CDA-leider Hoekstra weigert te reageren op ‘sensibiliseer Pieter Omtzigt’: ‘Niet netjes om hier nu over te praten’

CDA-leider Wopke Hoekstra was zojuist op formatiegesprek bij Herman Tjeenk Willink, maar vrijwel niemand was geïnteresseerd in de inhoud van het gesprek. Men wilde antwoorden horen van Hoekstra over de uitgelekte notulen waarin ministers hebben gepoogd de toeslagenaffaire onder de pet te houden en kritische Kamerleden in het gareel te duwen. Hoekstra als minister heeft doelbewust informatie achtergehouden voor de Tweede Kamer én heeft geprobeerd CDA’er Pieter Omtzigt ‘te sensibiliseren’.

CDA-partijleider Wopke Hoekstra was helaas niet bereid om antwoorden te geven over de onthullingen van eerder vandaag na afloop van zijn gesprek met informateur Tjeenk Willink. Door het lekken van geheime notulen werd pijnlijk duidelijk dat alle kabinetspartijen en hun ministers meededen aan het doelbewust achterhouden van informatie voor de Tweede Kamer.

Daarnaast bleek uit de notulen dat Hoekstra enorm veel boter op zijn hoofd heeft. Tijdens de formatiecrisis deed Hoekstra nog alsof hij te doen had met Pieter Omtzigt en de ‘functie elders’-kwestie. Maar uit de notulen blijkt dat Hoekstra zelf ook probeerde om Omtzigt ‘tot rede te brengen.’

Door de onthulling realiseert Hoekstra zich dat zijn positie nu onder vuur ligt. Waarschijnlijk hebben zijn spindoctoren en partijtop gezegd dat hij maar beter kan zwijgen tot men met een of andere smoes op de proppen komt.

Verder is het buitengewoon knap. Hoekstra heeft het voor elkaar gekregen om in zeer korte tijd het imago van het CDA helemaal door de wc te spoelen. De geloofwaardigheid van de partij is naar een dieptepunt gezakt, en heel Nederland zit met spanning uit te kijken naar de volgende zet van Pieter Omtzigt. Kom op, Pieter! Geef deze failliete bestuurscultuur het laatste zetje richting de afgrond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. coenzoon

  Zat het achterkamertje op slot dat ie niet kon praten de hypocriete gluiperd

 2. Spoetnick

  Ongelofelijk.
  Het normbesef van Hoekstra is identiek aan dat van Rutte.
  Zo groot als een speldeknop.

  Maar Hoekstra moet kinderen opvoeden.
  Dat zou verboden moeten worden.

 3. sonny

  anti-kartel gedrag wordt/werd niet getolereerd!

 4. Cootje

  Het is toch heerlijk dat een paar malloten waaronder Rutte die ruim in 10 jaar tijd instellingen als het UWV , het CBR , de belastingdienst , bij het grof vuil te zetten , en daarna nog mankementen bij het RIVM , de GGD , het NVWA , de arbeid inspectie , de onderwijs inspectie, leger , douane , politie, Nederland hebben gemaakt tot het niveau bananen republiek. Waar achterkamertjes politiek en handje klap de norm was. Waar mensen werden gemanipuleerd en gecommandeerd om in een straatje doctrine te lopen , alles onder de noemer we leven in een gaaf land en een echte democratie, waar 60% van je aangiftes niet in behandeling worden genomen waar de narcotica vele mijlpalen in hun miljarden winsten zien te halen , waar gevangenissen worden afgebroken wegens leegstand omdat rechterlijke systemen gewoon falen , waar carrière de doelstelling is van een bestuurder of politici, en ze gewoon net als zakelijk over lijken gaan , de ene zijn dood is de andere zijn brood , rechtsstaat door en door verrot door beleid dubieuze politici , die niet alleen in Hongarije wonen

 5. Cootje

  Waneer zijn politici strafbaar voor hun bestuur ,daden , en wanbeleid .

  1. coenzoon

   N O O I T , pikmeer arrest. ? Niet hoofdelijk aansprakelijk.

   ongehinderd door enige kennis kunnen ze overal een teringzooi van maken met als beloning wachtgeld of een riante oprot premie.

   de laatste ,
   Over een periode van tien jaar kan Gerritsen aanspraak maken op ongeveer 800.000 euro. De beloning als je een monstertruck door het publiek laat knallen !

  2. Spoetnick

   Pas na de burgeroorlog.
   Dat duurt dus nog wel een paar jaar.

 6. Cootje

  Zou omtzigt thuis zitten wegens een chantabele issue die hem op een zijspoor zet ophemelen beschadigt ? , een gemaakte fout kan je blijven achtervolgen

 7. StemPzeweg

  Liefst blijft Omtzigt gewoon bij het CDA want des te meer kan hij ze beschadigen. Mij hoor je niet klagen

  1. coenzoon

   heb je hem gesproken ?

  2. Max Aue

   Mij ook niet, het CDA is een christelijke D66 en heb ik liever D66.

   1. coenzoon

    ach of de hond bijt uit de naam van de heer of de kat krabt uit naam van schwab is om het even.

   2. usb3.0

    Zie hier de zieke geesteszieke maxje…

 8. macsjang

  Struisvogelgedrag. Integriteit is bij Wopke ook uit het woordenboek geschrapt. CDA Limburg doet niet onder voor landelijke politiek, gezien het aantal opstappers wegens onfrisse praktijken. Was 40 jaar geleden al herkenbaar bij “sapristie” van Agt. Rot tot op het bot en niet alleen bij CDA en VVD. Plucheplakker Gert-Jan is inmiddels ook “bekeerd”. Het deksel is definitief van de beerput af …………eindelijk. Mag hopen dat dan nu wél de juiste koppen gaan rollen.

  1. rafi

   Ik ben het helemaal met u eens!

 9. AS210854

  In het begin had ik Hoekstra nog hoog zitten , maar dat was snel over toen hij zich lied piepelen door Rutte en de EU .

 10. ET007

  Niet netjes zegt Hoekstra. Niet Netjes. Wat een bende!

 11. Lucky Luke

  Waarschijnlijk vind hij liegen en bedriegen wel netjes, maar er verantwoording over afleggen is niet netjes, merkwaardige moraal bij het CDA en dit mannetje, overigens ook bij de VVD en D66

 12. KlaasD

  Volgens mij is het eerder niet netjes om de Democratie om zeep te helpen.

  1. Edjan

   Helemaal waar. Hoekstra doet net alsof het niet netjes is er over te praten om de privacy van Omtzigt te beschermen. Haha! Hij wil alleen de deksel op de beerput houden om CDA en zichzelf te beschermen. Van die oude politiek zijn we nog lang niet af.

 13. rafi

  Let wel: in het bericht staat: ALLE coalitiepartijen (dus meerderheid Tweede Kamer!!!) deden hieraan mee. Dus OOK de schijnheiligen van de CHRISTEN-Unie.
  Maar ja, die ‘christelijke’ partij is ook op ethisch gebied al lang aan het dwalen. MIJ verbaast het dus niets. Als je eenmaal een bepaalde principiele grens over bent, gaat het van kwaad tot erger. Laat dus niemand denken dat de CU in 2021 nog iets met het christelijk geloof te maken heeft. Dat was vroeger zo, toen ze nog GPV en RPF heetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.