Vaccinfaalhaas De Jonge bevestigt: Nederland gaat pas prikken op 8 januari, rest van de EU dus al op 27 december

Het is nu officieel: Hugo de Jonge is een falende faalminister die niet voor elkaar weet te spelen wat in de rest van de EU wel gewoon kan: direct na Kerstmis beginnen met vaccineren. De datum wordt nu weer vastgesteld op 8 januari.

Als er een prijs kon worden uitgereikt voor minst competente persoon van Nederland, dan zou die vast en zeker de Hugo de Jonge Award geheten hebben. Waarom? Na talloze keren aandringen, opmerkingen maken en anderszins druk zetten weet minister Hugo de Jonge nog altijd niet voor elkaar te boksen dat Nederland gaat beginnen het coronavaccin te distribueren op 27 december.

Andere EU-landen kunnen het wel. Maar ja, andere EU-landen zitten ook niet opgescheept met Hugo de Jonge. Dus krijgen we vanavond deze lariekoek te horen:

“De eerste coronavaccinatie kan plaatsvinden op 8 januari 2021, als het vaccin Europees wordt goedgekeurd. Dat schrijft coronaminister De Jonge in een Kamerbrief.

Vanaf maandag 4 januari worden de eerste uitnodigingen verstuurd. De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.”

Eén schrale troost: hier gaat de Kamer vermoedelijk niet mee akkoord, en dus zal de rampzalige bewindspersoon De Jonge vermoedelijk flink gegrilld worden voor dit ultratrage vaccinbeleid. Of dat alsnog betekent dat eerder kan worden beginnen met vaccineren? Laten we het hopen, maar de kans is dat na meer dan drie jaar De Jonge-ministerschap de incompetente metaalmoeheid zich niet zomaar laat wegpoetsen.

En dus is Nederland nu de vaccinatierisée van Europa. Bravo, Hugo. Prima gedaan, weer!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. focus

  Ja de vaccinatiedrammers zijn echt niet in hun nopjes als het fascistische vaccinatieprogramma er niet voor 1 januari is natuurlijk

  1. Albion

   Ja, inderdaad goed gezien. Deze vaccinatie kan fascistisch worden als het afgedwongen gaat worden.

   1. focus

    Als jij de vaccinatie niet neemt zal je worden beperkt in je vrijheden… het zijn de Jonge’s eigen woorden

    1. Albion

     Maar daar hebben we rechtspraak voor. Burgers die dat overkomen hebben opties dat aan te vechten. Wat de Jonge nu probeert is macht te tonen over hen. Daarom, rustig blijven, niet emotioneel handelen en de opties nalopen. Rechtsstaat is nog steeds intact.

     Als voorbeeld het 9 jarige meisje uit London wat is overleden aan luchtvervuiling. Het vaststellen van deze doodsoorzaak is hoopvol van de toekomst en juridisch een basis voor volgende gevallen.

     1. RvdBe

      De overheid gaat niet direct beperkingen opleggen, dat gaan ze indirect doen, door bv vliegmaatschappijen, organisatoren van evenementen die geen vaccinatiebewijzen vragen aan te wijzen als eventuele besmettingsbron en zo opdracht te kunnen geven om te sluiten.
      Dus die vliegmaatschappijen ed gaan gewoon gaan gewoon vaccinatiebewijzen eisen.

     2. unlocked

      de printer en fotoshop is geduldig

 2. JochemX

  Tim stel je eens de simpele vraag of dat vaccineren überhaupt nodig is.

  1. Albion

   Dat is lastig voor hem. Hij heeft een keuze gemaakt. Hij wil graag weer normaal leven, wat begrijpelijk is. Hij mist alleen het vermogen kritisch na te denken of hij heeft ervoor gekozen het vertrouwen te schenken in zijn leiders.
   zijn handelen is nu vanuit paniek en angst. Dat is niet verwonderlijk, angst is namelijk een fysieke reactie die bepaalde stresshormonen aanstuurt zoals adrenaline en cortisol. Daarvan is bekend dat ze je denken en dus handelen veranderen.
   Hij kiest ervoor dit riedeltje te geloven en naar te handelen: “er is een virus, er is een vaccin, het is 95% effectief zeggen ze tegen me en daarom moet ik het hebben. Het werkt alleen als iedereen het doet. Ik wil mijn leven terug, iedereen moet het daarom doen.”

   In werkelijkheid is het nog maar de vraag of het gaat werken. In werkelijkheid weet niemand de effecten op de lange termijn. In werkelijkheid komt 98% niet in het ziekenhuis. In werkelijkheid is gezondheid meer dan de afwezigheid van corona.
   Enz enz enz…

   -> angstreactie.

   1. focus

    +++

    1. Mireille

     Cortisol helpt je zodat je voor een langdurige periode met een stresssituatie om kunt gaan. Dat je een poosje op 110, misschien wel op 120% kunt presteren.

     1. ervi

      PTSS -patiënten kunnen U goed vertellen wat de continue aanmaak van stresshormonen aanricht aan lichaam en psyche

   2. Winfrida

    @Albion

    Dus beter is alles maar weer los te laten zonder vaccin. En alle maatregelen zijn voor niets geweest? Wat een blamage, als dat ooit uitkomt.

    1. Albion

     Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
     Toch is dat het beste te doen, niet voor het eerst trouwens, Mexicaanse griepvaccin is ook voor niets gemaakt en besteld.

     Men kan er ook een les uit trekken voor de toekomst. Ik noem een paar proefballonetjes
     * Erkennen dat globalisatie met risico en dus verantwoordelijkheid komt – geen totale afhankelijkheid van China en hun bizarre beleid tav privacy en mensenrechtenschendingen
     * Erkennen dat onze economie te strak is afgesteld. Er hoeft maar een ding mis te gaan, en alles is kapot. Niet een samenleving in stand houden waarbij tweeverdieners een voorwaarde is om te kunnen wonen
     * Erkennen dat buitensporig kapitalisme leidt tot roofbouw, voorkomen dat dieren teveel worden uitgebuit met virussen als deze als mogelijk gevolg
     * Erkennen dat de zorg belangrijk is, niet steeds alles weg bezuinigen en verpleegkundigen onderwaarderen. Gee marktwerking meer.
     * Erkennen dat mensen op een bepaalde leeftijd ziek kunnen worden en dood kunnen gaan, maar ook dat ze onderliggend lijden kunnen hebben en ophouden te denken dat het hele leven maakbaar is van de wieg en het graf.

     Vul zelf verder maar in…

     1. unlocked

      De bewezen genoemde feiten zullen door linkse ubermenschen met oneigenlijke argumenten zeker bestreden worden.

      Hier lopen linkse adepten rond die geen bezuinigingen op de zorg zien, die nog miljoenen gelukszoekers willen binnen halen, die ouderen het eeuwige leven geven of de pil van Drion en die de farmacie zien als een liedadigheid instelling.

      stem sociaal, stem PVV

     2. Willem Bever

      +++
      @Albion

  2. Willem Bever

   Dat zijn te weinig woorden en vullen geen “papier” maar dat terzijde

   Wanneer zouden de ogen van “prikker” hugoootje ontploffen ze worden iedere week groter

 3. RvdBe

  Voor mij geen fascinatie.

  1. unlocked

   voor mij ook niet en nagenoeg iedereen die ik ken niet, op een paar na die zo bang zijn dat ze nauwelijks nog slapen.

   Ik ben banger voor de ontstane massahysterie en de gevolgen zoals het fascistische gedrag van pinokkio rutte dan voor het virus.

 4. Marija

  Zitten die kuttekoppen op tv te oreren dat ziekenhuizen en zorg overbelast raken en zijn. Ze vergeten dat ze het zelf veroorzaakt hebben met het tot op de enkels afbranden van zorg, verzorgingshuizen en diverse andere hulp. Nu lekker kleppen en zeuren dat alles zo moeilijk is -zie Grappenhaus en de jonge- oh wat weten ze het goed ik word die lui kotsbeu.

  1. Marija

   Was wel ff wat off topic.

   1. Marija

    Ziekenhuizen, verzorgingshuizen etc alles weg gesaneerd, nu springen ze er om.

  2. Nico Sibelijn

   “Ze vergeten dat ze het zelf veroorzaakt hebben met het tot op de enkels afbranden van zorg, verzorgingshuizen en diverse andere hulp.”

   Dit is debiel gezwets. Het Kabinet heeft de afgelopen jaren 2 miljard extra in de verpleeghuiszorg gestoken, bovenop de autonome groei.

   1. focus

    Nee nico, het kabinet heeft de zorg kapot bezuinigd en geprivatiseerd

    1. Nico Sibelijn

     Je weet niet waarover je praat, domme man.

     1. focus

      Jawel hoor dat weet ik natuurlijk wel, maar het logische is dat jij als sympathisant van het fascistisch vaccinatieprogramma dit natuurlijk niet objectief kan beoordelen.
      De feiten liegen er niet om namelijk, ziekenhuizen failliet, zorgpremies torenhoog, steeds minder handen aan het bed, steeds meer bureaucratie etc etc..

 5. Klaus

  Het is geen vaccin. Het is een entstof die genetische modificatie op DNA-niveau veroorzaakt.

  De gevolgen voor de lange termijn zijn onbekend en het Kabinet is op de hoogte van dit risico. Bovendien is het ifr van het coronavirus minder dan 0.2%, dat betekent dat 99.8% een besmetting met het c-virus overleeft.

  1. focus

   1 van de lange termijngevolgen is natuurlijk dat er minder mensen geboren zullen worden en mensen eerder dood zullen gaan..

 6. saddy

  Ik weet het niet zo met dat falen.
  Als je gelooft in een grote agenda dan ben je je rot geschrokken van het nieuws dat je binnenkort met je Digid een vaccinatie-bevestiging uit kunt draaien (alleen als je dat vaccin gehad hebt natuurlijk) en waar dat voor nodig zou kunnen zijn. Een parallel trekken met een gele ster op je kleding is dan niet zo vergezocht. Boekverbrandingen zijn tenslotte ook volop aan de gang.

  En dat je wegkomt met een 5-weekse lockdown door van de ene op de andere week 33% meer testen te doen en dat te verdoezelen is toch ook niet niks.

  1. ervi

   Mee eens Saddy, het zal niet eens zo lang meer duren voordat ongevaccineerden een teken zullen moeten dragen, zodat ze kunnen worden geweerd.
   Zo van : “Niet voor joden”.

   1. Bon-vivant

    Niet voor joden. Waar heb ik dat onlangs eerder gehoord? Oh ja, bij onze vrienden van FvD.

 7. Nico Sibelijn

  Ik volg het debat en zag de Jonge bekwaam en goed geïnformeerd de keuze uitleggen hij heeft gemaakt en feitelijk ook niet anders kon maken. Ik zag een roedel Kamerleden deze hardwerkende en competente minister beschadigen met politieke spelletjes.

  Politiek op z’n smalst. Ik zou er begrip voor hebben als De Jonge zich op zijn positie gaat beraden. Hier is geen eer aan te behalen.

 8. rexm

  Als Limburger heb ik het altijd triest gevonden dat we niet bij Belgie behoren.
  Belgie gaat op 27 december beginnen met de vaccins en wij hebben een clown met gekleurde schoenen.

  1. focus

   Hoezo geïndoctrineerd?!!

   Vaccinatiedrammers denken echt dat met een fascistisch vaccinatieprogramma alles is opgelost

 9. RvdBe

  Na 9 maanden corona zijn die 12 dagen cruciaal….
  Niet dat ik die gehoorzaamheidprik ga halen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.