Hugo de Jonge geeft toe: schoolsluiting is drukmiddel om ouders te dwingen thuis te werken

Tot in hoeverre basisscholen grootschalige bronnen van coronabesmettingen zijn is maar beperkt relevant. zo blijkt uit teksten die vice-premier Hugo de Jonge gisteren bij RTL en NOS uitsloeg.

De vannacht ingegane tweede lockdown bevat behalve maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, ook een aantal slinkse trucs om mensen met een omweg te dwingen de maatregelen beter te volgen. Dat is de conclusie die je moet trekken op basis van media-optredens van vice-premier en ‘coronaminister’ Hugo de Jonge. Vers verlost van zijn taak als CDA-lijsttrekker heeft hij nu alle tijd om aan knopjes te draaien.

En één van die knopjes is het in de stress jagen van ouders van jonge kinderen, blijkbaar. Want als De Jonge bij de NOS-coronauitzendingHet coronavirus, feiten en fabelsen RTL-talkshow Beau in vrijwel identieke verwoordingen duidelijk maakt waarom behalve de middelbare scholen ook de basisscholen dicht moeten, geeft hij aan dat het is om te zorgen dat ouders zich “ook wat beter” aan een ander corona-advies houden: werk zoveel mogelijk thuis.

Kortom: kinderen worden door de regering in deze lockdown dus gewoon gezien als pressiemiddelen, in plaats van volwaardige individuen (in wording). En los van wat je an sich vindt van zo’n lockdown: dat is eigenlijk toch wel beneden ieder fatsoenlijk peil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. focus

  de Jonge neigt naar fascistisch gedrag dat is inmiddels wel duidelijk

  1. Nostradamus

   Voorgestelde naamsverandering. CDA wordt CDF.

  2. JochemX

   Neigt naar??

  3. hans-e-pans

   Terreur dus?

 2. corenona

  Het hele verhaal is een drukmiddel om de straten leeg te houden zodat de kerstinkopen niet plaats kunnen vinden.

  corona is een hoax , nut en noodzaak van de lock down wil men niet bespreken dus dictator rutte weigert een pers conferentie en kondigt als een waar dictator vanuit zijn regenten paleis de lock down aan.

  Wat een walgelijk partijkartel.
  Stem sociaal , stem PVV

  1. eenling

   Wapperdewap..hoedje wel op?

   1. Xyz1234

    Liever een hoedje dan een gehoorzaamheidskapje.

 3. ropart

  alle kerstinkopen via internet, data jacht om zwart geld in kaart te brengen. ook een mooi drukmiddel.

 4. Morgan4321

  Kinderen naar opa en oma, en de mogelijkheid om zwart wat bij te verdienen voor kinderoppassers. Zo bereikt hij precies het tegenovergestelde van wat hij wil.

  1. ropart

   het criminele zwart geld circuit es wel wat groter dan oppasgeld. en dan heb je ook nog zwart spaarders wat niet perse crimineel geld hoeft te zijn maar belastingtechnisch voordelen biedt.

 5. de ziender

  De Jonge is een volgesnoven viruswappie! Laattie lekker opdonderen naar die Gagasnol waar hij zo gek op is.

  1. Xyz1234

   Hij is een marionet van WHO en WEF. Hij zal goed beloond worden door Schwab en consorten voor dit sloopwerk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.