Den Haag 9 april 2021 gesprek informateur 51

CDA-leider Hoekstra weigert te reageren op 'sensibiliseer Pieter Omtzigt': 'Niet netjes om hier nu over te praten'

Geen categorieapr 21 2021, 18:00
CDA-leider Wopke Hoekstra was zojuist op formatiegesprek bij Herman Tjeenk Willink, maar vrijwel niemand was geïnteresseerd in de inhoud van het gesprek. Men wilde antwoorden horen van Hoekstra over de uitgelekte notulen waarin ministers hebben gepoogd de toeslagenaffaire onder de pet te houden en kritische Kamerleden in het gareel te duwen. Hoekstra als minister heeft doelbewust informatie achtergehouden voor de Tweede Kamer én heeft geprobeerd CDA'er Pieter Omtzigt 'te sensibiliseren'.
https://twitter.com/AukevanEijsden/status/1384874137236160513?ref_src=twsrc%5Etfw
CDA-partijleider Wopke Hoekstra was helaas niet bereid om antwoorden te geven over de onthullingen van eerder vandaag na afloop van zijn gesprek met informateur Tjeenk Willink. Door het lekken van geheime notulen werd pijnlijk duidelijk dat alle kabinetspartijen en hun ministers meededen aan het doelbewust achterhouden van informatie voor de Tweede Kamer.
Daarnaast bleek uit de notulen dat Hoekstra enorm veel boter op zijn hoofd heeft. Tijdens de formatiecrisis deed Hoekstra nog alsof hij te doen had met Pieter Omtzigt en de 'functie elders'-kwestie. Maar uit de notulen blijkt dat Hoekstra zelf ook probeerde om Omtzigt 'tot rede te brengen.'
Door de onthulling realiseert Hoekstra zich dat zijn positie nu onder vuur ligt. Waarschijnlijk hebben zijn spindoctoren en partijtop gezegd dat hij maar beter kan zwijgen tot men met een of andere smoes op de proppen komt.
Verder is het buitengewoon knap. Hoekstra heeft het voor elkaar gekregen om in zeer korte tijd het imago van het CDA helemaal door de wc te spoelen. De geloofwaardigheid van de partij is naar een dieptepunt gezakt, en heel Nederland zit met spanning uit te kijken naar de volgende zet van Pieter Omtzigt. Kom op, Pieter! Geef deze failliete bestuurscultuur het laatste zetje richting de afgrond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten