Schertsvertoning! Mondkapjes-twijfelzaaier Jaap van Dissel (RIVM) krijgt eredoctoraat in de schoot geworpen

De man die er persoonlijk voor heeft gezorgd dat de hele vaderlandse mondkapjesdiscussie in het honderd is gestuurd, krijgt binnenkort vanuit Maastricht een eredoctoraat voor zijn verdiensten. Ja, echt. Jaap van Dissel kan zich straks mooi gesterkt weten door het feit dat je ondanks het twijfel zaaien rondom wetenschappelijk bewezen medische hulpmateriaal het tóch nog ver kan schoppen in de Limburgse academische wereld.

Zeg je lockdown, dan zeg je pandemie. En dan zeg je ook in één adem door: corona, RIVM, Jaap van Dissel. Lekker inhakend op de actualiteit, dus, dat de Universiteit van Maastricht heeft besloten om Van Dissel een eredoctoraat toe te kennen voor zijn werk tegen het virus dat maar niet verslagen wil worden, en waardoor een tweede lockdown noodzakelijk werd:

“De Universiteit Maastricht kent een eredoctoraat toe aan Jaap van Dissel, directeur Centrum Infectieziektenbestrijding van het RIVM en hoogleraar inwendige geneeskunde aan de Universiteit Leiden.

Van Dissel ontvangt het eredoctoraat ‘vanwege het combineren van wetenschappelijk werk met een maatschappelijke rol’. “En dat op een thema van groot gewicht in een woelige tijd,” aldus de universiteit verwijzend naar de coronacrisis. “In die rol bereikt hij een breed publiek met wetenschappelijke inzichten uit zijn vakgebied.”

Wat een lof! Ronduit ontroerend! Je zou bijna vergeten dat Van Dissel als RIVM-infectieziektenbaas er op een hoop thema’s nogale en potje van heeft gemaakt. Zo heeft hij een campagne gevoerd tegen mondkapjes dat bij tijd en wijlen zelfs iets wegkreeg van een fake news-campagne, compleet met achterhaalde bronnen. En we zijn ook de RIVM-pseudowetenschap nog niet vergeten op basis waarvan scholen open zijn gehouden – wat vermoedelijk tot tienduizenden onnodige besmettingen heeft geleid. Het belachelijke beeld dat er op scholen magischerwijs geen corona wordt doorgegeven, werd pas vorige week (!) gecorrigeerd.

Maar hé: beloon zoveel gestuntel gewoon lekker met een eredoctoraat voor Jaap van Dissel. Puike prestaties afleveren? Ach, dat is ook maar overrated.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Perseus

  Jaap van Dissel het schoolvoorbeeld van onbenullige academici die te snel te veel invloed hebben gekregen. Voor een paar maanden mocht hij zich god wanen en onheil over de natie afroepen. Ach meneertje van Dissel, hopelijk keert de rust snel weer en kunnen we u snel uit ons collectieve geheugen wissen.

 2. lucinde

  Een ere-doctoraat krijg je voor heel bijzondere verdiensten.

  Gezien het warrige optreden/adviezen vind ik dat veel te veel eer voor deze ijdeltuit die alleen maar de adviezen verzamelt en doorgeeft/verdedigd.

  Daarnaast…laten we een jaartje wachten, es kijken of de verdiensten wel zo bijzonder blijken te zijn.

  1. Perseus

   Mwoah, komt nog 1 of 2x voorbij in een jaaroverzicht en dan wil iedereen hem zo snel mogelijk vergeten

 3. RvdBe

  Een onvervalst Obamaatje.

  1. Thant dolpf

   Als het Trump was geweest had je wel anders getypt/gepiept. Wat ik je brom.

   1. unlocked

    als het je ouwe móér was geweest ook vervelend adept

 4. Nico Sibelijn

  Van harte gefeliciteerd, Jaap!

 5. Yoyo

  Zo’n eredoctoraat stelt dus ook al geen ene flikker meer voor…

 6. JFU

  Met de juiste relaties is dit mogelijk.

 7. FVD

  ERE-DOCTORAAT, bij de Lidl als bonus bij aankoop van twee reclame artikelen.

 8. Willem Bever

  Het zegt wat over de universiteit maastricht.

  Een man die op de zwarte lijst staat

 9. Seneca

  niets nieuws onder de zon. ene Joop den Uyl kreeg ook een ere doctoraat van de universiteit te Groningen. dat was iets met ‘de ene hand wast de ander…’. veel lieden die niet functioneren of domweg gefaald hebben, krijgen een ere doctoraat. ook Hugo de Jonge zal er een van de Erasmus universiteit ontvangen.

 10. unlocked

  dit is toch die meneer die inmiddels zes miljoen euris bijschreef op zijn prive rekening ? tja die meneer heeft natuurlijk geen enkel belang bij onderdrukte burgers onder de noemer volksgezondheid

 11. saddy

  Zit volgens mij meer achter: Er komt steeds meer kritiek en wat doe je dan als kabinet als je hem nog nodig hebt? Precies.
  In Duitsland hebben ze hetzelfde gedaan met Drosten die daar dezelfde rol heeft als Jaap.
  Bundesverdienstkreuz in zijn geval.

  Als ik Jaap voorbij zie komen, luisteren hoeft niet want is teveel eer, dan denk ik aan zijn ontluisterende uitspraak: “”Het virus komt niet in Nederland terecht want er zijn geen rechtstreekse vluchten uit Wuhan hierheen”.

  Meer hoef je over Jaap-aap niet te weten.

 12. Morgan4321

  Gelukkig, iemand die tegen de waan van de dag (en de commercie) i.v.m. die muilkorven durft in te gaan wordt toch nog gewaardeerd.

 13. john491

  Van Dissel zal wel deskundig zijn op diverse vlakken,maar ik heb nooit begrepen zijn hekel aan mondkapjes.
  De hele medische elite droeg ze,en ook de rest van de wereld.
  Hij had op zijn minst excuses kunnen aanbieden , want hij heeft een verkeerd signaal afgegeven die veel mensen in de dood of doodziek heeft gemaakt wat misschien was voorkomen.
  De smoes dat er niet genoeg mondkapjes waren ,waar of niet waar ,de schuld hiervoor
  is dat iemand of meerdere personen de boel in het honderd hebben laten lopen,uit economisch belang.
  Ook de smoes dat het nooit is bewezen dat mondkapjes werkte ,maar dat is toch
  niet belangrijk meer ,als er dood het alternatief was.
  Dus verdiend hij eredoctoraat zeg ik, nee.

 14. john491

  Een reactie geven is bij DDS schijnbaar zinloos.

 15. polleke67

  Laten we ook niet vergeten dat deze man op de zwarte lijst staat: https://www.zwartelijstartsen.com/zwartelijst_arts/dissel-j-van/

 16. 56RdK

  Van Dissel, voorkomend op de zwarte lijst van artsen, Van Dissel. dankzij zijn faaladviezen verantwoordelijk voor duizenden doden, invaliden én verantwoordelijk voor de sociaal-economische ellende waarin we nu verkeren!

  Wanneer krijgt hij dankzij de bestuurlijke elite zijn koninklijk lintje?
  Wanneer? Want men is er ziek genoeg voor, ziek in het hoofd wel te verstaan.

 17. 56RdK

  Het enige wat die Van Dissel moet resten is ontslag én een gevangenisstraf wegens meervoudige doodslag en andere toegebrachte ellende.
  Maar ja, dit verachtelijke heerschap past in het plaatje van de verziekte en gesjeesde elite die dit land bestuurt!
  En dus, wordt de aandacht maar gericht op de besturen van Polen en Hongarije, want je eigen stinkende bagger blootleggen, dat doe je niet!

 18. Lejeune

  De Universiteit van Maastricht slaat wel vaker de plank mis. Ze hebben ooi (eind jaren 90) Yassar Arafat onderscheiden. De man die (mede-)verantwoordelijk was voor de aanslagen bij de Olympische spelen van München.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.