de aarde, dan weet je dat half Afrika op termijn onbewoonbaar wordt. Naar Nederland (hopeloos overbevolkt) halen van alle deze
   Bevolkingsgroepen, die elkaar ook nog eens diep haten, is gewoon geen optie.
   (En ondertussen groeit de bevolking in Afrika maat door en door…)

   Ik hoop; grenzen dicht, hulp / opvang op lokatie, geen hulp aan dictaturen en oorlogsgebieden.

   Het is dweilen met de kraan open.

   1. Vriend

    Lucinde is de volmaakte PVV’er. Maar zijn coming out kost nog enige moeite.

    1. lucinde

     Nee… ik heb niets tegen moslims, ik maak me zorgen over het klimaat en betrouw (wellicht tegen beter in) dat links de sociale agenda serieuzer neemt dan de PVV.

     Persoonlijk zou ik dan ook graag een sociaal-democratische partij zien zoals in Denemarken.
     Dan wist ik direct waar ik
     op moest stemmen.

   2. Loelap

    Eindelijk een verstandige reactie. Chapeau!

 8. lucinde

  GL moet dat mens direct dumpen.

  Wat zijn haar bijzondere competenties dat ze zo hoog de lijst staat.
  Alleen maar omdat ze vrouw is met een allochtone achtergrond?
  Mens heeft nog geen dag gewerkt en zit alleen maar in mistige clubjes, God mag weten met welk algemeen nut…

  Links doet er verstandig aan om hier eens mee te kappen. Richt je op milieu, goede zorg, betaalbare woningen en een sociaal vangnet!

  Een ding is zeker, deze
  Muts heeft daar geen enkele affectie mee.

  Ieder dingetje aan haar irriteert me mateloos 🤮

  1. Jopie

   “Muts” moet zijn “kopvod”

 9. Drollevanger

  Het is fijn dat Kautar inclusief hoofddoek lid is van Groenlinks. Dan kunnen ze samen tegen de vrijheid van meningsuiting zijn
  110.000 duizend moslim zijn voor een verbod op het afbeelden van Mohammed cartoons.
  Dat maakt veel duidelijk over hun inburgering. Alles mag als we hun zin maar doen.
  Wie had het ook alweer over de vijfde colonne.

 10. Response

  Als je je in zoveel bochten moet wringen om op een lijstje te kunnen blijven ben je niet lijstjeswaardig en moet er een streep door. Maar ja, eens zien of Klavertje daar de ballen voor heeft of toch meer waarde hecht aan een diversiteits- en/of inclusiviteitsquotum.

 11. HD

  Ja en er komen nog meer van die verraderlijke IS dames aan, allemaal de politiek in.

 12. tata

  Waar is het zelfreinigende vermogen van GL?

  1. Toverkol

   Hebben ze niet ! ! Nooit gehad ook, en zullen het ook nooit krijgen!

 13. Yoyo

  Deze ” onschuldige” dame is niet meer te handhaven door GL.
  Door haar te laten zitten, zal GL vreselijk op z’ n bek gaan bij verkiezingen.
  Door haar te deur te wijzen, valt Klaver in de haver.

  Dan maar een bekkie vol paardenvoer.

  1. Linksbuster

   Dus rustig laten zitten is de beste oplossing nietwaar yoyo?!
   GL kunnen we missen als kiespijn.

   1. Yoyo

    Ja, Linksbuster, laat haar maar zitten.
    Ik heb helemaal niks met Groenlinks.
    Jesse Klaver is niet op gezond verstand te betrappen in ieder geval.

 14. Nico Sibelijn

  Als we politici hun jeugdzonden niet vergeven dan vallen er veel af. Pim Fortuyn was lid van de CPN en Rita Verdonk evenzeer.

 15. Michael M

  GroenLinks is een Wolf in Schaapskleren. Allemaal onschuldig en allemaal democratisch totdat ze de macht grijpen.

 16. Michael M

  Lees Nostradamus op internet

 17. C.A.Barstow

  Stem tegen de islamisering van ons land,
  Stem tegen links,

  Stem dus PVV.

 18. Drollevanger

  Het is mij een raadsel waarom vluchtelingen uit islamitische landen, die voor veel geld een oversteek naar het vrije Europa hebben gefinancierd, eenmaal hier beland, steeds vaker proberen ook in dit land dezelfde puinhoop te veroorzaken, als die in het land dat ze zijn ontvlucht heerste.
  Waarom blijven dat soort personen niet gewoon in hun eigen heilige land. Of komen ze naar hier niet voor de vleespotten, maar uit een soort zendingsdrang om hun geweldige “vredelievende” geloof te verspreiden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.