Wilders verpulvert kabinet na toeslagenaffairerapport: ‘Het Nederland van Rutte, laat mensen keihard in de steek!’

Oppositieleider en PVV-voorman Geert Wilders heeft geen goed woord over voor het kabinet nu het rapport over de toeslagenaffaire een ronduit vernietigende conclusie trekt: vrijwel iedereen heeft gefaald. “De Nederlandse overheid is totaal losgezongen van de burger,” meent het prominente Kamerlid: “Dit is dus het Nederland van Rutte en Asscher.”

Vandaag zal het kabinet nog lang blijven als een dag waarop de regeringsploeg definitief z’n imago kwijt was als club vol kundige mensen. Want als het vandaag vrijgegeven rapport rondom de kindertoeslagenaffaire één ding duidelijk maakt, dan is het wel dat in de kabinetten-Rutte II en III bijzonder veel incompetente bewindslieden hebben gezeteld. Deze lui, met hun tekort aan talenten, hebben er niettemin voor gezorgd dat duizenden gezinnen onterecht als fraudeur zijn aangemerkt en met tienduizenden euro’s schuld zijn opgezadeld. Onterecht.

PVV-voorman Wilders is dan ook buitengewoon fel richting het huidige kabinet, en pakt meteen ook PvdA-voorman Asscher mee, die van 2012 tot 2017 de scepter zwaaide over het ministerie van Sociale Zaken. Wilders:

‘‘Dit is dus het Nederland van Rutte en Asscher. Een overheid die mensen keihard in de steek laat, de rechtsstaat opzij zet en onschuldigen zonder enige gêne criminaliseert en collectief de andere kant opkijkt. De Nederlandse overheid is totaal losgezongen van de burger.’’

De vraag is wat het kabinet gaat doen met deze constatering, die overigens niet alleen van Geert Wilders komt. Zelfs Gert Jan Segers – die namens de ChristenUnie deelneemt aan de regeringscoalitie – zinspeelt op aftredens. De vraag is alleen: wanneer? Want de lockdown geeft wél een geweldige cover om net te doen alsof er nu even geen tijd is om verregaande consequenties te overwegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Perseus

  “Want de lockdown geeft wél een geweldige cover om net te doen alsof er nu even geen tijd is om verregaande consequenties te overwegen”
  De lockdown is niets minder dan de volgende stap van een overheid die mensen keihard in de steek laat, de rechtsstaat opzij zet en onschuldigen zonder enige gêne criminaliseert.

  1. halo1

   Ik ben het hier totaal mee oneens…wat zal er gebeuren als dit (vermeende) complot ooit uitkomt.. bijltjesdag?!

 2. Perseus

  Wanneer ze nu opstappen, ligt een kabinet Wilders op de loer.
  Dit realiseren de plucheplakkers en de rest van het kartel zich terdege.
  Met andere woorden, zover zal het niet komen.

 3. halo1

  Ik vind Wilders (ofschoon PVV-stemmer) hier populistisch bezig..hij zal desondanks nooit de stemmen van deze grotendeels niet-oorsprong-Nederlanders krijgen. Een afgewogen oordeel zou wijzer zijn geweest temeer daar hij ook altijd van de “strenge aanpak” is. De toekomst voor fraudeurs lijkt goed, want geen enkele regering zal dit nog wagen..en wij betalen de tekorten..

  1. Perseus

   Een strenge aanpak van fraudeurs is niet de issue.
   Fraudeurs moet je stevig aanpakken.
   De fraude zal dan wel bewezen moeten worden.
   Zolang ambtenaren blijven disfunctioneren, zullen misstanden blijven bestaan en ontlopen echte fraudeurs hun straf.

   1. halo1

    “Fraude moet bewezen worden”.. door onzinnige eisen aan het “bewijs” te stellen.. kan je de dans ontspringen.. dat is D66-(anarcho)-“politiek””. En die “stevig aanpakkken”-dooddoener werkt wellicht toch te weinig afschrikwekkend..

    1. unlocked

     in Nederland met de omgekeerde bewijslast ben je altijd slachtoffer van de maffia organisatie de belastingdienst

     stem sociaal, stem PVV

  2. Perseus

   76 zetels voor PVV en FvD zou wel een mooie grap zijn

   1. LifeBuddy

    Pers. 80 zetels. Er zit altijd wel een slinkse Mol tussen. Met 80 zetels kunnen we de sLinkse die de kant van de criminelen hebben gekozen straffen met hun misdaden.
    1ste misdaad. Banken hebben 19.000 miljoen euro overgemaakt naar moslimlanden en ze weten Niet aan wie er aan de onvangsttafel zat. Dit zijn al 2 misdaden in Een.
    2e misdaad. Nu staan de sLinkse aan je deur om de pensioenen te korten.Kots

    1. Perseus

     Beste LifeBuddy, dan is er maar 1 optie.
     Zoveel mogelijk kiezers mobiliseren om tot een dergelijke uitslag te komen.
     Gelukkig doet het huidige kabinet haar uiterste best om die uitslag mogelijk te maken 🙂

    2. lucinde

     19.000 miljoen? Da’s wel specifiek.
     Of 19 miljard?

     Wel benieuwd naar de bron.

     1. LifeBuddy

      19 miljard, lijkt voor de arische sLinkse een zak aardappelen die je leegschud.

    3. lucinde

     75 + 1 gaat nooit gebeuren voor PVV

     Als ze al de verantwoordelijkheid aandurven, waar zijn de capabele ministers en pak en beet, 40 kamerleden met capaciteiten?

     Bij een uitslag van 40 zal de FvD hoe dan ook leeggevreten zijn, dus waar komt de steun vandaan?

     VVD? Niet zolang Rutte de baas is
     CDA? Nooit meer
     SGP? Alleen gedogen
     FvD? Te klein en worden in kabinet door PVV helemaal opgegeten
     CU? Nooit
     50 plus? Te druk met zichzelf

     De rest doet sowieso niet met Wilders mee.

     Kortom het gebeurd NOOIT!

     1. Willem Bever

      @ Dwaallicht…..als je me verleden jaar de huidige situatie waarin we ons bevinden had geschetst dan had ik je voor geek versleten……..maar dingen veranderen….gelukkig nu ten goede de ogen gaan steeds meer open….zou maar op zoek gaan naar ander werk

   2. halo1

    Ook met 76 zetels (droomland) zou de PVV nog weinig kunnen beginnen hoor.. alle instituties : pers, media, onderwijs en rechtsspraak heb je dan nog tegen. Zolang het nog zo “goed” met NL gaat.. forget it!

    1. Nostradamus

     Dan wordt Wilders de Trump van Nederland. Alleen omdat hij Wilders is en niet in het het plaatje past van policor nederland.

     Echter denk ik dat Wilders nooit de overwinning zal krijgen. Dit doordat het kartel de verkiezing zal stelen zoals de Democraten dat in de VS doen/hebben gedaan. Ze zijn nu al MBO leerlingen aan het ronselen om dat mogelijk te maken.

   3. Monty

    Zeker een mooie grap. Wilders en Baudet moeten dan gaan samenwerken.
    Laat dat nou niet hun sterkste kant zijn.

    En wie mag er minister president worden?
    Nee, die kunnen geen kabinet vormen.

   4. Bon-vivant

    Waarom zouden PVV en FvD hiervan profiteren. Heeft enig PVV- of FvD-kamerlid zich de afgelopen jaren bekommerd om deze kwestie. Nee, het zijn Pieter en Renske die alsmaar aan dit dossier hebben getrokken. Dus het zou eerder voor de hand liggen als de SP 76 zetels binnenhaalt.

 4. Robert Leiden

  Ook waar:
  Het NL van Rutte heeft een parlementaire enquete gehouden waardoor koppen zullen gaan rollen.
  Zeker weten dat er geen PVV’ers op die opgevallen plaatsen zullen komen.

 5. lucinde

  Te makkelijk weer…

  Waar was de pitbull van de PVV, zoals Omtzigt/Leijten?

  Hoewel geen regeringsverantwoordelijkheid, ook de PVV had dit niet aan het licht gebracht.

  Ergo…de cultuur van “hard aanpakken fraudeurs” wat direct tot deze schande heeft geleid komt van VVD/PVV

  1. Perseus

   Beste Lucinde,
   Er is niets maar dan ook helemaal niets tegen het hard aanpakken van fraudeurs.
   In dit geval werken de fraudeurs bij de overheid (belastingdienst, ministerie van financiën, etc…). Het is dan ook zaak om ze met gelijke munt, keihard en rücksichtslos aan te pakken

   1. halo1

    Is er bekend hoeveel % van de fraude-gevallen terecht is gesanctioneerd.. de indruk wordt n.l. gewekt: 0 %. En “keihard en r. aanpakken”.. graag even nader toelichten.. het is allemaal zo makkelijk.

   2. lucinde

    Dus laten we vooral onthouden dat de opdracht aan de belastingdienst was om korte metten met Fraudeurs te maken.

    Ze hebben het alleen iets te goed aangepakt cq. Deze heldere opdracht volledig verprutst.

    Alle kabinetten sinds 2012 (geloof ik) zijn hiervoor aansprakelijk. Rutte voorop.

    Helaas zal de boetedoening zijn dat alleen Wiebes nog es de laan wordt uitgestuurd. Weer een VVD’er, maar nu de verkeerde

    1. Cootje

     Als het echt onhoudbaar wordt komen ze met EEN kabinet slachtoffer die in de schaduw kan wachten op een mooie baan , een Rusland kenner kan bij een bouwbedrijf de hele ministeries van Rijkswaterstaat beïnvloeden en granuliet laten dumpen als grond kan alleen in een bananen republiek / dus Wiebes wacht een mooie toekomst/

 6. C.A.Barstow

  Het volk krijgt waar het om vraagt, stem op landverrader Rutte en je stemt op de ondergang van Nederland.

  Stem daarom PVV!!!

 7. Nico Sibelijn

  Aldus de stuurman aan de wal.

  1. kluunt

   Soms staan goede stuurlui aan de wal zolang die geen politiek bedrijven.

 8. Pauline Kummer

  Nou Wilders, pak het aan in het komende kabinet. Ga niet emmeren over een cordon sanitair. Laat de woorden daden worden. Ga er voor!

 9. Nico Sibelijn

  Flapdrol Wilders heeft in zijn leven nog nooit iets verpulverd. Kan deze weerzinwekkende charlatan niet eens wat anders gaan doen?

  1. Cootje

   Maar Wilders hoeft van mij niets te presteren als hij maar de luis in de pels is , wij hebben Wilders niet nodig om Nederland een derde wereldland te maken dat is het namelijk al , criminelen zijn de baas in Nederland de banken komen weg met het luttele bedrag van 750 miljoen € boete te betalen tegen over miljarden aan inkomsten , 2021 moet de rekening van de Corona betaald gaan worden hier en in Europa , en je kan al raden op wiens bordje dat gaat komen , dus MACRON heeft Corona en zijn oude wijfie en zijn gelukkige Fransen staat die dit jaar het journaal menig keer gaan halen , en de elite hier angst gaan inboezemen want die zijn niet voor de poes , een harde brexit doet wonderen korte pijn voor de Engelse van 5 jaar maar Europa op zijn gat , dus elke zetel die Wilders haalt is winst

  2. focus

   nicootje verdedigt liever een leugenclown die ons land naar de knoppen helpt..

 10. Eppo123

  De overheid is net als grote bedrijven (bv. platforms en luchtvaartschappijen), betalen kan binnen een seconde en terugbetalen dat kan jaren duren.

 11. Response

  De huidige coalitie incl. clubs zoals het COA, IND, OM, e.d. is de schaamte al jaren ruimschoots voorbij. Liegen en bedriegen voor het eigen gewin, ze liggen er geen nacht wakker van en hebben een afstand tot de burgerij (waarvan Kaag en Ollongren enkele voorbeelden zijn) die z’n weerga niet kent.

 12. kluunt

  Er waren de afgelopen jaren veel parlementaire commissies nodig om te onderzoeken waarom het toch zo mis kon gaan bij grote projecten waar de overheid bij betrokken was. Vrijwel altijd was de uitslag dat er een lering getrokken moest voor de toekomst. Schuldige werden nooit gevonden of bestraft. Ik ben benieuwd hoe schandaal van de toeslagenaffaire zal aflopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.