GL-burgemeester Halsema springt in de bres tegen nieuwe kraakwet: ‘Lokale handhaving is hiermee geenzins gediend!’

Vanmiddag stemt de Eerste Kamer over een wetsvoorstel voor een kraakverbod. Niet geheel verrassend is juist de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) tegen dit wetsvoorstel. Het zou de lokale handhaving alleen maar belemmeren, aldus de burgemeester. Alsof Amsterdam nu al alles op alles zet om krakers hard aan te pakken. 

Het is niet heel verrassend dat uitgerekend de burgemeester van Amsterdam, toch wel het walhalla voor krakers, zich tegen het wetsvoorstel keert om de kraakwet aan te scherpen. Vanmiddag verschijnt het voorstel op de stemmingslijst van ’s lands senatoren, maar Femke Halsema heeft samen met de Amsterdamse politie en het OM een oproep gedaan aan de Eerste Kamer om tegen dit voorstel te stemmen, dat laat de NOS weten.

CDA en VVD hebben een nieuw plan om krakers sneller van iemands eigendom te laten verwijderen. Op dit moment worden krakers nog berecht via een kort geding, maar tot er een uitspraak ligt mogen ze nog even lekker de boel verbouwen en verpauperen. Het CDA en de VVD willen dat hier terecht een eind aan komt.

In Amsterdam is men niet zo blij met dit voorstel, want men meent namelijk dat het de ‘reguliere handhaving’ in de weg zal zitten, zo schrijft Halsema in een brief:

“Effectieve, lokale handhaving van het kraakverbod is geenszins gediend met dit wetsvoorstel.”

Maar laten we eerlijk wezen, Amsterdam staat bekend als één groot krakershol, en de “effectieve” handhaving in de hoofdstad laat vaak genoeg te wensen over. Twee jaar terug werd Amsterdam nog geteisterd door de We Are Here-kansenparels. Amsterdam heeft genoeg kansen gehad om dit probleem zelf “effectief” aan te pakken. Maar dat vertrouwen in hoofdstedelijke daadkracht werkte niet, en men liet zo allerlei panden in handen vallen van inbrekers.

Dus tijd voor een andere, strengere aanpak. En hopelijk trekken de vijfenzeventig senatoren zich niet te veel aan van de oproep van Halsema. Aanpakken, dat krakende geteisem!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Heras

  Stuur de politie naar krakers, ipv naar geweldloze demonstranten.
  Moet je kijken, hoe snel er gehandhaafd wordt als er een demonstratie voor vrijheid is.
  Dus, het rare mensje moet niet zeuren.

  1. janrama

   ” ipv naar geweldloze demonstranten”

   Natuurlijk, een accukabel en een scherp geslepen fietssteun op zak is een teken van geweldloosheid.
   Na tig keer te zijn gewaarschuwd om te vertrekken en de ME treedt daarna hard op.

   Niet klagen, men lokt het zelf uit.

   1. Max Aue

    De corona-demonstranten zijn niet alleen gewelddadig door hun gedrag tijdens de demonstratie maar ook door het simpele feit dat ze doden veroorzaken door de regels niet na te leven en het corona-beleid te ondergraven. Ook al zouden ze geweldloos demonstreren (wat niet het geval is) zijn ze gevaarlijk en een bedreiging voor de volksgezondheid.

    1. coenzoon

     hoeveel doden zijn er gevallen door de protesten omdat mensen zich niet aan de het corona fascisme hielden domme jongen ?

     ik kan je wel van een lijstje voorzien van mensen die zijn overleden door de verplichte vaccinatie in hun verpleegtehuis domme jongen.

     corona wappies met hun vaccinatie dwang zijn gevaarlijk en een bedreiging voor de volksgezondheid decadente tról. Als je nu weer wat roeptoetert doe er dan wat bronvermelding zoals jezelf altijd wauwelt. Dit gewauwel slaat helemaal nergens op maar is zeer herkenbaar voor je pindabrein.

   2. coenzoon

    domme tról , museumplein is geweldloos , even goed naar de beelden kijken !

    Krakersrellen kosten tientallen miljoenen , spuistraat , vondelstraat, enz

    Jammer maar zeer herkenbaar voor linkse debielen dat men geen enkele moeite heeft om prive bezit door krakers te laten slopen. Vervolgens moet de krakers vertrekken op bevel van de rechter en slopen ze de halve stad.

    p.s krakers bestaan voornamelijk uit links extremistisch tuig van antifa leden uit andere landen die gratis woonruimte zoeken.

    Een vreedzaam zit protest op het museumplein is derhalve niet vergelijkbaar met de krakersrellen. De corona wappies slaan volledig door met hun leugens en bedrog.

    1. Max Aue

     ht*ps://www.parool.nl/amsterdam/politie-doet-onderzoek-naar-geweld-bij-demonstratie-museumplein~b415717b/

     1. coenzoon

      LAAT ZE VOORAL DE YOUTUBE BEELDEN MEENEMEN DECADENTE TRÓL !

  2. Mireille

   Geweldloos, daar weten de winkeliers in Den Bosch wel over mee te praten wiens zaken werden geplunderd. Dacht ik zo maar…

   1. Max Aue

    Inderdaad, de corona-demonstranten demonstreren zelden geweldloos en veroorzaken vaak grote schade.
    Mijn punt is dat ze, zelfs als ze geweldloos demonstreren, grote schade en slachtoffers veroorzaken.

    1. Aborifa

     Mariniers is een andere afdeling dan de Kon. Marine.

    2. coenzoon

     h**ps://www.youtube.com/watch?v=72qaCQmjfJI

     h**ps://www.youtube.com/watch?v=oQIXynt3yfU

     h**ps://www.youtube.com/watch?v=0T5-Y3q7Xx8

     de strónt vlé®k verkondigt weer aperte leugens zoals een ieder kan zien. Zijn verbale diarree bevat geen letter waarheid. Best triest om zoveel onzin te verkondigen maar voor vaccinatiewappies gewoon gedrag. Het vaccinatie fascisme wordt immers ondersteund door idioten die gewoon maar wat roeptoeteren en genieten bij het geweldadige optreden van het blauw dan wel het nieuwe bruin. Dit alles om de griep die we al dencennia kennen

   2. coenzoon

    ik dacht zomaar dat valsema niet de burgemeester van den bosch is domme zwetsmuts

 2. bandini

  Vroeger had je mariniers die dit soort karweitjes wel eens oplosten! Bestaan die mannen eigenlijk nog of zitten daar tegenwoordig ook alleen maar watjes in?

  1. Max Aue

   Dit is geen taak voor de marine. Hoe gestoord kun je zijn?

   1. Steiner

    24/7 op DDS,hoe gestoord kan je zijn?

  2. nexit_nooit

   Wat een stoere spierballentaal van een toetsenbordridder die heel stevig op zijn handen blijft zitten.
   Waarom moeten toch altijd anderen opdraaien voor uw mening?

   1. coenzoon

    toetsenbord ridder die op zijn handen zit ! jaja

  3. Vanduinen

   Mariniers komen tegenwoordig op voor eigen rechten, dat is wat anders dan in dienst opereren namens huisjesmelkers. Mag ik dat zo zeggen?

 3. Vanduinen

  DDS : “Maar laten wij eerlijk wezen” ?

  1. Max Aue

   😀

   1. Oepsie

    Een vierkant speklapje?

 4. Pieter48

  Geen wonder dat mevr.Halsema nooit haar medewerking zal verlenen. Groen links is de partij met een verleden van krakers ,brandstichters en bewonderaars van Polpot. Alles wat de maatschappij ontwricht komt meestal bij de club van de groene kmer.Zelfs nu nog. Klein voorbeeld. Het mede veroorzaken van het biomassa debacle. Een paar miljard verder en dit debacle is weer opgelost. De verantwoordelijken voor deze dure miskleun zullen niet vervolgd worden en leefden nog lang en gelukkig.In het bedrijfs leven gaan er bij zulk een ondoordacht beleid voeren koppen rollen. Zo niet in de wereld die politiek genoemd word.

  1. Bolkestein

   Marijke Vos, dat was toch die wethouder van dat gifschip naar Afrika.

 5. Bolkestein

  Gelet op wat er iedere zondag aan ME paraat is om op vreedzame koffiedrinkers op het Museumplein helemaal los te gaan lijkt mij wetshandhaving tegen krakers geen probleem.

 6. Bjornernst

  Heb een kennis die ooit dag en nacht voor de kansen parels van “we are here” klaarstond en haar woning open stelde om te kunnen douchen en kleding te wassen. Tot zij geconfronteerd werd met het feit dat het slechts een stelletje leugenaars en dieven zijn en dus geen respect voor andermans eigendom.

 7. J.C.

  Wat dan wel weer een voordeel van mw Halsema is, is dat bij haar zo duidelijk zichtbaar is hoe zij selecteert, bij het wel of niet (willen) handhaven………

 8. Wally

  Groenslinks geeft graag alles en iedereen op deze wereld een 2e, 3e, en desnoods 500e kans. Zeker als het tegen de gangbare wetten ingaat, want o, o, wat zijn wij progressief zeg… beuhhh….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.