Arrogante Sylvana Simons ziet haar invloed met de dag groeien: ‘Wij bepalen mede de agenda ‒ we bereiken veel!’

Bij Jinek mochten twee opmerkelijke aspirant-Kamerpartijen een promotieverhaaltje komen vertellen. Uiteraard kreeg Simons’ weer vrij spel om haar partij de hemel in te prijzen. BIJ1, met één zetel in Amsterdam, heeft al zo veel bereikt. Ondertussen krijgt Nederland met Volt een partij die D66 op alle vlakken weet te overtreffen.

Gisteren bij Jinek zat een ongeduldige Sylvana Simons, die meent dat de tijd van BIJ1 is aangebroken. De afgelopen jaren heeft ze het discours al kunnen beïnvloeden vanuit haar ene zetel in de gemeenteraad van Amsterdam, en nu is het ‒ vindt ze ‒ tijd voor een landelijke doorbraak. Bij de vele antiracisme-demonstraties was BIJ1 immers altijd al prominent aanwezig. Niet langer is GroenLinks de meest activistische partij in Nederland. Nee BIJ1 is de overtreffende trap van de bomenknuffelaars geworden. Een gloedvolle Sylvana:

“We hebben de afgelopen vier jaar laten zien de politieke agenda te kunnen medebepalen. We hebben het discours medebepaald. Het is een andere tijd, vier jaar geleden waren we echt bleu.”

We kunnen er helaas nauwelijks omheen, maar Simons heeft toch echt wel gelijk. De partij, ondanks dat ze maar een luttele zetel in Amsterdam hebben, is qua invloed een stuk sterker geworden. Ze weet nu al de linkse partijen nog méér naar links te trekken. Met BIJ1 in de Kamer zal dit alleen maar verergeren. En die ene zetel wordt met de week realistischer.

Naast Sylvana zat ook Volt-lijsttrekker Laurens Dissen. Zijn beweging is een pan-Europese partij, een soort van D66 in het kwadraat. De partij vindt dat de EU de oplossing is van alles. Het probleem volgens Volt is dan ook dat Nederlandse politici denken in nationale grenzen, iets wat een grove fout zou zijn. Volt wil, als het even kan, Nederland omdopen in een superstaat van Europa. Laurens Dissen sprak gisteren over een toekomst met een nog groter wordend Brussel:

“Ik heb me erover zitten verbazen en verbijten; het gaat over het klimaat, over de sociale ongelijkheid, het gaat over corona. Dat zijn allemaal grensoverschrijdende uitdagingen en die hebben ook een grensoverschrijdende oplossing nodig. De Europese Unie zou daar de oplossing voor moeten en kunnen zijn. Daar wordt gewoon niet over gesproken. Dat is een gemis in het politieke debat.”

U hoort het, dus: Nederland krijgt er op deze manier een bonte verzameling bij van nieuwe partijen met op z’n zachtst gezegd opmerkelijke visies. Sterkte, jongens!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Nostradamus

  SS, één van de grootste racisten van Nederland. Haar haat naar blanke mannen groeit met de dag en wordt gesteund door blanke oikofoben.

  1. halo1

   Ze bedoelt het misschien nog niet eens zo kwaad (al hoewel?), maar weet door haar zuigende acting perfect mijn/onze irritatie op te wekken. En het geldt natuurlijk voor alle linkse clubjes: zwak heeft meer belang bij “samen” dan sterk….dus alle altruisme is au fond egoisme.

   1. Loelap

    ss had gewoon een baantje nodig nadat ze geen werk meer kon krijgen bij de TV.
    Vandaar dat dit lichtgewicht de politiek in ging.
    Nu wil ze graag in de tweede kamer komen met haar racistische en facistische partijtje.
    Inkomen gegarandeerd en jarenlang wachtgeld, mocht het niet lukken.

 2. JoopvdJoop

  Misschien moet ze met haar agenda ook ff die criminele buitenlanders een halt toeroepen.
  Barst ervan in de bajes.

  1. M.Dikker

   Nee, dat behoort niet tot haar doelen.

  2. Adriaen van Bergen

   Nee joh, die worden allemaal gediscrimineerd. Dus die moeten vrij.

 3. HD

  Hebben we in Nederland niet ergens nog wat katoenvelden waar deze vrouw wat kan gaan klussen.

  1. Boldy

   Wat een sympathieke opmerking! Ga zo door.

 4. Sando

  Artis op tv mooi beeld alleen het geluid was zeeeer slecht!!

  1. Boldy

   Hilarische opmerking Sando. Wat origineel.

 5. Piet151

  Ik kende Simons nauwelijks, maar vond haar eigenlijk wel een sympathiek optreden hebben bij Jinek gisteravond. Haar visie deel ik niet, maar als persoon vond ik haar zeer acceptabel.

  1. Seneca

   @piet151
   weet jouw vrouw/man wel dat je op zwart valt?

   1. Canta

    Seneca
    Dus als je iemand sympathiek vindt dan val je daarop????
    Weer zo’n nietszeggende domme opmerking.

  2. usb3.0

   Tja wie had dit nou niet verwacht, pietje gooit gewoon nog wat olie op het vuur en canta doet er een klein nuance schepje bovenop..

  3. Loelap

   Ze was ooit best sympathiek maar is geradicaliseerd. Doet veel racistische en facistische uitspraken met haar nare partijtje.

 6. Canta

  Als ik het commentaar op deze pagina lees dan schaam ik me bijna dat ik ook Nederlands ben.
  En dan beweren dat men niet discrimineert en praten over cultuur en beschaving.
  Kijk eens in het woordenboek want de betekenis van die woorden is bij velen hier volkomen onbekend.

  1. Fax uit Darmstad

   Canta

   U spoort op dit onderwerp niet. Aan deze medebewoner van onze aardkloot moet je geen woord vuil maken. Silvana Hildegard Simons is een non-valeur.

   1. Canta

    Fax uit Darmstad
    We zijn toch voor vrijheid van meningsuiting. Moet je dan iemand, waar je het niet mee eens bent, zo bejegenen.
    ” Hebben we in Nederland niet ergens nog wat katoenvelden waar deze vrouw wat kan gaan klussen”.
    OF
    “Artis op tv mooi beeld alleen het geluid was zeeeer slecht!!”
    Bij dat soort opmerkingen schaam ik me dat die gemaakt worden door mijn landsgenoten. Een beschaafd mens reageert niet op die manier.
    En wat opvallend is, wanneer het Oranje elftal, waar een behoorlijk aantal
    mensen met zo’n zelfde kleurtje zit, wint, dan is het ineens WIJ hebben gewonnen.

   2. Canta

    Fax uit Darmstad
    We zijn toch voor vrijheid van meningsuiting. Moet je dan iemand, waar je het niet mee eens bent, zo bejegenen.
    ” Hebben we in Nederland niet ergens nog wat katoenvelden waar deze vrouw wat kan gaan klussen”.
    OF
    “Artis op tv mooi beeld alleen het geluid was zeeeer slecht!!”
    Bij dat soort opmerkingen schaam ik me dat die gemaakt worden door mijn landsgenoten. Een beschaafd mens reageert niet op die manier.
    En wat opvallend is, wanneer het Oranje elftal, waar een behoorlijk aantal
    mensen met zo’n zelfde kleurtje zit, wint, dan is het ineens WIJ hebben gewonnen.

  2. halo1

   Jammer deze conclusie van u.. u dient echter te bedenken dat iedere (ook dieren-)gemeenschap een (psycho)logisch beschermings-mechanisme jegens anderen/indringers hanteert.. en dat die anderen dan extra hun best moeten doen om mee te doen.. dit dient ook als natuurlijk mechanisme om te voorkomen dat de eigen regels worden overruled…

   1. Fax uit Darmstad

    Halo

    Wat bedoelt u hiermee, iets van tere zieltjes?

    1. halo1

     Oh..niets bijzonders hoor. ..dat iedere gemeenschap zichzelf van nature beschermt…

     1. usb3.0

      “dat iedere gemeenschap zichzelf van nature beschermt”

      Jij vaart met elke wind mee halo, over een slappe rug gesproken..

  3. usb3.0

   Maar canta? waarom verdedig jij hier een raciste in de vorm van ss, zij is hier die discrimineert, zij is degene die mijn cultuur wenst te verkr*chten, zij is het die vooraan staat als het gaat om het kapot maken van Nederlandse tradities, ik schaam mij kapot voor debielen zoals jij, politiek correcte eikel dat je bent…

   1. Canta

    usb3.0
    Je begrijpt het kennelijk echt niet. Ik verdedig helemaal niemand. Wat is verdedig is het feit dat iedereen het recht heeft op zijn mening ook als dat niet de mijne is.
    Maar bij velen hier wordt iemand met een andere mening als een stuk vuil behandeld.

    1. ManX

     “Maar bij velen hier wordt iemand met een andere mening als een stuk vuil behandeld.”

     Mensen als jij schijten doorgaans op Wilders en vinden hem een racist en fascist.

     1. Canta

      ManX
      Ik heb Wilders nog nooit een racist of fascist genoemd. Dat ik het niet eens ben met Wilders dat is duidelijk. Hij is niet consequent.
      Hij verafschuwt de sharia. Dat is zijn mening, oké.
      Maar hij daarentegen een fan van Israel. In Israel heb je de halacha.
      Dat is de Joodse sharia. In Israel is geen scheiding tussen kerk en staat.
      Een van de gevolgen daarvan is dat een vrouw alleen kan scheiden met toestemming van haar man. Al woont de man al jaren met een andere vrouw, als hij geen toestemming geeft kan de vrouw niet van hem scheiden. Die vrouw echter hoeft het niet in haar hoofd te halen om een andere relatie aan te gaan want dan wordt zij hardhandig gecorrigeerd.
      Chassidische joden geven, net zoals orthodoxe moslims, vrouwen geen hand. Moet een vrouw in het OV achterin zitten. Accepteert men heen homo’s ( net zoals men dat niet doet in de bijbelbelt). Ga zo maar door.
      Waarom hoor ik Wilders daar NOOIT over.
      Dat is mijn probleem met Wilders. En ik zou graag willen dat hij daar eens op reageert. Heb geprobeerd via mail dat antwoord te krijgen maar daar reageert hij niet op.

     2. ManX

      Canta, jouw aanhalen van de halacha en Chassidische Joden betreffen religieus-culturele voorbeelden. Volgens mij zijn daarin geen voorschriften in opgenomen voor straffen bij overtredingen zoals handen afhakken bij diefstal, homo’s van gebouwen afwerpen, steniging bij overspel etc.

      Het grote verschil zit ‘m namelijk in de gruwelijke gewelddadigheid waarin de hele islam uitblinkt, de imperialistische opdracht tot wereldoverheersing en de oorlogszuchtige taal waardoor agressie in het DNA van de meeste moslims zit ingebakken.

      Volgens mij hebben Joden nooit met een vrachtwagen 84 mensen in Nice doodgeredden, of 100 jongeren in Bataclan neergemaaid, of op kerstmarkten tientallen onschuldige mensen platgereden of, zoals in Nederland, 4 mensen in koelen bloede neergeknald omdat ze niet de juiste godsdienst hadden.

      Daarbij komt dat er 1,2 miljard moslims zijn en slechts een handjevol Chassidische Joden.

      Proef je de verschillen een beetje?

     3. Canta

      ManX
      “Canta, jouw aanhalen van de halacha en Chassidische Joden betreffen religieus-culturele voorbeelden”.
      Dus de onderdrukking van vrouwen, wat de halacha predikt, is dus geen probleem.
      Dan heb je het over homo’s van gebouwen afwerpen, steniging bij overspel enz.
      Een van de vele teksten over dit onderwerp in de bijbel ( maar er zijn er veel meer te vinden) is de volgende:
      Leviticus 20:13: “…Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, -beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen.
      Dan kom je met voorbeelden over gruweldaden zoals in Nice.
      Ja dat zijn afschuwelijke daden. Maar als je dan zegt er zijn 1,2 miljard moslims zijn en slechts een handjevol Chassidische Joden. Dan betekent dat, dat je alle moslims als extreem beschouwt en dat is pure waanzin.
      In de VS zijn extreme Christenen die abortus artsen bedreigen en zelfs moorden hebben gepleegd. Dat betekent niet dat elke christen dergelijke dingen doet.
      Ja er is een groep extreme moslims die afschuwelijke dingen doen. Dat betekent niet dat alle moslims zo zijn.
      En even over dat handjevol Chassidische joden. Die hebben gemiddeld 10 kinderen dus over niet al te lange tijd vormen zij een meerderheid in Israël.

     4. Rene van der Grijp

      “Dat is de Joodse sharia. In Israel is geen scheiding tussen kerk en staat.”

      Ik heb een beetje zitten grasduinen tot ik dit vond:

      “JERUSALEM (JTA) — Right-wing politician Bezalel Smotrich, responding to criticism of reports that he again had called for Israel to be governed by Jewish law, said his words were distorted to fuel anti-religious feelings.

      We would all like the state to act according to the Torah and halacha, Smotrich told a conference of rabbis in Jerusalem on Monday.

      He acknowledged this was UNLIKELY TO OCCUR ANYTIME SOON because “there are other people who think differently and we need to get along with them.”

      ht*ps://www.jta.org/2019/08/06/israel/israeli-right-wing-lawmaker-wants-nation-to-be-governed-by-jewish-law-he-acknowledges-it-wont-happen-any-time-soon

      Je beweringen kloppen dus niet.

     5. Franz Biberkopf

      Wikipedia:
      In Israël heeft een representatieve democratie en er bestaat onvolledige scheiding van kerk en staat. De orthodoxie oftewel de geestelijkheid aldaar heeft een verregaande invloed in de bestuursorganen, op het publieke domein en in staatszaken.

     6. Rene van der Grijp

      Ah, Wikipedia, dat is natuurlijk een zeer gezaghebbende bron.

      Israël is een moderne rechtsstaat waar nog wat rudimenten van de joodse wet er als losse rafels bijhangen, maar daar wordt aan gewerkt: ht*ps://www.joods.nl/2004/06/israelische-huwelijkswetgeving-moeten-anders/

     7. Franz Biberkopf

      Er wordt aan gewerkt. Maar intussen is het een staat zonder een heldere scheiding van kerk en staat.

      Je zat er weer eens naast, Rene.

     8. Rene van der Grijp

      Israël is een moderne rechtsstaat met wat eigenaardigheden. De conservatieve politicus waar ik naar verwees zou graag terugvallen op de joodse wet maar beseft zelf dat dat er niet inzit. Dat zou jou genoeg moeten zeggen.

      Je gleed weer eens uit over je kansloze poging om mij een vlieg af te vangen, tro*llemans.

      Je was er trouwens weer snel bij om op mij te reageren. Stond je op de uitkijk?

     9. Franz Biberkopf

      Je ging inhoudelijk weer eens onderuit, Rene. Feitenkennis en logica is niet je sterke punt en daarom is dit voor jou meer regel dan uitzondering.
      Ik snap je bitterheid, ik prik altijd genadeloos door je humbug heen.

     10. Rene van der Grijp

      Probeer eens te argumenteren in plaats van jezelf als een boze gorilla op je borst te kloppen. Dat komt zo zielig over.

     11. Gerda2

      Franz B@ Feitenkennis en logica is niet je sterke punt ….

      Voordat je anderen beschuldigt van gebrek aan feitenkennis, raad ik je aan je eigen bewering van gisteren, als zou de afgelopen februarimaand de warmste ooit zijn geweest, nog eens na te gaan. Vergelijk deze eens met de februarimaand in 1990.

    2. usb3.0

     Ik begrijp het natuurlijk prima, en jawel jij verdedigt wel degelijk iemand sterker nog, jij begrijpt het niet, jij verdedigt een bewezen raciste, je gooit het erop dat “iedereen recht heeft op een mening” maar daar gaat het hier niet over, het gaat hier over het feit dat jij een persoon verdedigt die alles dat met mijn land te maken heeft verafschuwd, recht op een mening mijn hoela..

     1. Canta

      usb3.0
      Goh, ben jij psycholoog??? Begrijp jij beter dan ikzelf wat ik verdedig.
      Nou complimenten hoor, jij moet wel een super talent zijn.

     2. usb3.0

      Nee ik ben geen psycholoog maar heb gewoon gelijk, het gaat hier immers niet om slechts een mening maar het verdedigen van een bewezen raciste

     3. Franz Biberkopf

      verafschuwt

     4. usb3.0

      narcistische taalfascist

     5. Canta

      usb3.0
      “Nee ik ben geen psycholoog maar heb gewoon gelijk”

      Een dom iemand denkt dat hij alles weet. Een wijs persoon weet dat er nog veel te leren is.

  4. Loelap

   Wat vindt van het racisme van mw. Simons? U vindt dat wel kunnen en u schaamt zich daar niet voor? Weet u wel wat voor een putlucht boven dat partijtje van haar hangt.

 7. Ralnov

  Kiesdrempel.

 8. Barry330

  Simons is het voorbeeld van arrogantie. Ze durft te zeggen, dat haar invloed elke dag groter aan het worden is. Ik heb persoonlijk geen enkele persoon horen zeggen, dat ze wel een enorme goede politieke invloed heeft. Niet in mijn persoonlijke leven en niet op het werk en niet van mijn zakelijke relaties. We praten wel behoorlijk vaak over de huidige politieke partijen en zelfs over nieuwe partijen, zoals Ja21 en Volt. Simons is echt een beetje aan het vissen in de vijver met blankhaters en Amsterdamse krakerswereld. Marginaal bezig in de Amsterdamse politieke wereld. Ach gut die Simons toch. Straks wel of niet een zeteltje in de 2e Kamer en dan is het straks een enorme deceptie en kan ze weer opnieuw onwaarheden roeptoeteren over de blanke Amsterdammers, die niet verdienen wat deze Simons voor bagger uitkraamt. Racisme zit in de Amsterdamse politieke wereld en dat hoeven we niet meer in de Haagse politiek te importeren. Het is echt al teveel wat de PVV er uitkraamt over de Moslims.

  1. ManX

   Barry330: “Het is echt al teveel wat de PVV er uitkraamt over de Moslims.”

   Wat wordt er in jouw ogen teveel uitgekraamd over moslims door de PVV – geef eens wat voorbeelden.

 9. C.A.Barstow

  Heeft die kneus invloed dan?
  Hahahahahahahahahahahahahaha.

  Stem FvD/PVV.

 10. Yoyo

  Het enige wat groeit, is blijkbaar haar.

 11. M.Dikker

  @Canta Er wordt zeker wel gediscrimineerd! Vooral de autochtone, blanke man. En racisme hebben we inmiddels ook; bijvoorbeeld de vertaalster die niet mocht vertalen omdat ze blank is. We slaan helemaal door.

 12. Rieks

  Ze zou eens eerlijk moeten zeggen hoeveel ze heeft overgehouden aan het huwelijk met die blanke man destijds.Misschien dokte hij niet genoeg en daarom de scheiding.

 13. Canta

  Rene van der Grijp
  Dan heb je toch niet genoeg gegrasduind. Maar dat was al hetzelfde toen je beweerde dat de moslims op de hand van Hitler waren terwijl er 220.000 Noord-Afrikaanse moslims met de geallieerden meevochten.
  De ultraorthodoxen hebben een grote invloed op Israël.
  Om aan hun bezwaren tegemoet te komen, deed de eerste premier van Israël, David Ben Gurion, een groot aantal concessies, die tot op de dag van vandaag doorwerken. Zo is er geen openbaar vervoer op de sabbat, zijn de charedim ( chassidische joden) vrijgesteld van dienstplicht en erkent Israël geen civiel huwelijk. Ook kwam er door de invloed van de ultraorthodoxen geen grondwet tot stand. Zij stellen namelijk in de wetten van God een grondwet te hebben. Met andere woorden: de halacha.

  1. Rene van der Grijp

   “Dan heb je toch niet genoeg gegrasduind.”

   Dan verwacht ik van jou een adequate reactie op de woorden van Smotrich.

  2. Rene van der Grijp

   “Maar dat was al hetzelfde toen je beweerde dat de moslims op de hand van Hit*ler waren terwijl er 220.000 Noord-Afrikaanse moslims met de geallieerden meevochten.”

   Daarop heb ik in die draad (over Kaag) gereageerd maar je bleef het antwoord schuldig.

 14. ervi

  Sylvana, als zij al een zetel haalt wordt ze de boer Koekoek van de Tweede Kamer en dondert na vier jaar weer op.
  Alleen jammer dat ze ondertussen een dik inkomen heeft met racistisch gezwets.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.