Voorman Virus-nogwat Willem Engel opnieuw aangehouden, deze keer bij een demonstratie in Hilversum…

Op diverse plekken in Nederland, waaronder Hilversum, Eindhoven en Maastricht waren vandaag demonstraties tegen het coronabeleid van de overheid. Ook in tijden van lockdown moet dat natuurlijk gewoon kunnen, mits de geldende veiligheidsregels maar in acht worden genomen. De voorman van Viruswaanzin Viruswaarheid hield zich in Hilversum echter niet aan de regels en werd opgepakt door de politie.

Pieter Broertjes, de burgemeester van Hilversum, had de demonstratie in zijn stad verboden omdat er veel te veel mensen op af dreigden te komen. Dat rijmt natuurlijk niet zo lekker met alle winkels en horeca die wel verplicht gesloten moeten blijven. Willem Engel en zijn aanhang trokken zich daar echter niets van aan en waren toch naar de mediastad gekomen om te demonstreren tegen het coronabeleid en de opgelegde lockdownmaatregelen van de overheid.

Demonstreren mag -lockdown of niet- nog steeds in Nederland. Wel moet er dan een zekere waarborg kunnen worden afgegeven dat deze ordelijk verloopt en dat men zich houdt aan de geldende richtlijnen van het kabinet. Burgemeester Broertjes van Hilversum had -naar eigen zeggen- echter signalen binnengekregen dat de organisatie zich niet zou houden aan de voorschriften.

Ondanks het verbod kwamen er toch een kleine man of vijftig naar het centrum van Hilversum om te protesteren. In eerste instantie werd de groep ongemoeid gelaten, maar toen de sfeer grimmig begon te worden sommeerde de politie de activisten om huiswaarts te keren. Toen daar vervolgens door een deel van de groep geen gehoor aan werd gegeven, besloot de politie om in te grijpen.

Onder een van de arrestanten bleek het te gaan om Willem Engel, beter bekend als de zeer omstreden leider van Viruswaarheid. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Het is overigens niet de eerste keer dat Engel werd opgepakt.

Laat Engel dus maar even rustig op adem komen op het politiebureau van Hilversum, hij zit tegen de overspannenheid aan en heeft overduidelijk even rust nodig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. HierBenIk

  Walgelijke omerking: “zeer omstreden leider”. Nou, ik ben niet alles met hem eens, maar wij mogen blij zijn dat er nog mensen zijn die voor de vrijheid strijden. We weten allemaal hoe ‘dodelijk’ (ahum..) dit virus is en dat het beleid van Rutte c.s. totaal niet in lijn is met het zgn.‘gevaar’. Nee, een beleid zonder enig proactieve houding, alleen maar reactief handelen en angst aanjagen, daar gaan we het mee redden….

  1. JochemX

   Het demonstratierecht is feitelijk opgeheven. Er dreigen altijd wel te veel mensen op af te komen en die overbodige regels zijn niet na te leven.

 2. unlocked

  Kritiek op het corona beleid wordt niet geduld ! Korea aan de Noordzee van kim jung rutte

 3. LifeBuddy

  Geweldig nieuws voor onze George [Joe] Biden Aanbidders. Ze krijgen nu de tijd om tot 2050 Hun Poppetjes op de juiste plek te plaatsen. Donald Trump heeft een Gigantische Fraude blootgelegd van ,Amerika tot [nedere]land en van china tot rusland. Ter onderbouwing zie;
  Pompeo delivers remarks on China challenge to US National Security – YouTube

 4. LifeBuddy

  Hierbij eis ik [mits zij morgen niet afgetreden zijn] dat de arische sLinkse VVD,CDA,PVDA,D66,CU,GL,en zaken doet met criminele organisatie Taliban voor EERLIJKE verkiezingen gaat. Eerst gaat de oppositie de stemmen tellen, daarna mag de regering de stemmen tellen. Zit daar verschil in, moet de burgemeester gelijk zijn ketting inleveren.
  ‘’EERLIJKER kunnen we het Niet maken ‘’.

  1. Thant dolpf

   Zolang Van Haga of Dion Grauss maar niet mee mogen tellen mag het voor mij.. dat is de kat op het spek binden!

   1. focus

    Annie michel

    1. Thant dolpf

     Gaat het weer een beetje homefrontje?

     1. unlocked

      wat wil het strónt vlé®kje II ? of moet ik zeggen bloemkist , grafkist of gewoon kwallekop

     2. Thant dolpf

      De kwalletjes kunnen het weer niet alleen af..

     3. unlocked

      allemaal tegen mij 😭😭😭😭
      het is niet eerlijk mamma
      help nou mamma
      kleuter

     4. focus

      Typisch dat ik gelijk heb…

     5. Thant dolpf

      Nee hoor ik vermaak me er wel mee.. drie is nog leuker zoals vroeger! Waar is fascalletje trouwens gebleven?

     6. focus

      Jawel, en het frustreert je ook enorm dat is wel duidelijk michelleke bloemkist anna klavan..

 5. Heras

  …demonstreren mag…als je van de BLM-organisatie bent, en niet tegen de lockdown protesteert.
  Daarom wordt Willem Engel altijd weggezet als extreem ofzo. Dat kan niet hé.

  Vraagje aan de schrijver; heb je weleens zijn wetenschappelijke artikelen gelezen?

  1. Meriadoc Brandebok

   Willem Engel was eerst een serieuze wetenschapper met wetenschappelijke artikelen. Toen radicaliseerde hij naar de marge Ossenbaard/Lange Frans en sleurde de wappieclub mee.

   1. focus

    waarom hoor ik occultje toch nooit zo praten over geradicaliseerde islamgekkies

    1. Jack Flash

     De overheid is
     geradicaliseerd.
     Het wordt alleen maar erger, 2021 gaat nog vervelender worden, totdat…..

     1. Thant dolpf

      .. Rutte de macht grijpt en het parlement afschaft.

     2. unlocked

      strónt vlé®k II heeft nog niet door dat het parlement al buiten spel staat

     3. Thant dolpf

      Om jou nog maar eens aan te halen: hahaha!

     4. unlocked

      gemaakt lachje , weinig spontaniteit strónt vlé®k II

   2. unlocked

    hij is nog steeds dezelfde , hij ondersteunt enkel jouw bull shit niet brandende bok, de enige extremist zichtbaar ben jij tról

 6. NoDoubt

  Je hebt recht op demonstratie en als het uit de hand loopt, grijp je in en niet eerder. Dat heet grondwet.

 7. johanjha

  Hallo zijn we weer , ik weet dat DDS niets heeft met virus-waarheid. Maar blijf bij de les en breng geen onzin uit. Ten eerste is Willem Engel niet aan gehouden tijdens een demonstratie . Maar klem gereden bij een afslag snelweg, dit is dus wat anders en dit heet intimidatie door politie en justitie. Dit zijn twee aparte zaken. Dhr Engel is dus ook naar huis gezonden na een paar uur vrijheid ontneming en intimidatie zonder proces verbaal. Dus geen vervolging dus geen overtredingen en dus wel intimidatie van de politie en burgemeester. Blijven we wel even bij de les DDS en niet dingen uit je duim zuigen want anders ga je bij het rijtje fakenews horen waar NPO, NOS en RTL onder vallen.

 8. de ziender

  Kenneth, wat ben je toch een hufter! Kijk zelf eens naar de mededeling die Willem Engel erover doet. Dit is gewoon smerige politie-intimidatie gestuurd van hogerhand. Ze doen me herinneren aan de foto’s aan het einde van de Praagse lente, aan de vervolgingen van tegenstanders van het verderfelijke Sovjet Regime. Hoe Sacharov werd geintimideerd!

  En dat je er een berichte van de staatspropagandaomroep noSS hier aanhaalt is DDS-onwaardig. rot op en ga publiceren in de meeloopbladen vand e overheid. Je bent geen letter voor de neus waard. en wat nog het ergste is: je schiet met het wapen waamee je straks zelf zal worden neergemmaaid!

 9. 56RdK

  Al die idioten die deelnamen aan die demo’s wens ik de ergste Corona toe én dat ze dan honderden kilometers van hun geliefden (als ze die überhaupt al hebben) ergens in een verpleeginrichting worden geplaatst. Of anders gelijk in een gesloten inrichting!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.