Pijnlijk! Prominente GL’er en ex-Kamerlid Zihni Özdil zegt lidmaatschap op na Kauthar-gate: ‘Regressieve partij!’

Voormalig Kamerlid en huidig opiniemaker Zihni Özdil heeft zijn lidmaatschap van GroenLinks opgezegd. De spraakmakende ex-parlementariër kan zich niet meer vinden in het gedachtegoed van de partij, dat dankzij het binnenlaten van Moslimbroederschap-adepten als Kauthar Bouchallikht verandert in een “regressieve partij.” Zihni: “Dat mag, maar ik hoor daar niet thuis.”

Om de omstreden nummer 9 van GroenLinks, Kauthar Bouchallikht, te handhaven is de partij bereid zware offers te bereiken. Het jeugdbestuurslid van de Moslimbroederschap kan en moet niet sneuvelen op de kandidatenlijst, omdat dat nou eenmaal toegeven zou zijn aan het racisme van witte mannen.

Of althans, dat is het rare praatje wat GroenLinksers elkaar wijs maken. Nou ja, degenen die bereid zijn zich zand in de ogen te laten strooien. Zoniet Zihni Özdil die in de afgelopen Kamerperiode enkele jaren in het parlement zetelde namens deze partij. Hij kwam daar hard in aanvaring met de dictatoriale, rechtlijnige denkwijze van Jesse Klaver, en werd kaltgesteld.

Enkele maanden voor de verkiezingen neemt Özdil ook afscheid van de hele partij. Dat Kauthar ondanks alle onthullingen – tot en met swastika’s aan toe – gewoon kandidaat-Kamerlid mag blijven is onverteerbaar voor de columnist:

“Waarom is een bewezen progressief kamerlid als Nevin Ozutok, die alle Gay Prides in Istanbul afliep, niet meer verkiesbaar?’
Met pijn in het hart heb ik twee weken geleden mijn GroenLinks-lidmaatschap opgezegd.

Aldus Zihni, die vervolgt:

“Mijn grootste wens op links was ideologische consistentie. Van schuldenstelsels tot het moslimbroederschap: een politieke partij die niet waakzaam is voor dat soort zaken, en er ook nog oneerlijk over communiceert, is niet progressief maar regressief. Dat mag, maar ik hoor daar niet thuis.”

Hoeveel politieke offers is Klaver nog bereid om te maken om zijn muze Kauthar Bouchallikht te handhaven? Of wil hij soms ten ondergaan met het orthodox-islamitische schip? Dat is een beetje raar, zeker voor een seculiere en progressieve partij als GroenLinks, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. corenona

  met dank aan de linkse troep is de infiltratie van Nederland volop aan de gang.

  1. Vanduinen

   Corona is heftiger, dat kan met rechts niet bestreden worden al veeg je de vloer aan tot je een ons weegt.

   1. corenona

    corona is een hoax , mortaliteit van 0,2% , de vloer hoef je dus niet te vegen.

 2. Nico Sibelijn

  Zihni maakte altijd al een zwabberende indruk. GL heeft hem niets voor niets de partij uit geschopt.
  Die warrige man zie ik nog eens bij een rechts-populistische splinter opduiken.

  1. corenona

   je vraagt je af wat we moeten met al die verwarde allochtonen , kosten een vermogen in de zorg

   minder , minder , minder
   stem sociaal , stem PVV

  2. Aborifa

   Als het niet met Klaver eens bent, ben je rechts-populist. Wat een armoe.

   1. corenona

    volgens de strónt vlé®k is er ook geen middenveld meer
    de strónt vlé®k is een echt kortzichtig links adept

   2. Telex

    Uitersten liggen niet zover uit elkaar. It takes one to know one

   3. Logica

    Klopt. Dat bewijst het fascistische karakter van GL. Deel je de mening van Klaver niet dan word je keihard uitgelicht. Wat zou er gebeuren als GL in ons land de meerderheid zou hebben. Ik moet er niet aan denken. Zit Nu bewijst een principiële man te zijn.

 3. Drostemannetje

  Hoe meer schandalen bij groen moslimks, des te beter. Op naar de 0 zetels. Net als die andere 2 landverraderspartijen Partij voor de Allochtonen en D666.

 4. Xenon

  Wat er ook naar boven komt…
  Kauthar gaat niet van de lijst.
  Jesse Klaver wil de geschiedenisboeken ingaan als
  de man die het eerste hoofddoekje in de tweede kamer
  introduceerde.

 5. Bes Tolen

  Het wordt interessant de ontwikkeling van Özdil te volgen.
  Tot heden heeft de hele import van vreemdelingen verlammend gewerkt op de Nederlandse maatschappij en de autochtone Nederlanders, die als ze kritiek hadden of zelfs er maar van verdacht werden, op zoveel mogelijk subversieve manieren aan de kant werden geschoven en met predicaten werden voorzien waarvan de honden geen brood lustten.
  Och, het is nog steeds zo en het blijft in een pseudo democratie waarin al te bevlogen extreem linkse activisten meer gehoor vinden dan ooit tevoren. Waar hele studies fantasierijk lasterlijk voor aanvoer zorgen in het actiewezen waarvan de lafhartige politici geen afstand durven te nemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.