Complete chaos in onbestuurbaar Nederland: ‘Avondklok blijft opeens geldig tot het hoger beroep op vrijdag’

Het is de hele dag al een complete chaos in bestuurlijk en politiek Den Haag. Nadat de rechtbank eerder vandaag besloot om de vrijheidsberovende avondklok te vernietigen, was de Nederlandse Staat er als eerste bij om slechts enkele uren later al de verdediging aan te gaan middels een hoger beroep. Normaliter gaat dat allemaal niet zo snel, maar wél wanneer je jezelf kabinet-Rutte III mag noemen.

Ondanks het feit dat de Nederlandse Politie al heeft aangegeven ‒ juist door alle ontstaande verwarring ‒ vanavond geen boetes uit te delen aan mensen die na 21.00 uur ’s avonds nog (ongegrond) op straat zijn, heeft de rechter zojuist geoordeeld dat de avondklok van kracht blijft tot tenminste vrijdag. Waanzin natuurlijk, want vanochtend oordeelde de rechter nog heel anders!

De Dagelijkse Standaard schreef vandaag al terecht dat Mark Rutte het liefste alle touwtjes in eigen hand houdt. De avondklok, evenredig aan het hele coronabeleid van het kabinet-Rutte III, moet natuurlijk wel stand houden om uiteindelijk met een klinkende overwinning uit de verkiezingen te komen. Door de uitspraak kan Rutte nu dus even achterover leunen tot tenminste vrijdagochtend.

Maar ná die bewuste vrijdagochtend moet Rutte zich wellicht achter zijn ongeschoren coronakapsel krabben. Want dan krijgen we opnieuw een oordeel van de gerechtelijke macht. Wat gaan ze dan beslissen? Wat gaat dit doen met de campagne van de VVD, die alleen al vandaag vier virtuele zetels moest inleveren? Het lijkt er dan ook op dat de stembusstrijd nu pas écht spannend begint te worden.

PVV-leider Geert Wilders neemt alvast een voorschot:

De hamvraag blijft natuurlijk: willen we door met het beleid van Rutte III dat steeds engere vormen begint aan te nemen, of kiezen we voor een andere koers? De keuze is uiteraard aan de kiezer, maar even opdat u het weet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Adrianzoon

  schande voor de rechtspraak maar helaas een feit

  1. Edjan

   Even mochten we geloven dat de scheiding der machten echt bestaat. Maar al na een paar uur was alles weer “normaal”: de rechtspraak is het verlengde van de zittende politiek.

   1. halo1

    Je kan toch niet hebben dat 1 rechter een door de Tweede Kamer aangenomen besluit ongedaan maakt.. dat opent toch de weg tot zig-zag-anarchie-beleid… ?? Ik ben voor het FVD/PVV-standpunt .. maar desalniettemin…

    1. GvdGvd

     Ik weet niet, maar heeft u die rechter wel goed bekeken ? Ik dus wel, en ik vroeg mij af, waar hebben ze die zo snel vandaan gehaald ? Er klopte helemaal niets aan dat mens, haar linkeroog niet, haar linker mondhoek niet. En ze moest vragen “wat was vraag 1 nou ook alweer, en daarna vroeg ze “wat was vraag 3 nou ook alweer”.. Moet je zo iemand serieus nemen. Vast heeft Ferd G even een telefoontje gepleegd naar Mark R, en gezegd, geen probleem Mark, trommel wel even zo’n oude tante uit mijn familie op met de (hopelijk nodige papieren, maar dat lossen we daarna wel weer op) En daar zat ze dan, Ferd drukte op het knopje, en ze deed precies wat van haar verwacht werd.

     1. Wum

      Ziek, zoek hulp!

     2. GvdGvd

      Ziek zijn diegene die nog ermee instemmen waar dit kabinet mee bezig is, met de totale afbraak van Nederland. Een Mark Rutte met zijn achterban. En wie moet hulp zoeken beste Wum. Ik denk mensen die dit kabinet nog altijd steunen. Een Bilderberger zoals Rutte, die zich sterk voelt vanwege al die andere Bilderbergers zoals die Oranjes de vazallen van de Great Rest baas Klauw Schwab. Mark Rutte is een volksverrader, en iedereen die hem nou nog steunen en erin meegaan, zijn net zo’n volksverraders. Hoe zeg je het ook alweer, “de schaamte voorbij”.

     3. Stanly2000

      De rechter was ook helemaal niet vooringenomen. Ze begon al met de tegenpartij tot tweemaal toe aan te spreken met “Viruswaanzin”.

    2. gargamel

     De vraag is wat er bereikt wordt met de afschaffing van de avondklok: alles blijft hetzelfde, maskers, gesloten winkels, beperkte beweging. Alleen protesten met een kritische massa van minstens 100.000 mensen per dag kunnen iets veranderen. Met internet en commentaar wordt niets gewonnen, in situaties waarin de grondwet wordt geschonden en grondrechten worden weggenomen, alleen burgerlijke ongehoorzaamheid.

     1. WayneGretzky99

      Ja en dan? Artsen dwingen keuzes te maken wie er blijft leven en wie er dood mag gaan? Of de roverheid dwingen een algehele complete lockdown af te kondigen?

 2. Edjan

  Rutte: “l’etat, c’est moi” .

 3. Franz Biberkopf

  Nee hoor, Kenneth, er is geen sprake van chaos. De avondklok blijft tot nader order gewoon van kracht en alleen een klein groepje wappies maakt bezwaar.

  1. FreeThinker

   Er is vanochtend een uitspraak gedaan waarbij beide partijen ruim de tijd hadden om zich voor te bereiden en een argument te vormen. Nu is er vandaag een spoedapel aangevraagd die dezelfde dag behandeld wordt waardoor de juristen zich niet kunnen voor bereiden. Het vereist geen bijzonder hoge intelligentie om in te zien dat een zaak waarbij beide partijen ruim de tijd hadden zwaarder weegt dan een zaak waarbij beide partijen nauwelijks de tijd hebben. Dit slaat gewoon nergens op.

   1. Meriadoc Brandebok

    De behandeling van de zaak is vrijdag bij het Hof. De viruswaanzinnigen hebben dus van dinsdagavond tot vrijdagochtend de tijd om hun zaak tegen de Staat voor te bereiden.

    1. FreeThinker

     Volgens mij begrijpt Brandebokje het niet. Mijn probleem is niet dat de staat in hoger beroep is gegaan, dat is hun recht. Mijn probleem is dat dit spoedapel zo snel behandeld is. Dat is niet eerlijk.

     1. Meriadoc Brandebok

      Jawel, want de inhoudelijke behandeling is op vrijdag, dus genoeg tijd voor beide partijen om hun argument te vormen, zoals zij dat ook bij de rechtbank hebben kunnen doen.

      Voor het spoedappél hadden de landsadvocaat en de viruswaanzinnigen overigens een even groot tijdsbestek ter beschikking om hun pleidooi in elkaar te schroeven.

     2. Franz Biberkopf

      Ik vind het heel logisch dat het spoedappel direct in behandeling werd genomen: de avondklok gaat een paar uur later in.

  2. Appelstroop

   Als je tegen de avondklok bent, maakt dat je geen wappie.
   En dat weet je best msm-papegaai.

   Verder zullen we het vrijdag dan wel zien, al zal het opheffen van de avondklok als gevolg wensdenken zijn. Evengoed vermakelijk allemaal dit.

   Als de overheid nou ook zo snel kon handelen met de slachtoffers van de toeslagenaffaire, zou dat heel mooi zijn.

 4. Abraham50

  Ik ben boos.

  1. Lefty

   Op wie?

 5. Wum

  U wenst dat de rechter recht spreekt naar uw mening en behoefte. Zo gaat dat niet waarde. Het algemeen belang prevaleert.

  1. Adrianzoon

   algemeen belang is voor 70% tegen de avondklok

   1. Brenda Welsh

    Neen, hier zit u absoluut fout. Een enquete heeft uitgewezen dat 60% van de bevolking geen probleem heeft met de avondklok. Bij Jinek kunt u dat terug zien. Ik durf te stellen dat middels een referendum de uitslag voor handhaving van de avondklok is.

    1. dinaro

     BIJ Jinek….die engnek?
     Kan ik dat terug zien……
     Voel es aan je hoofd gestoorde.

     1. Thant dolph

      Van hetzelfde. En alleen aan je hoofd dit keer!

 6. Vrijedenkert

  Corona-crisis en handelen onze overheid/regering:

  Afgelopen 10 jaar IC-bedden massaal wegbezuinigd.
  Vanaf begin geen beschermingsmiddelen beschikbaar.
  Testbeleid vanaf begin drama.
  Vaccinatiebeleid vanaf begin drama.
  Alle genomen Corona-maatregelen steeds te laat dus drama.
  Avondklok juridisch drama.

  Dit kabinet is al afgetreden maar nog beter is dat het gespuis taken per direct neerlegd en ophoepelt, ik heb totaal geen vertrouwen meer in zittend gespuis!

  Nieuwe met spoed opgetrommelde politiek correcte D666-rechters draaien vorige uitspraak van rechter per direct terug.

  Nederland is vanaf nu niet meer een rechtsstaat maar bananenrepubliek!

 7. Beukman

  Ik las ergens dit:

  Je woont niet in een dictatuur,
  Je hebt nooit in een dictatuur gewoond,
  Je gaat ook niet in een dictatuur wonen.
  Je weet niet eens wat een dictatuur is,
  Je bent gewoon drammerige kind wat niet zijn zin krijgt,
  Als je vrij kan drammen,
  leef je in een vrij land.

  En zo is het.

  1. CZ

   Nee hoor, zuur vervelend bejaard kereltje!

   1. Beukman

    Het is vanavond vrij drammen voor jou, CZ. Hier op DDS nu óók na 21 uur.

  2. Vrijedenkert

   Beukmans,

   Dictatuur is ver gezocht, maar als in een land het belang van de staat en het juridisch blunderen van een regering zwaarder weegt dan de wet verankerd in de grondwet denk ik dat je zeker mag spreken van bananenrepubliek onder leidng van Pinokkio!

   1. Beukman

    Beh. De avondklok blijft gehandhaafd tot het hoger beroep van vrijdag. Die beslissing schept helderheid en dient het gezonde verstand.

    1. FreeThinker

     Nee het dient niet het gezond verstand. De rechter was vanochtend duidelijk. De staat moet gewoon netjes wachte tot vrijdag in plaats van een spoedapel 4 uur later behandelen waar geen van de juristen zich voor kan voorbereiden.

     1. Beukman

      Daar is het nu eenmaal een spoedappèl voor, Thinkerd.

    2. ManX

     Quatsch. Onzin. Lülkoek.

     1. Beukman

      Ook voor jou is het vanavond vrij drammen, dr X. Ik trakteer.

     2. ManX

      Opnieuw: quatsch, onzin, lülkoek.

      Je bent tot niets anders meer in staat, Beukman.

      Je gaat de andere tröllen achterna: Biberkopf, Brandebok c.s.

      Sterker: je overtreft ze.

     3. Gerda2

      ManX, Beukman zit nu in de fase van de tegeltjeswijsheden.
      Zijn brabbelproza kan zo in de NRC.

    3. Adrianzoon

     helderheid in maffia praktijken

     een rechter gedoogd een onrechtmatige daad en wet om jojo effect te voorkomen.
     De rechter moet de wet toetsen op rechtsgeldigheid en geen politiek bedrijven maar dat weet beukhol natuurlijk ook. de tról komt enkel even zuigen en tróllen want hij is te stom om de uitspraak zelfstandig te lezen.

     1. Beukman

      Als Engel denkt dat de rechter een onrechtmatige beslissing heeft genomen dan moet ie maar een kort geding aanspannen, zoonlief.

      Een spoedappel is een hoger beroep tegen een kort geding vonnis.
      Een kort geding procedure is een snelle manier om een juridisch conflict te beslechten. Is een van de partijen het niet eens met het vonnis, kan tegen het vonnis een spoedappel worden ingesteld. De spoedappel heeft geen wettelijke basis, en daardoor dienen in beginsel de reguliere bepalingen inzake hoger beroep te worden gevolgd. De reglementen van de gerechtshoven -waar het spoedappel wordt behandeld- voorzien zelf echter in een versnelde procedure.

     2. Adrianzoon

      domme beukhol is niet eens in staat een gerechtelijk vonnis te lezen ! best wel triest als je zo een decadente domme jongen bent en niet verder komt dan ctrl-c , ctrl v werk

      je bent niet oud genoeg dat ik je zoon zou kunnen zijn dom adept. Weer een foute aanname domme jongen

      om een jojo effect te voorkomen is het belang van de staat groter ! Wat een onzinnige uitspraak. Het geijkte mantra

    4. usb3.0

     beukho*r begrijpt het verschil niet, mensen hun vrijheid willens en wetens afnemen sterker nog, boetes opleggen is stuitend te noemen en dat verdedigd beukho*rtje de achterlijk structureel tegendraadse reaguurder..

     1. Thant dolph

      Aldus bloedho*r.. grafworstje

  3. Cootje

   Volgens mij drammen de gedupeerde Groningers al jaren , de slachtoffers van het discrimineerde belastingdienst drammen ook al van af 2012 . Volgens mij drammen en huilen de mensen al tig jaren bij het CBR het UWV en de belastingdienst .je woont dan niet in een dictatuur maar ze worden wel zo behandeld

  4. Gerda2

   Beukman, een kinderhand is gauw gevuld.
   Ik zou dat kindergebrabbel lekker voor me zelf houden als ik jou was.

  5. GvdGvd

   Ik las ooit’
   “Hij woont in een dictatuur”
   “zij ook”
   Ze weten het beiden allang,
   maar ze willen het niet weten,
   Totdat het te laat is,
   en dan zeggen ze,
   “Wij wisten het niet,
   en we wilden het ook niet weten.
   Hadden we maar geluisterd,
   maar nou is het echt te laat.

 8. liefdevol rechts

  Zolang links aan de macht is bestaat er geen democratie meer.
  Als er ook al verandering in komt dan zal het zo lopen als toen met Pim Fortuyn.
  Als die nog zou leven dan hadden we nu nog onze vrijheid.

  1. Beukman

   Dat denk ik niet. “pim” had weinig tot geen bestuurlijke ervaring. Bovendien werd er toen al gezegd: “Waar Pim is ruzie.”

   Overigens is rechts aan de macht in Nederland.

   1. Lefty

    Goed gezien.

   2. Cootje

    Wij gunnen Rutte nog vele jaren Corona plezier tegen de tijd dat ze op hem uit zijn gekeken ligt Nederland en heel Europa aan de beademing . Hij is het slechte rechts , zijn achterban draagt hem nog op handen dus de economische pijn is bij de meeste nog niet hard genoeg . En veranderingen komen pas als de massa individueel wordt getroffen want de Nederlanders kijken graag weg . Maar als de banken 1/2 miljard aan voorzieningen in de buffers gaan houden gaan de slachtoffers dit jaar vallen maar niet aan Corona wel door Corona

    1. Beukman

     Jij denkt serieus dat Rutte “coronaplezier” heeft?

     1. Cootje

      Nee zijn achterban zie je in de peilingen .mkb draagt hem op handen

     2. Adrianzoon

      100%

   3. Rene van der Grijp

    “Overigens is rechts aan de macht in Nederland.”

    –> “Frits Bosch schreef: Ik meen dat we in Nederland al decennia in een samenleving verkeren waar de balans tussen links en rechts ongezond verstoord is.”

    “Probeer maar eens een linkserd te vinden die dat ruiterlijk toegeeft. Misschien dat je dan een basis hebt voor een gedachtenwisseling, eerder niet.”

    Beukman geeft het dus niet toe, waarvan akte.

    1. Beukman

     “Ongezond verstoord” zegt me niets, René.

     En dat ik dat rookgordijn niet zou toegeven is een rhetorisch trucje, Aristoteles maakt er al melding van in zijn “Rhetorica”, waarvan de naam me even ontschoten is.

     1. Rene van der Grijp

      “En dat ik dat rookgordijn niet zou toegeven is een rhetorisch trucje, Aristoteles maakt er al melding van in zijn “Rhetorica”, waarvan de naam me even ontschoten is.”

      Het is geen rookgordijn en ook geen retorisch trucje, Beukman. Ik heb geen behoefte aan trucjes. Het is zoals het is, als ik merk dat iemand de waarheid ontkent, dan zie ik geen enkele basis voor een vruchtbare gedachtewisseling met die persoon. Met jou heb ik het nog wel eens geprobeerd maar het leidde tot niets.

      Het ontkennen van de waarheid kan te maken hebben met cognitieve dissonantie of gewoon met de behoefte om dwars te liggen cq te tro*llen of allebei. In jouw geval opteer ik voor allebei.

     2. usb3.0

      Het is bij beukho*r het laatste

    2. Lefty

     Meriadoc Brandebok 1 dag geleden Beantwoorden
     “FvD hangt de sociaal-darwinistische theorie aan dat de sterkste kan overleven. Iedereen die niet binnen het beeld van de sterke, boreaal-blanke übermensch is kan doodvallen. Letterlijk”.

     Puur biologisch / historisch gezien heeft hij het natuurlijk bij het rechte eind.

    3. Franz Biberkopf

     “waar de balans tussen links en rechts ongezond verstoord is”

     Ik begrijp dat we een verkiezingsuitslag waarin links of rechts overtuigend wint als een ongezonde verstoring moeten aanmerken.

     De vraag rijst waarom we dan nog verkiezingen zouden moeten organiseren.

     1. usb3.0

      franzje is een dom gansje en maakt zichzelf met deze reactie echt belachelijk

   4. Adrianzoon

    domme beukhol , rutte zegt dat ie links is en nog linkser beleid gaat opleggen na de verkiezingen en de decadente beukhol roeptoetert dat we rechts beleid hebben

    beukhol doet niet meer mee na zoveel onzin

    1. Beukman

     Beperk je aantal nicks eens, zoon. Hou het in principe op 1.

     1. Adrianzoon

      hoe zo domme jongen , ik heb er toch 1 of zie jij er meer ?

      probeer het eens inhoudelijk domme jongen

     2. Beukman

      Neem je moeder maar in de maling, zoon. 1 nick, dat is meer dan genoeg.

     3. Adrianzoon

      probeer het is inhoudelijk domme jongen , mama in de maling nemen wordt moeilijk domme jongen , die is al ruim 30 jaar as .

      En zo een adept als jij keek ze dwars doorheen dus zoon gaat niet lukken domme jongen

   5. GvdGvd

    De PLF zouden de grootste partij worden met Pim als Minister President, dat wisten ze, ze hebben tijden lang Pim lopen bashen, figuren zoals o.a. Rosenmöller, diezelfde hypocrieten die stonden te janken toen de lijkwagen langsreed met Pim erin. Bewijzen verdwenen van de pc van Volkert van der Graaf door dat foute figuur van GL Jack Bogers. En nou zijn ze weer precies hetzelfde bezig. Maar half Nederland blijft weer blind. Nederland is niet meer te redden, dankzij figuren zoals Mark Rutte de Bilderberger die de hand boven het hoofd wordt gehouden dat al die andere foute Bilderbergers zoals die hele fout Oranjes. Zie ze in die kring zitten bij die grote reset man Klaus Schwab, allemaal bijeen Schwab, Maxima, Rutte, Kaag.

    1. GvdGvd

     En niet te vergeten ooit de lieveling van Klaas Bruinsma, nu de grote vriendin van Soros, Mabel Wisse Smit, ondertussen Miljonair, “Ken je me nog Mabel “??

    2. Beukman

     Je vergeet Mathilde Willink.
     Zelfmoord? Jaja. Waar was Demmink op het moment dat het gebeurde, daar op de Weteringschans 22? Wat moest Prins Bernhard in Club Schiller op de bewuste nacht? Waar is het schilderij gebleven dat boven Mathildes bed hing met Vrijmetselaarssymbolen die aan de hand van het boek van Guy de la Cueille konden worden ontcijferd?

     Mathilde had zich letterlijk ingesnoven in het Bilderberg wereldje ok, maar ze wist te veel, ook over de handeltjes van Bernhard met de Chinezen. Het hele koningshuis zit er waarschijnlijk diep in. Lubbers was waarschijnlijk ook op de hoogte maar die bewaarde liever de vrede, jammer dat we het hem niet meer kunnen vragen.

     1. Rene van der Grijp

      “Lubbers was waarschijnlijk ook op de hoogte maar die bewaarde liever de vrede, jammer dat we het hem niet meer kunnen vragen.”

      Als je Lubbers opgraaft ruik je nog steeds de lucht van Beatrix.

     2. Beukman

      Als je Lubbers opgraaft ruik je nog steeds de lucht van Beatrix.

      Inderdaad.
      Vandaar dat het schriftelijke verzoek van de OJ om sectie te verrichten op het lichaam van Lubbers ivm de moord op Eugene Ugwumgbor in 2007, zogenaamd gepleegd door de een of andere Joegoslaaf, op onverklaarbare wijze is “zoekgeraakt”.

   6. liefdevol rechts

    Overigens is rechts aan de macht in Nederland.
    😲 In welke fantasie leef jij?

    1. Beukman

     Kijk eens om je heen, Rechts.

 9. macsjang

  Is onderhand wel duidelijk dat NL is afgegleden naar een dictatuur met een dictator, zwamnek en meest arrogante bestuursknuppel ooit aan het roer. Ben geen virusontkenner, noch een wappie, zoals elders mensen worden betiteld, maar Rutte, van Dissel en de Jonge hebben er met hun zwabberbeleid ook een grote puinhoop van gemaakt. Daardoor is NL nu ook het beste jongetje van de klas, lol. Wordt allemaal ook nog eens onderstreept door grapjas Grapperhaus. Daarnaast wordt ons land in de toekomst steeds belabberder bestuurbaar door de toename van 28 naar 37 deelnemende politieke partijen voor de verkiezingen op 17 maart. Bij voorbaat wil de ene partij niet met de ander in een coalitie, enz. En de plucheplakkers zien dat het goed is en dat het vooral vet betaald wordt door steeds minder belastingbetalende NL-ers, om ons landje steeds verder over de rand van de afgrond te duwen. Ook nog eens heel graag geholpen door het clubje van Timmerfranz uit Brussel.

 10. GvdGvd

  En we volgen braaf weer de befehlen op van Fuhrer Mark R und ober Oberstumbandfuhrer Fred G.

  1. Wum

   Soms kan je beter niets zeggen om een punt te maken. Het is Sturmbannführer, geen “band”.
   Dit tekent jouw domheid, onnozelheid en naar jouw nick gemeten een sukkel in het kwadraat.

   1. usb3.0

    Gaat taalnazi wum hier nu de taal führer spelen..

 11. Edjan

  Voorheen Nederland, nu Rutteland.

 12. JFU

  Zo werkt het in N-Korea precies hetzelfde. Wetten worden in enkele uren gemaakt of gewijzigd naar behoefte van de dictator die daar zit. Gelukkig hebben wij een ‘democratie’ op papier.

  1. Monty

   ”Zo werkt het in N-Korea precies hetzelfde”

   In Noord-korea zouden ze jou nu al voor jaren in een strafkamp plaatsen door commentaar op de dictator.

   Gebeurt dit ook in ons land?
   Als je Nederland vergelijkt met Noord-Korea heb je echt geen idee hoe het in Noord-Korea gaat.

 13. Monty

  ”Complete chaos in onbestuurbaar Nederland”

  Het verbaast mij dat geen enkele media hier berichtten over schrijft.
  Er zouden toch veel mensen in verzet komen tegen de avondklok.

  Vreemd genoeg lees je hier niks over, zowel in de ‘linkse’ als rechtse’ media.

 14. de ziender

  En dan te bedenken dat de “rechter” een vriendinnetje is van ene Van Dissel. Ze hebben het allemaal lekker bedisseld. Rechtspraak net zo corrupt als in vele derde wereldlanden.

 15. de ziender

  Met z’n allen krijgen we dictator Rutte er onder!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.