Raad voor Cultuur eist dat Omroep ON! lief is voor de NOS. Arnold Karskens: ‘Er moet ruimte voor kritiek zijn!’

De Raad voor Cultuur vindt dat omroep Ongehoord Nederland (ON!) een plek in het omroepbestel moet krijgen. Maar er is wel een kanttekening. ON!-voorzitter Arnold Karskens wordt namelijk dringend verzocht de continue kritiek op de NOS te staken.

De Raad van Cultuur heeft omroepskandidaat een positief advies gegeven voor toetreding tot de NPO. Er zat echter ook een kritische kanttekening bij het goedkeuren van ON!. De als rechts te boek staande omroep moet zich, aldus de Raad, distantiëren “van de structurele diskwalificatie van de NOS als onafhankelijke nieuwsvoorziening.” Want door de NOS te beschuldigen van het publiceren van nepnieuws doet ON! afbreuk aan het vertrouwen in de journalistiek én in het bestel.

Dat is op zich een redenering die Rutte ongetwijfeld ook graag zal willen zien in de politiek. Door kritiek te leveren op hem en zijn beleid ondermijn je het vertrouwen in de politiek, en het aanzien ervan. En dus moet je als Kamerlid netjes je handtekening zetten bij het kruisje.

“Dat mag de Raad voor Cultuur best vragen,” reageert Karskens tegen Nu.nl. “Maar wij zijn er ook om het nieuws van de andere kant te belichten. Als je ziet dat er in Nederland eenzijdig wordt bericht over een oorlog of over een sociaal probleem, dan vind ik dat je als journalist de vrijheid moet hebben om dat te becommentariëren. Zo houden we elkaar scherp.”

En, zegt hij, “journalisten mogen ook altijd kritiek hebben op politici, dat is heel mooi. Maar de journalistiek schiet in de stress als we kritiek hebben op elkaar. Terwijl ik vind dat het voor een goede Nederlandse journalistiek helemaal niet erg is als je af en toe iemand wijst op zijn vooringenomenheid.”

Trouwens, er zijn ook mensen die kritiek hebben op zijn omroep. Dat hoort erbij, vindt hij – blijkbaar anders dan de Raad voor Cultuur.

Eerder concludeerde de Raad dat ON! een duidelijke achterban vertegenwoordigt die zich nu nog niet herkent in het omroepbestel. Blijkbaar ontgaat het de Raad dan weer wel dat ook kritiek op de NOS één van de redenen is waarom die achterban zich thuis voelt bij ON!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. AidemediA

  De raad voor cultuur. Kan die zich niet beter bezig houden om de cultuur van zwarte piet, in stand te houden? Dan het bekende Nederlandse vingertje “dat mag niet”. De nos is met zijn links georiënteerde nieuws niet onafhankelijk, dus mag er best een omroepvereniging zijn die dat aan de kaak stelt.

  1. Jack Flash

   De NOS schijt al bagger voordat Omroep ON! zijn werk heeft kunnen doen.
   Dat belooft wat.

  2. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍

 2. LifeBuddy

  HaHaHaHa, je mag van De Raad van Cultuur ”de maffia” al geen arische sLinkse nazi meer Noemen. De Panische sLinkse gedachtenkronkel van veler uber menschen zijn alleen maar bezig [nedere]land te ondermijnen, over de Rug van de Kinderen.

 3. Gebande_3

  Voor sommigen staat kritisch zijn gelijk aan per definitie iemand/iets tot op de grond afbranden.
  Helaas wil Karskens dit verschil nog niet snappen.

  1. Chee

   @gebande is een uitgerangeerde tr@l, helaas wil hij dat niet begrijpen.

   1. Jack Flash

    ON stelt aan de kaak wat de NOS weglaat in het nieuws. En het met 2 maten meten betreffende “racisme” etc.
    Dat alleen al doet de NOS zichzelf afbranden kokkie.

    1. STOP FVD

     Zeg eens, wat laten ze weg? Doe eens een voorbeeld, gewoon omdat ik het misschien met je eens kan zijn, ben benieuwd wat dat dan is.

     1. usb3.0

      De waarheid? nos belicht slechts 1 kant van een verhaal, kijk maar eens als een moslim al schreeuwend een mes in iemands rug plaatst, dan spreekt men over verwarde man, moet je eens kijken als het een blanke man betreft!

      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/nos-verzwijgt-islamitische-huurmoorden/
      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/gekleurde-verslaggeving-nos/
      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/nos-verzacht-islamitische-onthoofding/
      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/nos-is-niet-onafhankelijk/

     2. Max Aue

      Klopt, Gerrit, blanke mannen worden enorm gediscrimineerd.

      Het moet niet gekker worden!

     3. usb3.0

      Je moet islamitische stinksmoel houden maxje, je bent een verschrikkelijk dom jongetje en wordt zoals gewoonlijk door iedereen uitgekotst,

     4. STOP FVD

      “De waarheid? nos belicht slechts 1 kant van een verhaal, kijk maar eens als een moslim al schreeuwend een mes in iemands rug plaatst, dan spreekt men over verwarde man, moet je eens kijken als het een blanke man betreft!

      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/nos-verzwijgt-islamitische-huurmoorden/
      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/gekleurde-verslaggeving-nos/
      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/nos-verzacht-islamitische-onthoofding/
      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/nos-is-niet-onafhankelijk/”

      En dan geef je voorbeelden uit ON? Zucht. Dat is nou net de website waar ik mijn informatie dus niet wil halen. Holocaust ontkennende en rechts georienteerde flutzooi! Ik bedoelde ECHT onafhankelijk (zoals de NOS bijvoorbeeld).

     5. arnoud

      wat dacht je bv van de beelden van India, waar mensen verbrand worden in de ganges dat is altijd zo, en de corona doden is maar heel klein tegenover de bevolking van meer dan een miljard, en dan oude beelden laten zien van een aardbeving, de NOS manipuleert alles al jaren NOS is !!! fake news.

     6. CZ

      “( . . . ) je bent een verschrikkelijk dom jongetje…”

      Dat sowieso, achterlijk bovendien!

     7. usb3.0

      “En dan geef je voorbeelden uit ON?”

      Inderdaad, jij met mongoloïde inzicht bent gelijk op de pikkie getrapt en wenst geen ander geluid te luisteren, jij bent een vooringenomen linksfascistische opper-wappie

  2. Janna47

   @Gebande_3
   Fijn dat u het wel snapt… Fantastisch dat we nog zulke mensen in Nederland hebben!

   1. Jack Flash

    Sarcasme Janna47 mag ik aanemen.

    1. Jack Flash

     Aannemen

 4. STOP FVD

  Ongekend dat ON een positief advies krijgt ONDANKS de ongefundeerde kritiek op de NOS alsof ze een wappie vereniging is. Daar moet dan straks publiek geld naar toe?

  1. Wally

   Kritiek op de nos? Oeioei, die weten daar toch ‘wat goed voor ons is’? Prachtige informatie, alleen een tikje, hoe zeg ik dat netjes, gekleurd nieuws, helaas af en toe wat doorspekt met eh, ook al zoiets, kleine aanpassingen hier en daar. Uiteindelijk blijft dan een soort prakje over waar je maar op 1 manier naar kunt kijken, dat is natuurlijk dan de juiste wijze. Laat het duidelijk zijn, men discrimineert niet daar, maar uw huidskleur vertelt hen wie u bent. Tenzij…… jawel, daar komtie weer…. u deelneemt aan de juiste manier van leven, de juiste woorden spreekt, en u het geen probleem kunt vinden dat sommige mensen wegkomen met alles wat ze zeggen en doen, bedreigingen en vernielingen etc, terwijl u een boete krijgt voor een 30 seconden te late binnenkomst ivm avondklok……en continue te horen krijgt dat u slecht bent en een racist en een dusdanig rijk mens dat u alles dient te geven aan types die dit werelddeel haten, de mensen die er wonen haten, hun levenswijze haten en zo meer. Die komen echt overal mee weg want ach wat zielig en geen stageplaats, arme ‘jongeren’….
   Dus, hoe kan iemand nu kritiek leveren op de nos? Daar snapa ik niets van. Echt raar….

   1. Edjan

    Wally +++++

    1. Wally

     Dank je eddy.

    2. Wally

     Dank je edjan. (Autocorrecties…)

  2. usb3.0

   Nee hoor stopje, ON legt de vinger op het zere wondje bij jouw

   1. STOP FVD

    Haha, een toekomstige publieke omroep dat kritiek heeft op een andere publieke omroep. Ja dat klinkt echt alsof dat gaat werken. Het punt is is dat het ongefundeerd is, jij gaat er natuurlijk vanuit dat ze de waarheid spreken, want ten slotte in jouw donkere klein wereld onder je veilige steen is de nos fake news.

    Maar dat is juist het complot theorie onzin achtergrond waar ze, als ze publiek geld willen krijgen, mee moeten stoppen (EN TERECHT), het is alsof je de DDS dan publiek geld gaat geven om onzin uit te kramen. Gaat ‘m ook niet worden.

    1. andergeluid

     Voor dat je roept ga het zwartboek een lezen dat Arnold Karskens geschreven heeft over de NOS .
     Dan kan je de mening die je nu weergeeft zo nodig nog bijstellen.

     1. rutte leugenaar

      stopje is niet geïnteresseerd in waarheid , stopje houdt van spelletjes en onzinnig kakelen

      een niet werkende avondklok moet je verzwijgen en vooral niet over praten , stopje is een stomme hond

    2. rutte leugenaar

     dom , dommer , stopje

     1. STOP FVD

      Michael, coenzoon, linksliegt, rutteleugenaar, wappie!

     2. usb3.0

      Nee stopje, jij bent dé opper-wappie, een mongoloïde imbeciel

  3. arnoud

   Dus die vuile linkse NOS moet maar met rust gelaten worden, en wij ON Nederland mogen geen kritiek op de regering en Rutte hebben, we moeten dus maar gewoon mee lopen met de NOS de meest linkse omroep de staats omroep, dan zou ik zeggen bekijken jullie het maar, jullie willen ons dus ook al de mond snoeren NO WAY

   1. STOP FVD

    Vuile linkse nog wel. Nou nou, nog zo’n boos mannetje.

    1. rutte leugenaar

     als iemand bijvoeglijke naamwoorden gebruikt wil dat niet zeggen dat ie boos is onwetend arrogant decadent stuk vreten

     1. STOP FVD

      Nou nou, nog zo’n boos mannetje.

      Heb je dat artikel al gelezen?

    2. arnoud

     ja dat wakker jij aan, met je niet aflatende HAAT tegen over anders denkende of ze nou zogenaamd wappies zijn of van rechts FVD of PVV of BBB.

 5. Mar

  WNL was ook bedoeld als tegenhanger van het linkse publieke bestel.
  De maatstaven op rechts zijn zo veranderd, dat WNL nu ook tot het (s)linkse publieke bestel wordt gerekend.

 6. arnoud

  Dus die vuile linkse NOS moet maar met rust gelaten worden, en wij ON Nederland mogen geen kritiek op de regering en Rutte hebben, we moeten dus maar gewoon mee lopen met de NOS de meest linkse omroep de staats omroep, dan zou ik zeggen bekijken jullie het maar, jullie willen ons dus ook al de mond snoeren NO WAY

  1. DubbelZout

   “en wij ON Nederland”

   He Arnold, kun je nou je eigen naam niet eens goed schrijven ?

   1. rutte leugenaar

    gelukkig begrijpt onze nitwit wel wat er bedoeld wordt wat daarmee zijn zielige geblaat tot totaal overbodig maakt , zielig zoutloos portret

    1. DubbelZout

     Aldus #uitgekotst@DDS
     Ik ben de tel inmiddels kwijt

     1. rutte leugenaar

      das al bij 3 toch ?

 7. 56RdK

  “De Raad van Cultuur heeft omroepskandidaat een positief advies gegeven voor toetreding tot de NPO. Er zat echter ook een kritische kanttekening bij het goedkeuren van ON!. De als rechts te boek staande omroep moet zich, aldus de Raad, distantiëren “van de structurele diskwalificatie van de NOS als onafhankelijke nieuwsvoorziening.”

  Wonen we nu in Nederland of in Noord-Korea, in Wit-Rusland??

 8. 56RdK

  En krijgt omroep Zwart ook de mededeling zich niet racistisch en gewelddadig uit te laten richting de blanke meerderheid?

  1. Mireille

   Wåårom vraagt u dat? Belt u anders even.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.