Pijnlijk! Emancipatie-iconen nemen fel afstand van GL-lievelingetje Kauthar: ‘Werpt ons 20 jaar terug in de tijd!’

Hoe groot de stommiteit van GroenLinks is geweest om Moslimbroederschap-sympathisante Kauthar Bouchallikht op de negende plek van de kieslijst te plaatsen wordt met de week duidelijker. Vandaag verschijnt er een ronduit vernietigend stuk waarin symbolen van de emancipatie afstand nemen van Kauthar en haar extremistische gedachtegoed.

Een keur aan dames met migratie-achtergrond die het ver geschopt hebben in de Nederlandse samenleving nemen fel afstand van het feit dat GroenLinks willens en wetens de Moslimbroederschap-jeugdbestuurder Kauthar Bouchallikht op plek 9 van de kieslijst laat staan. Deze dame is geen emancipator of wegbereider die het glazen plafond aan diggelen rost, zo beweren ze. Integendeel: ze bevestigt met haar conservatieve en schimmige gedachtegoed juist alle vooroordelen en zal partijen huiverig maken om islamitische jongedames nog vaker tot Kamerlid te promoveren. De Telegraaf maakte een rondgang en concludeert: biculturele Nederlanders zitten helemaal niet op Kauthar te wachten. Verre van, zelfs.

De kritiek klinkt bijvoorbeeld bij Fidan Ekiz, programmamaker bij de NPO. Zij vindt het onverteerbaar dat een Nederlandse politieke partij zich inlaat met de politieke islam. En dat journalisten die daarop wijzen worden weggezet als racisten en “ijskoud in de extreemrechtse verdachtenhoek” worden geplaatst, gaat haar helemaal een brug te ver.

Ook Shirin Musa, van vrouwenrechtenbeweging Femmes For Freedom en zelf een hoofddoekdragende moslima, moet helemaal niets van Kauthar hebben. Musa benadrukt “het feit dat ze banden heeft met een antidemocratische organisatie.” Dat heeft gevolgen voor moslims die ná Kauthar de Tweede Kamer hopen te bereiken: “We worden twintig jaar terug in de tijd geworpen met alles wat er nu over haar bekend wordt.”

Maar de kritiek op Kauthar klinkt zelfs vanuit GroenLinks zélf, zo kunnen we bij advocate en voormalig GL-raadslid Hulya Elmas beluisteren. Het stuit haar zeer tegen de borst dat de zogenaamde progressieve Kauthar haar hoofddoek niet afwerpt: “Daar waar Kauthar hier in Nederland het voordeel geniet van een vrijelijk gekozen hoofddoek is dit voor veel vrouwen in de wereld een staatsdwang,” meent Elmar: “Vrouwen die geen hoofddoek willen dragen moeten het bekopen met hun leven of vrijheid.”

Zo niet Kauthar. Die mag banden hebben met extremistische organisaties, hoeft niet na te denken over alle ellende die de politieke islam aanricht en wordt in een zetel naar een GroenLinks-zetel gedragen. De partij blijkt doof voor alle zorgen. Fidan Ekiz wordt daar in ieder geval erg cynisch van: “Blijkbaar denkt Klaver dat de Moslim Broederschap staat ingeschreven bij de KvK ofzo.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Sando

  Pijnlijk? Een moslim is totaal ongeschikt voor de Nederlandse regering ja toch KLAVER!

  1. Linksbuster

   Dat is juist Sando…de islam heeft in nl niets te zoeken…en dat wordt keer op keer door zijn aanhangers bevestigd.

   1. Kleurloze Politiek

    Voor alle Islamofobe hier.

    Kamervoorzitter Kadija Arib is democratisch gekozen. En gaat voor een derde termijn.
    Of tewel het is een Marokkaan die in de zaal der parlementaires aan het hoofd staat van de staten der generalen en bepaald hoe de Kamerleden te woord gaan.
    En spreken elkaar aan via de Voorzitter..
    Of tewel ze spreken elkaar aan via de Marokkaanse vrouw.

    Ik dacht ik wrijf het nog even bij jullie in.

    1. Vriend

     Arib oogst terecht brede waardering – haar werk als Kamervoorzitter doet ze uitstekend.

     Ze is dan ook een verstandige, moderne, seculiere, westerse vrouw met democratische opvattingen. En geen orthodox hoofddoekje dat voorzitter is geweest van de Jugendsturm van de moslimbroederschap.

     1. Ernest Stern

      Toch weet ik zeker dat beide politica het inhoudelijk op nagenoeg alle punten het met elkaar eens zijn.

     2. Vriend

      Dat lijkt me stug. Maar vertel maar – hoe kom je aan die wijsheid?

     3. yellow thread street

      Wees niet naief.
      Ze zullen nooit afstand nemen van de Islam en t.z.t grijpen ze hun kans.

    2. homefront

     Islamofobe is een woord dat bedacht is door moslims.
     Daarnaast laat kleurloos in zijn reactie duidelijk zijn minachting zien voor Nederland dat typeert de islam/moslim.

    3. corenona

     yeppo , het bewijs van het faillisement van de rechtstaat. Een marokkaanse met dubbel paspoort en haar loyaliteit bij de koning van marokko

     minder minder minder
     stem sociaal , stem PVV
     Ik dacht ik wrijf het nog even bij je in !

    4. Jannes-46

     Had je gedacht, kleurloze (smurf), Kadija Arib heeft inmiddels meerdere malen bewezen dat de kabouters van DENK bij haar NIET op sympathie kunnen rekenen vanwege het soms irritante en verraderlijke gedrag van de lange arm van Erdogan. Voor bijv. kamerleden als Martin Bosma van de PVV en ex-kamerlid Theo Hiddema van FvD heeft zij aanzienlijk meer respect. En……voor de moslimzuster van de broederschap heeft zij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen enkele sympathie omdat die organisatie haar helemaal niet welgevallig is. Overigens wordt “of tewel” aaneengeschreven dus “oftewel” (net als GroenLinks). De Groene Khmer wordt echter niet aaneengeschreven dus lijkt mij die naam voor uw links-activistische asielopvang voor salafisten ook beter bij u passen.

    5. Jannes-46

     Of tewel het is een Marokkaan die in de zaal der parlementaires aan het hoofd staat van de staten der generalen en bepaald hoe de Kamerleden te woord gaan.
     En spreken elkaar aan via de Voorzitter..
     Of tewel ze spreken elkaar aan via de Marokkaanse vrouw.

     En:
     Parlementaires bestaan niet, wel parlementariërs.
     Staten der generalen bestaan ook niet, wel Staten Generaal bestaande uit de eerste en tweede kamer en van de laatstgenoemde (aaneengeschreven) is Arib de voorzitter; Jan Anthonie Bruijn is de huidige voorzitter van de Eerste Kamer.
     Bepaald moet zijn bepaalt want u spreekt in de tegenwoordige tijd.
     De Marokkaanse vrouw moet zijn een Marokkaanse vrouw.

    6. werikke

     wat een arrogant persoon ben jij om “ons ” de les te lezen.

     ik ben niet islamfoob ik ben tegen de islam en iedereen die volgens dat achterlijk geloof leeft. Ga lekker naar een land waar jij je goed voelt en probeer niet onze waardes te veranderen door misbruik te maken van de linkse goedheid hier.

  2. Angelus pacis

   Sterker nog……….een moslim is totaal ongeschikt voor de Nederlandse samenleving.

   1. Linksbuster

    Moslims in het westen:
    Geschikt……….( ).
    Ongeschikt……(X).

  3. pasco

   Klaver ambieert geloofsgenoten, hebben een streepje voor op Christenen!
   DISCRIMINATIE!

  4. Toverkol

   Geen enkele religie heeft iets te zoeken in de politiek!

   1. corenona

    das een absolute waarheid. Helaas een Utopia !

 2. Linksbuster

  Hoezo maar 20 jaar…..600 jaar zal je bedoelen.

 3. yellow thread street

  Laat die landverraadster maar lekker bij Groen Links blijven.
  Er zal geen hond meer op deze partij stemmen laat staan er samen mee willen werken.
  Stel een wetswijziging in werking, verkiesbare mensen mogen alleen een enkelvoudig nederlands paspoort hebben.

  1. Pauline Kummer

   Hetzal u verbazen. In een reportage hoorde ik dat vele Marokkanen met Nederlandse roots graag van die dubbele paspoorten af willen. Het schept ook veel verplichtingen. Recentelijk met de Corona crisis werden de Marokkanen met NL paspoort behandeld als Marokkanen en aan een lock down onderwopen.

   1. homefront

    “In een reportage hoorde ik dat vele Marokkanen met Nederlandse roots graag van die dubbele paspoorten af willen.”

    12 stuks om precies te zijn.

    h**ps://nos.nl/artikel/2359900-kabinet-nederlanders-bevrijden-van-tweede-nationaliteit-lastig.html

   2. werikke

    Marokkanen met een Nederlandse roots ? Het zijn en blijven Marokkanen vraag ze zelf maar. En als wij nu eens alle Marokkanen eruit flikkeren die crimineel zijn dan is zeker 90% opgerot. kunnen ze lekker in her rif gebergte met hun Audi geiten gaan hoeden. en sissen naar de geitjes

  2. Pauline Kummer

   Hetzal u verbazen. In een reportage hoorde ik dat vele Marokkanen met Nederlandse roots graag van die dubbele paspoorten af willen. Het schept ook veel verplichtingen. Recentelijk met de Corona crisis werden de Marokkanen met NL paspoort behandeld als Marokkanen en aan een lock down onderwopen tijdens vakantie in Marokko.

 4. liefdevol rechts

  Ja,… Groen links moet toch ergens hun stemmen gaan zoeken nu ze in slechte papieren staan bij de rest van de bevolking, dus hopen ze massaal op de moslims.

 5. Xyz1234

  Dit is geen stomme zet van Groen Links. Het zal leiden tot meer mensen die op D66 gaan stemmen ten einde het mogelijk te maken dat Kaag in het torentje komt (Want wat is het verschil tussen GL en D66?). En daarnaast zijn de grenzen van het toelaatbare aan extreem linkse kant weer wat opgerekt met deze nieuwe kandidate op de GL lijst. Ziet niemand deze sluwe tactiek?

 6. Meriadoc Brandebok

  Waarom zijn de reacties in het andere item gesloten? Ik wilde daar Ernest Stern net de verbale genadeslag toebrengen.

  1. Rene van der Grijp

   Goede vraag. Er zijn ook reacties verwijderd, waaronder die van Vriend en mij.

   Iemand van de redactie beschermt Stern.

 7. Drollevanger

  Elke zich religie noemende club die geen afvalligen tolereert, is geen religie meer maar een zich godsdienst noemende dictatuur.
  Zelfs bij de meest menslievende clubs heeft men na enige tijd afvalligen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.