Leedvermaak: Amsterdam stemde massaal op GroenLinks, nu massaal beteuterd wegens windmolens van 200 meter hoog

Zo stem je op GroenLinks, want het moet allemaal groener en linkser en inclusiever en socialer en milieubewuster… en zo komen er dan een paar windmolens voor je door. LOL, ja dan is het ineens allemaal niet zo geinig meer, hè, als het milieu-evangelie in daden wordt omgezet?

Zoals op wel meer plekken in Amsterdam is GroenLinks ook in IJburg de grootste partij. We moeten zorgen voor een beter klimaat, enzo, vinden ze kennelijk ook daar. Nou ja, andere mensen moeten daar maar voor zorgen, hè? Maar wee je gebeente als GroenLinks stemmen ook GroenLinks beleid incasseren wordt… want dan zijn de rapen gaar!

Case in point? Er komen nu windmolens bij IJburg, en dat was kennelijk ook weer niet helemaal de bedoeling:

“IJburgers zijn zich rot geschrokken van de mogelijkheid dat in het open water voor de Bert Haanstrakade windmolens komen van 145 of zelfs 200 meter hoog. Hoger nog dan de hoogspanningsmasten in het IJmeer. “Die daar is 135 meter,” wijst Naut Kusters van het actiecomité. “Zie je hoe hóóg dat is?”

IJburgers zijn zich wild geschrokken en haalden in korte tijd 1500 handtekeningen op tegen windmolens. Overigens spreekt De Bruijn liever van windturbines. “Het zijn industriële machines,” vindt hij, zo hoog dat ze wat hem betreft niet bij een woonwijk thuishoren. “Je gaat ze de hele dag horen. Er is geen rustig moment meer bij.”

Voor de IJburgers heb ik eigenlijk maar één advies: stem de volgende keer niet op een partij, alleen maar omdat je dan het maximale aantal deugpunten kan incasseren. Maar misschien ook even partijprogramma’s doorlezen en zien wat iedereen precies van plan is?

En uiteraard ook wat zo’n partij als GroenLinks betekent voor wat ze al dan niet willen neerplempen in je eigen achtertuin hoor. Ideetje maar, hoor. Of je gaat natuurlijk opnieuw voor de deugpunten en raakt alwéér zwaar teleurgesteld. Dat kan natuurlijk ook, maar stop dan met piepen in al die actiegroepjes. Dan heb je het écht over jezelf afgeroepen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Dirk Jansen

  Ik gun het de Dammertjes van harte. De palen onder de oudbouw rotten weg, de bruggen zakken door, maar ze hebben nu wel een moderne horizon. 👏

  1. Blondie

   Inderdaad D.J.

   Ze krijgen de horizon, die bij hun partij keuze past.

   Nu nog rondom de stulpjes van de Oranjes. het zelfde uitzicht.

  2. Wally

   Er gaat niets boven puur leedvermaak, zeker als het die domme anti-Nederlandse gutmenschjes betreft. Heerlijk! Ik heb in tijden niet meer zo hard gelachen.

 2. Edjan

  En er komen er nog véééél meer!
  windmolens en “fluchtelingen”.

  1. Jack Flash

   “Dan zijn de rapen gaar”
   Zelfs de apen daarzo zullen er gaar van worden.
   😆

 3. plakband

  Windmolens bij Amsterdam. Hoe meer, hoe beter.
  Nog even en ze kunnen ook dienen als woontoren.
  Daar kunnen heel wat ongedocumenteerden in worden gehuisvest.
  Amsterdam wordt de eerste stad waar de burgemeester woont in een woontoren met windturbine.

 4. lucinde

  Denk niet dat de GL ‘ers dit erg vinden.

  Hadden ze wel gemoeten om het landschap en de ruimtelijke kwaliteit geen geweld aanbrengen doen.

  1. vandaag

   dat zie je echt verkeerd trut , hoe groter de bakfiets hoe groter het verzet

   hypocriet links heeft een groot gehalte niet in mijn tuin.

 5. Steven Opti

  Geweldig. Hek om Adam en volplanten met die molens en zogenaamde vluchtelingen. Krijgen ze eindelijk waar voor hun stem.

 6. Maurits Dekker

  “Amsterdam stemde massaal op GroenLinks, nu massaal beteuterd wegens windmolens van 200 meter hoog”

  Dat heet ‘een koekje van eigen deeg’.

 7. vandaag

  lachen joh , wij krijgen er ook vier, alle bakfiets adepten staan op hun achterste benen. Niet in onze achtertuin

 8. Willem Bever

  Dan maar zonnepanelen en kernenergie

  1. vandaag

   Zonnepanelen brengen ook niets.

   Gas met die kernenergie, binnen 5 tot 8 jaar kunnen we een stabiele betrouwbare goedkope duurzame energie voorziening hebben

   1. Willem Bever

    Ik bedoelde eigenlijk op je eigen huis geen zg zonne-weides

   2. Logica

    @ Vandaag: inderdaad .

 9. Petrazoveel

  Heel Amsterdam volzetten met die rotdingen, ze kunnen niet hoog genoeg. Daarna een hek om Amsterdam heen en de sleutel weggooien.

  Wat een g*dvergeten plek.

 10. Pieter48

  Heel goed gedaan links bestuur. Zo’n kan men van grote afstand reeds zien dat hier de linkse klimaat taliban regeert. Aan de protesten kan je zien dat de groene kmer stemmers alleen met het het milieu begaan zijn als het hun niet raakt of hun huizen minder waard maakt.

 11. Linksbuster

  Ben benieuwd hoe de amsterdammers gaan stemmen in maart..

 12. C.A.Barstow

  Geweldig, als je zo ontzettend dom bent dat je nu nog niet in de gaten hebt,
  dat je door dat linkse tuig altijd belazerd wordt verdien je ook niet beter,
  om het maar niet over de landelijk verachtelijke linkse politiek te hebben.

  Stem tegen links, stem tegen de EU,
  Stem PVV.

 13. Appelstroop

  Dat krijg je met virtue signaling, moreel suprieure standpunten innemen zodat je een goed gevoel krijgt over jezelf, zonder dat deze dingen ingrijpende invloed hebben op je eigen leven.

 14. Duckday

  Wees blij met Groenlinks er bij Windmolens minaretten steunfondsen om nog meer troep binnen te halen.Het ene na het andere project loopt de spuigaten uit .
  Stem nu een gewoon PVV Amsterdam zal dan weer tot de top gaan behoren

 15. Bolkestein

  Ze hebben weinig van hun foute verleden geleerd. Stem Groen Links en je krijgt Groen Links.

  Bewoners IJburg vrezen komst statushouders

  1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 juni 2016, 19.33 uur

  Bewoners op IJburg vrezen voor de komst van ruim 300 woningen die bedoeld zijn voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning en studenten. De woningen komen op een kavel in de Daguerrestraat te staan, maar volgens de bewoners past dat absoluut niet in de buurt.

  Nieuwe woningen
  De komende jaren bouwt de gemeente 2700 extra woningen speciaal voor jonge statushouders. De vluchtelingen met een verblijfsvergunning komen allemaal te wonen in gemixte gebieden met studenten en jongeren, in totaal gaat het dan om 5400 nieuwe woningen. 320 daarvan komen dus aan de Daguerrestraat te staan.

  Aantal te hoog
  Buurtbewoner Janneke Hekhuis vindt vooral het aantal te hoog: ‘Statushouders zijn welkom er zijn er een hele hoop en die moeten op gevangen worden en ook hier, alleen 320 is echt teveel.’ De buurt vreest niet alleen voor de hoeveelheid woningen, maar ook de samenstelling van de groep statushouders baart hen zorgen. ‘Het probleem is dat het een homogene groep jonge mannen zijn. We hebben hier al best veel last van hangjongeren. Als je de voorzieningen nog meer beperkt, is de kans groot dat dat weer erger wordt’, zegt Hekhuis.

  De buurt vindt dat andere plekken op IJburg veel geschikter zijn dan deze specifieke plek. ‘We hebben juist aangegeven: we willen het wel, alleen niet zoveel. Dus not in my backyard gaat niet op’, aldus Janneke Hekhuis. De buurt vindt 80 statushouders aan de Daguerrestraat voldoende.

  Petitie al 500 keer ondertekend
  De bewoners zijn een petitie gestart die inmiddels ruim 500 keer ondertekend is. Volgende week willen ze die aanbieden aan het college, in de hoop dat er uiteindelijk minder woningen komen. Verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens wil nog niet op de bezwaren van de buurt ingaan, hij wil eerst met ze om de tafel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.