Vijandig China verspreidt anti-Westerse coronacomplottheorieën: ‘VS ontwikkelde COVID-19 en liet dat los hier!’

Het moet niet gekker worden! De Chinese overheid is bezig met een complottheorie-campagne om het Westen de schuld te geven van het ontstaan van de coronapandemie. Zelf deden ze eerst wekenlang alsof er niets aan de hand was. Daarna zeiden ze dat de corona-uitbraak meerdere oorsprongen had en nu gooien ze het maar helemáál over een andere boeg: wij hebben het gedaan!

De Chinese overheid is al een paar jaar overduidelijk bezig met een agressief buitenlandbeleid. Kritiek op de Chinese overheid wordt niet alleen vanuit de eigen burgers niet getolereerd, maar ook niet door burgers van andere landen. Buitenlandse overheden hebben dan, logischerwijs, óók maar hun mond te houden. Daar weten ze in Australië bijvoorbeeld alles van. Voor de Chinese overheid zijn alle middelen toegestaan om critici de mond te snoeren, ook de buitenlandse (zie: Zweden).

Als het op het faliekant falende coronabeleid van de Chinezen aankomt, ligt dat dan ook erg gevoelig. Ze kunnen het maar moeilijk verkroppen dat hun staatsapparaat tergend traag opgang kwam, waardoor ze op een gegeven moment over moesten gaan op het plaatsen van stalen balken voor deuropeningen om hun eigen bevolking voor besmettingen te behoeden. Niemand met een beetje gezond verstand geloofde de officiële cijfers van de Chinese overheid, en toen bleek dat de WHO de virusuitbraak niet mocht onderzoeken werd de argwaan alleen maar groter.

De Chinese overheid krijgt het in ieder geval steeds moeilijker om nog geloofwaardig over te komen in de rest van de wereld, dus bijten ze steeds meer van zich af. Zo verspreiden ze nu onder hun eigen bevolking de complottheorie dat het Amerikaanse legerlaboratorium in Maryland een dodelijk coronavaccin heeft ontwikkeld op basis van biologische wapens. De implicatie hiervan is dat het eigenlijk ook de Amerikanen zijn die het coronavirus hebben ontwikkeld en hebben losgelaten in China. Maar gelukkig heeft de Chinese overheid snel opgetreden tegen de westerse tiran en is Xi Jinping een ware volksheld. Iedereen weer blij!

Nu worden we in ieder geval weer even met de neus op de feiten gedrukt en worden we eraan herinnerd dat een wereldmacht zélf actief complottheorieën aan het verspreiden is. Niet zo gek dat er de laatste jaren dus zoveel van die gekkies rondlopen die er rare denkbeelden op na houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Augustus

  Onder het zwakke leiderschap van Biden in Amerika en van der Leyen in Europa zal China nooit verantwoordelijk worden gehouden. Dit is ook een goed signaal voor China daar dat zo’n ‘ongelukje’ heel veel profijt heeft opgeleverd, zal natuurlijk nooit meer per ongeluk gebeuren als je tegen China in gaat.

 2. JochemX

  CCP, communisten, hebben liegen en manipuleren tot kunst verheven.

 3. Nostradamus

  Heeft iemand de Britse en Zuid-Afrikaanse variant al als cadeautje gestuurt naar China?
  Dit als dankjewel voor het Chinese virus die China de mogelijkheid gaf failliete Westerse bedrijven op te kopen.

 4. M4X4

  Is hij al van social media gegooid? Vast niet.

 5. Pengyou

  Dank voor het artikel! Opmerking: dat het coronabeleid in China faalt valt wel te betwisten. Ze hebben een zeer harde lockdown doorgevoerd en daarna was het virus grotendeels verdwenen (nu is er wel weer meer dreiging). Stalen balken voor de deur? Leuk om dat in de Telegraaf te zetten maar dat is wel simplistisch. Kan best wel ergens voorgekomen zijn in een of andere provincie. In Beijing worden compounds gemanaged door een soort van gemeentewerkers/buurtwachters. Als chinezen naar buiten gaan tijdens de lockdown moeten ze dit melden. De bevolking in china is sowieso trouwer aan de overheid dan de bevolking hier, maar vergeet ook niet dat SARS daar “net” geweest is. Stalen balken zullen dus over het algemeen niet nodig zijn geweest om de mensen binnen te houden. Steden waar het virus opduikt worden stante pede gesloten en getest. Om vervolgens weer open te gaan als de dreiging laag is. In de praktijk betekent dit er bij een cluster van besmettingen miljoenen testen worden gedaan in een paar dagen.

 6. Flach

  China heeft inmiddels letterlijk overal in de wereld een voet ad grond (zelfs erin) ZE zitten zo’n beetje overla, leggen wegen aan, leggen infrastructuur aan, die Chinezen werken zich een slag in de rondte terwijl er aardig wat landen bijzittien waar de eigenbevolking er naar gaat zitten kijken, die Chinezen beledigen, maar zelf geen poot uitsteken. Zie bv Suriname.

  Ook lenen ze overal in de wereld geld aan regeringen. Vanmorgen nog hoorde ik dat ong. een derde vd Staatsschuld van Amerika in handen van China is. China speelt een stiekem, ingrijpend spel en heeft zo overal een grote dikke lepel in de pap. Wat? Nog even en de pap is van hen. :X

  1. Rene van der Grijp

   “China speelt een stiekem, ingrijpend spel en heeft zo overal een grote dikke lepel in de pap. Wat? Nog even en de pap is van hen.”

   China ziet dat het westen verwekelijkt, verlinkst en gefeminiseerd is, en onderling tot op het bot is verdeeld en ruikt haar kans.

   Het westen is een sitting duck. Net als het verwekelijkte Romeinse Rijk dat op een gegeven moment was voor de barbaarse hordes.

   Van West-Europa was allang niets meer te verwachten, maar nu de USA in handen is gevallen van woke links er is niets meer om de Chinezen te weerstaan.

   Het laatste zetje zal worden gegeven door de enorme kapitaalvernietiging vanwege de klimaathysterie terwijl China daar (met toestemming van het slappe westen) geen cent aan uitgeeft. Dan is het sommetje snel gemaakt.

   1. gargamel

    Bravooo!!!!!!!!!!

  2. Nostradamus

   Wacht maar tot ze de culturele revolutie ook hier gaan doorvoeren…

   1. Augustus

    De culturele revolutie is al vol in gang, of heb je de massa-indoctrinatie van kinderen gemist?

 7. Spoetnick

  Dat hebben ze overgenomen van de Democraten in de USA.
  Gewoon valse beschuligingen eindeloos herhalen.
  EU-bobo’s hebben dat nooit erg gevonden

  1. Thant dolph

   Zeg maar gerust de republikeinen.
   Bijvoorbeeld het wel bijzonder potsierlijke “overduidelijke gegeven van massale stemmenfraude”!

   1. Spoetnick

    Een selectief geheugen is vooral een linkse eigenschap?
    Het ondersteunt het gedurig wegkijken van misstanden waarvoor je mede verantwoordelijk bent.

 8. Albion

  “Wanneer de redelijkheid verboden wordt, rest niets anders meer dan te verlangen naar de onvermijdelijke chaos”

  Prachtig is het om te zien niet? Een openbaar opgevoerd toneelstuk wat naar een climax neigt te gaan:
  Terwijl wij types als Sylvana een ruim podium bieden en ze ons de les leest over vrouwenrechten en transfobie, steriliseert China haar oeigoerse bevolking.
  Terwijl Akwasi jammert over het zwaar hebben door het koloniale verleden, woont hij in een huis van over de vier ton.
  Terwijl Zwarte Piet is verjaagd en nu carnaval aan de beurt is, valt het thuiscontinent van Jerry Airfryer ten prooi aan Islamitisch jihadisme.
  Terwijl Asha Tuinbroeke dik zijn in de Volkskrant aanraad, eist corona vooral dikke mensen op tot slachtoffer.

  Ja… Het westen… Och och.
  Succes allemaal met stemmen op Rutte, woke links en pro EU. Het komt echt wel goed. Als je er maar in geloofd 😂😂

 9. liefdevol rechts

  Ik ga niet zeggen dat China hier de nagel op de kop slaat, maar waar kwam het virus als een gods geschenk juist op tijd?
  Juist, in Amerika en ZELFS in Europa.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.