Slinkse stokbroodvreters gaan Nederland uit Air France KLM duwen: verdubbeling aandeel van Franse Staat

Nederland heeft voor miljarden in Air France KLM geïnvesteerd om te zorgen dat Frankrijk niet meer alleen de scepter zwaait over het luchtvaartconcern, waar het business model is om de Nederlanders het geld te laten verdienen en de Fransen dat te laten opstrijken. Maar het mag niet baten: Frankrijk steekt een Eiffeltorenvormige middelvinger omhoog en trekt de eigen invloed nóg meer omhoog.

Als Nederland één overname van een nationaal icoon zou moeten noemen die ronduit rampzalig heeft uitgepakt, dan is het wel V&D. Nou oké: ook Air France KLM. Waar de oer-Hollandse luchtvaartmaatschappij flink veel geld verdient, maar die vervolgens over de balk wordt gesmeten in Frankrijk. En die praktijk lijkt alleen nóg maar erger te worden, want de Franse Staat wil het eigen aandeel in de toko verhogen van 14,4% naar 30%. Dat dat miljarden gaat kosten geeft niet: die wordt via EU-premies toch wel weer op Noord-Europese landen zoals Nederland verhaald.

En zo spoelt het laatste beetje Nederlandse invloed binnen Air France KLM door het afvoerputje:

“De Fransen zouden een belang van 30% in de luchtvaartmaatschappij voor ogen hebben. „De Franse staat wil weer de grootste aandeelhouder worden. Nu hebben Nederland en Frankrijk elk zo’n 14%, en dat houdt bepaalde besluitvorming op”, zo meldt de Franse televisiezender TF1-LCI.
Machtsstrijd

Daarmee komt de machtsstrijd binnen het concern op scherp te staan. Nederland werd in februari 2019 aandeelhouder van Air France KLM, omdat het kabinet het belang van het routenetwerk van KLM op Schiphol wilde borgen.”

Wat de Fransen gaan doen? Simpel: KLM ontmantelen. Er gewoon een geldslaaf van Parijs van maken, zodat daar flink gefeest kan worden van geld dat in Amsterdam verdiend wordt. Dan zit Nederland zonder nationale vervoerder, maar dat maakt de bandieten van Air France en de Franse regering natuurlijk niets uit.

Er zit echt nog maar één maatregel op: minister Hoekstra moet KLM renationaliseren, voordat de Fransen de maatschappij voorgoed de nek omdraaien. Zodat we weer baas in eigen huis zijn. De enige vraag is: bestaat daarvoor genoeg politieke moed in Den Haag? Of wordt toch weer braaf achter de Fransen aangehobbeld, die vervolgens verder kunnen met hun langlopende sloopproject? Dat zal toch niet? Laten we dus hopen op wat bestuurlijke cojones!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. AS210854

  Hahahaha Frankrijk gaat met de Nederlandse corona steun de KLM de nek omdraaien. Wat is het toch heerlijk een Europese gemeenschap. Als het kabinet nu nog niet wakker aan het worden is , is Nederland niet meer te redden.

  1. vandaag

   stem sociaal , stem PVV

   1. Logica

    Ik was zowaar een keer benieuwd naar de reacties van Ernest, Brandebok, Beukman, Zweedse Kok, etc. U weet wel, die zo’n hekel hebben aan Baudet, Wilders en die zo enorm pro EU zijn.

    Voor 1 keer was ik benieuwd maar ze zijn in geen velden of wegen te bekennen nu.

  2. Wally

   Als er nu iemand in die suffe ‘regering’ hier nog zegt ‘verbaasd’ te zijn dan weet je toch genoeg?

 2. ET007

  Nederlandse politici zijn sukkels waar je niks van moet verwachten.

 3. Edjan

  Altijd gedacht dat Nederland binnen de eu door Duitsland zou worden opgevreten maar nee: door Frankrijk! Onze visserij hebben ze al, de landbouw zal snel volgen en nu lekker hapje KLM. Dag nederigland.

  1. ropart

   edjan, duitsland en frankrijk werken gevaarlijk samen het valt (nog) niet zo op, hou die twee maar in de gaten, het is een folie a deux!.

  2. Freba

   Heb je dus altijd verkeerd gedacht amice. Dat komt omdat je tijdens je schooltijd volgepropt bent met het verhaal dat Duitsers niet deugen. En ik laat mij liever opvreten door Duitsland dan door de bewindvoerders van Frankrijk, la Famille de Rothschild. Zou ik geen BPM voor mijn auto betalen, Betere en goedkopere gezondheidszorg, Indexatie van pensioenen, huizen bewonen die niet na 60 jaar dienen te worden afgebroken. Kan nog uren doorgaan……..

 4. vandaag

  Elk normaal weldenkend mens zag dit al aankomen ongeacht de aankoop van 680 miljoen (12,7%)euro aandelen door de Nederlandse staat.

  De Fransen lachen zich slap om de lamstralen rutte en co.

 5. pasco

  Haha, de EU heeft andere plannen, alle Noord-Europese landen moeten hetzelfde sociaal/economische level krijgen als de zuidelijke lidstaten!
  Gelijkheid is het Brusselse streven, zelfs in armoede, datversterkt de saamhorigheid haha!
  Boris wist heel goed waarom de UK moest volharden in de Brexit!
  Boris moet nog even onderhandelen met Ursula von de leyen en de handelsakkoorden voor de britten zijn op maat!

 6. Cootje

  Ha ha is zo voorspelbaar al menig keer hier geschreven dat dat ging gebeuren fijn hè dat leuke Europa en hun top solidariteit .KLM is ten dode opgeschreven en de Fransen nemen de Nederlanders gewoon mee

 7. Cootje

  Corona gaat de financiële tegenstellingen in Europa uitstekend uitvergroten , en als we er nu tocht last van hebben , laat het dan dat ondemocratische gedrocht maar slopen . Dat is 6/7 jaar economischs op een houtje bijten maar zuid Europa is dan failliet .

 8. Maurits Dekker

  Waarom moet Frankrijk met ons belastinggeld dat zij via de EU van Nederland krijgen onze KLM opkopen? Ze kunnen er toch ook gewoon tulpen van kopen?

  De EU maakt meer kapot dan ons lief is.

 9. Cootje

  En het mooiste is dat de Fransen met een oplopende begroting wegens vergrijzing , het gratis geld kunnen afhalen bij de lobby club in Brussel en De ECB , ten kosten van onze pensioen en de garantie schulden tegenover Europa die u kleinkinderen en hun kinderen mogen mee betalen , misschien zijn er dadelijk nog mensen gelukkig met de Corona uitbraak. Die uitstekend de financiële verhoudingen in Europa bloot leggen , en de daar aan verbonden solidariteit die naar een dieptepunt gaat , en als MACRON een paar centen wil ophalen in Frankrijk , hebben we elke avond top televisie uit frankrijk

 10. Loelap

  Ik zag in een Franse krant een zeer treffende spotprent over Rutte en Macron.
  Het ging over het Corona fonds (maar is ook van toepassing op KLM/Air France).
  Op die spotprent ligt Macron op Rutte terwijl hij met zijn rechterhand een zak geld in de lucht houdt.

  1. Linksbuster

   Das dan is deze spotprent dubbel toepasselijk Loelap..rutte is als liefhebber van de mannenliefde deze positie wel gewend!

   1. vandaag

    h**ps://www.gettyimages.com/detail/news-photo/frances-president-emmanuel-macron-welcomes-netherlandss-news-photo/1200762905

    oordeel zelf , als ik de jouwe vasthoud , houd jij de mijne dan vast ?

   2. Cootje

    Maar MACRON als oude vrouwen kenner , heeft ook een cartoon met mama Merkel en dan naaien ze met ze twee Rutte . Misbruiken komen in de kerken maar ook in de politiek voor , gebruiken ook maar dat was meer de afdeling Berlusconi

   3. Freba

    1 op de 40 Europeanen is Nederlander. Dus vergeet dat je ook maar iets hebt in te brengen in de EU. We mogen blij zijn met Merkel. Zij houdt meer van Nederland dan van Frankrijk. Ooit heeft Karel de Grote zijn Europa verdeeld in drie stukken en aan zijn zonen gegeven. Nog steeds armoe over de grenzen. Net zoals in het Midden Oosten. De Engelsen hebben een landkaart gepakt na WWII en de (olie)buit verdeeld, zonder rekening te houden met de oorspronkelijk Bedoeienenbevolking. Rechte lijnen trekken was kennelijk de beste optie.

 11. Sando

  Ja zo moet het lach mij kapot Nederland op zijn best!

 12. Duckday

  Dit klote kabinet heeft alles naar de klote geholpen Top bedrijven zijn voor een prik weggegeven Banken zijn uitgekleed net zo als de zorg ziekenhuizen zijn gesloten.En Nu de KLM een leuk spaarpotje voor de FRansen die het bedrog kapot maken zo komt men aan goedkope landings rechten dank zei dit onbekwame kabinet

  1. Logica

   Ja en Oh Oh wat verdienen we toch veel aan die open markt. Jammer alleen dat wij daar niets van terug zien. Ja, steeds hogere lasten maar die schuld geven we aan corona. Nou, dit gold al Heel dik voordat corona hier ging heersen.

 13. josveraart

  Ik heb er mee gevlogen alleen maar Frans praten en service 0 0 0 0 en schreuwend DUUR3x niks

 14. rexm

  Frankrijk heeft Nederland nog nooit gemogen, eerst de jongens in het nauw gebracht om ze geen steun te geven in het voormalige Joegoslavie, Franse opperbevelhebber gaf geen toestemming om in te grijpen.
  De visserij van Nederland naar de vaantjes, nu de KLM, lekker zooitje dat Frankrijk / EU.
  De huidige problemen zijnde de Brexit is dat Franrijk weer dwars ligt aangaande de visserij.
  Het enigste wat goed is in Frankrijk is het legioen en dat bestaat al voor 90% uit buitenlanders.

 15. Pauline Kummer

  Frankrijk blijft Nederlands vakantiebestemming nr. 1 Dat is begonnen met Napoleon.

  1. Freba

   Na Napoleon mocht Frankrijk niet groter worden, vandaar dat zij NL uiteindelijk moesten inleveren. De Verliezer moet altijd ruimte en land inleveren. Zie na WWII de scheiding tussen Oost- en West Duitsland. Pauline ,er gaan gemiddeld 1.000.000 NL-ers MEER op vakantie naar Duitsland dan naar Frankrijk. Dat nr.1 verhaal van Frankrijk wordt in stand gehouden door de Duitslandhaters in NL. Wel een Audi/Ster/Beamer rijden en je mik volproppen in Duitsland na het goedkoop boodschappen doen en Duitsland met de Duitsers afzeiken. Zo jammer dat e.e.a. niet is gelukt destijds.

  2. Fascal

   Pauline Stern, de leugenaar vanaf het begin.

  3. Logica

   Emigreren dan zou ik zeggen. Wel een klein complimentje dat je reageert daar waar je andere vriendjes geen thuis geven. Je krijgt een groot compliment als je ook nog inhoudelijk reageert maar dat gaat niet gebeuren.

 16. Freba

  Mooi gevonden ” Franse Stokbroodvreters”. Diezelfde stokbroodvreters worden al 250 jaar gedomineerd door nazaten van de fam. Rothschild, die daar ergens in 1750 met drie zonen arriveerden, teneinde hun pandjeshuizen om te toveren in banken. Napoleon werd door hen gefinancierd. WWI evenzo. Frankrijk beschouwt NL nog steeds als een Franse provincie. Vandaar de greep naar de KLM. Ik zeg, lekker verkopen. Dat heen en weer vliegen, wat een metafoor, gaat toch verdwijnen. Bij de KLM en onze gewaardeerde havens moet geld bij. Houdt alleen mensen aan het werk. En NL-ers hadden er geen trek meer in, vandaar de import van “slaven” uit de voormalige oostbloklanden. Uiteraard gebaseerd op “Democratische Waarden”, hahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahaha excuses voor het sarcasme..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.