Gewetenloze CDA-prominenten houden krampachtig vast aan de macht: ‘Steun nou gewoon Mark Rutte!’

Nu we zo’n beetje alle VVD-prominenten wel voorbij hebben zien komen om Rutte aan te prijzen, is nu de beurt aan het CDA om een blik prominenten los te trekken die publiekelijk hun steun verklaren aan Mark Rutte. Voor de kans op macht gooien ze hun eigen Pieter Omtzigt kennelijk maar wát graag voor de leeuwen.

Politiek op z’n lelijkst: CDA’ers die hun eigen principes negeren om de voorman van een andere partij de hand boven het hoofd te houden, in de hoop dat hun afgekalfde partijtje nog wat macht kan behouden. Het kan kennelijk allemaal, zoals te lezen valt bij WNL.

Demissionair CDA-minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) negeert doodleuk het feit dat iemand uit zijn kabinet een partijgenoot wilde wegwerken. In plaats daarvan richt hij zich volledig op ChristenUnie-leider Gert Jan Segers, die zich volgens hem “bestuurlijk onverantwoordelijk” heeft opgesteld door niet meer met Rutte in een nieuw kabinet te willen gaan zitten.

CDA-prominent Hans Hillen doet ook een duit in het zakje en spreekt van “veel te veel emotie, gekakel en kippendrift.” Fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer, Ben Knapen, noemt het optreden van Segers “aanmatigend en onverstandig.”

Segers is dus de makkelijke schietschijf geworden voor dit soort CDA’ers om hun steun voor Rutte te blijven uitspreken. Het lijkt wel alsof ze slechts twee simpele instructies hebben meegekregen: 1. Val Segers aan, en; 2. Spreek steun uit voor Rutte “in het landsbelang”. Zo vermijden ze de discussie over ‘Omtzigtgate’ en geven ze een duidelijk signaal dat het ze puur om de macht gaat.

Al die op Rutte verliefde CDA’ers komen over als agressieve verkopers die je vertellen dat de ‘geweldige actie met megakorting’ nog maar een paar minuten geldig is: “Beslis nu of betaal straks de hoofdprijs!” Want dat Rutte, Ollongren en Jorritsma de hele boel bij elkaar hebben gelogen is wat hen betreft vast wel vervelend, maar als je Rutte nu niet steunt dan dreigen “Belgische toestanden,” middenin een crisissituatie! Oh nee, help! Dan toch maar een beroepsleugenaar in het Torentje houden!

Het lijkt er meer op dat CDA’ers na het Paasweekend de balans hebben opgemaakt en vrezen voor een patstelling die kan leiden tot nieuwe verkiezingen. Dat willen ze absoluut niet, want dan gaat het CDA, net als de VVD, fors inleveren. En dus wordt maar laf de hoofdverantwoordelijke van de toeslagenaffaire in het zadel gehouden. Ongelooflijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Max Aue

  De opinie en de politieke steun voor Rutte kantelt rap in zijn voordeel.

  Terecht, en een zegen voor Nederland.

  1. Cootje

   Maar God is toch echt verdeeld , en dan komt het niet goed. Of Rutte heeft altijd gedacht en denk het nu nog dat hij God is , maar hij hing wel lekker met de pasen

  2. Cootje

   Een zegen voor Nederland , maar hij is wel van het kruis gedonderd en het was een aardige val een klap en tevens een opluchting voor de Nederlandse bevolking , wordt een mooi jaar 2021

   1. hans-e-pans

    We hebben in Nederland spreekwoorden en gezegden, een daarvan luid:

    Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.

    Deze waarheisd was bijna sneller dan de leugen, dat is dan weer een pre.

 2. NO8DO

  Ook Wout gaat voor de dagelijkse chaos in plaatst van werkbare toekomstgerichte oplossingen welke op een meerderheid in de democratische gekozen 2e kamer kunnen rekenen.

  1. Cootje

   En je moet eerst een totale chaos hebben wil je verandering krijgen , en zolang zakelijk de MKBers zich achter Pinokkio scharen zijn ze nog niet vol genoeg in hun kruis geraakt , de pijn is nog te harde en dan zijn ze nog niet toe aan de verandering

   1. Branzino

    @Cootje
    Oneens! Met chaos krijg je wel eerder snelle verandering, revolutie dus. Maar revoluties zijn ook een groot risico voor alles wat wel goed was. Evolutie daarentegen, langzame veranderingen, gebeuren vaak nauwelijks merkbaar, terwijl ze uiteindelijk minstens zo ingrijpend kunnen zijn.
    Ontwikkelde, welvarende landen zijn gebaat bij langzame evolutionaire veranderingen. Die maken het mogelijk om de gerealiseerde welvaart niet te verliezen in chaos.

    1. Cootje

     Hoe meer chaos hoe meer de gevestigde oude politiek zijn pluche onder zijn kont ziet verdwijnen. Hoe meer chaos hoe veel minder het old boys netwerk werkt. En bij een evolutie blijft alles het zelfde daar hoopt Pinokkio op. Zonder individuele pijn verandert er nooit iets

     1. Branzino

      @Cootje
      “En bij een evolutie blijft alles het zelfde daar hoopt Pinokkio op.”

      Nee hoor, jij beschrijft stilstand, de status quo handhaven, maar evolutionair ontwikkelen is wel degelijk veranderen, alleen in een veel lager tempo en harmonischer. Net als evolutie in de biologie, door voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden. Evolutie of revolutie, zoals Wertheim al in zijn boek, Evolutie en Revolutie (1970), beschreef, om die keuze gaat het. Er zijn veel mislukte revoluties geweest.

 3. rafi

  Met Belgie ging het het beste toen het zeer lang zonder regering zat. Iedereen die Rutte IV steunt is moreel compleet failliet. Het landsbelang is enkel gediend met nieuwe verkiezingen.

  1. Fortiori

   België valt niet te beoordelen, dat is Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Nieuwe verkiezingen zullen slechts een paar verschuivingen betekenen, winst voor FvD en Wilders. Daarom dus maar niet doen.

   1. rafi

    Ik ben niet bang voor democratie.

  2. Emma Louise

   Inderdaad opzienbarend dat België zo goed presteerde.

   De middenpartijen in Nederland hebben duidelijk hun paasweekend besteed aan verzoenend overleg. De wankelende Rutte wordt niet alleen staande gehouden door zijn eigen partijgenoten. Ook Kaag en Grapperhaus openen de deur voorzichtig en zijn bereid om Rutte in genade aan te nemen. Welke prijs Rutte en de VVD hier voor moeten betalen staat niet zichtbaar op een A4’tje.

   1. coenzoon

    zoals gezegd , twee mogelijkheden,

    1 nieuwe verkiezingen
    2 blind achter een pathologische leugenaar met een motie van afkeuring aanrennen !

    het partijkartel sluit gewoon de rijen na hun circus optreden. Onbetrouwbare honden blijven onbetrouwbare honden totdat ze inslapen !

  3. Cootje

   België waarvan Vlaanderen het grootste economische gebied is werd de laatste keer vlaams belang de grote winnaar en volgens de peilingen nu bereiken die zelfs nu tegen de 40% .dus de toekomst voor Wilders ziet er uitstekend uit , le penn in Frankrijk gaat ook als een komeet / hoe zou dat komen /

 4. Heras

  ‘Grapperhaus, neem nou maar gewoon ontslag. We kunnen je missen als kiespijn’.

  1. rafi

   ++++++++++++

 5. Piet Klein

  De politiek in den Haag doet je van de ene verbazing in de andere verbazing vallen. Het is meer dan duidelijk dat Rutte een uiterst kwalijke rol gespeeld heeft in de toeslagaffaire en daarmee zijn veel Nederlanders ernstig gedupeerd, het niet handelen op signalen, het onder het vloerkleed proberen te vegen. Vervolgens weigert Rutte in de Omtzigtgate de waarheid te vertellen waarmee het meer dan duidelijk is dat hij een actieve rol heeft gespeeld om Omtzigt te dumpen. Meer dan genoeg om afscheid van Rutte te nemen. Je zou zeggen dat er genoeg politici zijn bijvoorbeeld binnen de CDA, D66 en zijn eigen VVD moeten zijn om zijn rol over te nemen. Zelfs als Rutte een uitstekend politici was geweest en deze fouten had gemaakt ligt de bal open voor het doel om Rutte van zijn troon te stoten en de rol van premier over te nemen, binnen het CDA, binnen D66, binnen de VVD en daarvoor zouden kandidaten moeten staan te dringen. Verder zou het media overwicht vanuit de VVD kunnen verminderen waardoor andere partijen waaronder CDA en D66 minder last van Rutte en zijn VVD zouden krijgen om zich zelf op de kaart te zetten. Alle redenen om dankbaar gebruik te maken van de fouten die Rutte maakte en hem weg te sturen. Maar behalve deze fouten is Rutte matig premier, heeft Nederland economisch doen afzakken in de internationale en Europese ranking, komt altijd met lege handen terug vanuit de EU, de zorg, de huizenmarkt, de pensioenen, de corona, de toeslag affaire, het UVV, de rol van criminaliteit in NL, de verscherping van tegenstellingen in NL het zijn allemaal dossiers waarin Rutte slechte resultaten heeft neergezet. Niet alleen vanwege de fouten die Rutte maakt en zijn vermogen om slecht te liegen maar zeker ook vanwege zijn matige beleid is er nu alle kans om Rutte weg te sturen. Er zouden andere politici moeten zijn die zijn positie moeten ambiëren vooral ook omdat er dan kansen zijn het een beetje beter te gaan doen met NL. En wat zien we het hele partijkartel komt opdraven in de media om zich mede te diskwalificeren met Rutte. Als kers op de taart wordt er een PvdA-er benoemd om de formatie te gaan doen. Partijen als D66, CDA moeten een totaal gebrek aan zelfvertrouwen hebben, zijn kennelijk niet in staat (net als de VDD) om andere politici naar voren te schuiven terwijl het kat in bakje moet zijn om de rol van Rutte over te nemen. Is er geen formateur kennelijk te vinden binnen de VVD, D66, CDA etc. Politiek den Haag blijft verbazen maar één ding is wel erg duidelijk, de bezem moet door dit ingekakte politieke landschap in den Haag en het medialandschap in NL. Bemoedigend is dat jongerenorganisaties het kennelijk beter snappen.

  1. Max Aue

   Piet Klein is te lang van stof.

   1. Piet Klein

    Max voor jou zeker, als ik jou was zou ik die reacties van mij (Piet Klein) gewoon overslaan, scheelt je veel tijd en brengt je minder in verwarring

    1. Edjan

     👍

   2. Cootje

    Er waren geen spelling fouten zeker .

    1. Edjan

     😂

   3. FVD

    Nee beste Max Aue, Piet Klein is niet te lang van stof, maar jouw bevattingsvermogen is te kort.

    1. Max Aue

     Ik was nochtans de enige in de draad die inhoudelijk op het lange verhaal van Piet reageerde.

     1. usb3.0

      inhoudelijk?, nee hoor helemaal niet integendeel zelfs, maxje speelt het op de man

     2. Stanly2000

      Piet Klein is te lang van stof. Prachtige inhoudelijke reactie zoals we gewend zijn van Ernst.

     3. coenzoon

      inhoudelijk ? zoek even de betekenis op strónt vlé®k !

   4. Stanly2000

    Ernst,
    Mss wat lang van stof maar hij vertelt wel de feitelijke situatie. Misschien toch even lezen.

  2. Max Aue

   “Vervolgens weigert Rutte in de Omtzigtgate de waarheid te vertellen waarmee het meer dan duidelijk is dat hij een actieve rol heeft gespeeld om Omtzigt te dumpen.”

   Voor deze lasterlijke bewering bestaat bewijs noch logica. Piet Klein weet nergens van of liegt maar wat.

   1. rafi

    Nee, het ontbreekt jou, racist, aan inzicht om te begrijpen wat een bewijs precies inhoudt, en aan logisch redeneervermogen. Uitstekende bijdrage van Klein.

   2. Cootje

    Het bewijs is dat Segers onder invloed van zijn sprookjes figuur wel tot deze terechte besluitvorming is gekomen , en twee weten vaak meer dan een .maar met de bijnaam Pinokkio niet zo moeilijk

 6. Beukman

  Je kan van Rutte zeggen wat je wil, als hij zich hier uit lսlt en straks met zijn nieuwe regering op het bordes staat, heeft hij een huzarenstuk geleverd dat niemand voor mogelijk hield. Dan hebben we een vakman aan het werk gezien en eerlijk is eerlijk: een vakman als premier is wat we op het moment nodig hebben. Vergeet alle moraliserende praat dus even voor later.

  1. rafi

   Een moreel slechte ‘vakman’ is het ergste wat er is. Als Rutte IV er zou komen, dan is dat het morele failliet van de hele kartelkliek in Den Haag.

   1. Beukman

    Politiek is een smerig bedrijf, rafi. Wilders, Baudet en een paar anderen kunnen het zich als oppositieklantjes permitteren om moraliserende taal uit te slaan richting degenen die de kastanjes uit het vuur halen.
    Noem mij één regerend politicus in heden of verleden die brandschone handen hield. Vuile handen maken hoort bij het métier.

    Wmb wegen de verdiensten van Rutte ruim op tegen zijn minder fraaie kanten. Ik zal niet op hem stemmen, maar zou op het moment niemand weten die de klus beter kan klaren dan hij.

  2. Cootje

   Dan heeft hij geen huzarenstukje geleverd dat toont dan aan dat Nederland politiek totaal verrot is een bananen republiek waardig.

   1. Beukman

    Bananenrepubliek, Cootje? De VVD heeft de verzeikingen gewonnen, de VVD is onmisbaar in de komende formatie, en Rutte is partijleider van de VVD. Daar komt alles uit voort. Zo simpel is het. We leven in een mooi land met een relatief sterke democratie.

 7. alla-af sn-akbar

  De hele tweede kamer bestaat feitelijk al decennia uit ruggegraatloze debielen.
  Dat ging al mis onder Lubbers. Onno Ruding had een wetje in elkaar gespijkerd om 32
  miljard uit het ABP te jatten. De hele kamer ging destijds akkoord. Ze hadden gewoon geen idee waar het over ging en het interesseerde ze ook niet. Bedenk wel, 32 miljard toen is 320 miljard nu. We zijn nu ruim 30 jaar verder en het is alleen maar erger geworden. Ze zitten er allemaal uitsluitend voor de 70000 euro per jaar die dit luizebaantje oplevert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.