Tijs van den Brink sloopt media bij GL-islamiste Kauthar: ‘Alsof Andries Knevel bij D66 gaat en niemand is kritisch!’

Op vlijmscherpe wijze heeft EO-presentator Tijs van den Brink afgerekend met alle poeslieve media die Moslimbroederschap-jeugdbestuurslid Kauthar Bouchallikht heeft gekregen nadat bekend werd dat zij allicht niet zo gematigd is als ze zichzelf voordoet, nu ze op de GroenLinks-kieslijst staat.

“Het is alsof Andries Knevel bij D66 op de lijst gaat staan en we hem daar niet kritisch over mogen interviewen”, aldus de pijnlijke vergelijking die Andries Knevel vanochtend op NPO Radio 1 maakte om daarmee uit te drukken hoe ontzettend gek het is dat het seculiere en links-liberale GroenLinks bij de komende Kamerverkiezingen een orthodox-conservatieve religieuze vrouw op plek 9 van de lijst heeft staan.

Zoals inmiddels wel bekend: behalve GroenLinks-Kamerkandidaat was Kauthar Bouchallikht ook bestuurslid bij FEMYSO, een islamitische jongerenorganisatie van diep-conservatieve snit. Van het type op de foto gaan met haatimams die homo’s willen vermoorden om hun geaardheid, zeg maar. En van het type trainingen geven aan de extreem-rechtse haatzaaiers van Milli Görüs. Iemand die er zelfs bij DENK niet in komt, maar voor wie bij GroenLinks nu alle deuren openzwaaien.

Opmerkelijk. Alsof – inderdaad – de conservatieve christelijke presentator Andries Knevel aanklopt bij Sigrid Kaag om D66-Kamerlid te worden. Zou dat niet gek zijn? Zouden we daar dan niet wat vragen over willen stellen? Precies ja. Dus waarom krijkt niemand de kans dit bij Kauthar te doen, behalve dan Margriet van der Linden, die kennelijk haar kritische blik had laten liggen in haar kleedkamer bij M?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Thant dolphf

  Daar heeft Thijs gelijk in.

 2. vandaag

  wat een veel zeggend inhoudelijk commentaar van strónt vlé®kje II.

  Hij geeft het voorbeeld op inhoudelijk reageren onze bloem/grafkist

  1. Antihedo

   Wat ben je toch weer frusti vandaag. Neem een opkikkertje.

   1. vandaag

    de reactie was van gisteren slimpie , neem een kopje bijdehandjes

 3. Blondie

  Inderdaad Thijs, de media in Nederland is kei verrot.
  Sorry voor het woord KEI VERROT.
  Links maakt meer kapot dan je lief is.

  1. Thant dolphf

   Dat heb ik Thijs niet horen zeggen….

  2. Logica

   Helemaal met je eens Blondie.

 4. Emma Louise

  GroenLinks doet er verstandig aan alle twijfel omtrent Kauthar in een scherp interview weg te laten nemen. Zoiets kan Sven Kockelmann zeer goed. Daarom is deugdelijke screening vooraf zo belangrijk. De VVD hecht daar zeer veel waarde aan.

  1. Fascal

   Ernst Emma, de leugenaar onder vele namen!

   1. Cootje

    Kauthar kan Halsema samen in een geannexeerde volkstuin gaan liggen , de club van rara activist duyvendak heeft merkwaardige volgelingen . En de volkstuintjes worden weer populair

    1. Cootje

     Kan samen met

  2. homefront

   “GroenLinks doet er verstandig aan alle twijfel omtrent Kauthar in een scherp interview weg te laten nemen”

   Aldus emme ernestje, onze islamlover en islam verheerlijker, die geen stelling neemt tegen dit soort mensen, neee die vooral met een kopje thee en een koekje dit soort mensen uit wil laten leggen dat het allemaal wel meevalt, emmaatje dé aandoenlijke vindt dit echt..

  3. Maurits Dekker

   TR0L

  4. PG

   @Emma Louise – en dat meen je echt serieus he? lol

   h**ps://eenvandaag.avrotros.nl/item/weer-is-de-vvd-de-partij-met-de-meeste-schandalen/

   https://eenvandaag.avrotros.nl/item/weer-is-de-vvd-de-partij-met-de-meeste-schandalen/

   Volgens mij wordt die screening dan niet zo serieus en grondig uitgevoerd 😀

 5. Bes Tolen

  De TV uitzendingen op de publieke omroep zijn de laatste weken heel wat minder oorspronkelijk Nederlands geworden. De reclames vertonen nu ook veel meer personen van buitenlandse afkomst. Er is duidelijk sprake van een zwaar aangezet beleid. Is dit regeringsbeleid? Of alleen van de leiding in de publieke omroep? Wat opviel, is dat de verandering samen viel met het demonstratiewezen in Amsterdam, dat zich naar mijn idee erg negatief opstelt tegen de oorspronkelijke bevolking. Die opstelling is onaanvaardbaar.

  1. Drostemannetje

   idd Bes, dat is bij ons en ook bij mijn collega’s ook opgevallen.

  2. ikweetwatikwil

   Bes Tolen: Daar ben ik het mee eens. Dat is ook een van de redenen dat ik geen TV meer kijk. Ik laat me niets op dringen.

  3. Logica

   Bas, dat klopt. Wat me ook opvalt is dat je vooral bij talentenshows veel travestieten ziet. Schijnt niet meer zonder te kunnen. Alles moet divers.

 6. Augustus

  Thierry wordt verantwoordelijk gehouden voor een paar chatberichtjes van een jongerenafdeling van zijn partij. Een D66er wordt nog geen eens verantwoordelijk gehouden voor haar eigen handelswijze en steunbetuigingen. Einde aan de belastingslurpende staatspropaganda.

  1. vandaag

   Baudet is willens en wetens beschadigd door de media.

   1. ikweetwatikwil

    Dat denk ik ook vandaag.

   2. Brenda Welsh

    Het is andersom. Baudet beschadigt de media! Op zijn gezwalk is geen peil te trekken. Hij verwacht dat wij hem begrijpen in zijn psychedelische show.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.