FVD krijgt gelijk over tóch minder dodelijke Britse coronavariant: ‘Wij zagen als enige dat dit niet deugde!’

Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat de Britse variant van het coronavirus niet dodelijker is dan zijn voorgangers. Toch heeft ons kabinet zijn hele strategie gebouwd op het idee dat de Britse variant vele malen gevaarlijker was, en mede daarom de avondklok ingevoerd. Forum voor Democratie merkte al vroegtijdig op dat de onderbouwingen van het kabinet niet klopte, maar men wilde niet luisteren. De partij haalt verhaal nu nieuw onderzoek het gelijk van de beweging aantoont.

Al vanaf het begin vond Forum voor Democratie het “waanzin” dat men de ene na de andere draconische maatregel invoerde vanwege de komst van de Britse variant. Volgens FVD ontbrak het aan een cijfermatige onderbouwing en vroeg keer op keer naar de correcte getallen. FVD-Kamerlid Van Haga werd hierop zelfs meerdere malen hard aangevallen door minister De Jonge, maar Van Haga lijkt gelijk te hebben gekregen met zijn kritiek. Uit recent gepubliceerde studies blijkt namelijk dat de Britse coronavariant helemaal niet dodelijker is dan de klassieke variant uit China.

De partij is door aanvallen van De Jonge in een verdomhoekje geplaatst. De kanttekeningen van Forum zou voornamelijk ‘wappiekritiek‘ zijn, aldus de minister. De grote vraag is nu of coronastuntelaar De Jonge bereid is om ‘sorry’ te zeggen. Want Forum voor Democratie uitte dus al die tijd terechte kritiek op het beleid van het kabinet.

Helaas zal de vice-premier waarschijnlijk wel weer met een onnavolgbaar antwoord komen, of zich in eerste instantie moeten verantwoorden voor de malafide praktijken van zijn ministerie. En anders druk zijn om al het geblunder met de vaccinaties recht te kletsen. Maar excuses maken voor het zaaien van paniek vanwege de Britse variant, en het wegzetten van zijn critici? Nee hoor, daarvoor is de koning van de puinhopen vermoedelijk veel te ijdel. Bah!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Max Aue

  “Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat de Britse variant van het coronavirus niet dodelijker is dan zijn voorgangers. Toch heeft ons kabinet zijn hele strategie gebouwd op het idee dat de Britse variant vele malen gevaarlijker was, en mede daarom de avondklok ingevoerd.”

  Dit is onjuist. De Britse variant werd niet als dodelijker maar als besmettelijker ingeschat. Dat bleek ook juist , zoals bleek uit een derde golf waar we u middenin zitten.

  1. Cycle25

   De avondklok werd ingezet dóór de Britse bangmakerij variant, paniekzaaier.

   1. Max Aue

    Zeker, Cycle, maar niet omdat de Britse variant dodelijker werd geacht, men schreef het een grotere besmettelijkheid toe. Die hogere besmettelijkheid leidde natuurlijk wel tot meer ziekenhuisopnames en doden.

    1. rafi

     Zo natuurlijk is dat niet. Want een minder gevaarlijk virus leidt, ook al zijn er meer besmetten, niet perse tot meer opnames laat staan doden. Verwacht mag worden dat die twee effecten elkaar opheffen. Dus dat de mutant even erg of net zo weinig schadelijk is als het wildtype. Maar die nuance werd niet aangebracht, de maatregelen werden verscherpt.

     1. Branzino

      @rafi
      De maatregelen werden inderdaad verscherpt, omdat men meer problemen verwachtte. Dat was een goed besluit, want de problemen lijken alleen maar gegroeid a.g.v. die Engelse variant. In de ziekenhuizen is het angstvallig stil, omdat veel beschikbare verpleegkundigen op de covid-afdeling werken. De IC’s lopen weer snel vol, het personeel raakt overwerkt.
      En wat eist een deel van de bevolking? Ze willen, dat de bevolking haar vrijheid weer krijgt voor een biertje of een weekendje uit of een festivalletje. Wat dat betekent voor de zwakke landgenoten en de zorgmedewerkers maakt niet meer uit, lijkt het wel. En dat is des te onbegrijpelijker, omdat het lijkt te gaan om enkele weken volhouden. Dat is alles.

     2. Max Aue

      Deze bijdrage is me uit het hart gegrepen, Branzino. Een groot deel van ons volk is niet bereid enige solidariteit op te brengen voor de mensen die in ziekenhuizen voor hun leven vechten en het personeel dat er bijna onderdoor gaat.

    2. leukeditter

     meer doden??? minder bedoel je..er is enorme ondersterfte dit jaar

     1. Branzino

      @leukeditter
      Ondersterfte? Noem eens een getal. Mij is het niet opgevallen, behalve de laatste weken, maar toen explodeerde in 2020 de eerste coronagolf. Dat de sterftecijfers toen hoger waren dan nu is begrijpelijk. Maar de eerste zes weken van 2021 en heel 2020 waren de cijfers (veel) hoger dan een jaar eerder.

 2. STOP FVD

  FVD vindt alles wat corona en corona maatregelen aangaat onzin, alles wat gebruikt wordt als onderbouwing wordt als niet kloppend beschouwd, en nu hadden ze een keer een toevalstreffer. Nou knap hoor FVD, goed gedaan!

  Voor de rest is alles gewoon wappie kritiek, COMPLOTWAPPIES, daar is nu echt niets aan veranderd. Beetje een veer in je eigen kont steken hahaha.

  1. Nexit218

   Hee frustie!!!!

   1. STOP FVD

    Hoe gaat het met de nexit wappie?

    1. Nexit218

     Lekker man! Met jou ook frusti!

 3. STOP FVD

  EN wat Max zegt natuurlijk!

  1. september

   en wat beukman zegt,is ook goed!

 4. Cycle25

  Als de paniekknop dan tóch verkocht moet worden een stukje over virus :

  Per dag zouden per vierkante meter meer dan 800 miljoen virussen in de atmosfeer worden afgezet én weer naar beneden komen zetten.

  De virussen worden van het aardoppervlak gezwiept en belanden in wat ook de ‘vrije troposfeer’ wordt genoemd: een laag in de atmosfeer die zich boven de zogenoemde planetaire grenslaag (waarin meteorologische verschijnselen ontstaan en die tot een hoogte van zo’n 3000 meter reikt), maar onder de stratosfeer (waar vliegtuigen zich begeven). De virussen kunnen in deze vrije troposfeer over een afstand van duizenden kilometers worden getransporteerd alvorens zich weer naar het aardoppervlak te begeven. Dat schrijven onderzoekers in het International Society for Microbial Ecology Journal.

  Reizen door de atmosfeer
  “Elke dag worden er per vierkante meter meer dan 800 miljoen virussen afgezet boven de planetaire grenslaag: dat zijn 25 virussen voor elke persoon in Canada,” vertelt onderzoeker Curtis Suttle, verbonden aan de University of British Columbia. Het verklaart een hoop. “Ongeveer 20 jaar geleden begonnen we genetisch vergelijkbare virussen in totaal verschillende gebieden wereldwijd te vinden. Het grote aantal virussen dat door de atmosfeer reist, verklaart waarom: het is heel aannemelijk dat een virus in de atmosfeer wordt geslingerd op het ene continent en op het andere weer wordt afgezet.”

  Bacteriën versus virussen
  De onderzoekers baseren hun conclusies op een onderzoek dat ze uitvoerden op platformen hoog in de Spaanse bergen. Ze ontdekten daar dat er per dag heel veel virussen vanuit de atmosfeer worden afgezet. Ze keken ook naar hoeveel bacteriën er uit de atmosfeer kwamen zetten, maar het onderzoek wijst uit dat de snelheid waarmee virussen werden afgezet negen tot 461 keer groter was dan de snelheid waarmee bacteriën werden afgezet. “Bacteriën en virussen worden doorgaans terug op de aarde gebracht middels regen en opgezwiept stof uit de Sahara,” vertelt onderzoeker Isabel Reche. “Maar de regen slaagt er veel minder goed in om virussen uit de atmosfeer te verwijderen.”

  Het onderzoek wijst verder uit dat de meeste virussen het luchtruim kiezen boven zee. Ze worden meegevoerd door zeespray: grote hoeveelheden waterdruppeltjes die bijvoorbeeld tijdens stormen in de lucht belanden. Vervolgens liften ze mee op kleinere, lichtere organische deeltjes die in de lucht zweven en de virussen in staat stellen om langer in de atmosfeer te blijven hangen.

  ht*ps://www.scientias.nl/er-vallen-miljoenen-virussen-atmosfeer/

  Feitelijk heet onze planeet : Virus

  Het zit in ons ecosysteem wat je niet kunt bestrijden, of Planetoïde 4179 Toutatis moet een keer raak zijn.

 5. M. Brandenburg

  Dit was duidleijk voor een ieder die zich bij de feiten houd, de Britse variant was in September al in Engeland gesignaleerd, sinds september kon men vrolijk en vrij reizen tussen het eiland en het vaste land die versrpeiding had dus al sinds September in DE EUSSR en Nederland moeten plaatsvinden, maar de hysterie begon pas nadat De Biotte officieel zich hadden losgerukt van de Totalitaire EUSSR, Toen kwamen de angstverhalen over een virus dat al maanden in Nederland aanwezig was en zo goed als geen slachtoffers maakte, een virus dat in de eerste maanden zo goed als geen slachtoffers maakt zal dat ook niet doen nadat het VK zich afscheid van de EUSSR. Tevens wisten we al in decemeber dat de Britse variant niet dodelijker was, het was enkel iets besmettelijker. Ook dat word constant in de doofpot gestopt, maar een pandemie die volledig drijft op angstzaaien, maar in werkelijkheid enkel de zieke ouderen aanvalt, kan je niet eerlijk bericht geven, het volk zou zomaar kunnen gaan bedenke dat we onze maatregleen puur op de risicogroepen zouden moeten richten en verder iedereen zijn leven moeten laten leven.

  1. Branzino

   @M.Brandenburg
   “… een pandemie die volledig drijft op angstzaaien, maar in werkelijkheid enkel de zieke ouderen aanvalt”

   Dat klinkt wel heel absoluut: “… enkel de zieke ouderen aanvalt”? Die hebben toch ook recht op behandeling, toch? Ik vroeg me bij lezing af of niet veel meer ernstige ziekten vooral zwakkere ouderen aanvallen? Wat dacht je van influenza?
   Het zijn natuurlijk ook wel 20.000 doden oversterfte, die in een normaal jaar niet overleden zouden zijn. Baudet en Van Haga rekenen en middelen wat anders dan “gewone” rekenaars, maar dat wegcijferen wordt in de ziekenhuizen toch echt anders beleefd.
   Die overleden mensen zijn dan in meerderheid op leeftijd, maar ze zouden voor een groot deel wel nog een tijd zijn blijven leven. Die Engelse variant heeft hierop blijkbaar niet veel invloed gehad, maar vanaf de tweede helft van 2020 is het aantal besmettingen door die variant wel gestegen, zodat het aantal doden a.g.v. de Engelse variant toch substantieel is geworden.

  2. Max Aue

   “Tevens wisten we al in decemeber dat de Britse variant niet dodelijker was, het was enkel iets besmettelijker. ”

   Het was inderdaad niet dodelijker maar beduidend besmettelijker. Om die reden kregen we de derde golf waar we nu middenin zitten. De situatie is ernstig: stijgende ziekenhuisopnames, 800 mensen op de IC en ziekenhuizen die behandelingen voor levensbedreigende ziekten moeten afzeggen vanwege overvolle IC’s en te weinig ziekenhuisbedden.

   1. coenzoon

    welke situatie is ernstig ? kunt u dat uitleggen ?

    * 800 van de 1800 IC bedden gebruikt
    * 2000 van de 39000 ziekenhuisbedden gebruikt
    zorgpersoneel van reguliere zorg zit thuis omdat de afdelingen gesloten zijn
    Het is dus niet zo urgent zuigtról

    Overigens wordt nu beweerd ( door de deskundigen met hun paniekpraat) dat de oprukkende Afrikaanse variant niet reageert op het vaccin. We kunnen dus stoppen met vaccineren want de nieuwe mutant is er al terwijl pas een deel van de wereldbevolking gevaccineerd is tegen de oude mutant. De mutaties halen het vaccineren razend snel in !

    corona is een hoax , een smerig politiek steekspel !

    1. Branzino

     @coenzoon
     Een kleine, maar toch wel belangrijke correctie:
     Er zijn 1000 IC-bedden beschikbaar voor Covid-patiënten. De andere zijn minimaal nodig voor andere patiënten
     Er zijn 11.000 verpleegbedden beschikbaar voor covid. Bedden in specialistische klinieken, voor dagbehandelingen zijn niet bruikbaar.
     Er zit nauwelijks gezond zorgpersoneel thuis. Verpleegafdelingen zijn gesloten, omdat het personeel voor de verpleging van covid-patiënten nodig was.

   2. J. Punt

    Tekort aan ziekenhuis zooi is een ernstige zaak. Miljoenen vliegen de tent uit richting corrupte dictators en wazige clubjes. Maar voor de zorg is een rolletje tape extra té veel gevraagd voor onze minister van Volksgezondheid. Staan ik weet niet hoeveel ziekenhuizen leeg staan en personeel wat ontslagen in de WW zit

 6. Yoyo

  Van Haga krijgt weer eens gelijk.
  Het absolute onbeschofte antwoord van de Jonge toen, is goed voor excuses.
  Maar die gaan niet komen.
  Kritische vragen over corona- beleid zijn niet welkom bij deze apart geschoeide faalhaas.

  1. Max Aue

   Van Haga liegt aan de lopende band en heeft nog nooit gelijk gehad.

   Ben je niet goed snik?

   1. coenzoon

    inhoudelijk niets te melden strónt vlé®k ? dat is al de 48 ste keer vandaag dat je geen enkele bijdrage levert in een discussie domme zuig tról

   2. Cycle25

    Rutte is goudeerlijk…., ben je niet goed snik ?

    h*tps://twitter.com/liekcornelissen/status/1363951163549302788

  2. Gerda2

   Gelijk heb je Yoyo.

  3. Niet L niet R

   Kan je ook niet verwachten van een gesjeesde schoolmeester!

 7. Lefty

  De 60-jarige complottheorie-fan Hans Kristian Gaarder uit Gran Norway stierf vorige week aan covid-19. Vandaag stierf een vrouw van 70 jaar uit dezelfde complottheoriegroep in Gran aan covid-19. De kleine lokale gemeenschap Gran heeft nu grote problemen met het traceren van de gerelateerde Covid-19-gevallen, aangezien Hans Kristian Gaarder daadwerkelijk vergaderingen organiseerde, terwijl hij ziek was, zijn complottheorieën promootte die Covid-19 ontkenden, enzovoort. Degenen die de bijeenkomsten bijwoonden, werken niet samen met onze gezondheidsautoriteiten.

  Chemtrail-complottheorieën, het ontkennen van covid-19 en alle andere soorten complottheorieën kunnen uiteindelijk dodelijk zijn, zoals het lijkt.

  1. coenzoon

   misschien was het nog niet opgevallen bij sommige maar nagenoeg niemand ontkent de griep. Veel mensen hebben wel inhoudelijke kritiek op het beleid en de angstpraat van de zogenaamde deskundigen.

   De griep is er al sinds mensen heugenis een feit en sinds mensenheugenis gaan er mensen aan dood. Als je alle griepgevallen bij elkaar optelt overstijg je covid logaritmisch.

   Je gooit veel zaken op 1 hoop coronawappie !

   1. Beukman

    Op coenzoon zijn graf staat straks gebeiteld:

    Hier ligt coenzoon.
    Hij overleed aan GRIEP

    1. Gerda2

     En bij Beukman:
     Hier ligt schoolmeester Beuk.
     Hij had het leuk.

     1. coenzoon

      leuk ? bukhol kent leuk en humor niet de verzuurde tról

    2. coenzoon

     nee hoor , zou toch iets met een k woord worden hufter !

     1. Gerda2

      Coenzoon, vooruit ook één voor jou.

      Hier ligt de zoon van Coen.
      Als het kon zou hij het nog eens overdoen.

     2. coenzoon

      overdoen ? nou graag

      Met de kennis van nu had de beslissing van toen ………………………
      🤣😂🤣😂🤣😂🤣

   2. Max Aue

    Zoenzoon beweerde hier gisteren dat er meer dan duizend mensen stierven als gevolg van het coronavaccin.

    Hij kan dat getal niet onderbouwen of anderszins aannemelijk maken maar daar staat tegenover dat hij dat gevoel heel sterk heeft.

    1. Branzino

     @Max Aue
     De cijfers van @coenzoon kloppen helemaal nooit en zijn overige info heel zelden, per ongeluk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.