Filmpje! “Ongevaccineerden weigeren bij een winkel?” Rutte: “Dat kan nú nog niet, nee”

“Ondernemers moeten klanten die zich nog niet hebben laten vaccineren tegen corona kunnen weigeren.” Dat is een stelling bij de radio, BNNVARA, NPO Radio 2. De reactie daarop van Mark Rutte? “Nee, dat kan nu nog niet, nee.” Wat?

De zogenaamde “wappies” riepen vanaf het begin van de coronacrisis een hele boel dingen. Bijvoorbeeld dat we uiteindelijk allemaal een mondkapje zouden moeten dragen, dat er een lockdown zou komen, dat die lockdown steeds weer verlengd zou worden, dat we allemaal aan het vaccin zouden moeten, dat er een samenleving zou komen waarin we ofwel continu getest worden dan wel met een vaccinpaspoort over straat moeten, en ga zo maar door.

Steeds weer werden mensen die dat zeiden weggezet als “gekken.” Zij gingen veel te ver. Dat zou allemaal niet gebeuren. Haha, knettergek!

Nou, in de tussentijd weten we dat een heleboel van die voorspellingen helaas waarheid zijn geworden. En er is reden ons zorgen te maken dat er daar binnenkort nog één kan bijkomen. Want bij BNNVARA radio reageerde Mark Rutte als volgt op de stelling dat ondernemers klanten moeten kunnen weigeren die zich nog niet hebben laten vaccineren tegen corona.

“Nnnnn, nee, dat kan nu nog niet, nee.”

Niet, “nee dat moet nooit kunnen.” Niet, “nee dat kan momenteel niet, en gelukkig maar.” Maar: “Nee, dat kan nú nóg niet, nee.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Oké dan. Niets aan het handje hoor. Ik maak me echt helemaal geen zorgen. Haha, een zure zeurkous die zich hier druk om maakt. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. JFU

  Er komen nog veel meer vrijheid beperkingen aan. Dit is het begin nog maar. In Korea en China heeft de bevolking meer vrijheid dan hier in de toekomst. Maar….het merendeel van de kiezers blijft dit kartel kiezen….let maar op.

  1. Edjan

   Minder vrijheden? Steeds machtigere overheid? Steeds meer sturing en technologische c0ntr0le? Steeds meer Chinaficatie? Intensieve menshouderij?

   De Nederlander haalt er zijn schouders over op. De boven ons gestelden zullen wel weten wat ze doen, zegt hij.
   ik heb een mooie tijd meegemaakt. Onze kinderen zullen er wel aan (moeten) wennen om weer een soort lijfeigenen te worden.

   1. werikke

    iets met brood en spelen. zolang de Nederlandse niet nadenker zijn marble mania heeft en zijn snacks zal het hun een worst zijn. Dat is juist het probleem . pas als je eigen kinderen geen woning krijgen of ze met criminaliteit geconfronteerd worden zeggen ze dat wel heel dichtbij komt. dus meeste mensen die zelfde partijkartel stemmen zijn vaak egoistische mensen want ik heb geen probleem dus wat zeuren ze nou.

    1. Edjan

     h**ps://www.bol.com/nl/f/de-opstand-van-de-massamens/9200000035988821/?Referrer=ADVNLGOO002008J-RSUFTBP2RVCI4-312194578732&gclsrc=aw.ds&ds_rl=1263476&Referrer=ADVNLGOO002008J-RSUFTBP2RVCI4-312194578732&gclid=EAIaIQobChMIwMysuvul7wIV1uJ3Ch1_bgcKEAAYASAAEgI73fD_BwE

     De Spaanse journalist – filosoof Ortega voorspelde al rond 1930 dat de democratie verloren zou kunnen gaan omdat niemand het nog zou interesseren. De mensen die er voor gevochten hadden, zouden niet meer leven en de anderen zouden het wel “gezegend” vinden.

     Hoewel Ortega in zijn boek 2 of 3 x met kracht verklaart dat hij met die ongeïnteresseerden geen bepaalde klasse (adel, arbeiders, hogere burgers) bedoelt, zullen er mensen genoeg zijn die beweren dat hij de populisten bedoelde. Dat is niet zo. Hij bedoelde de mensen die het allemaal wel best vinden, die het heel gewoon vinden dat je een knopje indrukken en dat er dan licht brandt, die zich amuseren met het platste amusement dat er maar te bedenken valt.

     Democratie en technologie zouden wel eens kunnen verdwijnen.

     1. werikke

      bedankt voor deze link. zal eea eens rustig doorlezen en ben bereidt altijd meer te onderzoeken.

     2. Edjan

      sorry, misschien werkt deze link beter:
      h**ps://www.bol.com/nl/p/de-opstand-van-de-massamens/9200000051926138/?bltgh=ojUqgd81NbC-gPRhGF5LSQ.2_9.12.ProductTitle

  2. yellow thread street

   Ik hoor van steeds meer mensen nu het moment nadert dat ze zich niet in willen laten enten.
   En dan een vaccinatiebewijs, hoe doe je dat, op je smartphone.
   Elke dag straks een verplichte stok in je neus tot aan je harsens.
   Niet ieder een heeft een smartphone, en als de batterij nu net leeg is.
   Of een papiertje, is iets simpeler, kun je vast wel ergens kopen.
   Waarom niet een simpele bloedtest om te zien of je antistoffen hebt en dus corona gehad hebt.
   Er zit veel meer achter.

   1. andergeluid

    de gratis oplossing is misschien een tattoo op je voorhoofd die kreeg je vroeger ook op je arm

    1. werikke

     inderdaad zeg ik ook al lang. maar dmv angst zijn mensen bereid hun prive op te geven . En die angst wordt door dit kabinet rivm aangewakkerd

     1. Niet L niet R

      Hopelijk gaan de ogen bij de stemmers open, en verwijder zij Rutte van het politieke landschap, zou een verademing zijn, want wat is hij van plan?

     2. Ellena29

      psychopaten den top die rivm, van dissel, grappenwous, rutten en de Jonge. Ze weten precies hoe ze mensen moeten bewerken via de tv en hun Twitter accountje. Zolang de mens in angst leeft kun je er gewoon alles mee.. brrrt.. eng gedoe

   2. Ellena29

    dat dus, precies dat. Over die bloedtest heb je gelijk. Heel veel mensen weten het niet maar je kan gewoon een bloedafname doen en dat zien. Maar nee, moeten perse die rotstaven zijn die je bij je zelf test waarschijnlijk te ver duwd. Een grote herhaling van 1945..

 2. liefdevol rechts

  Ongevaccineerde weigeren bij onlinewinkes? Nee dat gaat nú nog niet.
  Maar straks wel, als je mij terug premier maakt.
  Groetjes
  Rutte

 3. andergeluid

  Dat is dan toch wat voor bijna alle eerste en tweede kamer leden want die laten zich ook niet vaccineren ook hun kinderen kunnen geen boodschappen halen want die worden natuurlijk ook niet geprikt
  Ik vind Rutte wel erg slissen en hij heeft ook een vreemde bovenlip tegenwoordig of ligt dat aan onze tv ???
  20 / 21 maart de grote dag in Amerika en meer dan 200 landen volgen die hebben tenslotte ook getekend

  1. werikke

   misschien dat iemand Rutte op zijn gezicht heeft geslagen. zou wel begrijpen maar verheerlijk het niet ( haha of toch ) trouwens wat gebeurt er dan in de VS ?

 4. andergeluid

  Misschien een tattoo op je voorhoofd die kreeg je vroeger ook op je arm

 5. Cycle25

  Alles behalve de supermarkt, 6500 stuks, het meest bezochte gebouw van Nederland, tientallen miljoenen ZIJN de kassapoortjes al gepasseerd. Niks aan de hand, niet zeuren…aldus Rutte…gewoon doorlopen.

  Achterlijke liberaal, zelfs de Efteling pikt zulke sprookjes niet..

 6. Vrijedenkert

  Als ongevaccineerden in de nabije toekomst eventueel kunnen worden geweigerd door winkels en dus geen boodschappen kunnen doen zullen deze mensen massaal moeten gaan stelen want ieder mens moet immers eten…

 7. Niet L niet R

  Ik ben ingeent, maar als ik goed lees, en daarbij het vele draaien van Rutte inacht neem, gaat hij voor de stelling, niet ingeënt, uitgeschakeld!wat een verschrikkelijk standpunt, is eenvoudig op te lossen,wil men zich niet laten inenten, dan dient men zich te laten testen, en is dat negatief dan heeft die persoon net zoveel rechten als de personen die wel ingeënt zijn!Wij gaan toch niet een tweedeling organiseren, onderleiding van Rutte en de gesjeesde schoolmeester!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.