LOL-filmpje! Enorme verkiezingsloser Jesse Klaver stapt niet op: ‘Missie van GroenLinks is urgenter dan ooit!’

Jesse Klaver en zijn GroenLinks zijn gisteren ongelooflijk afgegaan bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ze hadden veertien zetels, maar daar blijven er nog maar een magere zeven van over. Voor een partij als GroenLinks is dat natuurlijk een volstrekt onacceptabele score. Maar toch gaat Klaver door. 

“Ik sta hier met allemaal collega’s, van wie ik er veel niet terug ga zien in de volgende fractie,” aldus Jesse Klaver. “Dat doet pijn.”

Maar heeft hij dan ook nagedacht om op te stappen? “Nee, dat heb ik niet. Omdat ik de missie van GroenLinks urgenter is dan ooit, en omdat ik daar graag met de partij in doorga.”

Ja, dat is een beetje bezopen Nederlands, maar ja: we hebben het hier wel over Jesse Klaver, hè?

Hoe dan ook, de argumentatie van Klaver is best wel hilarisch. Hij gaat door omdat… omdat… nou ja, omdat hij het zo fijn vindt om leider te zijn van GroenLinks. Dat is waar zijn belachelijke statement op neerkomt. Kijk de video maar eens een paar keer. De missie van GroenLinks is urgenter dan ooit. Ja, leuk. Dat kan een ander ook doen. Maar dan komt de echte reden: omdat hij daar graag mee doorgaat.

En trouwens, als hij leider-af is moet hij iets anders gaan doen. Maar Klaver kán niet zo heel veel anders. Het is of Kamerlid zijn, of een onderbetaald baantje ergens als stratenveger. Je kunt je er iets bij voorstellen dat hij dan maar aanblijft. Want op deze manier mag hij zich belangrijk voelen én verdient hij ook nog eens grof geld.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Maar gaan GroenLinks-kiezers, -leden en -Kamerleden dat klakkeloos accepteren? Want de ‘Justin Trudeau van Nederland’ (haha!) kan door wíllen, maar als zijn partij dat laat gebeuren zijn ze daar écht op hun achterhoofd gevallen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Max Aue

  PvdA en GL verloren omdat hun linkse speerpunten zijn overgenomen door VVD, CDA en D66. Alle politieke partijen en het electoraat zijn fors naar links opgeschoven en dat zal blijken uit het Regeerakkoord van het komende Kabinet dat linkser zal zijn dan alle voorgaande. Met de linkse politieke agenda zit het wel goed.

  Ik hoop dat GL en PvdA uit de nieuw ontstane situatie de conclusie trekken dat fuseren onvermijdelijk is. Dat kan hen bij de volgende verkiezingen (die waarschijnlijk eerder dan over vier jaar komen) in één klap de grootste partij maken.

  Deze verkiezingsuitslag is voor Links een zegen in vermomming.

  1. EU_K0K

   Mooi, mijn EU paspoort is voorlopig goedgekeurd.

   OT
   PvdA is ervaren bestuurderspartij
   GL is idealistisch hobbypartij.

   Gaat denk ik niet samen.

   1. Cootje

    Een EU paspoort ?? Kan je daar geld mee lenen of alleen overmaken aan zuid Europa , de varianten van Corona duwen ze in Europa weer op de plaats waar ze horen , in een hok voor zich zelf leren op eigen benen te staan en voor zich zelf zorgen , Corona maakt het verschil goed duidelijk , en solidariteit gaan de Fransen duidelijk maken , die gaan air france annexeren , en mag Rutte de KLM houden , kaag blij , Schiphol dicht en Lelystad open voor de kleinschaligheid

 2. Gebande_3

  Off Topic:

  Het was even zoeken en wachten, maar dan toch gevonden.
  FRAUDE
  Viruswaarheid-voorman Willem Engel haalt geen zetel, wil hertelling
  Engel spreekt op Facebook over fraude en wil een hertelling.

  Zou hij al rechtszaak 101 tegen de staat begonnen zijn?

 3. Mark Auel

  Die Groen Links kwibus wordt vanzelf gewieberd, kwestie van even afwachten.

  1. Meriadoc Brandebok

   Klopt.

 4. Meriadoc Brandebok

  Jesse Klaver is een dead duck. Zodra er een opvolger is schoppen ze hem van zijn plek. De veelbelovende politicus heeft zijn partij serieuze schade berokkend. Zeven zetels is een halvering.

  1. Max Aue

   Je begint raar te redeneren, Meriadoc. Dit is een weinig evenwichtige bijdrage. Je kunt beter.

 5. Cootje

  Socialisten of sociaal Democraten overal in heel Europa afgeserveerd door dubieuze praktijken fraudes zelfverrijkingen misbruik machtspositie , in Denemarken zijn ze PVV light geworden / strengen immigratie / en in Portugal / Spanje / , is tot het koningshuis toe fraudes en zelfverrijking aan de ordehandhaving de dag , en nog vele dubieuze personen , Nederland wordt gewoon rechtser was 23 zetels is nu 28 zetels en verder het linkse zooitje de woestijn in geserveerd , en Kaag gaat de VVD niet onbetrouwbaar maken bij de multinationals daar krijgen ze geen stuiver van

 6. Cootje

  Je bent toch op een paar geiten wollen sokken na die op bakfietsen rond rijden , toch niet van deze wereld , het autistische klimaat meisje hoor je niets meer van en is gerelateerd naar haar leeftijd nu aan het spelen met Barbies of met spulletjes van Easy toy wat alleen GroenLinks verlies kom er bij bij D66 de rest van de linkse stemmen is naar rechts gegaan en het CDA verliest er 4 aan volt rechts wint duidelijk de verkiezingen

 7. andergeluid

  Ja dat krijg je als je maar staat te roepen over het klimaat, en je maar het hele jaar door heen en weer blijft vliegen zoals wilders ooit allemaal opnoemde.
  Dat gaat ook niet samen
  Of helemaal niet vliegen en weer hard gaan roepen of gewoon of gewoon hard roepen en heel Schiphol dicht kunnen ze daar woningen gaan bouwen want die hebben we hart nodig nu dat d66 Sigrid kaag de migranten stroom aanzwengelt want die zat niet voor niets samen met Rutte en maxima bij Klaus Schwab de build back better word waarschijnlijk een feit

 8. LifeBuddy

  Als het over Macht en kinderarbeid gaat ,Bijt de taliban zich overal in Vast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.