Nanninga en Eerdmans stellen anti-Baudetpartij nog even uit: ‘Alleen met prachtige lijst meedoen aan verkiezingen!’

De nieuwe partij van voormalig FVD-kopstukken Annabel Nanninga en Joost Eerdmans ziet op z’n vroegst pas over acht dagen het levenslicht. Dat blijkt uit een video die de twee gemeenteraadsleden hebben gepubliceerd op hun beide Twitter-accounts. Ze willen graag een nieuwe partij oprichten, maar alleen als ze dat ook op tijd voor elkaar krijgen.

Op de puinhopen van Forum voor Democratie trachten voormalige prominente leden Joost Eerdmans en Annabel Nanninga een nieuwe partij op te richten. Dat gaat nog niet helemaal van een leien dakje, getuige een gelikte video die de twee op hun social media-accounts hebben geplaatst. Wandelend over het strand vertellen het oud-Tweede Kamerlid en het huidige Eerste Kamerlid over hun plannen om een “redelijk rechts geluid” te kunnen laten horen in Den Haag. Kiezers wachten daar immers al “zo lang” op, vinden de twee. Die willen hun “stem gehoord” hebben en “resultaat zien.” Onuitgesproken blijft dat de huidige rechtse politiek onder leiding van Thierry Baudet en Geert Wilders daar niet toe in staat is volgens de Rotterdammer en Amsterdammer.

Daarom is het tijd voor een nieuwe partij: “Wij willen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen,” kondigt Eerdmans aan. Die verkiezingen zijn al in maart, dus er moet nog een heleboel gebeuren. Het tweetal ziet dat ook: “Maar alleen als we een prachtige lijst kunnen presenteren. En voor u kunnen bouwen aan een degelijke partij met een solide organisatie.” De twee reppen verder over “enorme tijdsdruk” en dat er nog “een heleboel geregeld” moet worden, want nieuwe partijen moeten binnen anderhalve week een hele administratie en waarborgsom bij de Kiesraad hebben ingeleverd.

Volgende week wordt onthuld of Nanninga en Eerdmans dan ook écht die beweging gaan beginnen.

Eerder onthulde DDS al dat de partij voorlopig de werknaam Nieuw Geluid Nederland heeft. Het aanvankelijke plan was ook om deze nieuwe vereniging aanstaande vrijdag te onthullen, in plaats van volgende week. Kennelijk is de hoeveelheid te verrichten werk toch erg tegengevallen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. corenona

  Als het uitgangspunt een anti baudet partij moet zijn is dat al een totaal verkeerd uitgangspunt voor een politieke partij die moet bedrijven op zijn programma

  1. Xyz1234

   Dat is slechts de interpretatie van de stukjesschrijver. U kunt die gerust naast u neerleggen.

 2. Duckday

  Deze partij zal ook opgeblazen worden door macht hoogmoed en waanzin. Hr. eerdmans heeft dit al eens meegemaakt Mw Nanninga wil graag de boventoon voeren bij FvD wat niet lukte .Zij had het ver kunnen schoppen bij FvD Maar helaas hoogmoed en een onzin verhaal mislukte .Nee ook met deze TWEE personen geen enkel vertrouwen

 3. Yoyo

  Ik wens ze toch veel succes.
  Ze hadden graag op de TGV van ome Thierry gesprongen, maar die hebben ze zelf laten ontsporen.
  Nu moeten ze het zelf doen
  Nogmaals, succes gewenst!
  Verras ons!

 4. Lefty

  Vanmiddag even gekeken naar zendtijd voor politieke partijen, FvD:

  Thierry Baudet afgelopen zomer in Zandvoort duwt een karretje voort met een bejaarde oma die ingefluisterde onderbuikgevoelens ventileert zonder verdere duiding.

  1. corenona

   zo een typisch links dement wijffie uit een goedkope b-film van de npo ? tja wat moet je daarvan verwachten ?

   1. Thant Dolpfh

    Die had Sherry dus beter door iemand anders kunnen laten selecteren…

    1. corenona

     wat een fantatische reactie weer strónt vlé®k II

     1. Thant Dolpfh

      Je begrijpt het weer niet hè, dommig drein@@pje.

      Enz

     2. corenona

      ga de post nou maar sorteren domme jongen

    2. Thant Dolpfh

     En wapperen met die handjes Zou jij ook eens wat vaker moeten doen.

 5. ZWEEDSE K0K

  Het muilkorven van de pers gaat steeds meer media overkomen.

 6. Aborifa

  Frans van D’66 kan zo een paar veelbelovende dames aanleveren.

 7. Cor Grijpstra

  Op GeenStijl-

  Ondertussen lezen we bij De Dagelijkse Schizofreen dat ex-FvD’ers, die de volslagen mesjogge uitspraken van Baudet niet acceptabel vonden, maar toch ook niet zo onacceptabel dat ze nog best een paar dagen wilden proberen om zelf de macht in de partij te grijpen.

  ViN ik goeT

 8. Nostradamus

  Hopelijk lukt het ze. Als ze stemmen weg kunnen snoepen bij de VVD is dat mooi meegenomen. Hoe meer keuze op rechts hoe beter. Ze zullen elkaar op bepaalde standpunten toch echt wel gaan steunen.

 9. Augustus

  Lol, die twee gaan er nog geen eens uitkomen wie lijsttrekker mag worden.

 10. Response

  Goed dat ze niet overhaast te werk gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk.

 11. Emma Louise

  De politieke successtory van het stel Eerdmans en Nanninga laat op zich wachten. Van uitstel komt afstel. Missen we niks aan.

  1. corenona

   aan jou missen we ook niets strónt vlé®k al je emigreert naar Siberie

 12. Tepelkloofje

  Zonder Baudet zat Nanninga nog gewoon plempsels te tikken voor TPO. Hoe je ook in het politieke landschap staat: Nanningas actie smaakt heel erg naar een dolksteek in de rug. Nee, Annabel is erg door de mand gevallen.

  En Eerdmans, die heeft ooit aan het Haagse pluche mogen snuffelen en wil daar dolgraag terug naar toe. Maar daar light zijn kracht helemaal niet. Hij heeft in Rotterdam fantastische dingen gedaan, en dat moet hij vooral blijven doen, juist nu. In de Kamer gaat hij nog geen deuk in een pakje gesmolten roomboter weten te slaan.

  Zoals eerder opgemerkt hieronder (bijvoorbeeld door Duckday): deze partij – als ze al in de Kamer komen – zal binnen de kortste keren uiteen vallen door intern haantjesgedrag, egotripperij, en geruzie over wie nu eigenlijk de baas is.

  Eerdmans: wees verstandig, en ga terug naar Rotterdam nu het nog kan.
  Nanninga: jammer, in Amsterdam deed je het best leuk maar nu lelijk door de mand gevallen. Misschien kun je bij de MediaCourant aan de slag, of anders samen met Jan Roos een blogje beginnen – als die je tenminste hebben wil.

  1. Thant Dolpfh

   Baudet heeft het er toch echt zelf naar gemaakt…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.