Hé lockdown-despoot Rutte, gooi open dat land! Ziekenhuizen hebben weer ruimte voor reguliere, niet-covidzorg

Lockdown, avondklok of vaccins: iets werkt! Ziekenhuizen melden opnieuw een toename in de operatiecapaciteit. Dat betekent minder coronapatiënten en meer ruimte voor reguliere patiënten, dus gaan we langzaam maar zeker de goede kant uit. De argumenten die Rutte en zijn kabinet hanteren om Nederland potdicht te laten zitten raken dus in steeds hoger tempo op. Nederland moet en kán weer open!

Leest premier Rutte, en de rest van de lockdownverslaafde kliek in Den Haag mee? Uit cijfers van bemiddelingsorganisatie ZorgDomein blijkt dat de operatiecapaciteit van ziekenhuizen langzaam maar zeker toeneemt. De NOS meldt: “7 procent van de ziekenhuizen zegt alle planbare zorg te kunnen leveren, ruim 80 procent heeft daarvoor een deel van de capaciteit beschikbaar. Voor behandelingen die binnen zes weken moeten plaatsvinden kunnen patiënten in 74 procent van de ziekenhuizen terecht.”

Dat is natuurlijk buitengewoon positief nieuws. Niet alleen voor de zorg, maar voor heel Nederland. Want het kabinet gebruikte in het begin van de coronacrisis vooral het aantal besmettingen als maatstaf voor de effectiviteit van het de coronamaatregelen. Toen het virus eenmaal wild om zich heen greep bleek dat al snel een achterhaalde strategie en moest de focus komen te liggen op de zorgcapaciteit, met name die van ziekenhuizen. En daar merken ze nu dus dat er steeds meer ruimte beschikbaar is voor patiënten zonder corona.

Van die derde coronagolf, waarover het RIVM al maanden het nodige roeptoetert, merken ze in de ziekenhuizen dus maar weinig. Als deze trend zo door blijft gaan (en omdat de vaccins blijken te werken is die kans zeer groot) dan raken de argumenten van het kabinet om het land op slot te houden snel op! Kortom, wie ploft deze getallen neer op het bureau van de premier en dwingt hem om Nederland uit zijn vrijheidshatende lockdown-wurggreep te verlossen? Met dit soort fantastisch goed nieuws uit de zorgsector zou dat potdomme eens tijd worden ook!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Edjan

  Reken maar dat er versoepelingen komen zo 10 maart.
  Maar, helaas, op 18 maart komt de RIVM helaas met sombere getallen. Helaas. Het domme volk heeft waarschijnlijk misbruik gemaakt van de genereuze versoepelingen en er op los getongd. Nu moet de herkozen Rutte helaas (helaas) de teugels weer aanhalen. En nog verder dan ndaarvoor.

  SCHAPEN ALLER LANDEN, ONTWAAKT!

 2. Spaanse_K0K

  Dankzij de veiligheidsgordels en airbags hebben we beduidend minder ziekenhuisopnames.
  Omdat we beduidend minder ziekenhuisopnames hebben kunnen we airbags en veiligheidsgordels uit auto’s verwijderen.

  1. werikke

   wat een dom gel0l weer puur pm te sarren en te zuigen. flikker toch op .

  2. Buzz68

   … de kans dat je geraakt wordt door de bliksem is 1 op 135.000.
   Bij regenachtig weer ben ik voor een algehele lockdown!

  3. Nexit218

   Bij jou wel graag en dan met 180km tegen een muur a.u.b!!!

   1. werikke

    die spaanse cock is net zo’n mug in de zomer die blijft treiteren totdat je met krant kapot slaat

  4. ManX

   Kokkie mist de kwaliteiten om zelf iets te bedenken: zijn reactie heeft hij dan ook regelrecht gejat van Piet51 die eerder met dit (overigens volstrekt onzinnige) voorbeeld kwam.

   Kokkie vond het plausibel klinken omdat nu eenmaal zijn linker hersenkwab niet in orde is en dacht; laat ik goede sier maken met een idiote en uit zijn context gerukte vergelijking, dat past wel bij me.

   Het zij je gegund, malle jongen.

 3. werikke

  kim jung rutte bepaald zelf wel wat die doet . begrepen!!!!! Helemaal eens met edjan hier.

 4. LifeBuddy

  Hoelang blijven de Doktoren, Zorgmedewerkers en Verplegers nog in de voetsporen van een stelletje sLinkse Oplichters meeLopen?

 5. Meriadoc Brandebok

  Met betrekking tot het coronavirus is er overigens steeds beter nieuws beschikbaar. Volgens de laatste cijfers gaat het aantal sterfgevallen omlaag, mogelijk door vaccinatie. Hoewel niet bewezen is dit wel degelijk een opsteker: de vaccins werken goed en er gaan minder mensen dood. Als er nu flink wordt doorgeprikt – zeg, met een piek van 2 miljoen vaccinaties per dag, zo wordt verwacht – kunnen alle maatregelen binnenkort worden versoepeld. Bovendien wordt het Nederlandse vaccin volgende week waaschijnlijk ook goedgekeurd, waar slechts één injectie voldoende is, waardoor we praktisch de sleutel in handen hebben.

  Niet te geloven dat de neofascistische FvD pleiten voor opheffing van de vaccintieprogramma’s! Zelfs de PVV gaat niet zo ver.

 6. liefdevol rechts

  Gelukkig zal het niet aan Rutte en zijn gevolg afhangen of het land terug naar normaal kan want als dat wel zo zou zijn dan waren we terug van af.
  Maar een toekomst met Baudet en Wilders is een toekomst van vrijheid en daar gaan we naar toe, gelukkig maar 😃

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.