Sébas Diekstra (Code Oranje): ‘Toeslagenlijsttrekkers Rutte, Asscher en Hoekstra moeten opstappen!’

Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra is duidelijk. Als prominent kandidaat-Kamerlid voor Code Oranje én als juridisch specialist is hij ervan overtuigd dat alle huidige lijsttrekkers die betrokken waren bij de toeslagenaffaire moeten wieberen. En snel een beetje.

“Asscher, Rutte, Wiebes en Hoekstra zijn politiek verantwoordelijk voor de verwoesting van de levens van vele onschuldige burgers,” stelt Code Oranje-kandidaat-Kamerlid Sébas Diekstra terecht: “Burgers die zij gezworen hebben te dienen en te beschermen. Hoe langer zij politiek actief blijven, hoe groter hun minachtig richting het volk kennelijk.”

Daarom, zegt Diekstra, moeten de lijsttrekkers de eer aan zichzelf houden en opstappen. Het liefst vandaag nog. Ook over het vlugge besluit ineens €30.000 te betalen schenkt de CO-kandidaat klare wijn: “Het is wel helder waarom dit nu opeens wel kan. Snel de put dempen voor Kerst in de kennelijke hoop dat dit onvergeeflijk wangedrag tot minimale politieke consequenties leidt voor de medeschuldigen aan het ontiegelijke leed dat slachtoffers is aangedaan.”

Natuurlijk heeft Diekstra 100 procent gelijk. Het is een grove schande dat Lodewijk Asscher, Wopke Hoekstra én Mark Rutte gewoon denken te kunnen aanblijven. Maar, helaas, dit is wél Nederland na tien jaar Rutte. De man heeft er continu voor gezorgd dat ministeriële verantwoordelijkheid en politieke verantwoordelijkheid lege begrippen werden. Het gevolg is nu dat zelfs kiezers er weinig meer mee hebben. Anders is het immers niet te verklaren dat de VVD van Rutte in sommige peilingen op maar liefst 42 zetels staat.

Ongelooflijk genoeg lijkt er alleen iets van debat te zijn bij de PvdA. Asscher is medeverantwoordelijk voor de toeslagenaffaire, en anders dan bij de VVD en het CDA vinden zijn partijgenoten daar wél wat van. Nooit gedacht dat het zo zou zijn, maar ik moet dus iets positiefs kwijt over de sociaaldemocraten: zij hebben nog wél een band met het begrip ‘verantwoordelijkheid.’ Dit in tegenstelling tot de VVD en het CDA: die partijen kunnen zich alleen maar druk maken om het aantal zetels dat ze bij verkiezingen denken binnen te slepen.

Want dat is misschien nog wel de grootste ontmaskering geweest door die hele toeslagenaffaire: zelfs een blinde kan nu zien dat het de VVD en het CDA maar om één ding te doen is: macht. Het interesseert ze geen biet dat er mogelijk duizenden gezinnen vernietigd worden. Dat laat ze koud. Het enige waar ze zich druk om maken is hun eigen positie. Zolang die niet in het geding komt is het ze allemaal om het even. Zelfs de levens van duizenden ouders, die zo zwaar de pineut waren in de toeslagenaffaire.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Mag ik aannemen dat slachtofferadvocaat Sébas Diekstra een aantal slachtoffers reeds jaren pro-deo heeft bijgestaan of is dit scoren over de rug van niet-clienten?

  1. usb3.0

   Kan iedereen zien dat zweetkokje er alles aan doet om de bestuurders die zo ernstig in gebreke zijn gebleven uit de wind probeert te houden…

   1. ZWEEDSE K0K

    Of u verdiept zich in de dubbele moraal van slachtofferadvocaten.

    1. Nostradamus

     Of je verdiept je in de dubbele moraal van dader-advocaten.

    2. usb3.0

     “Of u verdiept zich in de dubbele moraal van slachtofferadvocaten.”

     Vergis je niet hoor, als Wilders zulke fouten zou maken staat zweetkokje op z’n achterste beentjes

  2. driewerf

   De ware aard van de patat prutser komt hier goed bovendrijven toch ?

 2. Cor Grijpstra

  Michael laat CO met nul zetels, brullen als een leeuw.

  Over verantwoording nemen gesproken, Baudet laat de partij compleet in de vernieling lopen.

  Maar goed, de verkiezingen komen dichterbij en DDS kan wel wat geld gebruiken.

  1. Nostradamus

   Met bezoekers als jij heeft DDS niets te klagen 🙂

   1. Cor Grijpstra

    @N
    Hits en clicks was altijd geld waard.
    Zie je nog wel eens een advertentie op dit blog?

    1. Nostradamus

     Dat jou de clickbait hierboven niet opvalt. En kan je via de “bestel nu” advertentie geen boek kopen?
     Ik zou zelfs een Renault kunnen kopen via DDS.

     Maar jouw ad-blocker werkt dus prima. Dat DDS je nog toelaat.

 3. ManX

  De ‘Rutte Doctrine’ (zoveel mogelijk informatie zo lang mogelijk on der de pet houden) is niets anders dan ordinair, autoritair machtsmisbruik en veroorzaakt een complete uitholling van de democratie doordat het parlement zijn contro*lerende functie zonder informatie niet kan uitoefenen.

  Dat de ‘Lachende Scheerkwast’ Rutte nog steeds ondersteund wordt (op DDS door debielen als Brandebok en Sibelijn) getuigt van de enorme afgestomptheid en serviele geest van het Nederlandse schapenvolk.

  1. Cor Grijpstra

   ManX

   Jij blij dat je in Duitsland woont.

   Niet geëmigreerd, dat snap ik dus niet 🙂 🙂 🙂

   1. ManX

    Cor, ik ben wel geëmigreerd, maar niet genaturaliseerd. Ik ben Nederlander, net als jij. O nee, jij bent een Fries: dat is heel ander volk 🙂

    Zonder dollen: ik vind het voor Nederland een ramp dat Rutte zo lang de lakens heeft uitgedeeld. De gevolgen zijn overal te zien: van de zorg tot defensie en alles er tussenin. Een slechtere MP hadden we niet kunnen hebben.

  2. Nico Sibelijn

   Dit Kabinet zal zijn verantwoordelijkheid tonen door dezer dagen als geheel af te treden.
   Alleen politici die nooit bereid of in staat zijn verantwoordelijkheid te dragen maken geen fouten.

   1. ManX

    Gezwets, gelu*l, onzin en nonsens: kortom, hol geblaat.

   2. Cootje

    Fouten ?? De rechtsstaat onrecht doen de rechtsstaat onderuit halen. Een schreeuw op de Dam of een schok in Nederland .

   3. Marija

    Ik geloof daar niets van, wel jammer.

    1. Marija

     @sibelijn gericht

 4. Fortiori

  Het aantal stemmen van de kiezers op CdA en VVD is van doorslaggevende betekenins. Ik neem aan dat de slachtoffers van de toeslag affaire een anderde keus maken. Of dat van invloed zal zijn, of zeg slimmmer, moet afgewacht worden. De kiezer zal het overall beleid waarderen.

  1. Nostradamus

   Dat gaat pas gebeuren als de MSM dit kabinet hard gaat veroordelen. Maar dat doen ze niet, durven ze niet.

 5. ZWEEDSE K0K

  Hartverwarmend, de steun voor de getroffen allochtonen hier op DDS.

  1. ManX

   Onderzoek wees uit dat slechts 25% echt gefraudeerd had en 75% door de staat ten onrechte was beschuldigd en kapot gemaakt. Overheidsterreur dus.

   In zo’n geval speelt achtergrond geen rol. Alleen nog voor debielen als jij.

   1. ZWEEDSE K0K

    Misschien kan de Duitse plantsoenendienstmedewerker beter eerst de reacties in voorgaande draadjes over dit onderwerp lezen.
    Toen keek hij traditiegetrouw de andere kant op en zweeg als een Friedhoff.

    1. ManX

     Friedhof

     1. ZWEEDSE K0K

      Taalnasi!!

     2. ManX

      Taalnazi

     3. ropart

      friethof (duits voor snackbar)

     4. ManX

      Nee Ropart, een snackbar is in het Duits een ‘Imbiss’.

     5. Heinz

      Mijn favoriete snackbar was die van Boy Bensdorp. Soep van Boy Bensdorp❗

   2. Mireille

    Bij het grote publiek zal blijven hangen;” Als we RTL mogen geloven hebben ouders die teveel hebben ontvangen dan zelfs ‘geluk’, want het zal niet worden teruggevorderd.”
    Dat zal ook meewegen in een veroordeling van deze kwestie. En ga er vanuit dat de rit uitgezeten wordt…

   3. LifeBuddy

    X, daarom moeten de boeken Open bij de gemeenten. Maar die boeken houden ze Angstvallig dicht, zodat ze het Volk, ”de belasting betaler” tot op het Bot toe uit kunnnen kleden. Een Eerlijk [nedere]land krijgen we pas terug als Rechts aan de Macht komt en de criminelen het land uit kan vegen.

  2. Nostradamus

   Er bestaan heus wel hard werkende en goed willende allochtonen die ook nog eens hun bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Die dat niet willen, crimineel zijn en/of alleen maar handophouden. Die mogen van mij oprotten. Zo vind ook de allochtoon bij mij in huis.

   1. Heinz

    Vast een belgische herder. Of een labrador.

 6. ze moeten weg

  Een meerjaars debacle waarin mensen hun huis, werk en inkomen zijn kwijt geraakt.

  Zou Rutte 1 keer verantwoordelijkheid nemen voor zijn gebrek aan visie en supervisie ?

 7. Monty

  Las ik in het laatste artikel van DDS dat veel reageerders deze affaire als een allochtonen dingetje zien.
  Rutte heeft er een stok voor gestoken dat allochtonen miljoenen zouden ontvangen.

  Pieter Omzigt heeft dit ontdekt en wil nu dat deze miljoenen als nog betaald worden aan allochtonen dit met het geld van de hardwerkende autochtonen.

  Achter wie moeten we nu gaan staan.
  Leugen clown Rutte of allochtonen vriendje Omzigt.

  1. ikweetwatikwil

   Sta niet achter Rutte , maar ook niet achter Omzigt. Het zijn alle twee huichelaars.

 8. ikweetwatikwil

  Reacties van zweedse kok hoef je niet te lezen. Je weet van te voren al wat hij schrijft. Een beetje dom.

  1. ManX

   Wat wil je: Zweedse kok is een gediplomeerde dyslecticus met een Middenstandsdiploma en een failliete snackbar. De bijdragen van hem stinken dan ook altijd naar afgewerkt, bedorven frituurvet en beschimmelde frikandellen.

 9. Meriadoc Brandebok

  De VVD en het CDA zijn in de peilingen opnieuw gestegen en staan zelfs op winst. Wat Diekstra voorstelt lijkt me daarom tegen de volkswil.

  1. ManX

   Meriadoc -de zelf een getrouwe Rutte-vazal is- bewijst hiermee alleen en ten overvloede dat het Nederlandse volk voor het grootste deel bestaat uit grauwe sukkels, domme schapen en onnozele nitwits die geen flauw benul hebben van wat er in Den Haag omgaat. Ze kussen de hand die hen uitkleedt en vernietigt.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, Nederland is geen schapenvolk, maar zeer ongedisciplineerd en moeilijk in staat tot het erkennen van een hogere autoriteit. Weet je nog: “die schrijf je heus geen wetten voor, die laat je…” enzovoorts. Uit sukkels bestaat het land ook al niet. Nederlanders stemmen op partijen, wetende wat er zich in Den Haag afspeelt.

    Overigens ben ik inderdaad geen voorstander van aftreden. Het is een vrij zinloze en symbolische daad dat men zichzelf in het politieke zwaard stort, drie maanden voor de verkiezingen (tijdens ’s lands zwaarste crisis), voor iets wat je niet meer ongedaan kunt maken. Bovendien blijven de verantwoordelijke abtenaren – de echte verantwoordelijken – buiten schot. Het systeem verandert niet als het kabinet aftreed.

    Nu is het zaak om door te pakken: linea recta financieel compenseren en de ambtenaren ontslaan die zo lang over die compensatie doen.

    1. ManX

     Meriadoc vergoelijkt staatsterreur naar onschuldige en weerloze burgers, terwijl hij weet dat -naast de uitvoerende ambtenaren- alle betrokken ministers en de MP hoofdrolspelers en hoofdschuldigen zijn.

     Daarmee verlaagt hij zich tot hetzelfde niveau als dit gewetenloze geboefte.

     1. Meriadoc Brandebok

      Waar doe ik dat precies?

     2. stem weg

      een blinde kan je slechts de weg wijzen met braille.
      Dat gaat wat moeilijk op DDS

    2. Nico Sibelijn

     “Nee, Nederland is geen schapenvolk, maar zeer ongedisciplineerd en moeilijk in staat tot het erkennen van een hogere autoriteit”

     Daar verschillen we van de Duitsers die van nature geneigd zijn bevelen op te volgen.

     1. stem weg

      uiteraard strónt vlé®k , weten we alles van befehl ist befehl

      Overigens hoor je weinig in de media van de wekelijkse protesten in Berlijn. De Duitsers worden ongehoorzaam strónt vlé®k

     2. Meriadoc Brandebok

      Ja, dat klopt, Nico. Duitsers waren reeds uiterst gehoorzame en gedisciplineerde burgers toen het uitsluitend uit Pruisen bestond. Onze vriend verwart hier de Duitse mentaliteit met de Nederlandse.

  2. Marija

   Duidelijk is dan wat een stom volk wij zijn.
   Kunnen niet voor ons zelf opkomen.

 10. Cootje

  En met het vingertje wijzen naar Orban en Erdogan die democratischs gekozen zijn . Hij kan met ze op de foto. wel in het midden anders komt zijn Pinokkio neus niet uit .

 11. Rieks

  Lekker beetje rellen, dat is oppositie voeren in NL anno 2020. Als het kabinet opstapt dit als overwinning gaan vieren. Code Oranje is het dus ook niet, stemmen wordt straks gewoon afstrepen. Maar blijft er dan nog een partij over?

 12. Willem Bever

  Aangifte doen Sebas tegen de ambtenaren genoemd in het rapport….die gaan dan vanzelf hun ass coveren en dan gaat deze hele corrupte sneeuwbal rollen.

  Zelfs Hamers begint nu jeuk te krijgen……had het niet verwacht maar wellicht zijn wonderen de wereld nog niet uit

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.