Sylvana Simons: ‘Veel efficiënter om alle mannen en incompetente vaders te steriliseren!’

BIJ1-lijsttrekker Sylvana Simons breekt een lans voor de verplichte sterilisatie van mannen die ‘slecht’ en ‘incompetent’ blijken te zijn in de ogen van de politica.

Het lijkt erop dat BIJ1-lijsttrekker Sylvana Simons hoogte heeft gekregen van een oud plan van CDA-lijsttrekker Hugo de Jonge. In een vorig politiek leven was de professionele brekebeen namelijk wethouder van Rotterdam, en heeft in die hoedanigheid ooit voorgesteld om vrouwen die volgens hem niet in staat zijn om kinderen op te voeden al dan niet tegen hun wil te steriliseren. “Sommige kinderen hebben het recht om niet geboren te worden,” zo verdedigde de huidige vice-premier in 2016 nog zijn plan.

Om welke reden dat meer dan vier jaar oude plan – dat destijds door alle politieke partijen van de hand werd gewezen – nu opnieuw komt bovendrijven is niet duidelijk, maar het voormalige Amsterdamse gemeenteraadslid heeft er wel een mening over:

“Het is echt veel efficiënter om gewoon alle mannen/slechte/incompetente vaders te steriliseren hoor…”

Tot in hoeverre Sylvana deze mening écht deelt of slechts polemisch uit, is onduidelijk. Wel is het niet de eerste keer dat zij laat blijken wat meer tegengas voor mannen te willen.

Augustus vorig jaar deed ze een oproep om mannen uit zoveel mogelijk foto’s te verwijderen. Mannelijkheid is namelijk maar een knellend keurslijf, zo liet zij in 2018 weten. Daarnaast suggereerde ze in 2017 dat eigenlijk alle mannen op z’n minst medeplichtig zijn aan aanranding en seksuele intimidatie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Spoetnick

  Het leed is al geschied.
  Sylvana is geboren.

 2. Edjan

  Hoppa! Maar gauw een dikkere broek kopen!

  1. Edjan

   Trouwens, even serieus, ik herinner me dat nog vaag, die gek die riep dat “vrouwen die volgens hem niet in staat zijn om kinderen op te voeden al dan niet tegen hun wil te steriliseren”.
   Was dat onze huidige Hugo de Jonge? Mijn hemel …

   1. Marija

    Ja dat was hij !

 3. Nostradamus

  In sommige culturen is de man een verwekker en gaat er dan weer snel vandoor. Zij bedoelt die mannen?
  Wat een racist!

  1. Freba

   Heb 7 jaar in de Bijlmermeer gewerkt in de roerige 80-tiger jaren. Op mijn vraag of er ook een Surinaams woord is voor Verantwoordelijkheidsgevoel, werd in al die jaren verbaasd gereageerd. “Ik ga het niet weten beambte”.

 4. Fatsoen74

  Nou als mevrouw Simons en Hugo het op een akkoordje kunnen gooien zijn wij snel af van de handenophouders, zorgverslinders, en alle andere maatschappelijke pot leegtrekkers.

  Kansloze tienerzwangerschappen, erfelijkbelaste bijstandstrekkers, beroepswerkelozen etc.

  Maar dat zal wel niet de intentie zijn van mevrouw Simons. Als de beroepsbevolking niet zo hard zou werken was er namelijk geen geld om haar sociale projectjes te bekostigen.

  U mag heel hard werken, u mag een goed salaris verdienen als u maar meer dan de helft afgeeft aan de minderbedeelden…..

  Wellicht dat na de vaccinatie de dromen van Hugo en Sylvana beiden uitkomen….

 5. Freba

  Ga lekker naar Afrika en ga dat daar roepen tegen je gekleurde mannen. Wedden dat je het vliegveld terug naar het geldverstrekkende NL niet haalt. Sprak gisteren nog met een “blanke” die geemigreerd is naar Suriname. Hij had nog nooit zoveel racisme gezien. Creolen en Hindoestanen is water en vuur. De Surinamers lachen de blanke NL-ers in NL compleet uit. “Jullie” snappen er geen zak van met je universitaire opleidingen.

  1. hans-e-pans

   Tientallen jaren terug woonde er bij mijn schoonmoeder in de flat een gezin waarvan de man Surinamer en de vrouw een Nederlandse was.

   Regelmatig waren wij er op bezoek, tijdens een gesprek over discriminatie zei de man, Hans in Suriname zijn onder de gekleurde zwarte mensen veel meer moppen en discriminerende moppen, discriminerende opmerkingen enz. over andere rassen dus ook blanken dan hier in Nederland.

   Het zich druk maken over discriminatie is van alle tijden, het vlamt op en dooft dan na verloop van tijd weer, dat het hier nu al zolang al aan de gang is is een teken dat er iets anders achter steekt, het is een machtsspel van de elite die de verschillende rassen tegen elkaar wil uitspelen.

 6. ropart

  nazi denk goed in zijn puurste vorm! van ss. zoals verwacht is het nu muisstil bij de baudet is een nazi roepers. ss is het begrip untermensch aan het afstoffen alles voor haar kampf.

 7. Ernest Stern

  Heeft hier nou werkelijk niemand in de gaten dat de opmerking van Sylvana ironisch bedoeld is?

  1. ropart

   baudet was ook ironisch.

  2. Nostradamus

   Hier geldt eerder: De wens is de vader van de gedachte.

   Gek dat je dat niet zegt over uitspraken uit een andere politieke hoek. Nee, eigenlijk helemaal niet gek.

  3. Edjan

   @Ernest. Ik krijg de indruk dat jij van alles kwaakt en als het niet goed valt, zeg je dat het ironisch was.

   1. Maurits Dekker

    Net als voor Sylvana geldt ook voor Ernest Stern dat een tijdige sterilisatie veel ernstig leed had kunnen voorkomen. En dat bedoel ik niet ironisch.

    1. Yoyo

     En dat vind ik dan weer grappig,Maurits!

     1. Maurits Dekker

      😊

  4. Oepsie

   “Een dwaas die weet dat hij een dwaas is, is al wijzer dan een dwaas die denkt dat hij wijs is.”

  5. RvdBe

   Ironie schuurt tegen humor aan, als je SS op 1 ding niet kunt betrappen is het wel humor, dus ironie lijkt in haar geval niet van toepassing.

 8. werikke

  prima maar wel eerst in afrika beginnen . Als ik zie dat er weer kinderen bijgefokt zijn bij vrouwen die de eerste al niet kunnen onderhouden ben ik voor steriliseren .

  1. Chalres Bingley

   @werikke, dan moet dus heel Afrika worden gesteriliseerd.

 9. Drollevanger

  Is het niet beter om alle lichaamsopeningen van de volgelingen van Sylvana dicht te naaien?
  Dat schijnen sommige richtingen van de islam al met succes te doen. Maar jammer, later worden die gaatjes weer los gepeuterd.

 10. Maurits Dekker

  Als haar vader zich maar had laten steriliseren voordat hij haar moeder besteeg.
  Dan was ons deze gestoorde heks bespaard gebleven.

  1. Ernest Stern

   Normale mensen vrijen maar in de kringen van Maurits worden de vrouwen bestegen.

   1. Fascal

    Onzin, je liegt omdat je een pathologische leugenaar bent.

   2. homefront

    In het kringetje van ernestje is het normaal dat ze seks met kinderen aandoenlijk vinden…

    1. vandaag

     aandoenlijk volgens de aandoenlijke. Hopelijk maakt hij ooit een afspraakje met pedóhunters en ktijgt ie een mooi pak aangemeten

 11. vandaag

  Als we nou beginnen om de stembandjes van deze incompetente heks te verwijderen. Dan zijn we aardig op de goede weg.

  LET OP ; een condoom had dit kunnen voorkomen

 12. Glenn_911

  Van opvoeden hebben de Surinamers weinig kaas gegeten des te meer van feestjes met gevolgen van dien, vandaar laten we beginnen bij de Surinamers, de mannen hebben een buitenvrouw (en) algemeen bekent maar wat deze mannen niet weten is dat deze zelfde vrouwen een buitenman (en) hebben, dus 2 vliegen in 1 klap qua steriliseren.

  Groet,

 13. BFG

  Tering, dat wijf heeft echt hekel aan iedereen, zelfs haar vader………Arme man!!

 14. Wally

  Wie luistert er nog naar deze oerdomme figuur? T mens is dringend toe aan een verblijf op een gesloten afdeling.

 15. rexm

  Als je, je zo laat gelden heb je een minderwaardigheid complex als 10 bloemkolen.
  Je zou gaan twijfelen of ze zelf een vrouw is.!!!!

 16. vrijgezel42

  Maakt Sylvana S. zich niet schuldig aan overtreding grondwet artikel 1? In dit geval discriminerend op grond van geslacht!

 17. DennisEijs

  Lesje logica. Als je ALLE mannen gesteriliseerd worden, dan heb je ook meteen alle incompetente vaders hoor, Sylvana.
  Kijk hoe goed dat werkt, geen gezeur over Arabische/Islam slavernij. Al die slaven werden ontmant. Dus ook geen nageslacht die zeurt, zoals Sylvana. Tevens houd de mensheid op. Dus het lost veel op.

  1. Ernest Stern

   ontmand

   houdt

   1. Fascal

    Leugenaar, zuigzeug en taalnazi!

    WAARSCHUWING
    Ernest Stern is een TR0L die al liegt zodra hij zijn mond opent.

   2. vandaag

    niemand houdt van je strónt vlé®k hoe vaak je het ook roept hufter. Raakte je er maar ontmand door hufter

 18. Augustus

  Hier ben ik het wel mee eens Sylvana, welke mannen met welk kleurtje lopen ook alweer vaak weg van het vaderschap? Laten we daar dan mee beginnen. 🙂

 19. Danielle

  Ik hoop dat ze de volgende keer even haar verstand gaat gebruiken ipv drank, dit zou namelijk nutteloos zijn op stads niveau. Daarbij, als ze dat zou doen zouden er rellen ontstaan en zorg je er ook voor dat het menselijke ras uitsterft. Als er alleen steriele mannen zijn kunnen er ook geen kindjes zoals dat idiote kind van een sylvana geboren worden, dus dat zou wel weer een winst zijn maar voor de rest is het gewoon een enkeltje uitroeing als ze ooit zoiets voor elkaar krijgt.

 20. JFU

  Deze ‘dame’ past goed in het huidige beleid van onze regering die meer en meer fascistische ideen uitvoert en gaat uitvoeren, waaronder vrijwillig /verplichte vaccinatie van een vaccin dat op een maandag middag in elkaar is gesleuteld. De noodwet die nu ook al is ingevoerd ontneemt ons het laatste beetje democratie dat we nog hadden. We zijn overgeleverd aan de willekeur van een dictatoriaal regiem onder het mom van ‘democratie’. Er staat ons wat te wachten.

 21. A-BBa

  Het is natuurlijk ontzettend jammer dat onze voorouders niet de voorziende blik hebben gehad om de vader van Sylvana direct na zijn geboorte te laten steriliseren. Zonder Sylvana zou de Co-2 uitstoot en andere schadelijke milieueffecten dusdanig veel lager zijn geweest dat het klimaatakkoord van Parijs overbodig zou zijn.

 22. liefdevol rechts

  Die”vrouw” is overduidelijk gestoord.
  En overduidelijk een mannenracist.

 23. Robin Hoed

  Is het toeval dat haar initialen SS zijn?

 24. Florissa

  Ze zou zich beter inzetten voor alle kleine meisjes die besneden worden door haar van dezelfde culturele achterlijke kindermishandelaars.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.