Kauthar Bouchallikht noemt zich “naïef,” maar doet geen afstand van haar plek op GL-kieslijst: “We gaan door!”

In een lang ‘draadje’ op Twitter reageert GroenLinks-Kamerkandidate Kauthar Bouchallikht voor het eerst uitgebreid op alle commotie rondom haar verwantschap met de Moslimbroederschap. Ze steekt deels de hand in eigen boezem, maar weigert ook om op te stappen.

Terwijl FVD werd geplaagd door een rel omtrent extreem-rechtse jongeren, al dan niet in combinatie met een antisemitische partijleider, was het ook hommeles bij GroenLinks. De nummer 9 had namelijk banden onderhouden met de Moslimbroederschap. Maar anders dan Freek Jansen doet Kauthar Bouchallikht geen afstand van haar kandidatuur voor een Kamerzetel, zo liet ze gisteravond weten in een lang zogeheten ‘Twitterdraadje’. Sterker nog: het doet haar verdriet dat ze in één adem met de “engerds” van FVD genoemd wordt.

“Wat mij kracht geeft is het besef: ik ben niet alleen. We doen dit samen. En we gaan door,” schreef ze. Wel zegt ze dat ze niet meer op de foto zou gaan met imams die homo’s van flatgebouwen willen gooien: “En ja, ook ik maak fouten. Zo blijk ik op de foto te staan met iemand waar ik jaren later niet meer mee zou poseren. Wetend wat ik nu weet, zijnde wie ik nu ben. Wat zegt dat over mij; naïef? Misschien.” Erg kwalijk neemt ze zichzelf de episode echter niet, want ze ‘leert en groeit’, merkt ze direct daarna op.

Ook laat ze weten dat de kritiek haar niet in de koude kleren is gaan zitten, en dat ze er “nachtmerries” van heeft gekregen. Niet van haar lidmaatschap van de Moslimbroederschap-jeugdclub FEMYSO dus, maar dus wel van de verbijsterde reactie op dat feit.

Bouchallikht heeft Carel Brendel, die de scoop bracht van Kauthars banden met de Moslimbroederschap, in ieder geval niet voor zich gewonnen nadat haar bondgenoten hem uitmaakten voor extreem-rechtse complotdenker: “. Ik wens haar en GroenLinks veel succes met haar Kamerwerk als klimaatactiviste,” laat hij vanochtend weten: “Ik ben blij dat er twee andere linkse partijen zijn waarop ik in maart kan stemmen.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. NoDoubt

  fase 3 jihad. Eenmaal in de kamer stapt ze uit GL

 2. Aborifa

  Wat ze ook aan berichten wist, wat ze ook roept, ze heeft het nog steeds voorzien op ongelovigen. De islam zit in haar hoofd.

  1. Loelap

   Ik zag een filmpje van haar waarin ze een voordracht houdt. Om de drie zinnen gebuikt ze het Arabische woord voor God. Je zou daarom verwachten dat ze zich bij Denk aansluit.
   Omdat veel mensen aan haar bedoelingen twijfelen, zal ze goed in de gaten gehouden worden.

 3. Cootje

  Het clubje van ex rara activiste krijg een welkome versterking , haar parijgenoten draagt graag de button 1873 , haalde wel haar kinderen van een zwarte school , waar ze al vroeg leren met wapens on te gaan

 4. Linksbuster

  Quote: …. Kauthar Bouchallikht noemt zich “naïef,”……..
  Ja, ze is moslim duh…!

 5. Sando

  Ga zo lekker door engerd en je geloofs genoten zijn dan ook je vrienden???

 6. Duckday

  Dit is een gevaar voor NEDERLAND Mensen die op deze partij zouden stemmen moeten dit maar eens goed over nadenken wat zij doen.Kijk ook eens wat de afkomst van deze partij is .Ook wat voor puinzooi . Van Klaveren is een gevaar lokt jeugd met geld waar betaald hij dit van. En de hele kamer zwijgt en doet de mond niet open. Dit gaat de verkeerde kant op Wanneer grijpt de veiligheids dienst eens in.Maar ja vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen en straks is de politiek weer verbaast verast ongeloof en weer kamer vragen.Maar dan is het telaat.

 7. ropart

  op de eerste introductiefoto van haar zag je een jong naief moslimmeisje, op deze heeft ze een oud hoofd! van binnen en van buiten 2 gezichten.

 8. Pieter48

  Moslims zijn meesters in het organiseren van voordelen voor geloofs genoten.Zo zit er een moslim terrorist in ons land in de gevangenis die voor de jihad bruiden lees dames terroristen fondsen werft om ze naar ons land terug te laten komen. Met moslims in de politiek kan je ook nooit weten wat hun achterliggende ideeën zijn. Ze kunnen bij de staats omroep hun gezicht regelmatig laten zien en hun boodschap laten horen. Het zou in een moslim land niet tot de mogelijkheden behoren det er een christen een mening zou komen verkondigen op de tv. In dit land is dit wel mogelijk.Wij leven daarom in2020 en niet in 1300.

 9. GewoonJohan

  Quote :”..al dan niet in combinatie met een antisemitische (FVD) partijleider…”

  Kun je die statement even toelichten en onderbouwen Tim ?
  ——————-
  Quote : “FVD…. extreem-rechtse jongeren…..antisemitische partijleider…..Freek Jansen…..de “engerds” van FVD…”

  Knap, hoe je deze haatzaaiende woorden in een artikel verweeft dat niets met de FVD te maken heeft.
  Hiermee toon je ook aan dat je géén journalist bent, maar eerder een propaganda verspreider. Jouw persoonlijke haat voor de FVD kun je heel vaak analyseren in jouw opstel stukjes dat je als nieuws probeert te verkopen, maar dat is niet zo professioneel van je.
  Heb je al eens een keer hulp gezocht en gesproken met een echte professional, die jou misschien een beetje kunt begeleiden met je persoonlijke wrok gevoelens ?

  1. Thant Dolpfh

   Je moet eens een keer verder kijken dan je neus lang is oud wijf, en dezelfde strenge meetlat aanleggen bij alle andere artikel van dit weblog!
   Maar nee, dan gelden er zeker weer andere criteria???

   1. GewoonJohan

    Dan zou ik tot dezelfde conclusie komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.