Naarling Rutte dupeert mkb’ers opnieuw ‒ steunpakket véél later: ‘Verschrikkelijk, rekeningen komen deze week!’

Het vertrouwen in onze overheid zakt opnieuw verder weg. Ondernemers kregen te horen dat het extra steunpakket later wordt uitbetaald dan gepland. Voor veel mkb’ers komt dit nieuws hard aan: zij zijn namelijk extreem afhankelijk van dit pakket om de rekeningen te kunnen blijven betalen. De overheid onder leiding van premier Rutte dupeert ondernemers op deze manier nog meer, en nóg harder.

Voor veel ondernemers was het extra steunpakket dat onlangs werd aangekondigd door het kabinet een mooie bijkomstigheid. Het was een mogelijkheid om nog even tijdelijk te kunnen ademhalen. Gloort er dan eindelijk licht aan de horizon? Haha, nee hoor: de overheid kwam weinig later met slecht nieuws over het steunpakket. Het zal tegen de afspraak in namelijk niet deze week worden uitbetaald, zo meldt de NOS.

De eerste uitbetaling zou deze week plaatsvinden, maar wordt nu uitgesteld tot uiterlijk half april. Voor veel ondernemers komt dit nieuws aan als een mokerslag. Iedereen ging namelijk van eind februari uit, wanneer ook talloze rekeningen geïnd gaan worden. Nederlanders met een eigen bedrijf zitten dus bijhoorlijk met de gebakken peren:

“Het is verschrikkelijk. Iedereen rekende op deze week, want nu komen alle rekeningen weer binnen. Er wordt beloofd dat je in februari een tegemoetkoming krijgt en nu wordt het twee maanden uitgesteld. En dan gaat dit alleen om een vergoeding van vaste lasten, alles eromheen wordt niet meegenomen.”

Met dit soort fratsen is het niet verwonderlijk dat het vertrouwen in het kabinet, en in de overheid, gestaag daalt. Voor veel mensen zijn het extreem zware tijden, en zij zijn hierdoor enorm afhankelijk van de overheid. Een overheid die hen opzadelt met inconsistente coronaregelgeving en ondernemers financieel totaal afhankelijk maakt van de overheid. Alsof dat nog niet erg genoeg is, komt het Rijk ook nog eens de gemaakte beloftes niet na. Iets wat overigens de afgelopen tien jaar onder Rutte schering en inslag geworden is.

Het is niet verwonderlijk dat mensen dan het heft in eigen hand nemen en dreigen de boel open te gooien. Met zo’n overheid die je eigenhandig het faillisement in duwt heb je ook geen enkele concurrentie meer nodig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. vvw

  steunpakket wat we straks met zijn allen mogen terug betalen. De overheid heeft geen dubbeltje om op zijn reet te krabben maar wel 200 miljoen euro beschikbaar voor Brussel

  stem sociaal, stem PVV

  1. C.A.Barstow

   @vvw:

   Tweehonderd miljoen???
   Voor de komende jaren gaat het om miljarden aan belasting geld,
   wat naar Brussel weggesluisd wordt.

   Zuid Europese landen vieren feest van ons belasting geld, en ons eigen land en volk verpauperd langzamerhand.

   1. usb3.0

    “en volk verpauperd langzamerhand.”

    Nou, het gaat hard op dit moment hoor, laat dat langzamerhand maar achterwegen

   2. vvw

    excuus Barstow maar een deel van de zin heb ik gemist

    er zou moeten staan 200 miljoen euris per week

  2. Cootje

   Ha ha 35 miljard alleen in een Europees herstelfonds , het meeste gratis of met softe voorwaarden , de miljarden aan Griekenland kunnen we al afschrijven . En Nederland staat ook nog garant in vele garantie fondsen , als het zuid Europese zooitje knapt staat er bij de ECB nog duizenden miljarden aan obligaties van deze dubieuze landen , die Engelse lachen zich binnen 5 jaar te pletter

 2. C.A.Barstow

  ”Het vertrouwen in onze overheid zakt opnieuw verder weg”

  Zolang er nog op deze verachtelijke landverrader gestemd wordt,
  heb ik daar mijn ernstige twijfels bij.
  Zolang het stemvee niet inziet dat Rutte de man van de loze beloftes is, een misleider, een landverrader en huichelaar dan zie ik de komende verkiezingen somber in.

  Stem FvD/PVV.

 3. Itsme

  Donder maar op met je censuur. Binnenkort ook een boete van 11 miljoen? Zoals de EU voorstelt. In Polen is het nu al 1.8 miljoen. per verwijdert of niet geplaats bericht

 4. Linksbuster

  Rutte kan zó aan het werk in de bouw..ook daar wordt altijd alles duurder dan begroot en duurt alles altijd langer dan gepland.
  De italianen zitten ondertussen van onze miljarden aan de gelato.. .btw, zou italie rutte niet kunnen overnemen…kan hij daar zijn gigantische bestuurlijke talenten etaleren..en neem de jonge meteen mee.

 5. NoDoubt

  Vorige week getekend dat er 100 miljard naar de zuid-Europese landen gaat vanuit NL.
  Rutte heeft maar 1 doel. U bezit niets (Davos).

 6. gargamel

  Ze werken als een bende in gangsterfilms. Door chantage. U moet akkoord gaan met onze “bescherming” met het vaccin. Door genade of kracht. Net zoals de maffia in de films de eigenaren van restaurants en andere winkels chanteert dat ze haar zoveel en zo veel geld per maand moeten betalen, zodat de maffia hen kan beschermen. Hoewel deze eigenaren deze “bescherming” niet willen, moeten ze deze met geweld accepteren, want ook de maffia dreigt met geweld en moord.

  Ze willen ons allemaal breken, met angst, druk en chantage … er niet mee akkoord gaan, niet akkoord gaan met hun voorwaarden, passief verzet, dat is het minimum van wat ieder van ons kan doen …
  Ze zullen nu de druk en chantage steeds meer opvoeren … Maar als een groot aantal mensen daar niet mee akkoord gaat, hebben ze geen kans.

 7. Vrijedenkert

  Pinnokio, Grappighaus en De jonge zijn veel te veel bezig met opsluiten, verbieden en ondernemers de nek omdraaien i.p.v. een uitweg zoeken in deze crisis waarbij de burgers weer enigzins gaan leven en ondernemers weer kunnen ondernemen met zoveel mogelijk inachtneming van alle regels zoals afstand en aantal bezoekers/klanten om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen.
  Burgers en ondernemers eisen perspectief en de jongeren laten zich niet langer opsluiten zoals de afgelopen dagen duidelijk was te zien…

  De Jonge beloofde een aantal weken geleden twee miljoen vaccinaties per week maar geen enkel positief teken dat het die kant op gaat.

  h**ps://www.parool.nl/nederland/vaccinatie-krijgt-hoger-tempo-tot-2-miljoen-prikken-per-week~b3b9c80b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Gisteren zelfs aantallen tot twee en half miljoen vaccinaties per week.

  h**ps://www.ad.nl/politiek/hugo-de-jonge-kondigt-grof-geschut-aan-in-de-loop-van-de-lente-2-5-miljoen-prikken-per-week~a4d4194e/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Na verkiezingen gaat men waarschijnlijk gewoon door ondernemers en burgers het leven zuur maken en komt er van al die beloftes niks terecht en gaat het vaccineren gewoon verder in traag tempo.

  1. vvw

   True echter vaccineren is echt niet de oplossing. Waarom vallen overal gevaccineerden om en waarom volhard men dat het omvallen van die mensen niets te maken heeft met vaccin ?

   Als dwangmiddel wordt naar een vaccinatiepaspoort gegrepen. Als of iedereen tegen influenza was gevaccineerd. We zijn knettergek dat we dit accepteren van de moordenaars

 8. A-BBa

  Volgens mij is het hoofdzakelijk de middenstand die op Rutte gestemd heeft. En nu wordt de VVD weer de grootste partij. Dus: niet janken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.